Tere
Kui on aku 12 v. 100 ahja kui see lasta läbi inverteri et väljub 220 v siis kui kaua põleb 100w pirn?
küsimus inverteri kohta
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 2 korda
Re: küsimus inverteri kohta
Lugemata postitus Postitas joekas »
220V 100W pirni voolutarve on ~0,45A
Teoreetiliselt siis peaks olema 100Ah /0,45 = 222,22h juhul kui inverteri kasutegur on 100% (vaevalt ta seda aga on)
Teoreetiliselt siis peaks olema 100Ah /0,45 = 222,22h juhul kui inverteri kasutegur on 100% (vaevalt ta seda aga on)
Lugemata postitus Postitas Multisys »
12v 100Ah aku on 1200Wh.
Kui inverteri kasutegur oleks tõesti 1,siis põleks 100W pirn 12 tundi.
Praktikas 18W luminofoor pöleb 64Ah akuga u.12 tundi.
Kui inverteri kasutegur oleks tõesti 1,siis põleks 100W pirn 12 tundi.
Praktikas 18W luminofoor pöleb 64Ah akuga u.12 tundi.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Joekas ei saanud vist aru mis tehte ta tegi. Kui see 0,45 korrutada 220-ga siis jah on 100 W aga sa laksisid selle kuidagi muuseas sinna 12 voldi külge. 100W ja 12 V teeb vooluks 8 1/3 amprit. Kui nüüd see 100 Ah jagada selle 8 1/3 ampriga siis jääb järgi 12 tundi. Inverter raiskab osa ära ja ma pakun, et kui see aku on silmini täis laetud ja mahtuvus on tõesti 100 Ah siis üliheal juhul punnitab ehk isegi 9 tundi ära. Samas peab arvestama ka sellega, et inverter võib madalama pinge puhul end välja lülitada ja see võib lambikese põlemise aega veelgi vähendada.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas joekas »
Tänud kaasfoorumlastele!
Ma sain aru küll, mis tehte ma tegin aga tagantjärele vaadates ei saa ma aru miks ma selle tegin
Võimsus on ju see, mis on konstantne ja madalama voolu pingega saavutatakse see just suurema vooluga.
Seda peaaegu pooleteise nädala pikkust lambi põlemise aega vaadates olin ka ise "õige pisut" skeptiline ja siit pisuke soovitus mulle endale ja teistele tulevikuks. Ei maksa poole hommikuni plaate panna, tööle minna ja siis õhtul üritada veel "tuumateadusega" tegeleda
dumbuser, Multisys
Ma sain aru küll, mis tehte ma tegin aga tagantjärele vaadates ei saa ma aru miks ma selle tegin

Võimsus on ju see, mis on konstantne ja madalama voolu pingega saavutatakse see just suurema vooluga.
Seda peaaegu pooleteise nädala pikkust lambi põlemise aega vaadates olin ka ise "õige pisut" skeptiline ja siit pisuke soovitus mulle endale ja teistele tulevikuks. Ei maksa poole hommikuni plaate panna, tööle minna ja siis õhtul üritada veel "tuumateadusega" tegeleda

dumbuser, Multisys

-
- Ehitusguru
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas Ardi »
Inverteril on see häda,et kui pinge langeb mingile tasemele,siis inverter lülitub välja,seega täismahtu nagunii kätte ei saa.
Parem osta omale 12V lumifoor või LED valgustid,saad aku ikka täitsa tühjaks,eriti LEDidega.
Endal on mul elektrikatkestuste tarbeks 2 inverterit üks 2500W(lühiajaliselt 5KW) ja teine 300W(lühiajaiselt 600W),esimest kasutan elektrikatkestuste korral veepumba ja maja sisevalgustuse toiteks,viimast kannan autos(kui vaja mobiili laadida või läpakas+printer).
Lisaks on mul ostetud ka 1000VA UPS,millest läheb läbi pea kogu majapidamise peenelektroonika(telekas,interneti ja WIFI ruuterid,igasugu laadijad ja toiteplokid,UPS kaitseb neid pingekõikumiste eest.Paar nädalat tagasi oli stepslis nädalavahetusel pinge
285V ja tööstusvool 450V,läbi kärssas 2 raadiot ja teler,mis ei olnud läbi UPSi,seega UPS päästis hunniku seadmeid ja toiteblokke.
UPSile tegin ka väljavõtte kuhu panin vahele ühe dioodi ja külge krokodillid.
Kui elekter läheb ära,siis saab UPSiga veel paarkümmend minutit telekat vaadata ja selle jooksul jõuab autoaku UPSI külge ühendada ja siis saab juba pikalt toide taga olla.
Parem osta omale 12V lumifoor või LED valgustid,saad aku ikka täitsa tühjaks,eriti LEDidega.
Endal on mul elektrikatkestuste tarbeks 2 inverterit üks 2500W(lühiajaliselt 5KW) ja teine 300W(lühiajaiselt 600W),esimest kasutan elektrikatkestuste korral veepumba ja maja sisevalgustuse toiteks,viimast kannan autos(kui vaja mobiili laadida või läpakas+printer).
Lisaks on mul ostetud ka 1000VA UPS,millest läheb läbi pea kogu majapidamise peenelektroonika(telekas,interneti ja WIFI ruuterid,igasugu laadijad ja toiteplokid,UPS kaitseb neid pingekõikumiste eest.Paar nädalat tagasi oli stepslis nädalavahetusel pinge
285V ja tööstusvool 450V,läbi kärssas 2 raadiot ja teler,mis ei olnud läbi UPSi,seega UPS päästis hunniku seadmeid ja toiteblokke.
UPSile tegin ka väljavõtte kuhu panin vahele ühe dioodi ja külge krokodillid.
Kui elekter läheb ära,siis saab UPSiga veel paarkümmend minutit telekat vaadata ja selle jooksul jõuab autoaku UPSI külge ühendada ja siis saab juba pikalt toide taga olla.
Müün küttepuid,osutan kallurveoteenust(3T).5280616
Osutan ka palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Osutan ka palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Akudel on see omadus, et kui sa nad täitsa tühjaks lased, siis nad lähevad tuksi.
vanaema on sul veteran...
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed