Õhksoojuspump
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 13 korda
- On tänatud: 8 korda
Re: Õhksoojuspump
Lugemata postitus Postitas tommy4 »
Minu Fujitsu Nocria töötas täna hommikul (Tallinnas, t=-13) täpselt samuti, nagu eelmistel päevadel. Kütab umbes 100m2, muud kütet nendes ruumides ei kasuta. Suurenenud müra küll ei märganud. Paigaldatud augustis 2008, seni olen väga rahul.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Saku Mees »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas küttevahetaja »
vaata, et tegu oleks suure ning kindla müüjaga. Kuna garantii tööd peab tegema paigaldaja ning kui firmat pole, siis istud oma pumba otsas. Võta mitu pakkumist ning näita mõnele suurele ning korralikule tegijale odavamat pakkumist ning leidke kompromiss. Minul seade pärit ABC Kliimast ning hinna sain tolle aja kohta ok.Eestikinnisvara kirjutas:Kellelt Fujitsu Nocria osta ja mida peaks ostes tähele panema, et ei saaks "pügada"?
Minul on korra kompressor vahetatud, aega võttis see 2 nädalat, millest selline probleem tekkis ei tea. See toimus siis aasta peale paigaldust.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Pole siin ilmas paremat kui NOCRIA mis täna kütab juba 170m2 maja 870W soojaks nii mis koliseb ja müügimehel silm ka ei pilgu kui sellist jama siia kirjutab. Nii sõgedaks on asjad juba läinud, et ükski loodusseadus ei kehti enam. Võtke lihtsalt Eesti keskmine maja tarbib 60W/m2 korrutage see maja suurusega 170m2 ja saate vajliku küttevõimsuse -22C juures (0,06x170=10,2kW) edasi lihtne matemaatika leidmaks välistemperatuuri ja sisetemperatuuri vahet (ülal on siis siseruumi temp. 22,5C) ehk saame vaheks 44,5C. Leiame nüüd siit kraadtempertuuri 10,2/44,5=0,23kW/C. Öösel oli külma -13C seega välistemperatuuri ja sisetemp. vahe=22,5+13=35,5C . Nüüd saame arvutada kui palju vajab 170m2 maja energiat tunnis kui väljas on -13C külma. 0,23x33,5=7,7kW . Siin eelmise lehepeal oli kellelgi näidatud tabel kus NOCRIA väljastab vaevalt 4kW välistemperatuuril -10C.
Aga mis seal ikka järgmine aasta hakkab NOCRIA juba peale maksma peaasi, et uskujaid oleks ja muud katla, gaasi ja õli firmad võivad juba täna pakkima hakata.
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas onusnooker »

-
- Ehitusveteran
- Kontakt:
Siinkohal teeb mind isiklikult murelikuks asjaolu, et nn. müügimeesteks tembeldatud jutt on "taevalik" ja inimeste, kes neid pumpasid kasutavad, vastikult "maapealne".. Eks üks asi ongi sirvida seadmete manuale ja vaadata koostatud graafikuid, kuid kui kõik see on bullshit, siis tulebki otsustamine väga raskelt ja ainult tänu sellele ma antud teemat õhus hoiangi, et saada endajaoks võimalikult palju infot ennem seadme ostu. Selge on see, et hetkel olen segaduses.
Firmat valides ma loomulikult eelistan firmat, mis on elujõuline ja suudab vastutada müüdud seadme eest.
Firmat ei olegi võibolla nii keeruline leida, kuna laias-laastus on pakutav suht sama ja elujõus firmasid on olemas küll, kuid ma ei saa ju pumpa valdia pelgalt firma elujõu alusel.
Üksjagu kasutajaid ja müügimehi kiidab Fujitsu Nocria pumpa, kuid spekulandid, kes väidetavalt omavad sama pumpa või samavõimast muud pumpa teevad oma kasutaja seisukohalt väljaütlemistega paraja peavalu. Keda uskuda ja keda mitte?!
Eks see õige ole, et tuleb teha ise otsus ja hiljem vastutada oma otsuse eest. Kuid inimene tahab endalt vastutust kasvõi natukenegi mööda suunata, et tulemus oleks parem ja lõpuks valitud pump oma eesmärgi ka täidaks.
Minu jaoks on täna selgundu see, et odavama otsa pumbad minu vajadusi ei rahulda ja pean arvestama nõks suurema ostukuluga, et saada põhjamaine seade, mis meie kliimas ka töötaks.
Minu maja eeliseks on kindlasti see, et seinad (tuhaplokk) on nüüdseks saanud 100mm soojustuse selga, katus on uus ja sinna paigaldatakse lisaks vanale soojustusele kohe-kohe ka 300mm puistevilla, tselluvilla. aknad ja uksed on samuti vahetatud. Uskuge mind, peale sellist tööd ei soovi keegi minna alt õige sõõjuspumba valilkul.
Tänaseks olen aru saanud veel sellest, et kui pump on mõeldud 60- 120m2 pinan kütmiseks, siis tegelikkuses tasub vaadata algnumbrit (ehk siis 60m2) ja olla ka selles väga skeptiline, et kas ikka suudab. See omakorda viibki otsingud sellise pumba poole, mis suudab kütta al. 100m2, antud seade loomulikult maksab rohkem.
Samuti tuleb arvestada sellega, et paljudel kasutajatel on pump valitud hinna järgi, mitte mõistuse järgi. Nagu tava küttesüsteemidki. Loodetakse läbi saada min, näitajatega arvestamata seejuures, et süsteem peab tegema oluliselt rohkem tööd, et tulemus rahuldaks. Omal näide katlaga, mis sai valitud 45KW ja töötab laitmatult ja ökonoomselt, samas kui paljud on pannud nö. samasse majja 25KW katlad, mis on tänaseks läbi põlenud ja sõim on kiire tulema...
Eks ma siis üritan mingi ostuse teha. Tänud vastajatele!
-
- Korralik postitaja
Soojendusvõimsus W välisõhk +7°C 6000
Soojendusvõimsus W välisõhk +7°C min-max 900-9100
Soojendusvõimsus W välisõhk 0°C 5587
Soojendusvõimsus W välisõhk -7°C 5471
Soojendusvõimsus W välisõhk -10°C 5529
Kasutegurid:
Soojustegur COP välisõhk +7°C 4,44
Soojustegur COP välisõhk 0°C 2,57
Soojustegur COP välisõhk -7°C 2,44
Soojustegur COP välisõhk -10°C 2,42
Andmed võetud ABC Kliima lehelt.
Usun, Mitsu pumbad ei ole kehvemad, ei oska ütelda, miks mina tol ajal Nocria kasuks otsustasin, lihtsalt sisetunne.
Sul siiski uus ja soe maja, kirjelduse järgi, minul ikka suht "peldik".
Võimsus pigem natuke üle dimensioneerida, kuna pump oskab ennast ise reguleerida, samas külmaga suuda rohkem kütta. Need 2 aastat, mis minul on soojuspump olnud, olen temaga ilusti köetud saanud. Samas pole ju ka külma onud. Usun, et kui õues siiski pidevalt -15 või -20C on, siis pean katel kütma hakkama või el radika tiksuma panema.
Keegi oskab ehk puahstamise kohta midagi tarka ütelda? Filtreid puhastan u korra kvartalis. Kui vaadata siseseadme "radikat", siis see tomune. Peaks seda kuidagi puhastama?
to eestikinnisvara
Lugemata postitus Postitas navigator »
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:

Eks ma hakkan tüütama siis otsast neid asutusi, kes mulle hirmsasti puma tahavad seinale riputada

Lugemata postitus Postitas navigator »

- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Mina saan sest tabelist nii aru, et COP küll langeb, aga küttevõimsus jääb peaaegu samaks.küttevahetaja kirjutas:Nocria võimsused siin:
Soojendusvõimsus W välisõhk +7°C 6000
Soojendusvõimsus W välisõhk +7°C min-max 900-9100
Soojendusvõimsus W välisõhk 0°C 5587
Soojendusvõimsus W välisõhk -7°C 5471
Soojendusvõimsus W välisõhk -10°C 5529
Kasutegurid:
Soojustegur COP välisõhk +7°C 4,44
Soojustegur COP välisõhk 0°C 2,57
Soojustegur COP välisõhk -7°C 2,44
Soojustegur COP välisõhk -10°C 2,42
Samas viimasel ajal on just palju kräunumist seoses sellega, et rahvas ostab COPi, aga langeb hoopis küttevõimsus ja seetõttu ei jõua seade ära kütta ning jäätub või läheb lihtsalt hulluks.
Seda tabelit uskudes, ostaksin mina Nocria küll, mida ma ka aasta tagasi juba tegin

Eestikinnisvara, tule külla, kui tahad Nocriat käega katsuda. Ajame voolu sisse ja vaatame, mis ta teeb

-
- Korralik postitaja
Ega jah, neid ostjaid, kes assja süvenevad on ilmselt vähe. Vaadatakse näe 10k maksab, COP 999 oh super, 4,5kw, kütab 200m2, suured kirjad ARTIC POWER SUPPPER jne ning ostetakse ära. Ja siis tekivad jutud, näe sitt asi ikka se ÕP, ei küta, võtab ainult elektrit.Hiid kirjutas: Mina saan sest tabelist nii aru, et COP küll langeb, aga küttevõimsus jääb peaaegu samaks.
Samas viimasel ajal on just palju kräunumist seoses sellega, et rahvas ostab COPi, aga langeb hoopis küttevõimsus ja seetõttu ei jõua seade ära kütta ning jäätub või läheb lihtsalt hulluks.
-
- külaline
-
- Korralik postitaja
Mida olen vaadanud:
Nocria 14 (endal on sama ning töötab ilusti
Mitsu FD35 VABH, kes kasutab, see kiidab. Miinuseks hind, mis Nocriast kallim.
Fuji RJZ18LB POLARIS, hind hea ning küttevõimsus samuti. Nagu Nocria, suudab temagi küttevõimsuse -10C sama hoida, mis 0C juures.
EDIT:
Fuji NOCRIA?
http://www.abckliima.ee/Default.aspx?mi ... =49&id=618
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:
1. FUJITSU NOCRIA ARCTIC AWYZ14LBC/AOYZ14LBC 9,1kW
Kui kellegil sama mudel olemas,siis info on kohustuslik

Lisa: Vaatan,et küttevahetaja on vaadanud Fuji pumpa, millel samuti 9.1kW? Kas 10 000 kroonine hinnavahe on "õhk"?
-
- Korralik postitaja
ka mina imestan, nimigi sama (Nocria), teh andmed samad.Eestikinnisvara kirjutas:Mida targad sellest rääkida oskavad?
Lisa: Vaatan,et küttevahetaja on vaadanud Fuji pumpa, millel samuti 9.1kW? Kas 10 000 kroonine hinnavahe on "õhk"?
Lugemata postitus Postitas Husky »
Lugege kaugemale, kui kaks esimest rida :Eestikinnisvara kirjutas:Mida targad sellest rääkida oskavad?
FUJI seadmeid on võimalik osta ilma paigalduseta. Seepärast ei sisalda hind paigaldustööde maksumust. Soovi korral on võimalik tellida tootele "STANDARD PAIGALDUS", mille maksumus on 4800 - 6000EEK.
-
- Korralik postitaja
ja mis koht ma siit loen? ABC Kliima paigaldus on teistest 2X kallim. Ehk siis see "odav" Nocria koos 3500.- maksva paigaldusega on ju odavam kui "kallis" Nocria koos paigaldusega (23000.-)Husky kirjutas:Lugege kaugemale, kui kaks esimest rida :Eestikinnisvara kirjutas:Mida targad sellest rääkida oskavad?
FUJI seadmeid on võimalik osta ilma paigalduseta. Seepärast ei sisalda hind paigaldustööde maksumust. Soovi korral on võimalik tellida tootele "STANDARD PAIGALDUS", mille maksumus on 4800 - 6000EEK.
Odavam tuleb isegi ABC Kliima paigaldusega 20000.- versus 23000.-
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tkko »
http://www.estem.ee/?id=1052Eestikinnisvara kirjutas:Mida targad sellest rääkida oskavad?
Siin hinnavahet polegi.
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:
-
- Korralik postitaja
Lugemata postitus Postitas Maida »
Tegemist ühel hoonel asuvate 14-ne pumbaga TOSHIBA DAISEIKAI RAS GAVP-E mudelitega, paigaldatud 3 aastat tagasi, 75 km Tallinnast.
Kui kellelgi on huvi, siis PS
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas onusnooker »

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed