K: Kust osta põrandakütteks vajalikud materjalid?
K: Kust osta põrandakütteks vajalikud materjalid?
Lugemata postitus Postitas Rainer_U »
Kodus ehitustöödega nii kaugel, et ÕHK-VESI süsteem paigaldatud ja täitsa töötab.
Põrandad samuti valatud, sees 16 mm alupex 17 cm sammuga.
Nüüd vaja kõike põrandakütteks.
Kelle toodang on hea hinna ja hea kvaliteediga, ühesõnaga hinna ja kvaliteedi osas OK?
Ja mida kõike mul vaja läheb?
Kindlasti eraldi pumpa, radikatele vett peale lükkav pump vist ei sobi?
Segusõlm mingi?
Mingit automaatikad ja termostaate vaja jne.
Parimat,
Rainer
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 90 korda
- On tänatud: 142 korda
Re: K: Kust osta põrandakütteks vajalikud materjalid?
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas ants38 »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Mis puutub asjade ostmisse siis pea iga katlafirma suudab neid vidinaid pakkuda. Kui see oligi kogu küsimusele loodetud vastus siis mine lähimasse ja saadki oma tükid ära osta.
Lugemata postitus Postitas aivar00 »
Põrandad samuti valatud, sees 16 mm alupex 17 cm sammuga.
Kas olen mina miskit maha maganud või on "isetegija" milegagi väga mööda pannud... Juba teist korda loen kellegi postitusest sellist juttu.
Põrandakütte toru vast ikka ei ole "alupex". Viimane minu teadmiste kohaselt kõlbab kütevee radikatesse vedamiseks ja kollektorini toomiseks. Samuti tarbevee jaoks.
Kui aga põrandakütte jaoks vaja materjale osta, siis need on igas suuremas ehituspoes müügil. Oleneb ainult millist brändi soovid. Alates kollektoritest lõpetades tsirkulatsiooni pumpadega.
Kui on tungiv soov säästa, siis ma ikkagi soovitan minna kasvõi mõne sõbra või tuttava juurde, kellel on profesionaalide välja ehitatud projektiga süsteem- siis vähemalt näed kuhu miskit ühendatakse. Muidu raiskad hunniku raha ära ning kasu pole ikkagi kuna süsteem ei hakka tööle või toimib ebaökonoomselt.
Lugemata postitus Postitas aivar00 »
Loomulikult see teema jääb spetsialistidele, kuid sellise läbimõõduga toru puhul nagu sa kirjutasid tekib minul selline küsimus- kas põrand ikka jääb ühtlaselt soe?
Nimelt kahtlen seetõttu, et toru läbimõõt on suhteliselt suur mille tõttu toru kohal peaks põrand intensiivsemalt soojust kiirgama kui kahe toru vahele jääv ala. Selge see, et siin mängib rolli ka loomulikult põrandaküttekontuuri õige paigaldus.
Küsiks veel millise läbimõõduga need torud seal Rootsis olid, kui suur oli kontuuride vahe ja kui paks oli betoonikiht, milline valati torudele?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas rainerU »
Küttemaailmast pakuti valmis segusõlme, maksis ca 5 kilo millegagi. Rääkige mulle veidi selle asja tööpõhimõttest, mida see segusõlm teeb täpselt? Segab paraja temperatuuriga vee põrandatesse? Põrandatesse peaks minema vesi ca 30 35 kraadi vist, aga mul on akupaagis ca 45 50 kraadine vesi. Termopead kollektoril reguleerivad kontuuridesse mineva vee hulka?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 317 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Segusõlme eesmärk on valmis segada põrandakütte jaoks jahedam vesi. Klassikalise katla tagasijooks on vähemalt üle 50 kraadi, kuid see on liiga palju põrandaküttele. selleks on vaja segamist. Kui on soojuspump siis segusõlme polegi vaja. Osad kondensaatkatlad jne. on ka madalama väljundtemperatuuriga, ka neis pole segusõlme vaja.
Aga kuidas see segusõlm paraja vee valmis segab muidu? Mul on radikatesüsteem ära veetud ja radikad taga, sinna, kuhu tuleb esimesel korrusel põrandaküttekollektor, jätsime keldris kaks tollist kraani, kuhu saab segusõlme külge ehitada hiljem. Üks kraan on siis radikate pealevool, teine kraan tagasivool. Aga kuidas segusõlm näiteks 50 kraadise vee 30 kraadiseks teeb? kui radikatesse läheb peale 50 ja tagasi tuleb näiteks 40 kraadi. Kas segusõlmele läheb peale mingi tavaline külmaveetoru veel eraldi? Sellisel juhul ju süsteemi tekib liiga palju vett? Tahaks süsteemist aru saada.
Rainer
Lugemata postitus Postitas vanakala »
Lugemata postitus Postitas vanakala »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Segusõlm »
No ma ei tea nüüd, kas on mõtet asju ise pusida kui ka kõige väiksem loogiline mõtlemine selles valdkonnas puudub.Rainer_U kirjutas:Aga kuidas segusõlm näiteks 50 kraadise vee 30 kraadiseks teeb? kui radikatesse läheb peale 50 ja tagasi tuleb näiteks 40 kraadi. Kas segusõlmele läheb peale mingi tavaline külmaveetoru veel eraldi? Sellisel juhul ju süsteemi tekib liiga palju vett? Tahaks süsteemist aru saada.
Rainer
Saan aru, et on praegu on kõik sõbrad MASU, TÄPU ja PUPU koos aga ikkagi........
Segusõlm segab põrandaküttest tagasi tulevat vett katlast peale mineva veega.
Suht loogiline ju.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu