Osb peale plaatimine???

saunad, santehnika, boilerid jne
Sinine
külaline

Osb peale plaatimine???

Lugemata postitus Postitas Sinine »

Kas selline asi on võimalik, et OSB plaadi peale plaatida? Kuidas on vastupidavus seal peal ja millega peaks plaatima( Plaadiliimiga, kui siis millisega) või (plaatimisseguga ja kui siis millisega)?? Küprokit eriti ei tahakis enam peale panna kuna vannituba on niigi väike ja selle seinapanemine teeks veel väiksemaks. Küsin sellise plaatimissüsteemi kohta, kuna vannituba ja wc on koos, kuhu tuleb vann, pesumasin ja kraanikauss. Vannituba ise on mõõtmetelt umbes 3*3 meetrit. Kas oleks sobilik plaatida osb peale? Ja põhiline kuidas jääb vastupidavus?
Olen kõik siinsed teemad läbi lugenud samadel teemadel aga otsest abi pole nagu ikka saanud enda küsimustele?
Sinine
külaline

Re: Osb peale plaatimine???

Sinine kirjutas:Kas selline asi on võimalik, et OSB plaadi peale plaatida? Kuidas on vastupidavus seal peal ja millega peaks plaatima( Plaadiliimiga, kui siis millisega) või (plaatimisseguga ja kui siis millisega)?? Küprokit eriti ei tahakis enam peale panna kuna vannituba on niigi väike ja selle seinapanemine teeks veel väiksemaks. Küsin sellise plaatimissüsteemi kohta, kuna vannituba ja wc on koos, kuhu tuleb vann, pesumasin ja kraanikauss. Vannituba ise on mõõtmetelt umbes 3*3 meetrit. Kas oleks sobilik plaatida osb peale? Ja põhiline kuidas jääb vastupidavus?
Olen kõik siinsed teemad läbi lugenud samadel teemadel aga otsest abi pole nagu ikka saanud enda küsimustele?
Veel küsimus, et kui sobib, siis millise hüdroga soovitate pinna üle teha ja osb plaatide vahele tugevduslinti ehk riiet vist?
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

OSB on siiski puitmaterjal ja mängib teisiti kui mineraalsed materjalid. (Tootjajuhendi järgi tuleb jätta OSB lausa paisumisvuugid, et sein kummi ei tõmmaks...) Plaadid kukuvad sul varem või hiljem seinast ära. Pead ikkagi selle kipsi koos hüdroisolatsiooniga sinna panema, kui tahad stabiilset süsteemi. Kui rikas oled, siis soovitaks vaadata muidugi Minerit plaati, kuna erinevalt kipsplaadist puudub sellel hallitusseentele vajalik tselluloosi (paber) kiht.
vanaema on sul veteran...
Sinine
külaline

Miks nad peaksid varem või hiljem maha kukkuma, kui vannituppa tuleb sundvent, pandud on faasidega osb plaadid, mis niiehknaa ei ulatu täielikult üksteise vastu, pealt üle nakkedispersiooniga ja hüdroga, kaasaarvatud osb ühenduskohad lindi ja hüdroga???
Mis on see põhjus mis paneb nad maha kukkuma seinast??
Plaatimissegu alune pind jääb ükskõik mis alusel ikkagi hüdro, mis ei lase niiskust ega vett läbi?
Osb on meil seinas juba mitu nädalat olnud ja kuivanud, või ma ei tea mis ta tegema peab, kui kaua see osb siis mängima jääb????
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Mängib teiselt poolt tuleva suhtelise õhuniiskuse käes, mis meie kliimas vastavalt aastaajale muutub väga palju. Kui peaks plaatide ja hüdro vahelt sinna päris vesi sattuma, siis läheb kindlalt tuksi, aga tollel juhul pundub ka kipsplaat ja võib samamoodi sein "logisema" hakata.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kas teiselt poolt tulev õhuniiskus mängib ka kortermajades nii suurt rolli? Vana kortermaja, vaheseinad puidust ja üle krohvitud. Keskküte. Ükski vannitoa sein ei ole välissein. Ei talvel, kevadel, suvel ega sügisel ei ole kusagil niiskust täheldanud.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Niiskus on nii materjalides kui õhus. Kui sa oled suutnud eraldada veekindlate kihtidega mõne materjali, siis sinna välised mõjutused tõesti ei jõua. Muidu on aga periooditi olude muutus kõikjal meie ümber. Mõnes konstruktsioonipunktis võib tõesti mõju veidi hiljem kohale jõuda, aga pikkamööda ühtlustub niiskusprotsent ikkagi kõikjal. Samal põhjusel ei tohi takistada seda ühtlustumistegevust väliskonstruktsioonidesse niiskuskindla kihi paigutamisega välimisse kihti: Niiskus "surub" ennast seest välja, et protsente tasakaalustada, aga niiskuskindel kiht peab selle kinni ja tekkib liigne kondensvesi, mis soodustab meid-kõikjal-ümbritsevate seenealgete täisverelisteks olenditeks arenemist. Sama lugu siis vannitoaga: Kui sa teda ikka ei tuuluta, siis leiab see (liig)niiskus lõpuks oma pisikese mikroprao ja lõpuks on sul ikkagi seina vahel seenepoiss.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

A noh laias laastus on minu jutt lihtsalt targutamine, ja võimalik, et sul tõesti reaalseid probleeme kunagi ei tekigi.
Sinine
külaline

Sain keerulisest jutust põhimõõteliselt aru ja et kuskilt võib see niiskus saada ka osb taha või ma ei saanudki täpselt aru kuhu? Aga kui otse ilma mingi vaheosata panna osb vastu näiteks plaat Aquapanel Cement Board Indoor ja selle plaadi peale hüdroisolatsioon, siis on ju sama võimalus et osb taha tekib ikka hallitus ja niiskus või olen ma millestki totaalselt valesti aru saanud.
Ma lihtsalt tahtsin selgitust küsimusele, et miks lööb osb pealt plaadi lahti, tänapäeval on palju elastseid plaatimissegusid ja plaatimisliime mis on paindlikud?????
Ette tänades
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ütlesid ise ka, et jätad osbile vuugi. Osb mängib nii ehk naa alati. Tuulutuse juttu puhusin niisama lisaks. Kui osb mängib, siis on vaja plaat sinna saada kuidagi väga kavala kummise liimiga. Kui mõni plaat satub ühe servaga ühe osbi peale ja teise servaga teise peale, siis on vaja selle plaadi taga oleval liimil ikka väga palju venida. Aga nagu ma juba mainisin: küllap see süsteem sul töötab ja sa lähed räägid veel naabrilegi edasi, et näe kui õigesti ma tegin :)
hannes..
külaline

Lugemata postitus Postitas hannes.. »

myass osb nii palju mängib et plaat maha kukub.see peaks olema ikka päris karm niiskus mis teiseltpoolt tuleb.kui sellist niiskust karta siis ei peaks ükski kips ammugi vastu!osb seinu on isegi tapeeditud ja ma pole ühtegi näinud mis isegi tapeedile mõra sisse oleks tõmmanud...üle ei tasu ka kuuldud jutte paisutada.mõelda ikka loogiliselt,siis saab asi hea..
paljud räägivad isegi et puiduga ei tohi põrandalaage rihtida kuna klotsid kuivavad all ära ja põrand hakkab vajuma...kui palju üks 10mm klots vajub?..-max 1-2mm ja see ei põhjusta küll mingit vajumist.
puitpõrandaidki plaaditakse ja ka selliste koormuse all olevate põrandatega asi toimib...
üleliia targad ajavad tihtipeale ehituse kalliks lihtsalt muud midagi.
WTF...?
külaline

Lugemata postitus Postitas WTF...? »

hannes.. kirjutas:myass osb nii palju mängib et plaat maha kukub.see peaks olema ikka päris karm niiskus mis teiseltpoolt tuleb.kui sellist niiskust karta siis ei peaks ükski kips ammugi vastu!osb seinu on isegi tapeeditud ja ma pole ühtegi näinud mis isegi tapeedile mõra sisse oleks tõmmanud...üle ei tasu ka kuuldud jutte paisutada.mõelda ikka loogiliselt,siis saab asi hea..
paljud räägivad isegi et puiduga ei tohi põrandalaage rihtida kuna klotsid kuivavad all ära ja põrand hakkab vajuma...kui palju üks 10mm klots vajub?..-max 1-2mm ja see ei põhjusta küll mingit vajumist.
puitpõrandaidki plaaditakse ja ka selliste koormuse all olevate põrandatega asi toimib...
üleliia targad ajavad tihtipeale ehituse kalliks lihtsalt muud midagi.
kvaliteetne ehitus ongi kallis.aga jah sind ma ei laseks oma majale ligigi.otsi omale parem møni teine tøø kus sa inimestele sitta ei keera...
Vasta