Paluks natuke infot gaasikatla kohta

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
lall
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Paluks natuke infot gaasikatla kohta

Lugemata postitus Postitas lall »

Tere,

Olen otsustanud panna elamisse gaasikatla, kuid ei tea neist mitte muhvigi.

Elamispind on 70m2, maja on üsna jahe, aga tuul sokke jalast ei vii. Tüüpiline pelgulinna puitmaja. Uued aknad on ees.
Nagu ma olen aru saanud, ei ole mul "turbo" katelt vaja, kuna kavatsen auru korstnasse lasta. Selleks oli vaja juurde hülssi?
Katel peab olema boileriga. Ja sooviksin seda seinakatelt.

Kuid kui võimast katelt mul oleks vaja, et ära kütta 70m2 pinda? Põrandakütet tõenäoliselt ei oleks vaja.

Tänud ette,

Martin
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 13 korda
Kontakt:

Re: Paluks natuke infot gaasikatla kohta

Lugemata postitus Postitas Veikko »

Kas sul radiaatorid olemas, või põrandaküte?
lall kirjutas:Tere,

Elamispind on 70m2, maja on üsna jahe, aga tuul sokke jalast ei vii. Tüüpiline pelgulinna puitmaja. Uued aknad on ees.
Nagu ma olen aru saanud, ei ole mul "turbo" katelt vaja, kuna kavatsen auru korstnasse lasta. Selleks oli vaja juurde hülssi?

Kuid kui võimast katelt mul oleks vaja, et ära kütta 70m2 pinda? Põrandakütet tõenäoliselt ei oleks vaja.

Tänud ette,

Martin
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
vanakala
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas vanakala »

info, projektid, gaas, paigaldus, hooldus ja müük. tel. 56924916
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere,

Ei, veel pole midagi olemas. Põrandaküteet ka pole, aga tuleb vaid vannituppa. Täpselt ei tea veel suurust, aga tuleb ubmkaudu 10m2.
Veikko kirjutas:Kas sul radiaatorid olemas, või põrandaküte?
lall kirjutas:Tere,

Tänud ette,

Martin
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Veikko »

12 kw piisab, kuid põrandakütet ei ole mõtete aretada ühe ruumi pärast. Boiler ka ei ole vajalik kuna kateldel soe vesi tuleb koheselt läbijooksult. Jälgima pead kui paned suure vanni(200-300L) kui kiiresti see täitub sooja veega planeeritavast katlast.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
Katlakütja
külaline

Lugemata postitus Postitas Katlakütja »

Gaasikatelt pole mõtet panna väiksemat, kui 24..25 kW. Seda just sooja tarbevett silmas pidades. Üle 25kW võimsuse korral tuleb jälle arvestada tuletõkkesektsiooniga.
Katlal ei ole suurt vahet, kas maja küttevõimsus on 10kW või 20kW. Küll on aga oluline vahe sooja tarbevee valmistamisel. Ise julgen soovitada siiski mahtoileriga varianti - nii on alati olemas sooja vee piisav varu, et võid julgelt dushi all olla, kui naine samal ajal köögist ka sooja vett laseb. Läbivoolukateldel langeb paratamatult temperatuur ja saad sörtsaka jaheda(ma)t vett. Aga eks see sõltub tarbimisharjumustest, saab ju sooja vee kasutamise reeglid selgeks teha - sooja vett tarbitakse vaid ühest segistist.
Külaline
külaline

Katlakütja kirjutas:Gaasikatelt pole mõtet panna väiksemat, kui 24..25 kW. Seda just sooja tarbevett silmas pidades. Üle 25kW võimsuse korral tuleb jälle arvestada tuletõkkesektsiooniga.
Katlal ei ole suurt vahet, kas maja küttevõimsus on 10kW või 20kW. Küll on aga oluline vahe sooja tarbevee valmistamisel. Ise julgen soovitada siiski mahtoileriga varianti - nii on alati olemas sooja vee piisav varu, et võid julgelt dushi all olla, kui naine samal ajal köögist ka sooja vett laseb. Läbivoolukateldel langeb paratamatult temperatuur ja saad sörtsaka jaheda(ma)t vett. Aga eks see sõltub tarbimisharjumustest, saab ju sooja vee kasutamise reeglid selgeks teha - sooja vett tarbitakse vaid ühest segistist.
Tere,

Ma ise kipun ka arvama, et olgu pigem võimsam katel, aga mitte üle 25kw.
Kuigi praegu on tarbimine keskmine ning inimesi vaid 2, siis ehk tulevikus see võib muutuda, ning sellega peaks ette arvestama juba praegu katelt valides.

Oskad öelda, palju maksab säärane katel? ~25kw, mahtoileriga. Lihtsalt katel.

Tänud asjaliku vastuse eest,
Martin
Külaline
külaline

Veikko kirjutas:12 kw piisab, kuid põrandakütet ei ole mõtete aretada ühe ruumi pärast. Boiler ka ei ole vajalik kuna kateldel soe vesi tuleb koheselt läbijooksult. Jälgima pead kui paned suure vanni(200-300L) kui kiiresti see täitub sooja veega planeeritavast katlast.
Kas piisab vaid radiaatorist, et vannituba niiskusest hoida?

Martin
Katlakütja
külaline

Külaline kirjutas: Oskad öelda, palju maksab säärane katel? ~25kw, mahtoileriga. Lihtsalt katel.

Martin
Praegu on minu teada Viessmannil miski kampaania, kondensatkatel, mahtboileriga. Hind ~30 keek. Eks uuri ise edasimüüjate käest täpsemalt järele mis asi see on.
Katla valikul pea aga silma seda, mis sa selle katlaga kaasa saad. Esmalt tee omale selgeks, mida see katel kütma hakkab, mitut kontuuri (kas peale radikate ka põrand), kas katel suudab juhtida vajadusel neid mõlemat, milline automaatika, kas välistemp andur ja ruumiandur on ka kaasas jne jne.
Külaline
külaline

Katlakütja kirjutas:
Külaline kirjutas: Oskad öelda, palju maksab säärane katel? ~25kw, mahtoileriga. Lihtsalt katel.

Martin
Praegu on minu teada Viessmannil miski kampaania, kondensatkatel, mahtboileriga. Hind ~30 keek. Eks uuri ise edasimüüjate käest täpsemalt järele mis asi see on.
Katla valikul pea aga silma seda, mis sa selle katlaga kaasa saad. Esmalt tee omale selgeks, mida see katel kütma hakkab, mitut kontuuri (kas peale radikate ka põrand), kas katel suudab juhtida vajadusel neid mõlemat, milline automaatika, kas välistemp andur ja ruumiandur on ka kaasas jne jne.
Selge. Tänan näpunäidete eest.

Martin
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Katla valikul tuleks ikkagi lähtuda konkreetse maja soojavajadusest. Soojavajaduse saab kätte vaid soojusarvutustest ja seal on oluline nii maja geomeetria kui ka soojustuskihtide omadused. Kuigi iga keskooli lõpetanu saaks sellega hakkama, on neid tülikas teha. Seepärast lähtutakse katlamüüja soovitusest - osta alati võimsam katel siis ei teki külmetamist. Jep, kui arvutada ei viitsi siis see soovitus on õige, peamine miinus on et luhvtitad 10000 kroone müüjale, kuigi oleks piisanud odavamast ja lihtsamast katlast.
Katlakütja
külaline

Kalvis kirjutas:Katla valikul tuleks ikkagi lähtuda konkreetse maja soojavajadusest. Soojavajaduse saab kätte vaid soojusarvutustest ja seal on oluline nii maja geomeetria kui ka soojustuskihtide omadused. Kuigi iga keskooli lõpetanu saaks sellega hakkama, on neid tülikas teha. Seepärast lähtutakse katlamüüja soovitusest - osta alati võimsam katel siis ei teki külmetamist. Jep, kui arvutada ei viitsi siis see soovitus on õige, peamine miinus on et luhvtitad 10000 kroone müüjale, kuigi oleks piisanud odavamast ja lihtsamast katlast.
ma ikka eelpool soovitasin paigaldada just sooja tarbevett silmas pidades 25kW-ne katel. Teema algatajal oli aga põrandapinda 70m2. See peab ikka siis väga hõre maja olema, mida 25kW ära ei suuda kütta.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Mine isahane tea, kuid arvutustest on ennegi välja tulnud, et sobib ka 15 kW katel.
Katlakütja
külaline

Kalvis kirjutas:Mine isahane tea, kuid arvutustest on ennegi välja tulnud, et sobib ka 15 kW katel.
küsimused:
Kui suur on hinnavahe 15kW võimsusega ja 25 kW võimsusega katla vahel?
25 kW katel suudab läbivoolul toota nibin-nabin dushi all käimiseks sobiva koguse vett. 15 kW katla puhul tuleb teha lisainvesteeringuid mahtboileri jaoks. Ehkki ise eelistaks mahtboileriga varianti. Aga ega mina teiste rahakotti roni.
Hm
külaline

Lugemata postitus Postitas Hm »

Paigaldasin ise 5 aastat tagasi Vaillant katla 59 m2 pelgulinna korterisse. Eenne katla paigaldamist puudus igasugune kogemus gaasikateldest. Närvidele käisid ainult mingid gaasifirmad, kes kõik tegid ümmargusi arvutis ja said mingid kosmilised numbrid paigalduse eest. Enivei ossin E-bay-st poolpiduse katla. Katel + 200 l mahuti + raadio toaandur maksid kokku koos Eestisse saamisega 4000 eeku (tõsi 5 aastat tagasi.) Katel on eriti väikse võimsusega - 6,5 kW, samas pole isegi -25 c mingit probleemi olnud. Samuti ei ole kunagi soevesi ära lõppend (peres 4 inimest sh 2 väikelast). Edasi paigaldasin ise ta seinale, vedasin roostevabast terasest toru korstnasse ja ka selle vajaliku hülsi. Ainus mida, mul ei lubanud tehnilise kontrolli keskus teha, oli gaasitoru tuppa vedamine. Siiamaani imetlen 3 m ja 4 põlvega toru + gaasimõõtjat - selle eest küsiti 7500 eeku. Kusjuures tööd oli mehel täpselt 2h. Selle hinna sees oli ka projekt. Siiani mõtlen, et see on raisatud raha, kuna kortermajas ei ole mina Eesti Gaasi klient ja pm pole mul seda projekti mitte kellelegi näidata. Samas, kui mõni gaasiahi (kas keskkütte katel või soojavee katel) on varem toas old, siis pm peaks projekt olemas olema ja selle võrra hoiad raha kokku. Samuti on siis gaasitoru olemas.
Vasta