Õhksoojuspump

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
xxNIMETUxx
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 4 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »

Hiid kirjutas:
juroku kirjutas:
Hiid kirjutas:külmlkappe vedeleb iga aia ääres. Kui selle termostaat sobib, siis pole muud, kui külge keerata :scratch:
seda minagi räägin 300 eek termostaat see on palju räkimata selest et see termostaat on sise ruumides kasutamiseks ja toru peale kinitamiseks aga külmkapi omal on kapilar eraldi saab panna välisseadme põhja külge ja täpselt mõõta kuna jaatuma hakkab :hello:
nüüd mul termostaat olemas. Kuidas see aga ühendada? :oops: :lol:

mis termostaat sul on?

külmiku termostaadil 3 põhiklemmi + maandus.
faas käib läbi termostaadi ja N otse. üks klemmidest on põhiklemm kus tuleb faas termostaati ja jaguneb siis klemm NO (normaalselt avatud kontakt) või NC (normaalselt suletud kontakt). kui see termostaat hakkab sul küttekaablit juhtima siis peaksid selle ühendama NO klemmiga (temp langedes lülitub sisse)
termostaadil olid klemmi tähised vist numbritega. ühendusskeem peaks kaasas olema ju. ainult lülitus on vastupidine külmkapist.
vee- ja küttesüsteemid, ventilatsioon, soojuspumbad, elekter, kodumasinad/seadmed: müük, projekteerimine, hooldus, remont 58367067 spegrupp@gmail.com
tkko
külaline

Lugemata postitus Postitas tkko »

aare kirjutas:
Külaline kirjutas:Tere,
leidsin Nocria kohta venekeelse tehnilise manuaali, kus antakse -15 kraadi juures küttevõimsuseks 3,79 kW (toas +20). Link: http://www.uel.ru/downloads/dt_manual_r ... BC_rus.pdf. Lehekülg 11. 6 kW on selle tabeli järgi +7 kraadi juures. Kas kõrgematel võimsusnäitajatel on ka tõepõhi all või on tegemist müügimeeste jutuga? Või on tegu mõne vanema mudeli andmetega?
Seal olevate Nocria 14LB andmete võrdlemisel Mitsubishi Electric MSZ-FD35VABH Rootsi Energiaagentuuri testitulemustega (http://www.energimyndigheten.se/sv/Hush ... reList=237 )ilmneb, mitsu suudab miinuskraadidel suuremat küttevõimsust tagada (-15C -> 4,3 kW). Muidugi võib siin olla erinevusi võimsuse hindamismetoodikas. FD35VABH hind (koos paigaldusega 23000) küll 1-2 tuh kr kõrgem kui Nocria 14LBC-l, aga ta on juba tootja poolt aretatud põhjamaade mudeliks ja seadet lubatakse kasutada -25C välistemperatuurini.
Nocrial nominaalvõimsusel andmed- (+7 kraadi juures 6 kW), Mitsul maksimaalsel võimsusel - (+7 kraadi juures 6,6 kW, nominaal 4 kW). Järeldus- ikka pole selge, kellel on pikem.
onusnooker
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas onusnooker »

Praegu väljas -0,5 ja paistab, et mis taevast tibutab alla lörtsi taolist paska.
Aparaadi jahutusribid on ühtlaselt härmatisega kaetud, seespool härmatist ei ole.

Vestlusalune FD:

Pilt
Viimati muutis onusnooker, 06 Jaan 2010, 17:45, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
aare
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas aare »

tkko kirjutas: Nocrial nominaalvõimsusel andmed- (+7 kraadi juures 6 kW
Noo-jahh, Nocria tabeli all kirjutatud: TC- täisvõimsusel, kW. Samuti on rootslaste testitabelis võimsusnäidud antud 100% kompressori töö korral. Inverter-soojuspumbad muidugi ei uha 100% võimsusega tundidekaupa jutti ka miinuskraadidel. Ilmsel on nocrial võetud mingi tööperioodi keskmine. Pole rootslaste testi metoodikat uurinud - kes lähemalt teab, andku teada.
tkko
külaline

Lugemata postitus Postitas tkko »

aare kirjutas:
tkko kirjutas: Nocrial nominaalvõimsusel andmed- (+7 kraadi juures 6 kW
Noo-jahh, Nocria tabeli all kirjutatud: TC- täisvõimsusel, kW. Samuti on rootslaste testitabelis võimsusnäidud antud 100% kompressori töö korral. Inverter-soojuspumbad muidugi ei uha 100% võimsusega tundidekaupa jutti ka miinuskraadidel. Ilmsel on nocrial võetud mingi tööperioodi keskmine. Pole rootslaste testi metoodikat uurinud - kes lähemalt teab, andku teada.
Ka siin on lk 28 kirjutatud Q- täisvõimsusel http://www.mitsubishielectric.it/mitsa/pdf/OBH489B.pdf
Minu loogika oli see- Nocrial võimsus kuni 9,1 kW Mitsul kuni 6,6 kW .
Hyper-heating tagab Mitsul reaalselt selle, et -15 kraadi juures maksimumvõimsus on sama mis +7 kraadi juures nominaalvõimsus- 4 kW.
Nocria ei tööta ju -15 kraadi juures elektrivõimsusel 1,29 kW, siin eespoolgi teadjad ütlevad ja ka ise olen näinud numbreid, mis vastavad tootja antule- 2,95 kW. Oletades et COP on tublisti väiksem kui nominaalvõimsusel on küttevõimsus ikkagi kindlasti suurem kui 4,3 kW.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

Nokkria eesti keeles, kui kellelegi sest abi on :thumbsup: SIIN
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Eestikinnisvara kirjutas:Siin teemas võetakse lõpus üles järjest soovitatud pumba "anomaaliaid" : viewtopic.php?f=9&t=17791

Mina ga atahan olla parem ja targem, ning "anomaaliatest" pääseda. :grin:
Kas on juba välja töötatud õhk-õhk soojuspump, mis töötab nagu peab ja mille näitajad on samuti head? Ei teeks paha, kui austatud spetsid paneksid nö. minu tarbeks siia seadmete linke, mida tasub kaaluda. See, kes kukub kismaa, et tegemist on konkurendi reklaamkampaaniaga võiks natuke mõelda ja postitada siia enda pakutavast hea aparaadi.

Selge see, et nüüd tuleb pakutavatele ka kiirelt vastukaja, kuid aus vastukaja ehk aitabki mul teha parima valiku pakutavatest seadmetest.

Leierdatud teema küll, kuid näe - abi vaja endiselt! ;)
Kordan ule, et olen reaalne klient, mitte niisama targutaja. MIDA ma siis ostma pean?! Hirmus vaidlus käib 3 õhk-õhkpumba teemas, aga "villa", millest mina ka aru saan, on kole vähe....
Oravaonu
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Oravaonu »

Nii on raske ühest soovitus anda, ühel pumbal ühed eelised, teisel teised, pead lähtuma oma vajadustest. Mina pole mingi müügimees ega ka spetsialist, aga ennem omale pumba ostmist maadlesin samamoodi ja olid valikus umbes samad pumbad. Mul oli 100 ruutu vaja ära kütta ja lõpuks jäin FD35 VABH jurude, kuna tema kohta leidsin kõige rohkem andmeid ja testitulemusi Soomes ja Rootsis....eriti huvitas mind, kuidas käitub pump -5, -10, 15c juures. Kui ma ei eksi, siis Nocria peaks olema ka tiba võimsam pump, kui see FD35 ehk siis võrdlema peaks sama võimsusklassiga pumpasid. Kindlasti teeb FD35 kallimaks ka see silm,mida minu ruumijaotuse juures poleks vaja olnud ( selle efekt oleks suure ruumi kütmise juures) ja olen ilmselt ~1tuh niisama maksnud, aga see selleks. Sharp peaks ka olema hea pump, sest ta teeb neid ju IVT-le, need panevad Rootsis oma softi sisse ja müüvad siis IVT nime all. Ära lase ennast COP pimestada vaid vaata ikka KW ( ja et pump ei peaks max võimsusel uhama), sest neid on vaja ruumi kütmiseks...min 50W ruudule. Kuna mul on see ÕSP nn lisaküte, siis 4KW peaks piisama. Senine 1,5 kuuline kasutuskogemus on positiivne, pump on vaikne, filtreid lihtne puhastada, el tarbimine täiesti mõistlikkuse piires ja maja ühtlaselt soe. Hirm on, et varsti ei viitsiga enam katlamajja minna ja usaldan kogu kütmise ÕSP hooleks...igatahes kui varem pidi iga päev kütma, siis nüüd olen seda 1,5 kuu jooksul teinud paar korda.... aga ex suuremate külmadega tuleb ikka pumbale appi minna ja muidu jäävad puud ka alles .. :)))
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kinnisvarale.
Eks enamus meist ole selle valiku ees olnud. Osta üks ära, siis hakkad juba matsu paremini jagama, muidu jäädki valima. Nagu aru saan on vaja lisakütet. Vist on juba olemas ka katel Molle? Kui sellele tule alla teed, siis on terve maja soe... see pump on selle kõrval lapse mänguasi! Oman ise ka ühte sellist isendit ( nocria ), samuti lisakütteks. See siis selleks perioodiks, kui pole ei külm ega soe. Sügavates miinuskraadides pole siiani kavas seda isendit piinama hakata, kasulikum on katelt küttes sooja saada. Sellega tahan öelda, et kel selline võimalus on juba olemas siis sel pole küll vaja otsida nii pingsalt suure talvevarustusega isendit. Kindlam on muidugi, kui ka see on ühten, aga siis peaks teadma, et osad neist isenditest tarbivad ka rohkem elektrit neid soojendusi toites ka juba ennem miinuskraade. Ma pole muidugi suur asjatundaja, aga minu ostu puhul see tõik vähemalt mind häirib.

taastaja
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

"taastaja" on asjast väga täpselt aru saanud :wave:
Katel koos vajaliku elektroonikaga on olemas ja see toimib nö. ideaalselt. Mõte ongi just selles, et kasutada õhkpumpa lisaküttena. Maja sai tehtud suvel siseseintest hõredamaks ka ja ühtset ruumi, mida saaks õhkküttega kütta, on päris palju.
Soovin samuti pumpa just laiskuse pärast. Otsest vajadust ei ole.
Samas soovin, et vajadusel saab pump ka -10C välitemperatuuri korral maja kütta, kui ise kodus pole. Suurem vajadus on perioodil 0......18C välitemperatuuri, kus saaksin ühe katla korra kütmisega umbes nädalajao sooja tarbevett hoiustada ja igapäevase kütte eest hoolitseks pump.
Eks ma peangi süvenema, milline pump oleks parim pakutavatest. Halb on loomulikult maksta "masina enda soojendamise" eest, kuid aparaat võiks ikka - 15 C tööd ka teha, kui vajadus on. Paistab, et siiski peab seda Fijutsu pumpa rohkem "puurima"..
Külaline
külaline

Mul sama plaan, et panna katel+akupaak+põrandaküte 1 korrus ja 2korrus radikad lisaks soojuspump.
Kuna akupaak olemas, siis kas oleks võimalik õhk-õhk ümber panna õhk veeks akupaaki kuidagi ja kas tuleks odavam kui õhk vesi eraldi seade?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Milleks nii keeruliselt?
Paned oma soojuspumba eraldi tööle ja häälestad niimoodi, et töötaks ennem kui katel nendes tubades.
Pumba mõjupiirkonnast väljas olevad toad või kui pump lahjaks jääb siis töötab katel.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Nonii, kuidas siis Fijutsu täna öösel/hommikus ka töötas? Kas majast väljudes tuli "kopteri ülelend" mõttesse? :grin:
küttevahetaja
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas küttevahetaja »

Eestikinnisvara kirjutas:Nonii, kuidas siis Fijutsu täna öösel/hommikus ka töötas? Kas majast väljudes tuli "kopteri ülelend" mõttesse? :grin:
Minu Nocria käitus sama moodi kui eile hommikulgi.
Nocria küttevõimsus 0C ja -10C juures sama, samuti COP pea sama.

Sellest ABC Kliima hinnapoliitikast ma küll aru ei saa. Mis nad mõtlevad, et kui kirjutavad suurema põhi hinna ning siis teevad "soodushinna", mis on kallim kui kokurentide letihind, leiavad enadale rohkem kliente?
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Ma kiirelt küsin "küttevahetajalt", et milline mudel sul täpsemalt on ja milline on köetav pind (milline on maja soojapidavus)? Lisaks huvitab ka keskmine rahaline kulu kuus.
Paistab, et ka minu valik jääb Fijutsu kasuks.

Lisa: Kus sa gograafiliselt asud? Meil oli hommikul -16C.
korsten
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas korsten »

Rääkisin just ühe tuttavaga, ~110m2 peale panin talle Nocria nüüd sügisel. Ütles, et kraad või 2 oli toa temp langenud ööga aga päris hästi pidi töötama.
Soojuspumbad Sisekliima Küttekaablid Kesktolmuimejad Teemantpuurimine http://www.planray.ee
Ventilatsioonitööd, hooldus, torustike puhastamine
Oravaonu
Korralik postitaja
Korralik postitaja

fd35 VABH väälisseade töötas täna hommikul ( -14C) natuke suurema häälekusega ( aga ei midagi häirivat), kui eile hommikul ( -1,5C), aga tuba oli soe ( +21C seadistatud), tarbides 850W- 1,1KW, nn siseseade nn puhkereziimis näitas arvesti 20W tarbimist....ei saagi aru, kas siis nn kompressori soojendust ei olegi siis taga või? Aga välisseade oli samamoodi, nagu eilegi hommikul õrnalt härmas...
korsten
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas korsten »

Sharp 12GHR töötas mul küll ilusti. 23 ole ette antud, toas oli 21 ja 22 vahel, välisosa juures ma hommikul ei käinud aga kuulda ei olnud, et oleks kõvemat häält teinud.
Niipalju, kui tuttavatega rääkinud olen, kõik Fujitsud pidid suht okeilt töötama. Keegi ei kurda.
Soojuspumbad Sisekliima Küttekaablid Kesktolmuimejad Teemantpuurimine http://www.planray.ee
Ventilatsioonitööd, hooldus, torustike puhastamine
Külaline
külaline

Ma mõtlen seda, et kas esimesel päeval kui külm tuli alles nii lühikest aega, kas saabki öelda et kui efektiivne õhksoojuspump on. Maja pole veel saanud mahagi jahtuda. Mingi inerts ka on vist. Eriti kivimajal. Külm tuli ka alles mõni tund tagasi.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

No selge see, et stabiilse külma ilmaga on meibi teised näitajad, kuid eks masina hommikune töötsükkel näitab ka tema nö. kohanemisvõimet, kuna kraad langes väga kiirelt väga madalaks.
Mul ei olegi plaanis maja maha jahutada, et siis uuesti kütma hakata. Selge see, et kui majas on stabiilne keskkond siis aparaadil ka vähem tööd. Sama teema nagu külmkapiga, et pidevalt töös olles tarbib oluliselt vähem energiat, kui peab alles soovitud temperatuurini pidevalt töötama (on nn. ülessulatatud faasis).
Oravaonu
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Kinnisvaramees, siin on ka natuke eestikeelset lugemist mõne pumba kohta: http://www.tehnikamaailm.ee/kodujaehitu ... .php?id=33
PS! väidetavalt mitsu electricu uuemal mudelil VABH ei tohiks seda suurt voolu kõikumise probleemi enam olla ( ma pole ka ise märganud)

siin on kah http://www.tehnikamaailm.ee/kodujaehitu ... php?id=113, aga neid pumpasid Eestis vist väga ei müüda....
Viimati muutis Oravaonu, 14 Dets 2009, 13:33, muudetud 1 kord kokku.
Külaline
külaline

Tuletan siinkohal meelde et õhusolev soojushulk on väiksem, õhk (ehk gaas) on raskem, tema soojusjuhtivus
on halvem jne. Samuti ei ole väga pädev jutt küttevõimsuse säilimisest välistemperatuuri muutusel .
Coger
külaline

Lugemata postitus Postitas Coger »

Mul nüüd alates veebruari lõpust Fujitsu pump ASYB12LDC /
AOYS12LDC PLASMA ARCTIC 6.7kW. Mõnus asi on, peab ütlema. Nüüd esimese korralikuma külma sai möödunud ööl. Nii imelik kui see ka pole, on müra vähemaks jäänud külma ilmaga, sulamisele lülitub ainult tihedamini kui soojema ilmaga. Ööseks panin 21 kraadi peale aparaadi, hommikul oli 19 kraadi toas. Vinks-vonks, arvestades, et mul puitkarkass maja ja suhtkoht hõre mõnest kohast.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

Eestikinnisvara kirjutas:Nonii, kuidas siis Fijutsu täna öösel/hommikus ka töötas? Kas majast väljudes tuli "kopteri ülelend" mõttesse? :grin:
täielik vaikus oli ;)

kütsin õhtul ahju soojaks ja nokria puhkas, vooluvõrgust eemaldatuna
:lol:
küttevahetaja
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas küttevahetaja »

Eestikinnisvara kirjutas:Ma kiirelt küsin "küttevahetajalt", et milline mudel sul täpsemalt on ja milline on köetav pind (milline on maja soojapidavus)? Lisaks huvitab ka keskmine rahaline kulu kuus.
Paistab, et ka minu valik jääb Fijutsu kasuks.

Lisa: Kus sa gograafiliselt asud? Meil oli hommikul -16C.
Asun Tallinnas, mudeliks Nocria 14, soetatud 2008 jaanuar, kütan u 130m2, maja 50cm betoonpaneelid, soojustus 5cm kipsi all, el kulu 0C juures u 850kw kuus (eraldi mõõtja). Kindlasti kütab ka muu tehnika elamist. Kogu elamise el kulu eelmisel kuul oli 1500.-, soevesi tuleb el boilerist, el põrandakütet u 8m2 ning el keris korra nädalas.
Kindalsti ei ole mul soe maja, katus vana ning palju seal paneeli peal soojustust on, ei oska ütelda.
Külaline kirjutas:
Tuletan siinkohal meelde et õhusolev soojushulk on väiksem, õhk (ehk gaas) on raskem, tema soojusjuhtivus
on halvem jne. Samuti ei ole väga pädev jutt küttevõimsuse säilimisest välistemperatuuri muutusel .
minu andmed baseeruvad kasutusjuhendis toodud tehnilistel admetel. Sina võid ise arvutada ning testida kui vaja. :banghead:
Vasta