K: Kust osta põrandakütteks vajalikud materjalid?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Rainer_U
Korralik postitaja
Korralik postitaja

K: Kust osta põrandakütteks vajalikud materjalid?

Lugemata postitus Postitas Rainer_U »

Tere.
Kodus ehitustöödega nii kaugel, et ÕHK-VESI süsteem paigaldatud ja täitsa töötab.
Põrandad samuti valatud, sees 16 mm alupex 17 cm sammuga.

Nüüd vaja kõike põrandakütteks.
Kelle toodang on hea hinna ja hea kvaliteediga, ühesõnaga hinna ja kvaliteedi osas OK?
Ja mida kõike mul vaja läheb?
Kindlasti eraldi pumpa, radikatele vett peale lükkav pump vist ei sobi?
Segusõlm mingi?
Mingit automaatikad ja termostaate vaja jne.

Parimat,
Rainer
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 90 korda
On tänatud: 142 korda

Re: K: Kust osta põrandakütteks vajalikud materjalid?

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Vägisi tuleb meelde vana jutt ise hammaste parandamisest.
ants38
külaline

Lugemata postitus Postitas ants38 »

Mina ostsin kõik vajaliku firmast http://www.begores.com. Sealt tellisin ka projekti. Töötab väga hästi ja olen rahul.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Põrand on valatud ja nüüd on vaja kõike ? Sa oled vist tehtud-mõeldud tüüpi tegelane. Või ehk suudad ikka kuidagi välja mõelda, mida see müstiline kõik endas sisaldab ? Üldiselt hakatakse sellise asja puhul pihta maja energianõudlusest, seejärel leitakse, kuidas ja kuhu seda kontuuri maha panna, mis võimsusega on pump ja milline segusõlm ja lõpuks ka see, kuhu on kõige mõistlikum kollektoreid ja andureid paigutada. Osades ruumides on vaja ka andurid põrandasse ajada. Õnneks ei ole sa silpigi maininud mingitest parameetritest. Nüüd on kaks võimalust, kas punnitad oma tarkusega edasi ja vbl satub kõik isegi töötama. Või siis üritad mingi firma/tegelase leida, kes puudvate sõlmede kohta mingit infot jagab. Tollel aga kipub väga raskeks minema, kuna arvutuste põhjal saadud tulemused ei pruugi reaalselt olemasolevaga kokku sobida.
Mis puutub asjade ostmisse siis pea iga katlafirma suudab neid vidinaid pakkuda. Kui see oligi kogu küsimusele loodetud vastus siis mine lähimasse ja saadki oma tükid ära osta.
aivar00
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas aivar00 »

tsiteerin:
Põrandad samuti valatud, sees 16 mm alupex 17 cm sammuga.

Kas olen mina miskit maha maganud või on "isetegija" milegagi väga mööda pannud... Juba teist korda loen kellegi postitusest sellist juttu.
Põrandakütte toru vast ikka ei ole "alupex". Viimane minu teadmiste kohaselt kõlbab kütevee radikatesse vedamiseks ja kollektorini toomiseks. Samuti tarbevee jaoks.
Kui aga põrandakütte jaoks vaja materjale osta, siis need on igas suuremas ehituspoes müügil. Oleneb ainult millist brändi soovid. Alates kollektoritest lõpetades tsirkulatsiooni pumpadega.
Kui on tungiv soov säästa, siis ma ikkagi soovitan minna kasvõi mõne sõbra või tuttava juurde, kellel on profesionaalide välja ehitatud projektiga süsteem- siis vähemalt näed kuhu miskit ühendatakse. Muidu raiskad hunniku raha ära ning kasu pole ikkagi kuna süsteem ei hakka tööle või toimib ebaökonoomselt.
Rainer_U
Korralik postitaja
Korralik postitaja

alupex pidi väga hästi sobima põrandate sisse, firma kust sai tellitud õhk-vesi pumba paigaldus soovitas seda ja Rootsis ehitati uute majade vundamendid kõik alupexist põrandakütetega. 4 erinevat projekti, millega tegelesime. Pole siin imelikku midagi. Ja tean, et kõiki asju saab igast ehituspoest jnejne. Küsimuse mõte on selles, et äkki on mul kahe silma vahele jäänud mingi kauplus, kus hetkel pakutakse mingit head soodukat, poode on ju sitta kanti. SRY.
aivar00
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas aivar00 »

Seda, mida miskis firmas keegi soovitab mina vast 100% tõe pähe võtta ei julgeks. Loomulikult on seda nn. alupexi võimalik panna põrandakütteks nagu ka suvalist raudtoru või ka tavalist PEM voolikut, kuid kas see on ikka mõttekas, kui toodetakse põrandakütte jaoks spetsiaalselt torusid.
Loomulikult see teema jääb spetsialistidele, kuid sellise läbimõõduga toru puhul nagu sa kirjutasid tekib minul selline küsimus- kas põrand ikka jääb ühtlaselt soe?
Nimelt kahtlen seetõttu, et toru läbimõõt on suhteliselt suur mille tõttu toru kohal peaks põrand intensiivsemalt soojust kiirgama kui kahe toru vahele jääv ala. Selge see, et siin mängib rolli ka loomulikult põrandaküttekontuuri õige paigaldus.
Küsiks veel millise läbimõõduga need torud seal Rootsis olid, kui suur oli kontuuride vahe ja kui paks oli betoonikiht, milline valati torudele?
rainerU
külaline

Lugemata postitus Postitas rainerU »

Samm oli 15-20 cm olenevalt projektist. Torude läbimõõt oli 16 mm. Betoon läks 20 -25 cm peno kihile ja betooni paksus oli 10 cm.
Rainer_U
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Siit sealt olen uurinud põrandakütte asjade hindasid. Kokku läheb koos ruumitermostaatide termopeade jne aasjadega 12 kilo.
Küttemaailmast pakuti valmis segusõlme, maksis ca 5 kilo millegagi. Rääkige mulle veidi selle asja tööpõhimõttest, mida see segusõlm teeb täpselt? Segab paraja temperatuuriga vee põrandatesse? Põrandatesse peaks minema vesi ca 30 35 kraadi vist, aga mul on akupaagis ca 45 50 kraadine vesi. Termopead kollektoril reguleerivad kontuuridesse mineva vee hulka?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 317 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

12 kilo on lollidelt nende raha ära võtmine. Segusõlme saab valmis teha ca 2 kiloga. Lihtsalt tuleb vaadata õigeid poode. Trikk on selles, et komplekt valmiskujul maksab alates 5000, kuid üksikjuppidena üle 2000 maksma ei pea.

Segusõlme eesmärk on valmis segada põrandakütte jaoks jahedam vesi. Klassikalise katla tagasijooks on vähemalt üle 50 kraadi, kuid see on liiga palju põrandaküttele. selleks on vaja segamist. Kui on soojuspump siis segusõlme polegi vaja. Osad kondensaatkatlad jne. on ka madalama väljundtemperatuuriga, ka neis pole segusõlme vaja.
Rainer_U
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Minul on õhk-vesi pump, toetab teda tavaline puidukatel, õhk veega väga kallis kütta, seega tihti kasutan katelt. Segusõlme vaja seega.
Aga kuidas see segusõlm paraja vee valmis segab muidu? Mul on radikatesüsteem ära veetud ja radikad taga, sinna, kuhu tuleb esimesel korrusel põrandaküttekollektor, jätsime keldris kaks tollist kraani, kuhu saab segusõlme külge ehitada hiljem. Üks kraan on siis radikate pealevool, teine kraan tagasivool. Aga kuidas segusõlm näiteks 50 kraadise vee 30 kraadiseks teeb? kui radikatesse läheb peale 50 ja tagasi tuleb näiteks 40 kraadi. Kas segusõlmele läheb peale mingi tavaline külmaveetoru veel eraldi? Sellisel juhul ju süsteemi tekib liiga palju vett? Tahaks süsteemist aru saada.

Rainer
vanakala
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas vanakala »

kus kohas oled oma katlamajaga? kas sul ei oleks targem kui keegi asja üle vaatab?
Rainer_U
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Tln, Pirita
vanakala
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas vanakala »

kui on abi vaja siis helista 56924916
Segusõlm
külaline

Lugemata postitus Postitas Segusõlm »

Rainer_U kirjutas:Aga kuidas segusõlm näiteks 50 kraadise vee 30 kraadiseks teeb? kui radikatesse läheb peale 50 ja tagasi tuleb näiteks 40 kraadi. Kas segusõlmele läheb peale mingi tavaline külmaveetoru veel eraldi? Sellisel juhul ju süsteemi tekib liiga palju vett? Tahaks süsteemist aru saada.

Rainer
No ma ei tea nüüd, kas on mõtet asju ise pusida kui ka kõige väiksem loogiline mõtlemine selles valdkonnas puudub.
Saan aru, et on praegu on kõik sõbrad MASU, TÄPU ja PUPU koos aga ikkagi........

Segusõlm segab põrandaküttest tagasi tulevat vett katlast peale mineva veega.
Suht loogiline ju.
Vasta