akende paigaldamine on mul ees. olen vaatamas käinud ümberkaudseid ehitusjärgus maju. pilt on kirju. mõned aknad on seest udused,teised väljast
ühel poolelioleval majal aknad ees kuid vahuga alt laskmata ja juba väljast udused. miks? mida jälgida,et endal nii ei läheks?
akende hingamine
-
- külaline
Re: akende hingamine
Lugemata postitus Postitas õpetaja »
Võib-olla oleks kasulik füüsikas järelaitamistunde võtta 

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kõvaehitaja »
mul on hea meel,et mõni inimene on kõikides eluvaldkondades ühtviisi tugev,mina kahjuks mitte.ja ühel naisel targematelt meestelt nõu küsida vist mõttetu ,kahju,et füssa õps surnud onõpetaja kirjutas:Võib-olla oleks kasulik füüsikas järelaitamistunde võtta
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Siis peaks ostma nn soome tüüpi aknad. Need on selles suhtes paremad. Loomulikult tuleb normaalselt kütta ja ventileerida samuti. Isiklikest kogemustest võin öelda, et mina pole neid oma kodus veel uduseks saanud, ei ehitusperioodis ega nüüd sees elades.
Abiruumides on veel saksa aknad, need alalõpmata ühelt või teiselt poolt vesised-udused.
taastaja
Abiruumides on veel saksa aknad, need alalõpmata ühelt või teiselt poolt vesised-udused.
taastaja
Lugemata postitus Postitas McRicco »
Lihtne loogika...kui on sees niiskus ületanud nn "kastepunkti" siis on ka aknad märjad seest...kondents sadestub aknale...lahenduseks on hea ventilatsioon ja/või tuulutamine...ei ole saksa tüüpi aken saast vaid inimene reeglina mõtleb et ostab uued aknad ja need seisavad ning endal polegi vaja kätt külge panna
...pahatihti on reaalsus aga midagi muud 

Aknapaigaldaja
Lugemata postitus Postitas aru »
Muretsed üleliia. Selleks et sinu aknad uduseks ei lähe, kasuta peale betoneerimist või krohvimist niiskusekogujat. Egas udu tule aknatüübist (vähemalt norm lahenduste puhul), ikka ülemäärasest niiskusest, mida ehituse ajal on tonnides. Minu ehitusel tilkus paneelvahelagi ligi 2 kuud, alates katuse pealesaamisest.
Täiendan, mul on praktiline kogemus ka soome tüüpi uduste akente kohta. Nimelt oli sisemise raami ehitus selline, et tihendit oli võimatu õhukindlaks saada. Loomulikult pressis niiskus välimise raami klaasi sisemisele küljele ja voolas veena alla, ka 3 a peale sissekolimist. Kuna tegemist on pisitootjaga, on oht nende otsa sattuda imeväike..
Täiendan, mul on praktiline kogemus ka soome tüüpi uduste akente kohta. Nimelt oli sisemise raami ehitus selline, et tihendit oli võimatu õhukindlaks saada. Loomulikult pressis niiskus välimise raami klaasi sisemisele küljele ja voolas veena alla, ka 3 a peale sissekolimist. Kuna tegemist on pisitootjaga, on oht nende otsa sattuda imeväike..
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu