Milline katus?

anna-bella
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Milline katus?

Lugemata postitus Postitas anna-bella »

Kas eterniit või plekkkatus? Tegu on vana suure kivihoonega, algselt mõisa tööliselamu. Ehk lihtsam ehitis.
Kasutusele võetakse suvekoduna. Kivikatus on kallis; kaalutleme asbestivaba eterniidi ja plekkkatuse vahel.
Hinnavahe pole suur, küsimus on kumb sobiks paremini majaga kokku. Värvivalik kah - kas valida lihtsalt mingi hall-pruun, või kas telliskivikarva punane võiks sobida ka? Valge majaga sobiks meie meelest küll, aga võib-olla on mingi stiiliküsimus mida me ei jaga?
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Re: Milline katus?

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Plekk koliseb.

Ja et ennetada tarku siin, siis kolinavabalt plekki pannes tuleks eterniit juba palju odavam.
vanaema on sul veteran...
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kui hind ikka teemaks läheb ja ilus kividest hoone, siis mina küll ei arva, et kivi kallis on. Pigem ei sobi sinna plekk. Justnimelt kolin ja muu solin. Normaalse eterniidi saad kätte ca 90.-/m2. Normaalse kivi saad kätte ma arvan mingi 75.. 80 .-/m2.
Mõistliku koguse puhul antakse ehk muidugi mõlemalt poolt hea ale ka. Seega ... valik ei tohiks olla väga raske: kivi
janek179
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas janek179 »

Materjalina saab kivikatuse kätte rahaliselt sama või isegi veidi odavamalt kui eterniit, plekk oleks jah veidi odavam. Tööhind on see mis teeb kivikatuse kallimaks.
Külaline kirjutas:Kui hind ikka teemaks läheb ja ilus kividest hoone, siis mina küll ei arva, et kivi kallis on. ....... Seega ... valik ei tohiks olla väga raske: kivi
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

sashaobrok kirjutas:Plekk koliseb.

Ja et ennetada tarku siin, siis kolinavabalt plekki pannes tuleks eterniit juba palju odavam.

Soovitan iga katusetüübi valikul siiski soojustada piisavalt, siis kaovad ka "kolinad & solinad" :P
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Mul üleval naabril koliseb ka soojustatud laest läbi...
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

No kõike võib olla, aga seda ikkagi suhteliselt raske uskuda, et korralikult soojustatud katusest nüüd midagi läbi koliseb.
janek179
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas janek179 »

Eks see müra tuleb ju ka mujalt, mitta ainult läbi lae (aknad, seinad).
Kui on korralikult soojustatud siis on müra ikka suhteliselt väike.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ega te ju ise ela nende katuste all mida te ehitate :)
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Tähendab, pole mõtet meil siin vaielda. :grin:

Mina ei ole ehitanud ühtegi kolisevat katust. Müraga , mis võib vihmasajuga kaasneda, saab võidelda siiski piisava isolatsiooni paigadamisega. Kui juba toas häirib vihmasadu siis häirib ka mööduv auto (jne..), mis vähegi häält suudab teha. Põhjuseks ei ole plekkkatus vaid ebapiisav isolatsioon.

Möönan, et plekkkatus teeb suuremat häält, kui kivikatus, kuid ei midagi katastroofset.

Teemasse lisakasin veel ühe tähelepaneku....
Nimelt on 6 aastat tagasi valminud minu esimene plekkkatus ja see näeb siiani välja nagu uus.
Kõrvalmaja lasi paigaldada endale arvatavasti mingi kahtlase laineplaadi, mis tänaseks näeb väsinud välja. Tootja nime ei tea kommenteerida.
Kui eterniit, siis Baltilaine - ka seda on paigaldatud edukalt.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Nad meisterdavad suvemaja. Võta see lähtepositsiooniks esmalt..
anna-bella
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tere õhtust!

Lugemata postitus Postitas anna-bella »

Kui tore et nii paljud on oma arvamust avaldanud! Kahju ainult, et plekkkatus rohkem poolehoidu ei leia.
Kivikatus oleks kindlasti väärikas ja mis iganes, ainult et meie pole küll leidnud kivikatust eterniidi hinna eest. Võib-olla sõltub sellest, mis pakkumised parajasti on. Tegu on vana ja suure kivihoonega, meie mõtlesime et selline valtspleki profiiliga tumehall katus oleks tagasihoidlik ja sobilik. Või eterniit, aga see on ka kallim. Ei tea kui palju see kolin meid suvekuudel segab, korrusmaja elanikuna puudub kogemus. Pind on 300 m2 ehk meie jaoks on hind oluline, eriti kuna tegu on ainult suvekoduga. Aga peab mõtlema ja kasulik on kuulda teie arvamusi!
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Nii sama ei ole mõtet minna näiteks Bauhofi ja küsida näiteks letist kivi hinda.
Tulemas on Tartu Ehitusmess!!, kus arvatavasti kivitootjad ka kohal. Tule kohale, aja kohapeal müüjatega juttu ja küsi visiitkaart. Hiljem saadad neile kirjaksti omad soovid ja mõõdud ning saad pakkumise terviklahendusele (st et koos paigalduseks vajaminevate vudinatega, käiguteede jms). Ning arvatavasti parema, kui letist. Ennetavalt jah, näiteks Monier ei müü sulle otse, vaid läbi mõne edasimüüja, kuid hind peaks olema parem.
Lihtne :)
205d
külaline

Lugemata postitus Postitas 205d »

No pleki puhul plussiks see, et on kerge. Vanadele sarikatele uus roov peale ja valmis. Kivi puhul nii kergelt ei pruugi pääseda.
MarekMe
külaline

Lugemata postitus Postitas MarekMe »

tere

Jagan ka oma arvamust, kuna sain ise antud soovitused mõni aeg tagasi just sedasama foorumit külastades. Nüüd olen jälle siin sest käsil teine projekt. Aga - ka mina mõtlesin, et mis on odav, mis on kallis. Lõppkokkuvõtteks sain selgeks, et: panen kivi ja ei mine ega minu lapsed pea sellepeale enam kunagi mõtlema (vahetuse peale). Kolina kohta ei oska kommenteerida, aga asjal tundub tõetera sees olevat. Küll aga olen mina tähele pannud, et kipuvad need plekid justnagu tuulisemate ilmadega pealt ära lendama.
Mida tegin mina: helistasin samuti eelpool nimetatud Monieri ja ütlesin, et selline katus ja nii suur. Lõppkokkuvõttes tulid mulle koos Ehituse ABC-ga vastu ja tegid hea hinna. Tänaseks katus peal ja mina väga rahul

Ma ei tea kas sellest nüüd abi oli, aga meeldiv oli oma positiivset kogemust jagada.
Marek
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Kuna minul Bauhofis tuttav ärikliendi poolel ees, siis sain Bauhofist.
Aga Monieri müüvad ka teised, lihtsalt kas valid ise edasimüüja, läbi kelle ostad, või lased soovitada.
Külaline
külaline

Olge nende plekkidega ettevaatlik,sest ka kivikatuse puhul,tuleb tavaliselt plekke paigaldada(neelud,korstnaplekid jne.),aga kahjuks tavaliselt kivikatuse tegjad ei oska neid korralikult paigaldada ja siis hakkavad tulevikus juba korralikud probleemid ja vihmavee läbijooksud.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

kuidas kivikatused siis tehti, kui plekki veel ei olnud? :P
Külaline
külaline

Ei tea täpselt,võibolla sujuvad neelud või neelukivid. Tavaliselt tänapäeval nii ei tehta.Tinaplekki kasutati juba pronksi-ajal minumeelest.
Julja
külaline

Lugemata postitus Postitas Julja »

Ega Onduline bituumenkatus kehvem pole kui eterniit...hind normaalne, garantii 15 aastat....eluiga ala 30-50a.Kerge paigaldada ja kerge plaat samuti.
Juljale
külaline

Lugemata postitus Postitas Juljale »

Jah,Onduline,see on ikka kõva värk... :thumbsup:
Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

:yahoo:
pump
külaline

Lugemata postitus Postitas pump »

Mis puutub plekki siis tõesti on trummieffekt.Plekki tootjad tulid oma odava plekkiga Eesti turule küll,aga kas keegi on pannud tähele miks hind on nii madal?Aga muidugi:KVALITEET!!!Plekk on liiga õhuke.
Arvestades eterniidiga tuleks odavam eeltöö sest ta ei nõua tihedat roovi ega kilet.Eesti turul on pakkuda mitmeid eterniite mis on erinevas hinnaklassis.Näiteks:kõige kvaliteetsem ja ka vastupidavam on IZOPOL (uus nimi CEMBRIT)mis on ka karastatud värviga ja ei ole lihtsalt värv vaid kaitsevärv, ka pikk garantiiaeg 15 aastat nii materjalile kui ka värvile.Hind on suhteliselt vastuvõetav arvestades kvaliteeti.
Teisele kohale tooks välja kaheksalainelise Leedu toote AKMENE mis on veidi madalama kvaliteediga värvi suhtes ja ka vastupidavuse poolest ja mis on lihtsalt üks kord üle värvitud,garantii sellele tootele on 15 aastat materjalile ja värvile 5.
Kolmandaks tooks välja:kaheksalainelise Ukraina eterniidi mis on ananaloogne AKMENELE ja soodsama hinnaga ja kvaliteedi poolest on umbes sama.
Kivikatuse kvaliteet on muidugi kõige kõrgem,sellest paremat annab ikka otsida.
Paigalduse poolest lisaksin et nendest toodetest on kõige soodsam ja kõige odavam paigaldada eterniiti,pole suurt eeltööd juhul kui roov on korralik ja katus sirge.Kivi puhul tuleks ka katuse konstruktsiooni tugevdada, lisada sarikaid,kilet ja tihedat roovi.
Isetean
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Isetean »

Mis puutub plekki siis tõesti on trummieffekt.Plekki tootjad tulid oma odava plekkiga Eesti turule küll,aga kas keegi on pannud tähele miks hind on nii madal?Aga muidugi:KVALITEET!!!Plekk on liiga õhuke.

Plekki on saadaval ka 0,6 mm. Tellija ise teeb otsuse ja ostab odavama.Ära selles pleki tootjaid (müüjaid)
nüüd küll süüdista. :hello:
lauri257
külaline

Lugemata postitus Postitas lauri257 »

Soovitan kindlasti kivikatust, minu arust saab praegu kivikatuse alates aluskattest 300.-rm kätte. Ehk siis materjal ja töö.
Teeme ära, lauri.meriloo@mail.ee
Külaline
külaline

Pelkimüüjane tuleb tunnistada, et tänane klientide põhisoov on ODAV ODAV ODAV!!! Siis pakutaksegi 0,45mm paksuseid asju, mis paigaldaja käes tunduvad tõesti õhukesed ja lahjad. Aga iga plekitootja nomenklatuuris on ka erinevate värvkatetega 0,50mm ja isegi 0,60mm plekki. Seega materjali küll süüdistada ei tasu. Kolin on plekile omane muidugi, aga elumajal on loodetevasti natuke ikka soojustust ka pandud, siis on tegemist mõtetu probleemiga....
Vasta