Oskab keegi soovitada laia valikuga tavaliste hõõglampide kauplevat kauplust Tallinna kandis.
Probleem nimelt selles, et mõned aastad tagasi "majadirektor" ostis elutoa lakke kaks ühesugust laearmatuuri (ei saa pattu salata- olin ka ise autojuht-transamehena kaasas). Sinna sobivad peenema keermega väikesed pinksi pallist veidi suuremad pirnid. Sai siis esimese hooga ostetud 10-ne pakend mattklaasiga 25 W pirne. Kuid oh õnnetust- miskipärast olen pidanud pidanud neid pirne paari aasta jooksul ühekaupa vahetama ca 15 tükki. Tootjaks oli Osram. Viimase 10-se paki, kuid juba tavalise klaasiga sain Kaare tee Espakist. Mõni päev tagasi käisin "päälinnas" ja Espakis oli selliseid pirne ainult 40 W mõni üksik müügis. K-rauas ainult standardkeermega. Müüjad ütlesid, et enam tavalisi hõõglampe ei tooda müüki. Huvitav kas juba on siis saastapirnid meil kohustuslikuks tehtud. Vägisi selline tunne nagu nõuka ajal- ikka esireas...
Samas 1 saastapirn sellise keermega ja palli kujuga maksis 165.-. Seega 10 pirni ja 1650.- läind nigu niuhti. Pealegi peab siis elutoas laetuli põlema terve õhtu läbi- minule teadaolevalt saastapirn ei kannata sissse-välja plõksimist nii nagu tavaline hõõglamp. Tekkis juba mõte Lätti või Soome minna pirne tagavaraks ostma-kuigi ei ole kindel kas neilgi säherdusi on.
Elektripirnide müük
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 33 korda
- On tänatud: 83 korda
Re: Elektripirnide müük
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Haapsalus oli igatahes hiljuti veel müügis. Kui huvi on, võin lähipäevil järgi vaadata (ehk ikka lähemal kui Läti või Soome
).
Teine teema on see, et 2 aasta jooksul 15 tk juba kulunud ning see et 25W lamp ei hiilga ka just valgusvooga. Ei tea küll korraga töötavate hõõglampide arvu ja oletatavaid töötunde kuid tööiga tundub imelikult lühike. Saad äkki kirjeldada oma valgusteid ja nende otstarvet ning võimsust. Pilt ei teeks ka paha (kui võimalik) või viide tootjale.
Selle teise
toote kohta ei hakka arvamust avaldama (siis tuleb mammutteema
). Nimetatud hinna juures, vist konkurentsivõimelisi veel ei saa.

Teine teema on see, et 2 aasta jooksul 15 tk juba kulunud ning see et 25W lamp ei hiilga ka just valgusvooga. Ei tea küll korraga töötavate hõõglampide arvu ja oletatavaid töötunde kuid tööiga tundub imelikult lühike. Saad äkki kirjeldada oma valgusteid ja nende otstarvet ning võimsust. Pilt ei teeks ka paha (kui võimalik) või viide tootjale.
Selle teise

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Mine mõnda korralikumasse elektripoodi (effex vms), ehituspoed on olematu valikuga ja kallid.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 109 korda
Lugemata postitus Postitas vtl »
Niipalju, kui mina E14 pirne näinud olen, on nad kõik ülilühikese elueaga, tootjast sõltumata. Paar kuud ja jälle tuleb ring ära vahetada. Kauem peavad nad vastu dimmeriga valgustis, kui sisselülitamine toimub sujuvalt ja ei põleta pidevalt täisvõimsuse juures.
Kuuldavasti on need uued, tavasokliga 220V halogeenid tiba paremad, aga need on ainult klaari pinnaga.
Kuuldavasti on need uued, tavasokliga 220V halogeenid tiba paremad, aga need on ainult klaari pinnaga.
Lugemata postitus Postitas vanakala »
helista osrami kontorisse ja küsi kus kadaka teel ... (tallinnas siis) ladu asub ja seal müüjakse ka kohapeal tarvikuid. ise oskan minna aga maja numbrit ei mäleta kahjuks.
http://www.osram.ee/osram_ee/Contact/index.html
http://www.osram.ee/osram_ee/Contact/index.html
Lugemata postitus Postitas aivar00 »
Tänan info eest. Mulle endale tundub ka asjaolu, et pirnid põlevad väga ruttu läbi kuidagi imelik. Kuigi Osram päris rämpsu vast ei peaks müüma. Aga no mine sa tea. Tegemist on täiesti tavaliste 5 kellukesega laelampidega. Elutoas on neid 2 tükki. 1-e kasutatakse pimedal ajal praktiliselt igal õhtul, kuna teleka valves istumise ajal laelamp põleb. Teine on nn. külaliste "söömalaua" kohal ja seda klõpsitakse prakrtiliselt ainult külaliste olemasolul. Ja läbi lähevadki enamjaolt tihedas kasutuses olevad pirnid.
Nagu eelnevalt mainisin, siis olin ka laelampide ostmisel kaasas. Üldiselt ei meeldi mulle need "mitte standardsed" asjad ja nagu näha panin ka siin ämbrisse
Samas ostes aga vaadates nende tavaliste laearmatuuride hindasid, siis tundus nagu 4000.- 5-e "kellukesega" lambi kohta suhteliselt normaalne hind. Oli ka 8000-9000.- maksvaid. Aga igatahes vastuseid lugedes paistab, et tunneli lõpus ona valgust- lähen kammin siis soovitatud kohad läbi. Tõenäoliselt pean siis veidi rohkem neid pirne ostma. Ei raatsi nagu paari aasta vanuseid täiesti terveid laearmatuure ka vahetama hakata.
Nagu eelnevalt mainisin, siis olin ka laelampide ostmisel kaasas. Üldiselt ei meeldi mulle need "mitte standardsed" asjad ja nagu näha panin ka siin ämbrisse

Samas ostes aga vaadates nende tavaliste laearmatuuride hindasid, siis tundus nagu 4000.- 5-e "kellukesega" lambi kohta suhteliselt normaalne hind. Oli ka 8000-9000.- maksvaid. Aga igatahes vastuseid lugedes paistab, et tunneli lõpus ona valgust- lähen kammin siis soovitatud kohad läbi. Tõenäoliselt pean siis veidi rohkem neid pirne ostma. Ei raatsi nagu paari aasta vanuseid täiesti terveid laearmatuure ka vahetama hakata.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Tee nii, nagu vtl ütles.vtl kirjutas:Kauem peavad nad vastu dimmeriga valgustis, kui sisselülitamine toimub sujuvalt ja ei põleta pidevalt täisvõimsuse juures.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit