Tellijad on selgrootud!

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
omega
-
On tänatud: 1 korda

Tellijad on selgrootud!

Lugemata postitus Postitas omega »

Suurem osa tellijaid on kas petised või siis selgrootud.
Ehitusmehed näevad vaeva otsides tööd. Aga tagasiside on äärmiselt nigel.
Või on midagi sellist, millest ma aru pole saanud?
Külaline
külaline

Re: Tellijad on selgrootud!

Lugemata postitus Postitas Külaline »

vahuta veidi vähem,siis ehk vastavad ka sulle.
omega
-

Thanks, jaan
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

omega kirjutas:Suurem osa tellijaid on kas petised või siis selgrootud.
Jah, tellijad võiks selle koha pealt küll viisakamad olla, et vastavad või helistavad kasvõi eitavalt.Endalgi on selliste ebaviisakate klientide nahka läinud mitu hea objekti: hind- aeg- tingimused kokkulepitud ja kui helistad, et vaataks su objekti üle, et saaksin kohale tuua vajalikud materjalid, siis öeldakse, et sorry, mulle tehti vahepeal pakkumine, millest ei saanud ära öelda. Ma oleks samuti võtnud selle objekti asemel teise kui mulle oleks ilusti helistatud ja teatatud äraütlemisest.
Nüüd Omega väike kivi sinu kapsaaeda.Olen vaadanud sinu pakkumiste vastuseid hangetele, kus on kirjas konkreetsed tellija kontaktandmed( telefon või e- maili aadress), aga sa millegipärast virutad ikkagi oma kontaktandmeid hanke postituse alla. Ma saan niimoodi aru, et kui hanke korraldaja on kirjutanud juba oma kontaktid sinna hankesse, siis ootab ta vastuseid sellele aadressile või helistamist antud numbrile, mitte ei hakka ise sinuga ühendust otsima või siis äärmisel juhul, kui keegi tõesti reageerinud ei ole, mis praeguses turusituatsioonis on vist välistatud, pigem tuleb hanke korraldaja telefoniekraanile kiri, et võrk ülekoormatud.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

omega kirjutas:Suurem osa tellijaid on kas petised või siis selgrootud.
Väga õige tähelepanek, ise olen ka märganud, et antud hetkel ülbust igat otsast punnitab, aga sellistega ongi jutt lühike!

Käisime 3 kuud tagasi vaatamas ühte korterit, mida taheti renoveerida, alguses oli väga viisakas ja ontlik naisterahvas juba mitte enam esimeses nooruses, korter üle vaadatud, lubasime maili teel hinna teha, sest oli palju erinevaid asju, mida teha, hinna arvutusel võtsime aluseks tunni hinnaja ja saatsime ära.
Mõne tunni möödudes helistas tagasi ja oli sellise ärritunud olemisega, et tema arvas, et saab ikka odavamalt ja tundub, et me ei tahtnudki seda tööd saada :thumbsup:

NB! Tellijatest naisterahvastele niipalju, et kui midagi tarka ei oska öelda, siis pole vaja oma v..u viha ka töömeeste peale välja valada, lihtsalt teete oma margi täis ja muud ei midagi, kui on käitumisega probleeme, siis parem ära käitu üldse! :clapping:
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
pintsel
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas pintsel »

No siis on juba "vedanud"kui tagasi helistatakse või mailitakse. :mail: Üldjuhul jääbki asi sinnapaikka.Olen ka ise alati kliendile pidanud rääkima tagasiside vajalikkusest. :beg: Oli ka juhus kus hinnapakkumised värgid tehtud kokkulepitud aga tellija enam ei vastanud kõnele. :shock: Teadmata mis asjast sai.Justkui hinnapakkumiste ja kalkulatsioonide tegemisele ei kulukski aega ja vaeva. :banghead:
Külaline
külaline

Kurat küll!Kui tellijal andmed antud,siis ehitaja ei nuru endale helistamist ja mõtetutele hinnapakkumistele ei olegi vaja tagasisidet.
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru

Külaline kirjutas:Kurat küll!Kui tellijal andmed antud,siis ehitaja ei nuru endale helistamist ja mõtetutele hinnapakkumistele ei olegi vaja tagasisidet.
Pole midagi nurunud, kui lubasime maili saata hinnaga ja oli kokku lepitud, et teavitab oma otsusest kas maili teel või telefoni teel, siis mis siin veel rääkida on?
Defineeri mõttetu hinnapakkumine? Tundsid ennast puudutatuna ve, helista kui midagi öelda on, kui pole siis ära plõksi!
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
Külaline
külaline

Paar aastat tagasi oli jällegi vastupidine olukord, lepid mehega töös ja rahas kokku aga tema kohale ei ilmu. Kui siis helistad ajal mil töö peaks juba käima, öeldakse sulle, et sain vahepeal parema pakkumise ja ei ole enam huvitatud.

Üldiselt on asjad paigas nüüd. Klient on kuningas ja kui tahab siis helistab, kui ei taha siis ei helista. Hinnapakkumiste tegemine ongi omamoodi kunst ja parim võidab, suhtumine, et keegi peab jubedalt teie hinnapakkumiste vaeva hindama ja võib-olla selle eest veel maksma on kasutu taga ajada. Selline luksus valitses ainult ehitusbuumi ajal ja ei ole normaalne olukord turumajanduslikus olukorras.
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru

Külaline kirjutas:Paar aastat tagasi oli jällegi vastupidine olukord, lepid mehega töös ja rahas kokku aga tema kohale ei ilmu. Kui siis helistad ajal mil töö peaks juba käima, öeldakse sulle, et sain vahepeal parema pakkumise ja ei ole enam huvitatud.

Üldiselt on asjad paigas nüüd. Klient on kuningas ja kui tahab siis helistab, kui ei taha siis ei helista. Hinnapakkumiste tegemine ongi omamoodi kunst ja parim võidab, suhtumine, et keegi peab jubedalt teie hinnapakkumiste vaeva hindama ja võib-olla selle eest veel maksma on kasutu taga ajada. Selline luksus valitses ainult ehitusbuumi ajal ja ei ole normaalne olukord turumajanduslikus olukorras.
See ei ole luksus, see on elementaarne viisakus, sinu suhtumine, "kui tahab ja kui ei taha" näitab üsna palju su enda kohta ja antud foorumis minuarust on "külaline" sõimusõna.
Tellija on seni väga viisakas, kuni hinna on kätte saanud ja pärast seda vaatab, et kui enam vaja pole, siis muutub ahviks...võta ja pane puuri omasuguste sekka, see ei käi muidugi kõigi kohta aga ütleme, et pooled on sellised, harimatud juhmardid.
Teeme alati hinna oma kogemusele toetudes ja ei kirjuta midagi otsa, mis pole põhjendatud.
Kui klient on kuningas, siis käitugu kuningale vastavalt, ehitusbuumi ajal sai viisakalt töödest ära öeldud ei olnud probleemi, kui lihtsalt ei jõudnud kõiki töid võtta.
Kogu teemat ehib väga ilusasti antud teema pealkiri.
Viimistlus Duo OÜ
viimistlusduo@gmail.com
53425657
entu1151
külaline

Lugemata postitus Postitas entu1151 »

:)matsid jäävad matsideks!!! nüüd on ka helsingi peldikuküürija kuningas:)))
ummikust välja
külaline

Lugemata postitus Postitas ummikust välja »

No minu arust võiks omega ise ka veidi peeglisse vahtida, enne kui siia mingit pläma hakkab kokku kirjutama. Rubriigis pakun tööd on kutt täiega laamendanud ja iga teema taha räigeid hinnapakkumisi teinud. situn-nikun-keevitan mees ühesõnaga. Selliste vendadega ongi sihuke häda, et kui kõike teeb, siis ei oska prolt midagi teha-igast asjast jagab natuke. Aga hinnapakkumised on tugevalt üle turu keskmise.???? Ma saan aru, et masendus ja masu ja muu kepp takkaotsa aga ega seepärast tasu hakata veel tellijaid sõimama. Istu maha, mõtle oma tugevad küljed läbi, uuri veidi hindu ja tee mingid mõistlikud pakkumised(helista-meili ise kontaktile, kui seda pakkumise taga pole, ega siis tegelt töötegijat otsitagi, kombatakse hindu või lollitatakse niisama), küll siis saad natuke tööd ka teha. Ega olukord tegelt hetkel kõige hulle polegi. Endal tuleb keskmiselt viie-kaheksa pakkumise kohta üks tööots. Ja ei virise - tean teiste käest, et see on veel päris hea tulemus. Need ajad on tõesti läbi, kus läksid objekti vaatama ja põhimõtteliselt võisid kohe pihta hakata. Kohanege olukorraga seltsimehed, mitte ärge nutke taga laenu-raha-sajust tingitud moonutatud eesti "majandusimet".
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Mõtlesin kah veidi memuaari kirjutada, kuigi tõenäoliselt hakatakse mind taas vihkama.
Minu nägemust mööda on tänane turg tekitanud normaalse olukorra, kus selleks, et tööd oleks, tuleb tegeleda müügiga. Müümine aga on selline asi, mida ükski normaalne inimene teha ei taha. Eriti veel osavate kätega meistrimees. (Kaks aastat tagasi kummardasid kõik ehitusmehi maani ja kellegile midagi müüa polnud tarvis)
Siit edasi võiks nüüd meistrimees mõelda, et äkki oleks kaval kopereeruda ja otsida mõni müügimees selle jamaga tegelema. Siit jällegi edasi jõutakse selleni, et senine mugav iseenda peremees olemine kaob ära.

Aga siit tulebki asja iva välja, et edukas on see, kes teeb koostööd.
A la, ehitusfoorumi kutid teevad koostööd, kui keegi kuskil on mingi tööotsa peal ja on vaja mõnd kolmandat tööd teha, siis soovitatakse häid tegijaid edasi. Üksteisele sitta ei keerata ja kui kedagi soovitatakse, siis on ka vastutus soovitajal. Selline omamoodi tsunft. Siit edasi on meestel mitme peale suuremad kulukamad masinad, korrigeeritakse transpordikulusid, leitakse kambapeale raamatupidaja ja lõpuks ongi tegemist midagi stiilis mtü, mida lääne-euroopas teatakse vist mõneti ka ühistu nime all.

Äkki oli mul mingi point siin....
:hello:
vanaema on sul veteran...
euromaaler jr
külaline

Lugemata postitus Postitas euromaaler jr »

Aga siit tulebki asja iva välja, et edukas on see, kes teeb koostööd.
A la, ehitusfoorumi kutid teevad koostööd, kui keegi kuskil on mingi tööotsa peal ja on vaja mõnd kolmandat tööd teha, siis soovitatakse häid tegijaid edasi. Üksteisele sitta ei keerata ja kui kedagi soovitatakse, siis on ka vastutus soovitajal. Selline omamoodi tsunft. Siit edasi on meestel mitme peale suuremad kulukamad masinad, korrigeeritakse transpordikulusid, leitakse kambapeale raamatupidaja ja lõpuks ongi tegemist midagi stiilis mtü, mida lääne-euroopas teatakse vist mõneti ka ühistu nime all.

Tavaliselt on paigas yhiskonnas pooled ehitusspetsid yhemehefirmad. Selge see, et väikesed yksused(riigid) peavad tegema koostööd, muidu ei suudeta suurtega konkureerida. Mul tuttavad rootsi elektrikud läksid Läänemere kruiisile ja peale seda oligi nende vôrgustik valmis.
Autori pakutav idee ûhistu linis on hea, kuid kahjuks natuke mittereaalne. Palju edukam on koostöö tuttavate-ûhemehefirmade vahel. ;)
linni
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas linni »

Aastal 2006 oli mul vaja metallkandmikul sisetreppi. Saatsin tuntud firmadele laiali 14 hinnapäringut detailsete DWG joonistega, vastuseid sain täpselt 2.
Edasi mõtelge ise.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Sõna ühistu on eestlase jaoks natuke vussi läinud kuna sõna korteriühistu on selle mõtte segaseks ajanud. Korteriühistus ei ole inimesed täielikult vabatahtlikult.(Siin tulevad mängu hoopis laiemad asjad nagu näiteks kui raske on olenevalt majandussituatsioonist oma elukohta vahetada jne...) Aga kui töömehed on igaüks eraettevõtja ja ühistuga liitumine on vabatahtlik, siis ongi nii, et tehakse koostööd, tehakse lepinguid ja ollakse elujõulisemad ühtlasi. Ehk sõnaga, see ongi ühistu.
omega
-

Tere taas.

Tänan kriitika eest ja thanks toetuskommide eest.
Ja vastus "ummikust välja": Ülen see kes olen. oma ehitusalaseid oskusi ja teadmisi pean oma elutööks!
Ja veel: mina end odavalt ei müü, olgu või kolmekordne masu. ( pealegi vihkan Tellijaid, kes ei suuda jääda inimeseks tavalise tööotsija ees.) Olgu hind kõrge või madal, võiks ikka vastata igaühele!
Aga mul pole su vastu midagi, kriitikat peab ka taluma :wave:
Külaline
külaline

Kuidagi kurb on küll,kui inime pea pärast oma elutöö tegemist käima müts käes ukselt-uksele tööd otsimas. Elutöö võiks ikka tegijat kiita ja ise aina uusi pakkumisi tuua.

taastaja
omega
-

Ja üks moment on veel asja juures: kui ma vajan spetsialisti tööd näiteks oma maja juures, ei hakka ma iial tingima temaga (vajan lihtsalt kvaliteeti). Odavad pakkumised saadan ma kohe kuradile!
Ma ei ole nii rikas, et hakata kaks korda ühte tööd teha.

( see oli mõeldud odavat tööjõudu tagaotsivatele Tellijatele) :hello:
Külaline
külaline

omega kirjutas:Ja üks moment on veel asja juures: kui ma vajan spetsialisti tööd näiteks oma maja juures, ei hakka ma iial tingima temaga (vajan lihtsalt kvaliteeti). Odavad pakkumised saadan ma kohe kuradile!
Ma ei ole nii rikas, et hakata kaks korda ühte tööd teha.

( see oli mõeldud odavat tööjõudu tagaotsivatele Tellijatele) :hello:
Ilmselt sellise suhtumise pärast sul tööd ei olegi. Millegi pärast kipuvad paljud töömehed arvama, et kuna nad maksavad palju, siis on nad kvaliteetsemad kui teised.

Kusjuures mida tähendab kvaliteet, seda ei tea enamus odavaid ega kalleid töömehi. Pikk Tellija kogemus on näidanud, et mehe hinna ja kvaliteedi vahel on võrdeline seos aga see on oluliselt väiksem kui mehe enesehinnangu ja hinna vaheline suhe.
paluks tulemusi. .
külaline

Lugemata postitus Postitas paluks tulemusi. . »

sashaobrok kirjutas:Sõna ühistu on eestlase jaoks natuke vussi läinud kuna sõna korteriühistu on selle mõtte segaseks ajanud. Korteriühistus ei ole inimesed täielikult vabatahtlikult.(Siin tulevad mängu hoopis laiemad asjad nagu näiteks kui raske on olenevalt majandussituatsioonist oma elukohta vahetada jne...) Aga kui töömehed on igaüks eraettevõtja ja ühistuga liitumine on vabatahtlik, siis ongi nii, et tehakse koostööd, tehakse lepinguid ja ollakse elujõulisemad ühtlasi. Ehk sõnaga, see ongi ühistu.
Noh tehke siis selle foorumi kôvadest tegijatest vôrgustik!
Ajajooksul saate äpud välja jätta. Vôrgustikus on firmad, keda saate tellijale soovitada. Piitsa prääniku meetodid valite ise kokkuleppel, et mainet hoida. Vôidab ehituskliima, kunded, vôrgustikus olevad firmad, riigi korruptsioon väheneb. Kaotajad on vôrgustikust välja jäävad- st mitteorganiseeritud teenuspakkujad. Saksas ja Inglismaal on sellised vôrgustikud neti baasil. Fûûsiliselt vaid vaja enne mängureeglites kokku leppida...
Aga noh, venelased vist saavad paremini koostööd teha, shashal hääd môtted...
rahulolu. .
külaline

Lugemata postitus Postitas rahulolu. . »

No kui me hetkel onlines kommime, siis tahaks öelda paljude teenuspakkujate/ostjate väär kujutluse hinna/kvalit suhrest.
Kunde peab RAHULE jääma. Ykskôik kas ta ostis "kallilt" vôi "odavalt".
Kui ei jää rahule- no perkele mis tähtsust on kas ta ostis kallilt vôi odavalt ? ! ?
:wave:
Mis arvad?
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

Aga kuidas sa eraldad spetsialisti amatöörist, kui mõlemad küsivad sama hinda? Ise võtsin aasta tagasi plaatimistööd sellele tööle spetsialiseerunud firmast, uurisin varem tehtud töid ning maksin turu keskmisest tunduvalt kõrgemat hinda. Eeldasin seega ka korraliku tööd saada (kusjuures väga palju detaile olime suuliselt kokku leppinud) - lõpptulemus oli siiski sitt, mis sitt ning lisaks määriti ära ka juba valmis tehtud struktuurse pinnaga seinad, mille osas olin enne spetsiaalselt rõhutanud, et sinna plaatimissegu sattuda ei tohi. Aga kuna kirjalikku lepingut polnud, siis ise loll.

Kas see tähendab, et firmadest ei tohiks ilma kirjaliku lepinguta töid tellida, sest kunagi ei tea, kes sulle tegelikult tööd tegema tuleb? Samas väikese mahu peale saadetakse mingi pabermajanduse ajamise peale mind ennast ukse taha. Vbl enam see nii pole, ei tea.

Krt mul üks töö jälle vajab tegemist ning ei teagi, mida teha. Maht väike, kuid vajab ülimat täpsust. Kas otsida mõni eraisik - aga kes krt neid praegu jälle filtreerida jõuab - odavpakkujad muidugi ukse taha, kuid ometigi on ka palju suvalisi võlle, kes küsivad sama hinda, mis tõsised tegijad. Seega ei oska valida ning kõiki referentse ei jõua ju ka läbi käia. Tuleb vist ikkagi kokkuvõttes ise ära teha, kuigi aega läheb kindlasti rohkem, kui spetsialistil. Aga materjali ja juba valmis tehtud asjade rikkumine maksab kokkuvõttes rohkem, kui enda aeg.
omega
-

To: Postitas Külaline » 21 Okt 2009, 21:36

Häid ja kvaliteetseid ehitusmehi on vähe, kuid nad on kallid, sest nad mõõdavad seitse korda ja siis lõikavad. Aga aeg on raha! Osa tublisid ehitusmeestest tulevad, teevad ja kaovad!
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Muide naised saunas räägivad, et olla nähtud juba ehitusfoorumis üht tegelast, kes soovitas üht kolmandat tegelast siitsamast foorumist mingi x tööotsa peale...
:grin:
Aga et ei oleks vääriti mõistmist, siis vene rahvus mul veres ei ole ja ehitaja ka ma mitte pole. :blush:
Vasta