minul on arvatavasti väga-väga rumal küsimus, aga kus mujal ma selle siis ikka ära küsin, kui mitte siinsete tarkade käest.

Tegu 80ndate keskel ehitatud 1-korruselise viilkatusega maamajaga, mille vanem osa on mingil moel vanast talumajast ümber ehitatud (väidetavalt põrand ja mingi osa seintest jäid alles) ja uuem osa (lihtsalt väike juurdeehitis) tehtud omaaegsest Narva plokist ja ümber silikaatvooderdis, vahel mingit sorti soojustus ka (klaasvatt vist on selle asja nimi, mida siis kasutati). Vanal osal ka silikaatvooder ümber. Mõlemal osal siis viilkatus, pööningul mingi kiht saepuru ja ongi kõik. Ei ole väga soojapidav maja.

Küsimus on nüüd selles, et kas vastab tõele (isa, kes on ise maja ehitanud, on nii eluaeg väitnud), et sellele juurdeehitisele mõjub igatahes halvemini harv kütmine kui see, et ta seisab aastaringselt kütmata. Asi selles, et tegemist on minu vana toaga ja käin vanematekodus nüüd aastaringselt 1-2x kuus paar-kolm päeva korraga ja mind huvitab see, kas see teeb sellele uuele osale kuidagi halba, kui kodus käies tahaksin elada oma vanas toas ja seega seda siis ka sel ajal korralikult kütta? Ja kui kütta, kas "piinata" see paar päeva ahju või siis hoida sees hoopis elektriradikas? Plaan oleks oma vana tuba uuesti üles lüüa (vanas osas sai suvel kiire värskendusremont tehtud ja see ajas hamba verele oma toa osas ka) ja teha temast mõnus pesa, kus saaksin vanematekodus viibides mõnusalt aega veeta (siiani on kodus käies olnud natuke kodutu tunne, sest pole enam oma tuba-luba, kus olla), kuna vanem majaosa, mida niikuinii pidevalt köetakse, on 100% asustatud ja seal mulle kohta ei leiaks. Niisiis, teeksin oma vanas toas mõnusa remondi ja punuksin hubase pesa valmis, aga kui see on majale ikka tõesti nii õudsalt halb (nagu isa väidab), kui paar korda kuus kodus käies temperatuur paariks päevaks üles aetakse, siis ei ole arvatavasti ka remondil mõtet ja tuleb kogu plaan üldse maha matta ning õe juurde magama kobida talvisel ajal lihtsalt. Mis oleks küll ka täitsa meeldiv alternatiiv, aga mitte siiski nii tore variant.
Andestust, et kiri sai pikk ja tänud ette asjalike vastuste eest! KUI viitsisite läbi lugeda ja vastata.