Abi seminaritööga teemal "Vara isolatsioonimaterjalid"

Palkmajade teema
jaak170
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Abi seminaritööga teemal "Vara isolatsioonimaterjalid"

Lugemata postitus Postitas jaak170 »

Tere!
Valisin koolis enda seminaritöö teemaks "Vara isolatsioonimaterjalid". Leppisin õppejõuga kokku, et lisaks umbes 20-leheküljelisele tekstiosale koostan seminatöö lisana ka mapi vara toppematerjalide näidistest.
Ärga küsima hakake, miks teema valisin. Valimise hetkel tundus huvitav :)
Igatahes, äkki keegi oskaks nimetada kõikvõimalikke materjale, mida varasse toppeks pannakse? Endal on kogemust kahjuks ainult linavildiga.
Tean, et tavaline on ka sammal ning olen näinud ka varas meriheina, kuid nendest kolmest tõenäoliselt ei piisa :)

Kui teate ka mõningaid plusse ja miinused või kättesaadavust materjali kohta, oleksin ka selle eest väga tänulik.

Ette tänades!
Puitseppik
külaline

Re: Abi seminaritööga teemal "Vara isolatsioonimaterjalid"

Lugemata postitus Postitas Puitseppik »

Parim variant oleks meiliaadress, Aga on kasutatud looduslikest materialidest eelmainitud sammal ja linavilt. Samuti takk, takuköis, kanepiköis, kanepijäägid. Kunstmaterialist isover. Sobib kõik mis sooja peab, aga oleneb ka taotlusest. :)
Peeter.
jaak170
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tänan, et vastata oskasid.
Kui keegi veel midagi teab, kuulaksin rõõmuga :)

Äkki oskab keegi ka mingisugust kirjandust soovitada?
di20
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas di20 »

Raamatus "Palk ehituses" on terve pikk nimekiri materjalidest. Aga mis moodi sa sellest 20lk teksti kokku kirjutad ma küll ei tea.
Kui ta just Powerpointi esitlus ei ole kus kolm sõna leheküljel. :)
Eesti keelset tõsiseltvõetavat kirjandust sellel teemal muidu päris kindlasti ei ole. Nii, et soovitan tsekata ülikooli raamatukogu ja sealt kõikvõimalikku võõrkeelseid raamatuid ja perioodikat.
Olen kuulnud, et kõige lollikindlam asi on sammal. Väidetavalt pidid muud asjad kergemini hallitama minema. Aga usun, et mingit tõsist uurimustööd tehtud sel teemal ei ole.
On ju ka igasugu klaasvilla ribad aga need on eri riikides keelatud.
Teeks hoopis mitu õlut inimesele kes teaks kus saaks täpisvaratud palkmajale tuuletihenduseks varavahelist teipi peale palkmajakeskuse.
Eestis on isegi selle nimeline firma olemas aga emailile nad ei vasta. :(
http://www.fff.saint-gobain.com/Data/El ... 0000001944
EM Seal linti müüakse jälle ainult USAs telefoni teel mis pole just kõige seksikam ostmise viis.
Kasutaja avatar
lauri1988
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas lauri1988 »

Mõtled seda teipi mis külge liimides veel paisub hea mitu sentimeetrit? Ise sain ka ainult seda norrast ja saksamaalt kui tööl sai käidud.Eestis ei teagi kas sellist asja üldse on müüa.
Üldehitus Tartumaal. 53423445
Tehtud Tööd: http://fotoalbum.ee/photos/ecoehitus
eco.ehitus@mail.ee
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere. Otsige meie firma üles ja tulge ostma seda linti. P.S. Ärge siis lubatud boonust unustage, minu eelistus on Kuldne või Special. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
jaak170
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Külaline kirjutas:Tere. Otsige meie firma üles ja tulge ostma seda linti. P.S. Ärge siis lubatud boonust unustage, minu eelistus on Kuldne või Special. Lugupidamisega. Alar Piirfeld

Äkki saaksite mulle sellest n-ö lindist lähemalt rääkida. Või üldse materjalidest, mida palkehitiste varades kasutada oleks võimalik/kasutatakse. Niikuinii on mul vajalik koostada ka füüsilistest materjaliosadest koosnev mapp koos iga materjali kirjeldusega (hind, vastupidavus, kättesaadavus jne).

Oleksin väga tänulik ja astuksin millalgi ilmselt ka teie juurest läbi, et materjale hankida.

Lisan ka nüüd enda meiliaadressi (küsiti teema teises postituses) juhuks, kui keegi on niivõrd hea inimene ja soovib mulle materjalide kohta rohkem informatsiooni saata :D

Aadress on jaak170@hotmail.com

Jaak Tihane
TÜ VKA
Vasta