Kandeseina lammutamine läbi 2 korruse
Kandeseina lammutamine läbi 2 korruse
Lugemata postitus Postitas hullu »
Otsiks lahendust pööninglae ja vahelae kandmiseks. Probleemiks on siin see, et selle kandva seina vahel on korsten, mistõttu ei saa täies pikkuses välisseinast välisseinani kandetala paigaldada, sest korsten jääb ette.
Lisan postitusse ka joonised, pole küll eriline joonestaja, aga loodetavasti on arusaadav.
Lammutamist vajab 1. korruse esimesest seinast kuni korstnani jääv osa, aga kuna see sein jookseb läbi 2. korruse, siis tuleb alustada seina lammutamist 2. korruselt. Alumise korrusega vast kõige hullem ei ole, sest paigaldatavat kandetala saab kas siis püsttaladega või raami keevitamisega panna toetama 1. korruse põrandale, mis on paneelist ning mille all on vundament. Suurem probleem on aga ülemise korrusega, kus enne alumise korruse seina lammutamist tuleb juba pööninglagi toestada, mida aga pole ju võimalik toetada vahelae põrandale.
Küsimus siis, et kas on võimalik keevitada metallraam ning ühest küljest kinnitada see välisseina külge korruse kõrguse ulatuses ning teiseltpoolt korstna külge samuti korruse kõrguse ulatuses. Et kas korstna külge võib üldse kinnitada ja kui ei või, mis põhjused siis oleks.
Samas ka plaan ehitada 2. korrusele WC/vannituba , mida seal algselt ei olnud ja mis seal koormust suurendab, kas selles osas on vajalik praeguse laekonstruktsiooni tugevdamine?
Võiks pakkuda erinevaid lahendusi, kuidas need laed kandma saaks?
Re: Kandeseina lammutamine läbi 2 korruse
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Kandvaid asju peab ehitusseaduse alusel lahendama projekteerija, kes annaks sulle täpse vastuse. Mõõdud kuidas jne.
Muidu kui kandev sein kaob ära, kuid talasi on vaja toestada siis kasutatakse raudtalasi, kuhu kinnitatakse laetalad kruvide või spetskinnititega (neid kinnitusklambreid olen näinud). Raudtalale mõne postikoha ikka leiab, kui tema enda sille läheb suureks.
Väikeste koormuste või sillete korral saab asju lahendada ka puitkarkass või fermidega, kuid see sõltub palju just sillete pikkusest ja koormusest. Ma ei saanud mõhkugi aru, kui pikad silded või toestamiskohad kuskil olla võiks. Ja kuna ma ei ole projekteerija siis ei võigi ma anda pädevat vastust. Puiduga saab kuni 3-4 m pikkuseid sildeid lahendada.
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Et kuidas kõlaks variant, kui lammutada sein, kuid jätta korstna kõrvale tellise pikkune/laiune (260x260) jupp seina alles ja talad nii pööningu vahelae kui kahe korruse vahelae omad, panna sellele toetuma?
Pööningu tala kombineeriks siis 100x150 prussi ja 2 L talaga 130x65, et siis lae prussid jääks selle L tala serva peale seisma?
Vahelae paneks 200 H-tala, mille vahele kinnitaks ka 200x200 prussi (pruss jääb laes nähtavale).
- Manused
-
- H-tala
- H-tala 200.JPG (151.23 KiB) Vaadatud 3252 korda
-
- L-raud
- L-raud 130x65.JPG (160.38 KiB) Vaadatud 3252 korda
- sashaobrok
- Ehituspenskar
sashaobrok kirjutas:Kuidas sa kujutad ette, et sa selle kõik ära teed, ilma et sul maja vahepeal ära ei laguneks?
- sashaobrok
- Ehituspenskar
Ise ma mõtlesin, et paneks H õigetpidi ning selle alumise osa sisse paneks 200x200 prussi poltidega tala külge kinni, H-tala ise jääks siis seina ja selle telliskiviposti sisse stabiilselt kinnituma, prussiosa toetuma ei jää vaid jääb seinte vahele.
sashaobrok kirjutas:Ma vist sain tiba valesti aru sellest H talast ja neist 200mm puittaladest. Aga kui H tala ei ole korstna juures fikseeritud, siis ta jääb kuidagi ebastabiilne minu arunatukeses.
Lugemata postitus Postitas rax1106 »
Mine “Konstruktsioonid, seinad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed