korteritevahelise seina ja lae heliisolatsioon

kuidas soojustada oma elamist
m.
külaline

korteritevahelise seina ja lae heliisolatsioon

Lugemata postitus Postitas m. »

probleem siis selline, et oleme sunnitud naabritega koos elama. uus kortermaja, 2007. aastal valminud. natuke kahetsen ostu, aga loodan murest lahti saada lähiaastatel, et mõni ostja vähemalt oleks. kõige rohkem häirib sammumüra ja põrandal kolistamine, aga kui keegi kõrval- või ülalkorteris valjult räägib, siis on seda ka kuulda.

magamistoas tahaks müra vähemaks saada. kas sel juhul peaks terve toa seinad uuesti tegema või võiks ka ainult naabriga kokkulangeva seina? ja lakke tuleks panna mingi ripplagi; ma saan aru, et see kogu müra ikka ära ei võta. aga 50% vähemalt võiks.

ma ei tea kust üldse otsimist alustada ja mis suurusjärgus kogusumma võiks olla? loomulikult ise ei oska teha sellist remonti ja peab kellegi palkama.
Kaar
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 84
Liitunud: 22 Jaan 2007, 23:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: korteritevahelise seina ja lae heliisolatsioon

Lugemata postitus Postitas Kaar »

Kõigepealt tee selgeks mis materjalidest ja kui paksud seinad ja laed on.Eeldatavasti on ka majast projekt.Järgmise sammuna otsi konstruktor,kas oleks võimeline helipidavust arvutama ja lahendusi pakkuma.Heli levikul on mitmed põhjused ja erinevad mõõduparameetrid.umropsu seinu ehitama pole mõtet hakata.Mõnikord on halva helipidavuse põhjuseks näiteks ventilatsioon võõi ka kohakuti asetsevad seinakontaktid.korraliku projektiga õige mehe juurde minnes saab õige lahenduse.Müra saab ka mõõta,selleks on olemas vastavad aparaadid.
Vasta