Mis on juhtunud tööhindadega.

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Mehele säästuka tagant
külaline

Re: Mis on juhtunud tööhindadega.

Lugemata postitus Postitas Mehele säästuka tagant »

Olen Urmasr.Vastus sinu küsimusele-8 aastat.
Hannes......
külaline

Ehitajatele.

Lugemata postitus Postitas Hannes...... »

Absurd!mehed,kui tunnete end vähegi ehitajatena ,siis ärge laske ennast alandada.kurat mul pere tuttav koolimajas koristaja.-õhtuti 3h tööd ja miinimumpalk.see teeb ca 70 eek tund.Kokad koolimajas saavad 4 tunniste tööpäevadega 5500.-kuus .-68 eek tunnist...lastele suvel makstakse maasikate korjamise eest 5 eek kilo..4h korjavad ca 35kilo.-43,75eek/h.mul väike õde käis suvevaheajal puid riita ladumas ,sai 55 krooni tunnist(tükitööga). Ehitajad rikuvad ise oma elu ära mitte masu,Täitsa haiged on muidugi pensionärid ,kes tegelevad veel ehitusega ja hinda täiesti savilt langetavad ,neil ju jookseb 4000 iga kuu peale ,neil savi kui isegi 5000 teenivad, elu ikka lill.
Peaks mingi piir olema ,nagu soomes ,et ehitajad lihtsalt ei lase mingist hinnast alla. 3 krooni fibo ladumise eest võtta, maalerdus 30 eek ruut ära teha,kips koos karkassi ja soojustusega 15 eek ruut,akna paigaldus 50tk koos eest võtmisega,-kamoon ajad nii p...es ka nüüd pole et 2x vähem teenida kui 11 aastane maasikakorjaja.tuleks mõistusele tulla ja arvestada et alla 60 eek tund praegusel ajal ära ei ela kuidagi.kaif küll kui lapsed jooksevad marlidega ringi mööda kõledat tuba ja mängivad käbidega.tööl käimine ka ikkagi maksab midagi.mis te arvate et bensiini osteti vähem kui see maksis pea 20 eek/l.?.-ehitus ja remont on vältimatud,neid nõutakse IGALJUHUL.loodan et minuga ühineb veel mõni inimene ..-näiteks 100% ehitajatest.
entu1151
külaline

Re: Ehitajatele.

Lugemata postitus Postitas entu1151 »

ühinen täiega!!!!kus on ehitajate a/ü??????
Naljamehed
külaline

Lugemata postitus Postitas Naljamehed »

Mis ühinemisest ja AÜ-st te jahute - eramajades käib suuremas osas sularahamajandus, paljud sepad käivad haltuurakorras ning tööandja tööriistadega.
Samas otsisin korralikku pliidimeest - 4 kuud ooteaeg, põrandavalajat 3 nädalat; tuttav otsis nõrkvoolumeest - 1 kuu; otsisin kortermajale väikeremonditegijat...1kuu siis leping ja täna ikka tegemata; kanalkamees tegi nädal aega hinnapakkumist, mis teine saatis samal päeval.
Ühel töömehel käis karske tööpäev 10h, teine tuli tegi paar tundi ja läks õhtale, kolmas tuli pohmas kohale, sügas mune ja läks viina järele, neljas võttis materjaliraha ette, varastas olemasolevagi ning kadus...

Edu ametiühingutega.
(kui rootsi onud pappi pritsisid siis keegi ei kurtnud, et on ülemaksmine - isegi abitöölisd nõudsid 10k käde...)
aim179
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas aim179 »

Kui olla neile meestele abimees kellest sa siin kirjutasid siis on 10000.- tõesti palju. Aga kui olla näituseks abimees 2-3 müürimehele siis oleks see 10000.-.... auga välja teenitud raha isegi praeguses masu ajal.Ja kahjuks ei ole hea abimees kaua sul abimees vaid on ise ka mingi aeg müürimees ja uut leida ei olegi nii kerge.Kes ei sügaks mune või ei istuks m...i lajaks.
kui oled ehitusega hädas helista 53477321 aitan nii nõu, kui ka jõuga
aivar00
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas aivar00 »

tsiteerin:
Absurd!mehed,kui tunnete end vähegi ehitajatena ,siis ärge laske ennast alandada.
Ärge muidugi alandada ennast laske- parem korjake teeäärest taarat ja tinistage poe nurga taga õlut aga lapsmaasikakorjajast odvamalt tööd ei tohi teha- tulgu nälg või isegi surm :lol: :lol: :lol:
Ja olgu kõik ikka nii, et täna "labidaoperaator" ja homme "käkerdisfirma omanik ja juht" :wave:

Minu tähelepaneku järgi on kvaliteetse töö tegijale alati makstud normaalselt ja nemad ei ulu ka, et tööd üldse ei ole ja hinnad on täitsa pees...
Kes ennast kuhu kvalifitseerib (tunneb solvatuna) on iga mehe enda mure.
bremen nisse
külaline

Re: Ehitajatele.

Lugemata postitus Postitas bremen nisse »

entu1151 kirjutas:ühinen täiega!!!!kus on ehitajate a/ü??????
rootsis loodi 80a tagasi ay, seejärel liitusid meistrid(tööandjad)
Kui kunagi Eestis ehitusturul toimub organiseerimine, siis arvan, et meistrite suunalt(tööandjad). Niikaua on kurb vaadata kuidas firmad suunduvad pôhjala korrastatud "jahimaadele". Kaotajaid on seejuures valdav enamus. Riik ei hakka kunagi ehitusturgu reguleerima. Kui siis ikka tööandjad...
Vôibolla kui Vene kunagi EU-sse astub ja Eesti turg ujutatakse yle"pimeda" ja alakvalifitseeritud odava tööjôuga- siis on eestlased sunnitud midagi ette vôtma.
andystuff
külaline

Lugemata postitus Postitas andystuff »

Juhtusin lugema lihtsalt kirjutas:Häirima jäi teie jutus see, et levib mentaliteet, et kui saan nii vähe raha, siis teen saasta. Saan aru, et siin enamuses kommenteerivad ehitajad. Aga kas te siis aru ei saa, et praegu langevad palgad igal pool? Ütleme nt. et olen arst ja nüüd mu palk langes ja no sellise väikese palga eest ma nüüd küll korralikult inimesi ei ravi, maksku rohkem, kui tahavad saada terveks. Kas selline asi oleks normaalne arsti poolt? Niikaua võibolla oleks tore küll ju, kui enda sugulasi see arst ei ravi. Sama kehtib ju ükskõik millise töötaja puhul. Kui nüüd enamusel palkasid langetatakse, et siis ongi normaalne, et kõik teevad saasta? Pole ju ikka nii? Eeldate ju ikkagi, et saate korralikku teenust. Seetõttu ma ei saa aru, et miks siis ehitajad ei taha aru saada, et kui tellija palk ka langeb, miks peab siis ehitaja ikka saama kõrgemat palka oma töö eest? Hakkama peavad saama ju mõlemad? Töö on töö ja niikaua kui sa oma teenust ikkagi pakud, siis tee seda korralikult. Ja kui pakutav raha ei sobi, siis ei käsi ju keegi teha sul seda tööd. Mine tasuvamale tööle. Kahtlen ainult, kas keegi praeguses olukorras leiaks selle tasuvama töö.
vastus:esiteks tõdemus on tõesti see et-arst ei ravi-vaid leevendab tegurit-teiseks-rääkides hinnast peab klient teadma milliste normidega ehitatakse ning kui siin on mõni proff hoffman-kes oskab laduda müüri sirgelt siis sorri-enamus valetavad sest teades nõuet korralik-tuleb siinkohal ruutmeetrile maksta-25 eurot-niiet idealiseerige edasi-tootjad ei suuda toota nii häid kive/plaate-olen ise töid teostanud ning müüri ladumisel pannud tingliku kuid mõistliku normi-sest kui tootija võib vingerdada kivi 1-2 millimeetri mööda panekuga+loodi tootija lubav norm +-5mm ehk 0,29graadi kalde all-millest väljendub ka norm -proovigem uuesti teemat käsitleda-sirgeks peab seina tegema krohvija-ja maaler kel on vajalik oskus pahteldamisel,lihvimisel ning kruntimisel jne!!!!!!ja just nimelt-kui su palk langeb oled ise süüdi-tarkpea?
tõdemus on see et-ellujäämisel teevad ehitajad suuri pingutusi ning olles isegi sattunud nii töötaja kehva töö või väidetava õnnetuse tulemsustesse-ning ka hetkesse kus avastan et facio ettevõte,,praeguseks kadunud ehk end riitoseks nimetanu-kes ongi vist töötegiat ohtu seadnud kuna neil endil vist puuduvad ehitajad-päris raske on töötada kui sa ei tea kas jääda kui sa ei pruugi raha näha-olenemata firmast kes ehk ei saa raha kätte.
suur vahe on kas luuakse ettevõte kes reaalselt ehitab-näitena As Eviko-kus on tõesti palju töötegijaid-ehk kindla palga saajad sest seal toimub vastav kontroll ja ei pakuta huupi kui kiiresti peab keegi tegema üle oma võimete-töö kvaliteet on oluline nii keerukusest nagu siin mainiti eeltoodud märkustes ning normaal puhke ja normaal kiiruses.......
Häda pole kvaliteedis vaid sellistes ettevõtetes kes ei paku normaaltingimusi ja huiavad eelkõige algajaid ning hirmus kahju on mul eelkõige hetke tööst ja ettevõtjast-Oliver Kolsarist kuna ei teagi kas ta algaja staatuses raha näeb-see on nagu kala püük-ehk püüad õhvakese kinni kel pole töölisi-olles suur jurist ning seod võimatu toomisega ehk kui võike õhvake konksu otsas,,ehk ongi see väike raha ajutiselt käes?, ning vaesekene läks õnge ning järgmises etapis või uuel objektil harjunud nö.suurt ausat tiili tundvat-millele järgneb krahh.
Niimoodi tajusin ma suht alguses Riito ettevõtte strateegiat-kui nägin mitu korda hilines materjal-ning sellest hoolimata peab töö valmima ajaks mis on võimatu
Kuna mehed puhkavad?-me oleme siiski inimesed ning normaalne on töökoormus mis on vastavuses tervislike eluviiside tulemus ning seda tagavad: toitumine,magamine,õppimine,enese keskmine tempo ning muud faktorid-kuid juriste täis olematu ehitusettevõte pole seda pakkuv tegevus-see on sama kui ma teen arsti praksise ja palkan arstid neid minu teenuse kaudu ravima-ning teadlikult võimatut nõudes juian arstidest töötajaid sest minu ettevõte ise on jurist mitte tegija ehk vastutav vahendaja!
Mõelgem loogiliselt-tegija on tegur mitte sõnad!
tänud ning väsitava pläma lugejad-te läbisite raske teksti edukalt!
Kriitik
külaline

Lugemata postitus Postitas Kriitik »

andystuff kirjutas:
Juhtusin lugema lihtsalt kirjutas:Häirima jäi teie jutus see, et levib mentaliteet, et kui saan nii vähe raha, siis teen saasta. Saan aru, et siin enamuses kommenteerivad ehitajad. Aga kas te siis aru ei saa, et praegu langevad palgad igal pool? Ütleme nt. et olen arst ja nüüd mu palk langes ja no sellise väikese palga eest ma nüüd küll korralikult inimesi ei ravi, maksku rohkem, kui tahavad saada terveks. Kas selline asi oleks normaalne arsti poolt? Niikaua võibolla oleks tore küll ju, kui enda sugulasi see arst ei ravi. Sama kehtib ju ükskõik millise töötaja puhul. Kui nüüd enamusel palkasid langetatakse, et siis ongi normaalne, et kõik teevad saasta? Pole ju ikka nii? Eeldate ju ikkagi, et saate korralikku teenust. Seetõttu ma ei saa aru, et miks siis ehitajad ei taha aru saada, et kui tellija palk ka langeb, miks peab siis ehitaja ikka saama kõrgemat palka oma töö eest? Hakkama peavad saama ju mõlemad? Töö on töö ja niikaua kui sa oma teenust ikkagi pakud, siis tee seda korralikult. Ja kui pakutav raha ei sobi, siis ei käsi ju keegi teha sul seda tööd. Mine tasuvamale tööle. Kahtlen ainult, kas keegi praeguses olukorras leiaks selle tasuvama töö.
vastus:esiteks tõdemus on tõesti see et-arst ei ravi-vaid leevendab tegurit-teiseks-rääkides hinnast peab klient teadma milliste normidega ehitatakse ning kui siin on mõni proff hoffman-kes oskab laduda müüri sirgelt siis sorri-enamus valetavad sest teades nõuet korralik-tuleb siinkohal ruutmeetrile maksta-25 eurot-niiet idealiseerige edasi-tootjad ei suuda toota nii häid kive/plaate-olen ise töid teostanud ning müüri ladumisel pannud tingliku kuid mõistliku normi-sest kui tootija võib vingerdada kivi 1-2 millimeetri mööda panekuga+loodi tootija lubav norm +-5mm ehk 0,29graadi kalde all-millest väljendub ka norm -proovigem uuesti teemat käsitleda-sirgeks peab seina tegema krohvija-ja maaler kel on vajalik oskus pahteldamisel,lihvimisel ning kruntimisel jne!!!!!!ja just nimelt-kui su palk langeb oled ise süüdi-tarkpea?
tõdemus on see et-ellujäämisel teevad ehitajad suuri pingutusi ning olles isegi sattunud nii töötaja kehva töö või väidetava õnnetuse tulemsustesse-ning ka hetkesse kus avastan et facio ettevõte,,praeguseks kadunud ehk end riitoseks nimetanu-kes ongi vist töötegiat ohtu seadnud kuna neil endil vist puuduvad ehitajad-päris raske on töötada kui sa ei tea kas jääda kui sa ei pruugi raha näha-olenemata firmast kes ehk ei saa raha kätte.
suur vahe on kas luuakse ettevõte kes reaalselt ehitab-näitena As Eviko-kus on tõesti palju töötegijaid-ehk kindla palga saajad sest seal toimub vastav kontroll ja ei pakuta huupi kui kiiresti peab keegi tegema üle oma võimete-töö kvaliteet on oluline nii keerukusest nagu siin mainiti eeltoodud märkustes ning normaal puhke ja normaal kiiruses.......
Häda pole kvaliteedis vaid sellistes ettevõtetes kes ei paku normaaltingimusi ja huiavad eelkõige algajaid ning hirmus kahju on mul eelkõige hetke tööst ja ettevõtjast-Oliver Kolsarist kuna ei teagi kas ta algaja staatuses raha näeb-see on nagu kala püük-ehk püüad õhvakese kinni kel pole töölisi-olles suur jurist ning seod võimatu toomisega ehk kui võike õhvake konksu otsas,,ehk ongi see väike raha ajutiselt käes?, ning vaesekene läks õnge ning järgmises etapis või uuel objektil harjunud nö.suurt ausat tiili tundvat-millele järgneb krahh.
Niimoodi tajusin ma suht alguses Riito ettevõtte strateegiat-kui nägin mitu korda hilines materjal-ning sellest hoolimata peab töö valmima ajaks mis on võimatu
Kuna mehed puhkavad?-me oleme siiski inimesed ning normaalne on töökoormus mis on vastavuses tervislike eluviiside tulemus ning seda tagavad: toitumine,magamine,õppimine,enese keskmine tempo ning muud faktorid-kuid juriste täis olematu ehitusettevõte pole seda pakkuv tegevus-see on sama kui ma teen arsti praksise ja palkan arstid neid minu teenuse kaudu ravima-ning teadlikult võimatut nõudes juian arstidest töötajaid sest minu ettevõte ise on jurist mitte tegija ehk vastutav vahendaja!
Mõelgem loogiliselt-tegija on tegur mitte sõnad!
tänud ning väsitava pläma lugejad-te läbisite raske teksti edukalt!
Mida sa selle verbaalse pasandusega 5 aastat vanasse teemasse öelda tahtsid? Et kogu ehitussektori hädad on selles, et ettevõtjad ei paku "normaaltingimusi"? Aga kes keelab, hakka ise ettevõtjaks ja paku töölistele normaaltingimusi. Eeldusel, et oled ainuke heade töötingimuste pakkuja turul ja otseloomulikult maksad ka ju normaalset palka - noh et ikka pere ära elaks.. Lihtne onju?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kõik teised on süüdi, et mina ei saa oma töölistele head palka maksata, nagu ikka.
Kriitik
külaline

Lugemata postitus Postitas Kriitik »

Kui saakski, siis miks peaks? Sellepärast, et tööline tahab? Oh ei. Sotsialism oli ära. Kapitalistlikus ühiskonnas käivad asjad teisiti.
Madis85
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Madis85 »

Kriitik kirjutas:Kui saakski, siis miks peaks? Sellepärast, et tööline tahab? Oh ei. Sotsialism oli ära. Kapitalistlikus ühiskonnas käivad asjad teisiti.
Makstakse ikka tegude järgi, mitte tahtmise. :)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

No kapitalismis makstakse ikka samuti osadele nö "väljavalitutele" tahtmise järgi.
Kes on paja juures kulbiga, see otsustab.
Endale kõige rohkem.
Sugulastele, tuttavatele sõpradele, semudele rohkem.
Töötajatele nii vähe, kui võimalik. Vähe maksmist põhjendatakse madala haridusega ja madala tootlikkusega. Kusjuures seesama tootlikkus enamasti ei sõltu kuigipalju lihttöötajast vaid eelkõige kõrgesti tasustatud juhtide, spetsialistide, teadlaste ja riigi funktsionäride otsustest.
2014/2015
külaline

Lugemata postitus Postitas 2014/2015 »

kokkuvôte 2014/2015:

Peale okupatsiooni, 25 a vältel pole suudetud taastada Eestis ennesôja aegset tööturgu. Siis oli nagu Skandinaavias- KOLLEKTIIVLEPING.

Pôhjala edu tugineb osaliselt kokkulepitud mängureeglites turul. See on kasulik lahendus paljudele.
Meil kûll lubatakse liidrite poolt 5 rikkama hulka aga reaalsuses potsatame viimaste hulka.
Räägitakse dekaade odavast tööjôust kui konkurentsieelisest :oops:
Edasi vôib igaûks ise olukorda analûûsida. . .
Häid jôule kôigile est ehitajatele maailmas. :grin:
Vasta