Haab vannitoa põrandale?

saunad, santehnika, boilerid jne
navigator
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Re: Haab vannitoa põrandale?

Lugemata postitus Postitas navigator »

Mina ei olegi virisenud, lihtsalt arvan, et ka ruutmeetri pakutu on mõtetult kallis, selle mõne ruutmeetri eest sellist raha välja käia.....sry...... aga nagu sinu puhul näha siis summasid saab kasvatada igasuguste mõtestuste arvelt ja ehk laidub lolligi kes on nõus selle kõik kinni maksma.....aga kui hakata lahkama seda hinda siis kaod sa kohe ära............esmestes postitustes ju ütlesid et töö pluss materjal 1800..........miks siis tulevad igasugu lisad?? kas sind huvitab kui sa taksosse istud et sulle pannakse.....km hind......siis sisseistumistasu(need on nagunii)........salongipuhastus(olenevalt kas tuled ülikonnas või tunkedes)........auto välispesu(oleneb kas sajab või mitte)........siis pidurdustasu...oleneb mitu valgusfoori on vaja läbida ja mitme all seisma peab jääma...........jne......on se mõistlik?? Kui sa küsid takso hinda siis eeldad et need asjad on kõik selle sees juba??? vabandan OT pärast aga suured tegijad võiksid aru saada et need ajad on möödas kus mitte millegi eest raha makstakse jõudu kõigile :jooma
PLAAG
külaline

Lugemata postitus Postitas PLAAG »

To:navigator-junga

No nüüd ei sobi sulle M2 pakkumine ka enam,mida sa siis virised ikkagi,aru ma ei mõista.
Ja üldistada ei maksa,samamoodi võib küsida mis auto maksab ja kas autol on veel midagi peale reg.nr.,apteegi ja tungraua.

Astu samm kõrvale,vaata ennast pealaest jalatallani üle ja nendi tõsiasja,et sinu jaoks on see üle jõu ning rahakoti käiv ja UNUSTA ÄRA teak-põrand.
Aga ära ütle,et see on mõttetu.
Hetkel on sinu jauramine MÕTTETU.

VAHEST EI OLEGI VIINAMARJAD HAPUD,VAID LIIGA KÕRGEL HOOPIS.

over & out.
sakala84
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas sakala84 »

to PLAAG

Teema küsimus oli selline :
sinilill kirjutas: Kas on mingit tõsisemat vastuväidet haaba mitte kasutada?
Kas teie härra PLAAG olete mõne argumendi ka toonud, miks haab ei kõlba ? Lugesin küll te postitusi, kuid ühtki kaalukat argumenti ei leidnud, peale selle
PLAAG kirjutas:Teak ja haab on täiesti erinevate omadustega puuliigid(nagu öö ja päev)
Kuna te olete ennast suhteliselt teadjaks meistrimeheks selles valdkonnas nimetanud, siis palun seletage meile,kes pole kursis asjaga, milles seisneb haava kõlbmatus?

Siis saab ka teemaalgataja miskit ehk kõrva taha panna.
navigator
Korralik postitaja
Korralik postitaja

PLAAG kirjutas:To:navigator-junga

No nüüd ei sobi sulle M2 pakkumine ka enam,mida sa siis virised ikkagi,aru ma ei mõista.
Ja üldistada ei maksa,samamoodi võib küsida mis auto maksab ja kas autol on veel midagi peale reg.nr.,apteegi ja tungraua.

Astu samm kõrvale,vaata ennast pealaest jalatallani üle ja nendi tõsiasja,et sinu jaoks on see üle jõu ning rahakoti käiv ja UNUSTA ÄRA teak-põrand.
Aga ära ütle,et see on mõttetu.
Hetkel on sinu jauramine MÕTTETU.

VAHEST EI OLEGI VIINAMARJAD HAPUD,VAID LIIGA KÕRGEL HOOPIS.

over & out.
Oma kuu palga eest võin mitu sellist põrandat sult tellida aga see ei tähenda, et sinusuguste lampi numbreid ütlevatel seda raha laiali peatan loopima, minu arust on igal asjal oma hind ja väärtus jaminu arust on mõtetu omada kolme ruutmeetrit vannitoa põrandat mis maksab 18000, ja mis ei ole sugugi parem kui näiteks saarest või haavast tehtud ja mida saaks kätte kindlasti kordades odavamalt. ja sellel teemal rohkem sõna ei võta :hello:
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Andresto »

Tere! Ei läinud siis kaubaks, tüliks kiskus teil! Miks ei võiks siis olla haab, vannitoa põrandaks! Mu saunas lava haavast, üle 20ne aasta ja vatti küllaga näinud ning kestab veel. Tol ajal polnud ju mingeid kaitsevahendeid, mis sauna sobinuksivad - kõik naturaalne. Praegu selles mõttes, vahendite valik mitmekesine. No ei hakata seal põrandal liha raiuma või puid lõhkuma!!! Võimalus ju ka termohaaba, termokaske või leppa kasutada - otsustad teak`i kasuks, riputa hinnasilt ka külge! Andres
muhkel
külaline

Lugemata postitus Postitas muhkel »

Teaki hind on meie maal kahjuks jube üle paisutatud. Mina loll kopkakooner tõin näiteks teaki hoopis USA-st. Materjali hind muuga sadamasse tuli kusagil 600.- koos km-iga. Paha asi see muidugi,et vaja kokku saada mingi natuke suurem huvigrupp,et asi transpordi osas ära tasuks.
Paigaldusele koos hilisema lihvimise,vuukimise ja õlitamisega 35m2-sele ruumile tehti hinnapakkumiseks 350.- eek/m2. Ja olles näinud nende töömeeste eelnevaid töid(kaatrid/põrandad) julgen nad rahuliku südamega ka omale tegema lasta.

PS! võibolla jääb ka mõned m2 teaki üle kamba peale kui kellegil huvi.
Kasutaja avatar
vaaderman
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 51 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vaaderman »

iga eestlane peab enesele saama põranda just sellest puust
millest ta tahab
mul metsas head haavad tule võta maha ja lase planguks
kui keegi tahab ühe tüve paati teha siis ka selline haab on olemas
navigator
Korralik postitaja
Korralik postitaja

muhkel: ma oleks küll huvitatud kui teil peaks midagi üle jääma? anna maili peale teada: guldar@hot.ee
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

"Soovi korral võin teha teak põranda 1800.-eek/m2,materjal+töö."

Tõesti,tõesti! Hea jutt ikka küll, saaks justkui põranda 1800.-/m2, aga tegelikult tuleb m2 hind üle 3x kallim !!!
Ja mis koefitsent!? Kui mul on 20 m2 põrandat, kas ma pean siis mingi hädise läbiviigu eest maksma 1800x20x1,2-1800x20= 7200.- !?
Oma kundesid võiks üks teenuse pakkuja ikka rohkem austada!

E.V.
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas teen_ise »

sakala84 on mees kes veidikenegi puiduasjatundjana näib, teised on andke andeks ikka võhikud.

ma puukooli haridusega tean juba kinnisilmi ja unepealt, et haab on üks paremini vees vastupidavamaid puuliike Eestis ... minge käige ka puiduhariduse koolis ja õppige puidu kapilaarehitusest jms. siis tulge targutama

haab on vaid ülipehme ja kole määrduv aga nüüd on loodussõbralikud vahad, õlid jms. ning ei näe probleemi

TEAK ja TEAK kallid inimesed, lisaks on paarkümmend head veekindlat puuliiki, mis ka meie maal vahelduva eduga saadaval, nõme lugeda seda jama siin
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
log
külaline

Lugemata postitus Postitas log »

Haaba kasutatakse sindliks, sest materjali lõhastatavus on hea ja naelaga hea kinnitada. Katsu saaresindlit teha... lõhastatavus hea-tehakse rehapulki, aga naelaga roovitusele juba ei löö.
Teaki puu ehk oma õlisisalduse ja kõvaduse ning töödeldavuse poolest v hea. Nulg, seeder, lehis.
trumm
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas trumm »

haavast tehakse teatavasti ka haabjad. see vist lisakommentaare ei vaja?

aga "teen-ise" - õiendamise asemel anna parem head nõu, muidu oled ise sama "tark" nagu teised :)
jeekim
külaline

Lugemata postitus Postitas jeekim »

lugesin seda arutelu ja mõtlesin ka sõna sekka öelda nagu praktik.
olen ise ka suur sauna fänn ja selle tegelenud mõned aastad ja võin öelda, et ainsad puuliigid, mis sauna põrandal vastu peavad, on vaiku sisaldavad puud: kuusk ja mänd, väljamaiseid pole ise näppinud ja sõna sekka ei ütle.
saunas on veel üks kuuse rest, mis on vanaisa tehtud. mõned aastad tagasi võtsin ta lahti, lasin höövli pealt läbi ja jälle nagu uus.
aegade jooksul olen testinud ka teisi puuliike, kui neid on parasjagu käeparast olnud.
Kasest restid peavad vastu umbes poole samast ajast mis kuusk või mänd, suureks miinuseks on suur veeimavus ja sellest kasvav resti kaal. vastu pidas umbes neli aastat
Haava restid tegin, kuna räägiti selle looduslikust antiseptilisusest ja materjal nurgas vedeles.
rohkem sellesse ämbrisse ei astu, proovisin lakitud kui lakkimata varjanti. isegi kui tekib väike täke laki või vaha sisse,tekib selle koha pealt haavalauda mõne kuu jooksul must täpp ja hakkab pehkima. väliselt pole laual veel väga vigagi, aga suur tõenäosus on aasta pärast seal lihtsalt läbi astuda.
haavaresti elueaks sauna põrandal on umbes poolteist kuni kaks aastat- selleks ajaks on ta mustalaiguline ja pehkinud.
haab peab vastu ainult sellises kohas, kus ta veega kokkupuude on suhteliselt väike ja saab kohe ära kuivada: nagu lavalauad, tuulutusvahega saunaseinad või ka katuselaast, kuigi ka katusel peab kuuselaast kauem vastu.
lakkimistel ja vahatamisel on üks suur miinus- pind muutub märjaks saades libedaks. selle tõttu ise seda väga ei soovita. parem vahetada kümne aasta jooksul korra reste, kui kõndida kogu aeg senast kinni hoides ja karta küli käimist.
A A
külaline

Lugemata postitus Postitas A A »

jeekim kirjutas:lugesin seda arutelu ja mõtlesin ka sõna sekka öelda nagu praktik.
olen ise ka suur sauna fänn ja selle tegelenud mõned aastad ja võin öelda, et ainsad puuliigid, mis sauna põrandal vastu peavad, on vaiku sisaldavad puud: kuusk ja mänd, väljamaiseid pole ise näppinud ja sõna sekka ei ütle. ...
Tere!
Sa jeekim küll, miks rebid täpselt 14 kuud kuud vana "haava" lahti?
Teemaalgatajat ei huvitanud mitte saun, vaid vannituba ja selle põrand!
Andres (Andresto)
Vasta