Eramule kasutusloa taotlemine

ehituslubadega jms seonduv
kasutusloatu
külaline

Eramule kasutusloa taotlemine

Lugemata postitus Postitas kasutusloatu »

Maja ehitamise lugu on tüüpiline buumi-ajale :
taotletud ehitusluba
kinnitatud projekt
ja hakatud vastavalt projektile ehitama
...
kuivõrd ehitusfirma omanikud ehituse ajal muutusid ja lõpuks läksid minu ja ehitusfirma teed lahku ( tüübid panid minu raha tasku ja tegid mitu suurt jama : kiivavalatud põrandad jne. Kuivõrd nad alltöövõtjatele rahasid ära ei maknud siis ei teinud needki oma töid lõpuni jne.jne. ). Müüsin oma korteri maha, et majaehitust kuidagi edasi viia ja läksime koos lastega poolikusse majja elama. Nüüd olen mitme aasta jooksul vähehaaval edasi lasknud teha : üks töö siit, teine sealt tellitud. Muist tõid on enda jõududega tehtud. Palju töid tuli lasta ringi teha või uuesti teha. Millal maja valmis saab, ei tea keegi. Projektist olen kinni pidanud üsna 95 %. Siin-seal on olude sunnil mõni muudatus tehtud.

Nii elamegi sees ilma kasutusloata majas ja oleme sisse kirjutatud hoopis mujale.
Kustotsast ma peaksin alustama, et kasutusluba üldse taotlema hakata?
Kasutusluba peaks ju saama ka eramule, mis ei ole täiesti valmis ( nagu Tallinna linngi ),
kus on vaja liiste ja valgusteid panna ja põrandaid valada või siseviimistlust teha.
Internetist leidsin " Ehitise olulised tehnilised andmed" ja "Kasutusloa taotlus".
Kas on kedagi kes nõustaks ja aitaks ( selle eest hingehinda küsimata ) ? Kust rohkem infot saada vajaminevate ülevaatuste ja mõõdistuste tegijate ja hindade kohta ? Ja ka igasugused muud nõuanded oleksid väga teretulnud. Vahel ei oska teadjad mehed arvatagi kui vähe teab üks naisterahvas ehitustest.
Tänud ette !
Külaline
külaline

Re: Eramule kasutusloa taotlemine

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Pöördu KOV ehitusjärelevalve spetsialisti juurde ning tema juhendab juba edasi, mis dokumente on vaja täita ja hankida kasutusloa saamiseks.
makkaron
külaline

Lugemata postitus Postitas makkaron »

Kui soovid veel abi, siis võin sind aidata kasutusloa taotlemisel.
makkaron@hot.ee
Orbuuhen
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Orbuuhen »

vwman
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 3 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vwman »

Nii elamegi sees ilma kasutusloata majas ja oleme sisse kirjutatud hoopis mujale
See et eramul pole kasutusluba, ei tähenda veel et sinna ei saa sisse kirjutada.

Mul polnud, eramut ja vist ehituslubagi , kui registreesin ennast, enda krundile koos pojaga elanikuks. Vaja oli lihtsalt laps panna lasteaia järjekorda.
Vajalikud paberid sissekrijutuseks saatsin valda tavalise postiga ja minegid küsimusi keegi mulle ei esitanud.
Maksan nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik. Aga korralikku tööd on vaja
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

vwman kirjutas:
Nii elamegi sees ilma kasutusloata majas ja oleme sisse kirjutatud hoopis mujale
See et eramul pole kasutusluba, ei tähenda veel et sinna ei saa sisse kirjutada.

Mul polnud, eramut ja vist ehituslubagi , kui registreesin ennast, enda krundile koos pojaga elanikuks. Vaja oli lihtsalt laps panna lasteaia järjekorda.
Vajalikud paberid sissekrijutuseks saatsin valda tavalise postiga ja minegid küsimusi keegi mulle ei esitanud.
ma olen siiani sissekirjutatud kinnistule, kus ehitus alustamata ametlikult :lol:
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Sisse võid kirjutada KOV nõusolekul kasvõi prügimäele. Muuseas rahvaloenduse ajal oldi sellega väga lahkelt nõus.
Kasutusluba on seadusandlöik tõend, et ehitis on valmis ja vastab kehtivatele seadustele. Tõsi, viimane pole küll tingimata vajalik, kuid seadsusesse on kirjutatud sellised krutskid, et see on sul äkki iseenesest nõutav.
Vasta