Ehitaja tunni hind

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
Külaline
külaline

Re: Ehitaja tunni hind

Lugemata postitus Postitas Külaline »

kuule mees sa teed 50 kr tunnis tööd, kuus teeb see keskeltläbi 10000.- ja selle eest sa maksad kinni igakuised tööalased kuluartiklid, maksad töölkäimise eest, telefon, kodused kommunaalid, töölkäimiseks auto ülevalpidamine, pead last üleval, sul toidu jaoks ikka raha jääb? või selle pärast söödki vähem, krt kahju hakkab sinust. Kas sa elad, et tööd teha või teed tööd, et elada?
Ei no kõvad tunni hinnad on...
külaline

Re: Ehitaja tunni hind

Lugemata postitus Postitas Ei no kõvad tunni hinnad on... »

Jah MASU läbi juba,praegu veel vähe aega TÄPE (täitsa per_ses) ja varsti PUPU (puhta put_is) mis järgmisena...
aim179
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 195
Liitunud: 06 Aug 2007, 21:36
Asukoht: Pärnu,Haapsalu,Tallinn
On tänatud: 1 kord

Re: Ehitaja tunni hind

Lugemata postitus Postitas aim179 »

Kaaluks paljude asemal ka kas ikka olla ehitaja edasi või minna mõne teise ameti peale kus saab selle 6000.- eeku kergema vaevaga.Kuigi ega eks selle teise töö leidmisega ole nii nagu ole praegu. Aga kui ikka tahad ehitaja olla siis eestis ma seda ametit ikkagi enam ei peaks. Siin on asi ikka puhta p...s, elad selleks, et tööl käija ja teenitud rahast ei ela ära :D . Ja samas ei saa ma aru kus on meie maksuameti silmad, sest ega ei ole enam sellist ehitusfirmat kes saaks makse makstes lubada endale selliste hindadega töööm tegemist. enamus raha läheb riigikassast mööda.
kui oled ehitusega hädas helista 53477321 aitan nii nõu, kui ka jõuga
Külaline
külaline

Re: Ehitaja tunni hind

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Huvitav loogika siin eespool ühel, et kui saad 10 000 siis ei ela ära. Mida teevad need, kes muudel ametitel teenivad 5, 6, 7, 8, 9 tuhat ?
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10865
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 310 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Ehitaja tunni hind

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Külaline kirjutas:Huvitav loogika siin eespool ühel, et kui saad 10 000 siis ei ela ära. Mida teevad need, kes muudel ametitel teenivad 5, 6, 7, 8, 9 tuhat ?
On jah huvitav loogika.Kui ikka poe kassapidaja peab oma 5, 6, 7..........tuhande eest ise ostma endale kassaaparaadi(töövahend), et tööd teha, siis vaevalt ta teeb seda eelpool mainitud summade eest+kui ta peab ise maksma oma sotsmaksud jne jne.
limburger
külaline

Re: Ehitaja tunni hind

Lugemata postitus Postitas limburger »

Ei pea sa maksma oma sotsmaksu, urmasr. Ilmselt oled sa ettevõtlusest kuidagi valesti aru saanud. Reeglid paneb siiski paika turg. Ja kui sul on piisavalt selliseid kliente, kes lisaks sinu töö korralikule tasustamisele suudavad veel riigile küllalt pappi pritsida, siis on muidugi hästi. Aga kui neid ei ole hetkel eriti palju, mida siis küll teha? Mõtle nüüd natuke.....................................................


.... võib-olla mõtlesid lahenduse välja. Ilmselt saaks teha ka nii, et ei pea maksma konstantselt mingit sots.tulu.jamidaiganesmaksu. Lõpeta see fie jama ära ja tee omale OÜ. Või UÜ(usaldusühing). Kui on võimalik, maksad palka ja makse. Kui ei, siis lööd omanikuga lihtsalt käed ja tegutsed eraisikuna. Firma ju sel ajal halvaks ei lähe, kui ametlikku tegevust ei toimu. Hästi lihtne ju. Loomulikult ei ole eelnev jutt üleskutse kodanikuallumatusele, vaid lihtsalt üks võimalik vastukäik kujunenud hetkeolukorrale.
Ja kassaaparaadijutt on pisut jama. Aparaadi ostis ikka poe omanik, kassapidaja on lihtsalt isik, kes tutvustab kassaaparaadile triipkoodi, suhtleb kliendiga ja kasseerib naeratava näoga(vähemalt ideaalis võiks see nii olla) raha. Ja mis tööriistu sa omale iga päev küll ostad? Kui sa buumi ajal ei ole juba kogu inventari jõudnud soetada(mina näiteks olen ja enamuses see hetkel lihtsalt amortiseerub), siis nüüd ei ole küll õige hetk suurt raha tehnika alla panna. Mingi kulum muidugi on aga see on tõepoolest minimaalne, peaks mainima. Praegu on kätte jõudnud aeg, kus tuleb lihtsalt teha, kui on midagi teha, ja seda siis olemasoleva tehnikaga, või - nagu keegi targem juba eelpool mainis - astuda sellest asjast kõrvale, vahetada niiöelda proffessiooni(võib astuda ka muidugi keskerakonda, kindel leib kuni viimsepäevani on kohemaid tagatud:)) Seeläbi korrastub ka ehitusturg.

Keegi siin eelnevalt tundis mulle kaasa, et kehvalt elan ja kuidas ma ikkagi hakkama saan. Noh õnneks sai õigel ajal naine võetud ja temal on ikka täiskohaga hästitasustatav töö. Korterit ka ei üüri ja võlgu olen ikka rohkem andnud, kui võtnud. Ilusal ajal toitsin mina peret, nüüd on naine selle ameti ära õppinud. Ja tegelikult, palju siis inimesel äraelamiseks vaja on. Vabalt saab hakkama pere peale kümne tuhandega. Mõtlen siinkohal ikka seda varianti, kui ei ole end rikkaks ja ilusaks laenanud vahepealses peadpööritavas rahasajus, kus enamus ehitajaid olid ikka täielikud kunnid - ka seda teemat on siin aastatetagustes teemades piisavalt lahatud. Täiesti vabalt saab hakkama, ärge muretsega. Ega siis maailm veel valmis ei ole saanud. Et nüüd jääbki kõik nii kui hetkel on. Ilmselt läheb olukord veel pisut kehvemaks ja ükskord on õnn jälle ka meie õuel tagasi. Tuleb ainult meeles pidada lihtsat tõsiasja, et raha ei ole ses elus peamine. Põhilised on ikka inimestevahelised head suhted,usaldus ja põlvkondade vaheline side.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10865
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 310 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Ehitaja tunni hind

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Limburgerile.
Ei ole see päris nii,et ära maksa sotsmaksu ja kõik.Kunagi tahaks ikkagi pensionile ka jääda ja tööstaazi on vaja(ametlikku),juhtub tööd tehes midagi(näiteks käeluu nagu minul paar aastat tagasi), saab haigekassast vähemalt mingid sendid, kuigi ega selle sealtpoolt saadud summaga eriti teha pole midagi.Tulumaksust ma ei tahaks eriti rääkida, see on nagu on,tulu ei jätku maksuameti(riigi) jaoks.
Tänasel päeval värbavad firmad ehitajaid, kelledel on töö tegemiseks vajalikud riistad olemas, mitte ei hakka neid ostma nagu mõned aastad tagasi.Kokkuhoid ja missugune veel! Kassapidaja näide oligi sellepärast, et kui poepidaja tahab kokkuhoidlik olla, siis palkab ta kassapidaja , kes tuleb kassa-aparaat kaenla all tööd otsima. :) Ehitajate puhul on see aga millegipärast iseenesest loomulik ja kohustuslik.
Keskerakond oleks muidugi hea lahendus, kuid kahjuks ei sobi see mulle-las jääb väga noortele(tänapäeva trend või omakasu?) ja pensionäridele.
Minu selliseks läbivamaks mõtteks on see, et oma tööd tuleb teha korralikult ja kvaliteetselt, siis ei saa tavaliselt oma ala spetsialist kurta tööpuuduse üle.See, sa oskad teha töid vundamendist dekoratiivkrohvimise ja-värvimiseni, ei ole veel näitaja.Ise olen spetsialiseerunud siseviimistlusele ja rahul-hea tubane töö, kuigi mõned etapid on tolmused.Saan hakkama ka paljude muude töödega, aga eelistan jääda selle juurde, mida oskan oma arust kõige paremini ja küsida selle eest minu jaoks õiglast hinda.Kliendid vahest kiruvad küll, et kallis, aga hiljem on nägu naerul hea tulemuse valmimisel ja soovitavad mind ka teistele.
entu1151
külaline

Re: Ehitaja tunni hind

Lugemata postitus Postitas entu1151 »

limburgeri ja urmasr ...teiega täiesti ühel meelel.polegi midagi lisada, kui et taas tõstatada küsimus ehitajate aü-st!!!!
valerik1
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 13
Liitunud: 10 Sept 2009, 23:30

Re: Ehitaja tunni hind

Lugemata postitus Postitas valerik1 »

Jube kui alla on meie töö läinud lausa kerjuse tunne tuleb peale.
Ma siin teen maalri tööd ja selle tehti nii alla et lausa 30krooni ruut ja veel pahteldamine .
Ja mõni tahab lausa rikaks saada ruttu.
Aga mida ma siis hädaka teen pere vajab toidmist ja 4last .
Ja korteri rent ja panka laen ja see on tapev.
Soome tööle ei võeda ei oska keelt.
Aga valdan eesti ja vene keelt.
Ja kas tõesti ei saa midaki teha et me hinad ei ole madalamad ega see et masu taha naad peidavad kasutavad odava töö jõudu ära ja lausa orjuse tunne on peall.
Ja kui teen muid tööid siis on 50krooni tund .
Ja hinad on väga madal.
Ja iga päev sõida veel tallinna ka veel. :beg: :beg: :beg: :beg: :beg:
Külaline
külaline

Re: Ehitaja tunni hind

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Mõnele vast meeldibki rohkem kalorite põletamist vaadata,oli ka omal sel aastal üks selline kogemus,kus tellijat ei huvitanud ei kvaliteet ega efektiivsus. Omahind kujunes küll krõbedaks,aga meelehea et sai nn. "odavalt" korvas selle. Jõudu sosseppadest susserdajatele.
valerik1
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 13
Liitunud: 10 Sept 2009, 23:30

Re: Ehitaja tunni hind

Lugemata postitus Postitas valerik1 »

Minull on ruudu hind aga vahe peall oli 50krooni tund.
Ja tekin kõikk tööd.
Külaline
külaline

Re: Ehitaja tunni hind

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas:Olen ise ehitaja.sellised jutud,et 30 kr tund ajavad ikka sita täiega keema... sellist jura võib vaid see ajada kel endal vaja hädasti ja odavalt ehitada ,aga pappi ei raatsi välja käia ... siis tulebki selline jutt,et kriisiaeg jne...
ise aga on kusagil riigiasutuses mingi valgekrae,saab iga kuu kindlal kuupäeval oma 30000-40000 kätte ja ei kujuta ettegi ,et mul sellise summa teenimiseks kulub kuni kaks korda rohkem aega ,et mul õhtuti löövad põlved,selg,käed selget tuld välja... mul ei tule õhtul näiteks mõttessegi minna teha üks trenn või jalutuskäik abikaasa,laste ja koeraga- selleks olen ma omadega liiga läbi...

siin kutsukski kõiki ehitjaid üles ikka endast lugu pidama ja mitte minna toiduraha eest midagi tegema...
las siis ehitab odavalt ,pärast saab teist korda veel ehitada...
jõudu kõigile ehitusmeestele


Jumala õige jutt...
Ehitajad mõtelge ka oma tervisele...Palju see maksab?On sellel üldse hinda?Odavamalt kui ametivend tööd teeb see on ju lausa vargus.Loll jutt,et maksud jne tahavad maksmist.Ametivennal on samad probleemid.Järjest odavamalt tehes oleme lõpuks kõik käpuli...
mansett
külaline

Re: Ehitaja tunni hind

Lugemata postitus Postitas mansett »

Poleks ma ehitaja vaid tellija,siis võtaksin ehitaja endale kahtlemata siit teemast.Tundub et siin sossseppasid ei käi kõik rõhuvad selle peale et kvaliteedi ja kiiruse järgi peaks maksma...ehk siis räägitakse suunaga enda poole...õige.samal arvamusel.Tegelt sitt ongi see,et klientidel on usaldus ehitajate ja ehituse kadunud tänu igast taksojuhtidele,lihtsalt ex-töötutele,tudisevatele vanameestele,14 aastastele koolipõnnidele kes said vabalt suvel plokke laduda eramajade peal ja muid töid teha,tuletõrjujatele,lihtsalt kõvadele meestele,kes nägid hed teenimisvõimalust ja keerasid üle eesti ühe suure sita kokku.Heade ehitajate töö aidati ära raisata,nüüd tuleb selle momendini ära oodata kuhu oleks normaalse tempoga jõudnud ja siis jätkub ehitajate elu normaalses liikumises.eks praegu ole ju sellised ajad kus eraisikutele tehes teenib kuskil 1000-1200 eeki päev aga neid päevi kipub nädalas vaid 4-5 olema.väikesed tööd põhilised ja nendega nii alustades kui lõpetades läheb pool kuni terve päev kaotsi.

Ma soovitan soojalt teile:tehke kulude tabel keskmiselt kuu kohta,on täpselt teada kui palju on vaja teenida et miinusesse ei jääks. Söök,internett,telefon,bensiin,kindlustus,suve ja talverehvid,auto parandus(puksid ja kõik muu),sünnipäevad,alkohol,suitsud,majapidamisse vajalikud asjad,riided ,loomulikult meie leib-tööriistad jm. Ise lõin kokku ja sain aasta keskmise järgi kuu väljaminekuteks 15 500.-midagi teha,see on fakt ja alla selle lihtsalt välja ei vea.igast tunni ja ruuduhindasid kokku lüües peaks eelkõige arvestama et vaja on ka välja omadega tulla.Alates sellest kui tabeli koostasin olen teeninud ca 17-18000 kuus.,elu üle on kontroll ja väga hea,sest naine ka teenib.Edu mehed!pole need ajad midagi nii sitad,kuldse käega mehi pole tegelikult palju ja nad tõusevad sellest massist välja. :thumbsup:
mansett
külaline

Re: Ehitaja tunni hind

Lugemata postitus Postitas mansett »

ei mõtle siis seda et plaatimise hinna peaks 600 peale tõstma või maalerduse ruutmeetrid 250 peale,vaid see aitab endal töö distsipliini parandada.tempot ja päevade pikkust peab jälgima.
alari
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 15
Liitunud: 21 Jaan 2008, 17:07
Asukoht: Tallinn

Re: Ehitaja tunni hind

Lugemata postitus Postitas alari »

Töö kirjeldus
Otsime ehitajat kes teostaks majas erinevaid väiksemaid ehitustöid pidevalt , alustades muru niitmisega ja lõpetades akende paigaldamisteni ja suuremate ehitustöödeni.
Nõudmised kandidaadile
eelnev ehitustöö kogemus ja vastutustunne.Hea oleks kui oleks omal tööriistad mingisugused olemas.Kasuks tuleb elektritööde oskus.
Ettevõte pakub
kokkuleppel töögraafikut.
Töö iseloom
Asukoht: Tallinn, Harjumaa
Tööle asumise aeg: niipea kui võimalik
Töö tüüp: täistööaeg või osaline tööaeg, teenistuja või praktika või ajutine, hooajatöö (vahetustega)
Kuulutus aegub: 12. november 2009
Sisestatud: 12. oktoober 2009
Lisainfo palga kohta: 20 eeki tund

vot kuhu jõudnud oleme :clapping:

ah jaa see veel üleval tööjõu otsimis portaalis :good:
Aivar50
külaline

Re: Ehitaja tunni hind

Lugemata postitus Postitas Aivar50 »

Tere!
Ehitaja - see on üks paganama ebamäärane tegelane.
Kelle all siin õieti mõeldakse ehitajat? Kas ehitusfirma, ehitustööline, isik, kes sisuliselt vaid rahastab, organiseerib ja juhib... või siis mõeldakse selle all ehitustöölist???
Mina olen ka ehitaja. Kusjuures ma olen olnud ehitaja kõigis neis eelpool loetletud staatustes. Kõigepealt olin ehitustööline. Kapitalismi saabudes hakkasin omaette ettevõtjaks, FIE-ks kuna sain aru, firmasse pole mõtet end pakkuda. Neil ju pidevalt järjekord odavalt end töölepakkujatest ukse taga. Olen ka endale ehitanud ja olnud tööandja rollis.
Praegu on mul ühe-mehe OÜ, kus täidan kõiki vajalikke funktsioone ise.
Klientidele olen esitanud arved teostatud tööde eest. Sel suvel masu tingimustes olen saanud kasseerida (tükitöö alusel) 150...200EEK/tund.
Tööriistad minu poolt. Kliendid-kunnid kõik rahul.
helleborus
külaline

Korstna ehitamine

Lugemata postitus Postitas helleborus »

Kui palju maksab 8 meetri kõrguse kivist korstna ehitamine (materjalid ja tööraha eraldi) ?
sada
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 12
Liitunud: 08 Nov 2007, 21:14

Re: Korstna ehitamine

Lugemata postitus Postitas sada »

helleborus kirjutas:Kui palju maksab 8 meetri kõrguse kivist korstna ehitamine (materjalid ja tööraha eraldi) ?
200eek meeter+ materjal :)
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10865
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 310 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Korstna ehitamine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

sada kirjutas:
helleborus kirjutas:Kui palju maksab 8 meetri kõrguse kivist korstna ehitamine (materjalid ja tööraha eraldi) ?
200eek meeter+ materjal :)
Kas sa, sada, oled ka üks sellistest töömeestest, kes laob selle 8- meetrise korstna ühe- kahe päevaga ära? Hinna järgi tundub küll, aga mis seal´s ikka- jõudu tööle.
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 801
Liitunud: 01 Juun 2009, 23:27
Asukoht: Keila
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 23 korda

Re: Ehitaja tunni hind

Lugemata postitus Postitas stupiduser »

Umbes 2.80 kivi.
Feik?
Algaja hobipottsepp
hobipottsepp@hot.ee 5043316
Vasta