Tihekeermega kipsikruvi puitu ...järg

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Lubjakas
külaline

Tihekeermega kipsikruvi puitu ...järg

Lugemata postitus Postitas Lubjakas »

Millegi pärast on mul tunne, et suurem osa siinsetest ilkujatest pole ise endale maja ehitanud ega tea halligi, mis see reaalselt tähendab. Suured profid kipsilakkumises võiks siis ikka ka väljendada endid selgemalt ja konkreetsemalt: mis täpselt juhtub, kui kips paigaldada tihekeermega kruvidega puitalusele. Veel võiksite järgi proovida, et paljud teist on üldse võimelised seda kruvi puidust näpitsatega otse välja tõmbama :lol:

Ilkuge minu kallal kui sellest rahulduse saate, aga poisikestel soovitan nõuküsijate kallal ilkumine ära lõpetada. Lakkuge parem kipsi edasi, muud paitab, pole te elus jõudnud tehagi!? :wave:
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Re: Tihekeermega kipsikruvi puitu ...järg

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Kipsi saab panna ka peno tüübliga, kui sovi on ja ise oled selle tulemusega rahul. :lol:
Selge on see, et erinevad kinnitustarvikud on mõeldudki selleks välja, et tulemus oleks parem/kestvam. Tihekeere on mõeldud metallkarkassile ja laikeere puidule. Kasuta loogikat, miks just nii?! :wave:
entu1151
külaline

Lugemata postitus Postitas entu1151 »

kõik räägivad siin milline kruvi on tehnoloogiliselt õigem,kuid keegi ei räägi kuidas lasta see kipsi!!! kui purustatakse kipsi paber ning kips kruvipea ümbert siis tuleb varem või hiljem see plaat lahti !!!teoreetiliselt võib ka lüüa see kipsplaat naelaga kui suudad mitte purustada selle naelapea ümbert paberi ja kipsi !!! leian,et just see on cyprocplaadi paigaldusel eriti tähtis !!! maalrina olen kogenud kui palju just selles vigu tehakse.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Jutt käib kruvidest, mitte "ehitajatest", kes suudavad oma kruvimismasina peatada alles siis, kui läbimata on veel viimane paberikiht :)
Olen näinud (kindlasti on paljud näinud), kuidas kipsikruvi on mõne inimese arust ilus universaalne kruvi, mida on ülimalt hea ja odav kasutada kõikjal. Nii katusetarindites, kui ka erinevates kandekonstruktsioonides.
See jutt ei vii kuhugi. Ehitage, kuidas meeldib. Kinnitage kipsi või naelaga, teoreetiliselt jääb pidama küll.
hulgus
pole kodus
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas hulgus »

Avalik vabandus siis selle laviini vallapäästmisele, kaasaaitamises.
Miks meie kasutasime?, sest kohalikus ehituspoes (E-Ehituskeskus) on tavaline, et kruviriiul näeb välja kui skorbuudihaige lõualuud ehk kui laupäeva pärastlõunal kruvid otsas, siis ei hakka paari tundi raiskama, sõitmaks kruvide järele.
Ja nii keerasimegi (osa)kipsi puitroovile tihekeermega kruvidega. Püsib (sh kaldlaed), pahtli alt pole välja roninud ja ei julgeks küll väita, et selle kruvi näpuvahel seinast välja tõmmata jõuaks. Eks kui miskit muutub, anname teada.

PS: kõvemad mehed olevat kalapaadi, kipsikruvidest, makrofleksist ja tea veel millest kokku keeranud.
entu1151
külaline

Hulgusele ...tubli!!!! tihti on ju ehitusel olukordi kus tuleb ka mõistusega töötada aga mitte näpuga eeskirjades järgevedada ,tuleb leida alternatiivseid lahendusi....muidugi selliseid mis lõpptulemusele kahju ei tee !
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

USAs on väga levinud kipsi naeltega paigaldamine. Siin on ainult üks aga: see seisneb selles, et enne kipsplaadi paika tõstmist lastakse silikoonilaadset liimi karkassile. Ja seejärel kinnitatakse mõne naelaga... 8)
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Huvitav, kuidas Lubjakale vastataks, kui kuskile naistefoorumisse panna küsimus stiilis, et mul on küll kümme näppu ja naabrinaine jättis mulle ka vibraatori kui mehele läks ja sooviksin seksida, siis kas võin kasutada näppe ja vibraatorit või pean ikka oma emmi kikki ajama? Olen kindel, et 10 vastajast kaheksa( kogenud naisterahvad) soovitavad emmi kikki ajada, sest nii on õigem ja parem ja ülejäänud kaks soovitavad kas näpud või vibraatori tööle panna, et ajab asja ära küll. Arvan, et need kaks vastajat on kas vanatüdrukud või liiga noored, kes seksimisest midagi ei jaga. Nii, et iga töö jaoks omad vahendid ja materjalid, kuigi vahest peab näpud ka appi võtma kui õiget riista pole.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Lubjakas
külaline

Kahju, Urmas, alul paistsid päris asjalik vend olema, aga nüüd paned järjest segast ja naisi sa ka ei paista tundvat! Polegi ju väitnud, et keerake aga valeda kruvidega, aga kui sedas on tehtud, siis peaks ju sellel asi selge olema kes väidab, et nii läheb asi hapuks.
Ühtlasi vabandan oma hommikuse ülekeemise pärast, aga mõte jääb! :wave:
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

Lubjakas kirjutas:Millegi pärast on mul tunne, et suurem osa siinsetest ilkujatest pole ise endale maja ehitanud ega tea halligi, mis see reaalselt tähendab. Suured profid kipsilakkumises võiks siis ikka ka väljendada endid selgemalt ja konkreetsemalt: mis täpselt juhtub, kui kips paigaldada tihekeermega kruvidega puitalusele. Veel võiksite järgi proovida, et paljud teist on üldse võimelised seda kruvi puidust näpitsatega otse välja tõmbama :
Sinu jutu järgi võiks ju paigaldada kipsi ka naeltega, proovi naela puidust näpitsatega välja tõmmata, see loll jutt, et "proovi tõmmata" jätke endale, olen juba mitme siinesineja kirjast seda piisavalt lugenud.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
Urmas
autodidakt

To: Lubjakas
Vaatasin uuesti selle Rainer_u algatatud teema üle ja leidsin, et 8 vastajat püüdsid teha selgeks, et asi päris nii ikka ei käi, kuigi saab ja 3 vastajat panid hoopis sogast a`la tihedam keere jääb puidus paremini hoidma,üks" külaline" soovitas lausa metallkarkassi puidukruvidega panna,"hulgus" tegi vist tellijale kõik kipsi puitkarkassile metallikruvidega ja arvas sellepeale, et jäi vist pidama küll. Kui selliste teadmistega ehitatakse, siis ma ei imesta tellijate nurina üle sitast ehituskvaliteedist ja ta muutub umbusklikumaks iga järgmise käkikeeraja suhtes, kes ei oska või ei taha ehituses kasutada tehnoloogia järgi ettenähtud materjale. Jah, olen ise pidanud järgi aitama puidukruvisid metallkarkassil, kuna lihvimisel mingil määral sein ja lagi liigub ja kruvi on välja loksunud. Kurat, kui inimene ei tea, siis olgu vait või kui avaldab arvamust, siis mainigu, et see on kas teooria või, et nii saab, aga nii ei tohiks, mitte hakata soojalt soovitama valesti tegemist. Päris nii ikka ei saa, et soovitan valesid võtteid ja materjale, sest ega ise seal nagunii elama ei hakka. Olgu, Rainer_U vist ehitab endale ja ise riskib, aga seda foorumit loevad ka algajad ehitajad, kellel pole piisavalt kogemusi ja ma kujutan ette seda jama kui ta teeb valesti tellijale raha eest mõne siinse võhikust soovituse järgi puidukruvidega metallkarkassi külge kinnitatud I korruse lage, mille vahelaed on puitprussidest. Need prussid võivad olla paksud ja suurt koormust taluva ristlõikega kui tahes, aga teisel korrul käimise vibratsiooni annavad nad tahes tahtmata edasi. Vaene ehitaja kui veel talle satub peale järelvalve. Ei pea ennast kõiketeadjaks, aga vähemalt püüan hoiduda valesid asju soovitamast.Kõike paremat!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Lubjakas
külaline

Eks ta ole...ei kommentaari! Loomulikult pooldan ka ise ehituses igati viimase peal lahendusi, aga väiklase ehituspedana tahaks kõike seda teemat puudutavate asjade hingeelu ka mõista. Ok puittalad vibreerivad ja puidukeermega kruvid loksuvad plekkkarkassist välja...aga ntx liikurmasinaehituses oli hiljuti aeg kus pleki liited tehti just harvkeermega kruvidega ja paremat ühendust ei olnud.Olid muidugi ei sinna ega tänna kuuluvad(praeguses mõistes) keermetega kruvid aga harvkeermega kruvi oli seal just lemmik. Lubjaka jutt jälle, aga vibratsioon oli neis tingimustes ikka valgusaasta suurem! Seega ei saagi aru, et mis vibratsiooniga on ehitiste tegu, et need kruvid siin teistest rohkem välja keerduvad? :wave:
entu1151
külaline

eelmine suvi kadus trimmeril (usa firma) üks kruvi see oli harvkeerme kruvi ,kuna asendust kuskilt ei leidnud keerasin sinna meie tavalise puidukruvi...terve see suvi trimmerdasin ,vibratsioon korralik,kuid kruvi pidas vapralt vastu ja ei keeranud end lahti.olen ka selle poolt ,et kõik tehtaks vastavalt tehnoloogiale kuid kordan!!!ehitusel tuleb ettenägematuid olukordi ette ja tore on kui mehed ei jää mitte käed rüpes ootama seda mõnda kruvi vaid leiavad tänu oma kogemustele!!!! lahenduse.
Urmas
autodidakt

Ärge unustage ühte väikest nüanssi, et kipskarkassi paksus on mingi 0,..millegagi mm- t ja liikurmasinates ning Entu1151 poolt mainitud trimmeri plekkide paksus on hoopis teine ja nende puhul võib kruvi sissekeeramisel isegi natuke jõudu rakendada, aga proovige seda metallkarkassi puhul.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

Kui paned puidule tihekeermega kruvi siis peab see olema, esitex juba hulga pikem kui harvkeerme kruvi. See on kallim,,, rohkem vaeva kulub kruvimisele jne. Ei saa nagu aru yldse , et mix siukes paska vaja teha on. Kas teema algataja tegi mingi töö ära niimoodi ja siis pyyab siin õigustust leida, et oma syymekaid vähendada? Igatahes võix ju teema lukku panna, exitav
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
hulgus
pole kodus
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas hulgus »

Lp. Urmasr
Kuna Te juba mind mainisite, siis olgu manitud, et ma ei ole ehitaja, ei tänan. Lihtsalt mehed kes kipsikruvidega paate ehitavad, on sundinud oma põhitöö kõrval sellega tegelema. Enamuses enda tarbeks ehitustöödega olen ise maha saanud. Alla pole kukkunud, p---e on ikka mõni asi esimese korraga läinud, aga teise korraga on hea saanud.
Ei, ma ei väida, et tihekeermega kruvid oleks hea ja ilus ja õige. Ma olen ammu aru saanud, et maailmas on targemaid ja et loll õpib omadest, targemad teiste vigadest. On nad nii jagatud, las siis olla.

Aga kuivalt teooriat närides:
Miks kasutatakse kohtades kus on midagi vaja kindlalt hoida peen(tihedamat)keeret? Ehitust ei tea, eks seal ole omad füüsikaseadused, aga autondust jm mehhaanikat küll: rattapoldid, plokikaaned: kõik tugevamat ja lahtikeerdumist välistavad ühendused on eranditult peenkeermel.
Harvema sammuga on keermed kohtades, kus vaja kiiret liikumist, võta või kruupingi paled. (Ja tundub mulle, et kipsimeeste kiirusele mõeldes on kasulik need keermed pikema sammuga teha.) Ok, kruvi keerme hari on ka sama mõõduliste juures puiduomadel kõrgem, kuid see on juba läbimõõdu arvelt ja kui meenutada, siis palju neid metallkarkassi kruvisid pole suutnud pooleks keerata, samas kui puiduomadel kaovad pead vähegi valel jõudoseerimisel.

edu ja jõulurahu
a.
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Andresto »

hulgus kirjutas: . . . siis palju neid metallkarkassi kruvisid pole suutnud pooleks keerata, samas kui puiduomadel kaovad pead vähegi valel jõudoseerimisel.

edu ja jõulurahu
a.
Tere! Pead kaovad, kui on valesti valitud kruvi v. akuka-kruvikeeraja väändemoment liig suuureks regullitud! Küsimus: see pole ilkumine, aga kas vindid pole juba üle keeratud!? Andres
kruvi
külaline

Lugemata postitus Postitas kruvi »

Tihekeere- harvkeere, aga mille kuradi pärast peaks üks ettevõtja(kruvitootja)nägema vaeva ja raiskama raha kahe erineva keermetihedusega kruvide valmistamiseks mõeldud masinatele kui paljude arvates vahet ei ole? Poes on need ühes mõõdus kruvid sama hinnaga.
Urmasr
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

:D Eks ikka selleks ,et superkelkijal urmasr juhe kokkujookseks :hello:
Urmas
autodidakt

Ole ise samuti lolli peaga kunagi keeranud kipsi puitkarkassile metallikruvidega ja tean oma kogemustest, et kui puitkarkass juhtub olema natukenegi pehmemast puidust, siis see kruvi sinna pidama ei jää, vaid jääb tühjalt keerlema ja miks ma peaks omal ajal läbitehtud lollust teistele soovitama.
Urmas
autodidakt

Külaline kirjutas::D Eks ikka selleks ,et superkelkijal urmasr juhe kokkujookseks :hello:
Ei ole juhe kokku jooksnud, vaid näen mõningate tegelaste järjekindlust mingite materjalide kasutamise soovitamist, mis ei ole mõeldud selleks. Olen kunagi algajana need maalrite "lastehaigused" läbi põdenud. Neid, oma arust ratsionaliseerimisi, alates tavalise pahtliga paberteipide kleepimisest, otse pahtlile põhivärvi kandmisest, toonitud krundile ühe kihi põhivärviga tegemisest, peale esimest värvikihti paranduste tegemisest, lõplikult kuivamata värvile teibi panekust, puhta kipsiga paranduste tegemine jne jne., kõik ei tule kohe meeldegi, aga kindlasti on nimekiri tunduvalt pikem. Ja seda kõike tegin kvantiteedi nimel, et rohkem palka saada. Kas peaksin eestlaslikust kadedusest ja õelusest, et mul läksid omal ajal mõned asjad nihu teadmatusest, siinsetele küsijatele tagasi tegema ja neid samuti nakatama nn. " lastehaigustega". Meelde tulevad paljud kunagi tehtud apsakad siis kui keegi püüab teadmatusest samu vigu teha, aga õnneks on tal olnud taipu siin foorumis küsida selle tegevuse mõtekuses. Kui ikka 11- st vastajast 8 soovitasid kasutada õigeid kruvisid, peaks nagu pilt selge olema.
To: Hulgus
Minu viga! Lugesin kiiruga ja eeldasin millegipärast, et tegid tellijale või mingis firmas. Sorry!
Kasutaja avatar
vaaderman
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 51 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vaaderman »

pange see teema lukku :jooma
Suletud