Soe tarbevesi

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
arp
külaline

Soe tarbevesi

Lugemata postitus Postitas arp »

Tulevane keskkütte süsteem, puuhalgudega köetav katel ja 1,5m3 akupaak. Tarbevee (mida kulub päris palju) kütmiseks kaalun kahte varianti:
1. 300 liitrine keskkütte ahelaga boiler
2. spiraal soojusvaheti akupaaki
http://soojus.onepagefree.com/?id=1381& ... b96ecc24c8

Esimese variandi puudusena näen hinda - boiler ca 13 tuh. + eraldi tsirkulatsioonipump (mis lisab elektrikulu). Hea on muidugi võimalus vajadusel elektriga kütta.
Teine variant võlub lihtsusega. Jääb ära täiendav kolakas (boiler) ja eraldi tsirkulatsiooniring. Ning soe vesi on alati "värske". Kas peaksin veel millegagi arvestama?
aivar00
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 3 korda

Re: Soe tarbevesi

Lugemata postitus Postitas aivar00 »

Kas sa hakkad siis ka suvel katelt kütma, et sooja tarbevett saada?
Minul on 300 liitrine tarbevee mahuti, millisest jookseb läbi maasoojuspumbaga ühendatud nn. tarbevee kütmise soojusvaheti ehk teisisõnu jäme vasktoru. Boileril on küljes ka elektritenn- seda saad enda katla puhul kasutada asuvel, kui sa katelt ei küta. Neid boilereid müüvad paljud firmad ning minu arvates on selline lahendus parim.
Sõber tegi analoogse süsteemi enda saunaga kokku ehitatud duširuumi. Kui kütab kerist, siis kerise korstna ümber olev veesärk soojendab tarbevett. Kui kerist aga ei küta, siis hoiab boileris vett soojana elektritenn.
Easimesena tuleb pähe Atlanticu boiler, odavamad vist oli mingid Tatramat või midagi taolist.
Kasutaja avatar
Elentino
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Elentino »

Mul endal mõlemad variandid võimalikud: nii spiraal, kui ka mantelboiler. Spiraali pole veel kasutanud kuna arvan, et kui mul sealt see katlakivi tekitav vesi läbi käib on see varsti umbes. Mantelboilerit on kergem ja odavam puhastada, kui seda spiraali vahetada.
Elentino teostab üldehitust!
arp
külaline

Lugemata postitus Postitas arp »

Ka mul on vesi raskelt katlakivi tekitav. Kas seal spiraalis (akupaagi soojas vees) hakkab katlakivi rohkem tekkima kui tavalises torus? Kas kellelgi on säärane spiraal katlakivist ummistunud?
raudik
külaline

Lugemata postitus Postitas raudik »

Mul valmis kesküttesüsteem akupaagiga 1600l, vaskspiraal akupaagis tarbevee jaoks. Vee läbilaske vähenemist ei ole märganud. Suvel on küll hea, sooja vett jagub 3-5 päevaks( muidugi kõik sõltub tarbimisest). Kütteperioodil on lugu teine, siis märkad kui palju soojust võtab ära tarbevee saamine otse akupaagist radiaatorite vee arvelt. Tundub et parem oleks tarbevee saamine eraldi mahtboilerist. Jagada saab muidugi ainult seda soojushulka mida katel annab, sõltub aga sellest, kuidas oleks ökonoomsem seda hulka jagada erinevatele tarbijatele.
xxNIMETUxx
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »

arp kirjutas:Ka mul on vesi raskelt katlakivi tekitav. Kas seal spiraalis (akupaagi soojas vees) hakkab katlakivi rohkem tekkima kui tavalises torus? Kas kellelgi on säärane spiraal katlakivist ummistunud?
mul sõbral on oma puurkaevu vesi, spiraal akupaagis ummistus 2 aastaga.
vee- ja küttesüsteemid, ventilatsioon, soojuspumbad, elekter, kodumasinad/seadmed: müük, projekteerimine, hooldus, remont 58367067 spegrupp@gmail.com
Vasta