Milline segu/tehnoloogia kamina tulekoldele
Milline segu/tehnoloogia kamina tulekoldele
Lugemata postitus Postitas Uduu »

Re: Milline segu/tehnoloogia kamina tulekoldele
Lugemata postitus Postitas voldemar »
Olen lasnud laduda universaalsel ehitajal, kes eelnevalt kaminaid ladunud ja minu kamina oskas ta tõega p... keerata, ei ta tõmmanud, kõver sai jms vead. Jäägu sellised tööd ikka profesonaalidele.
Kui pudel laotud , siis väljastpoolt võib küll oma oskusi proovile panna.
- stupiduser
- Ehitusguru
- On tänanud: 24 korda
- On tänatud: 23 korda
Lugemata postitus Postitas stupiduser »
Mida Sa senini kasutasid?
Arvan, et metall on küttekehas (ja eriti koldes) paha-paha ja väldiks selle kasutamist.
Nurga alla ladumisele on alternatiiviks nurga alla lõikamine.
Arvan, et mõistlik oleks püüda laduda selliselt, et kogu kupatus ka ilma seguta koos püsiks.
hobipottsepp@hot.ee 5043316
-
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas muurimees1 »

Loen siin ja kodusooja pottsepafoorumis järjest arvamusi,et metall ahjus on paha,paha jne.Arvan,et sinna kuhu peab metalli panema,sinna tuleb see ka panna.Põhjendan,
Metalli paisumine 1m. vinkli või muu metalli juures pidi olema paar millimeetrit,ise arvan,et natuke rohkem.Kivil on umbes sama meetri peale,ainult metall paisub kiiremine ja kivi ei jõua järgi.Kui mõlemad otsad korralikult villaga ära isoleerida pole siiani midagi juhtunud.Ei pretendeeri küll ahjunduse guruks olema aga kogemus nii mul endal kui ka mind õpetanud Meistril on sellised.
Alati olen nõus kuulama argumenteeritud väiteid või arutelu Igal ühel meist ju omad kogemused.
Lugupidamisega
Meelis Vaiksaar
- varukas
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas varukas »
Kolde ehitusel samotti kasutades ikka samotsegu.Segu ei tohi paksult määrida. Ainult kuni 3mm ja lihtsam on peale kanda hambulise kammiga kui kelluga.Kive pead ka eelnevalt leotama nii kaua ,et enam ei mullitaks.Kõri kuju jaoks teed eelnevalt põrandale sablooni.Kiht kihilt viid kõri tipupoole koomale. Siis saad ilusti kiviserva vastavalt nurgale äralõigata.Taga seina on hea lappikivist teha siis jääb toetuspinda rohkem.Eest osa võid alustada valumassist detailiga.Mille valad juba nurga all ja pealt poolt paned jälle samotiga minema.Võid kasutada ka suuremaid samotte.Uduu kirjutas:Palun nõu, millist segu kasutada kamina tulekolde nn pudelikaela osa ehituseks mitteeluruumi. Kas tavaline samottsegu või kas võib ka tavalist müürisegu (lisades savi). Mure selline, et kuidas need tellised nii nurga alla laduda, et saavutada see pudelikaela effekt, et kogu kupatus hilejm kokku ei kukuks. Kas mingit metall-toetus konstruktisooni kasutada või ehitada rida-realt tasapisi. Mul endal paar ideed olemas aga kuna küsija suu pihta ei lööda, siis andke teada. Parem küsida 9x ja 1 x teha kui vastupidi
Võid ka metallikasutada ja otsad isoleerida.
-
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas moisaahjud »
Kui ajad 1m rauajupi 100 kraadiseks on ta 1sm pikem mitte paar milli.muurimees1 kirjutas:Tere.![]()
Loen siin ja kodusooja pottsepafoorumis järjest arvamusi,et metall ahjus on paha,paha jne.Arvan,et sinna kuhu peab metalli panema,sinna tuleb see ka panna.Põhjendan,
Metalli paisumine 1m. vinkli või muu metalli juures pidi olema paar millimeetrit,ise arvan,et natuke rohkem.Kivil on umbes sama meetri peale,ainult metall paisub kiiremine ja kivi ei jõua järgi.Kui mõlemad otsad korralikult villaga ära isoleerida pole siiani midagi juhtunud.Ei pretendeeri küll ahjunduse guruks olema aga kogemus nii mul endal kui ka mind õpetanud Meistril on sellised.
Alati olen nõus kuulama argumenteeritud väiteid või arutelu Igal ühel meist ju omad kogemused.
Lugupidamisega
Meelis Vaiksaar
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Kas hõõguvpunakas pliidiraud siis enam kööki ära mahubki...

Soovitan peale Meistri usaldamise ka raamatuid lugeda ja ...mõelda loogiliselt
kena köik
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas muurimees1 »
Lugupeetud Kaminahi,kellega kurjustad?Kui minuga siis palun loe mu postitust.
Mõnusat olemist head kolleegid ja mõnusad külalised.
Lugupidamisega Meelis vaiksaar.
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »
Raua kohta ka arvamus. Raua pikkuses võib ju ruumi paisumiseks jätta. Sellega on lõhkilükkamise probleem nagu lahendatud. Rauda aga pannakse ahju midagi kandma. Seal aga on pidevad nihelused. Iga liikumisega kukub liivatera.
Eks see raud seal ahjus mingi kompromiss ole.
Tuletõrjujad peavad rauast kandekonstruktsioone kõige sitemateks. Kunagi ei tea, millal ära vajub. Puiduga on vähemasti teada aeg, kaua kannab.
Tel 5o9279o
- stupiduser
- Ehitusguru
- On tänanud: 24 korda
- On tänatud: 23 korda
Lugemata postitus Postitas stupiduser »
Mina arvan, et metalli paneku kohta võiks kehtida reegel: nii vähe kui võimalik ja nii palju kui vajalik.muurimees1 kirjutas: Loen siin ja kodusooja pottsepafoorumis järjest arvamusi,et metall ahjus on paha,paha jne.Arvan,et sinna kuhu peab metalli panema,sinna tuleb see ka panna.
Kolde lae toetuskonstruktsiooni pole minu meelest mõistlik metallist ehitada.
Kui lõigata ei viitsi siis pigem juba valada.
hobipottsepp@hot.ee 5043316
- varukas
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas varukas »
Lahendus peegli ehitamiseks.Aga kas kõige õigem ?Uduu kirjutas:Palun nõu, millist segu kasutada kamina tulekolde nn pudelikaela osa ehituseks mitteeluruumi. Kas tavaline samottsegu või kas võib ka tavalist müürisegu (lisades savi). Mure selline, et kuidas need tellised nii nurga alla laduda, et saavutada see pudelikaela effekt, et kogu kupatus hilejm kokku ei kukuks. Kas mingit metall-toetus konstruktisooni kasutada või ehitada rida-realt tasapisi. Mul endal paar ideed olemas aga kuna küsija suu pihta ei lööda, siis andke teada. Parem küsida 9x ja 1 x teha kui vastupidi
- Manused
-
- Ahjukolde tagaseina peegel.jpg (150.92 KiB) Vaadatud 4988 korda
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Siledaks ja kitsaks lõigatud koldeneel annab aga leegile Porsche kiirenduse ja hoogustab uhkesti tõmmet ja paistab silmailusam. Oleneb siis vaataja silmadest muidugi seegi

http://www.pyromasse.ca/firing_e.html
Eilne kolle ahju, mis pidi saama suure ukse ( 600x 480), poolemeetrised halud ja ahjule minimaalse sügavuse( 640mm).
Koldes soovitan kasutada ikka koldesegu.

tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad