plekkestaga kiviahi

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Re: plekkestaga kiviahi

Lugemata postitus Postitas juhan »

Tere!Kuna mul elasid neli tädi ja võõrasõde elab siiani kanadas,siis tean üsna hästi millega nad põhiliselt kütavad.
Võtame selle 28-a aastase ahju.Omanike hinnangul kulus neil selle aja jooksul puid a68038,9kg.Nüüd jagada selle ajapeale see kogus ära saame tulemuseks sellise arvu nagu 6,749kg.Niipalju siis kulus päevas.Kuna aga aastas igapäev ei küta,siis korrutame selle arvu 7-ga ja saame 47,243kg puid kuus.Aga Kanada Ontario piirkond on meie kliimaga üsna sarnane Ja seepärast võiks isegi 8-ga korrutada.Ühes kuus tuleks kütusekulu juba 1417,29kg.
Järeldus oleks selline:kellel puud poolmuidu käes,siis selline ahjutüüp on kindlasti parim.
melcas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas melcas »

nojah,aga kui kaminahju eluiga ca 14 aastat siis kas ikka rahalist võitu pikas perspektiivis tuleb?Selle 28 aasta sisse kulub siis vähemalt 2 kaminahju mille hind on juba tavalisest plekust kordi kallim.
melcas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ja tegelikult pidi see olema ikka emane ahi,mis kuus ca 3,5 ruumi puid ära sõi,või oli su sugulastel veel teisi küttekoldeid lisaks.Minu kaks plekut ja pliit võtsid kütteperioodi jooksul umbes 12-15 ruumi puid.
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets

Ega seda asja päris üheselt ei saa võtta,sest mõni saab täitsa ühtemoodi ehitatud ahjuga,pliidiga aastaga otsakorrale,teine kütab aga rahulikult 30-nd aastat ja rohkem.Väga palju oleneb Ahjuomaniku kütmisharjumustest.Ja parimad küttekolded tulevadki just sellised,et kas pottsepp tabas ära,kuidas klient hakkab nendega käituma.
Seepärast mina ootakski ahjuomanike arvamusi oma ahjudest,pliitidest,kaminahjudest jne.
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets

Ei-ei,egas minu sugulastel selline ahi polnud!Neil kombeks ikka gaasikamin või midagi muud sees hoida ja selline puudekogus läheb juhul,kui sellist ahju kasutatakse põhiküttena.Valdavalt on neil ka majad hästi soojustatud ning ventilatsioon paigas.Meil tavaliselt hoitakse vendi pealt kokku ja pärast tervis kehva ning muud hädad.
melcas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Sul jutt jumala õige.Eespool just kirjutasin,et kui vana maja soojapidavus euronormidega kooskõlla viia siis koos sellega tuleb ka ventilatsiooniprobleem lahendada.Muidu nagu mul ühel tuttaval juhtus,et peeretada ka enam ei tohi,hais välja ei lähe.Mingil momendil ei tasu lihtsalt need kulutused enam ära,odavam juba uus ehitada.Las need euronormid jäävad uute eramute pärusmaaks,nendesse juba sisse projekteeritud sundventilatsioon.Elan praegult kortermajas ja ainukesena vist pole veel plastikaknaid ette pannud.Vannitoa ja wc peale on pandud elektrventilaator mille saab siis käima panna kui naine pesu peseb.köögi akna hoian igal öösel irvakil.Õhk liigub ringi ja hea värske olemine sees.Teistel hakkasid probleemid üsna ruttu tulema.Küll ei lähe toad soojaks ja küll kellelgi nurgad hallitavad.Toad ei saagi soojaks minna kui õhk ringi ei liigu.Visati lihtsalt ilusad puitaknad eest ära ja raisati suur rahas plastikakendele.Effekt aga vastupidine.Nüüd aga ahjude juurde.Pole vaja vana,äraproovitut ennem maha teha,kui uus pole veel ennast tõestanud.Vaatame,palju nendest uut tüüpi ahjudest 15-20 aasta pärast veel alles on.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Mina küll ei usu seda jumala juttu ....ja veel seda arvutust.... :blush: :oops:

150000 naela x0,45= 67500kg : 28 aastaga= 2410kg aastas ehk ca 6 ruumi aastas, ehk 0,75 ruumi kuus.( 8 kuud küttes)
Kas see ka päriselt nii oli ei tea aga arvutades on...või ei ole :scratch:
Viimati muutis kaminahi, 27 Sept 2009, 12:14, muudetud 2 korda kokku.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets

Ma tahaks rõhutada seda(seda on korduvalt tehtud),et ükski küttekeha pole halb,kui ta on ehitatud vastavasse keskkonda.Kui ma 86-ndal aastal pottsepakoolis käisin,siis me arvutasime mitu head paberilehte arvutusi maja soojapidavusest ja alles siis asusime ahju projekteerimaJa ikkagi on veel mida saaks teisiti teha.Kõike ei saa arvudega,sest on veel ja veel midagi.
melcas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

No oki kaminahi,tule tee mulle üks väärt ahi siis valmis,mis ikka toad ära ka kütab.Vormistame töö ametlikult ja anna mulle vähemalt 30 aastane garantii.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Millal soovid`? Sel aastal enam küll ei saa aga vastu ei ole mina milleski.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
melcas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

sel aastal ei saa minagi ,vundament alles pooleli.Võiksid ehk ennem anda mingi umbkaudse ahju maksumuse ja palju tööraha võtad.Ja millise ahju siis plaaniksid teha.Siin on mingi priva võimalus vist ka.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

melcas kirjutas:sel aastal ei saa minagi ,vundament alles pooleli.Võiksid ehk ennem anda mingi umbkaudse ahju maksumuse ja palju tööraha võtad.Ja millise ahju siis plaaniksid teha.Siin on mingi priva võimalus vist ka.
Kõigepealt küsiks ikka tellija soovi ja meie ahjud mõned ka kodukal vaadata http://www.unibuild.ee/index.php?page=2005

Hinnaga on nii, et töö peab hinda väärt olema ja vastupidi.
------------------
www.ehituspenskarid.com
melcas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

No ei tea,kindlat soovi pole,kuna ei tea milline ahjutüüp,milliseid omadusi omab. Peaasi,et ära kütab ja rohkem ikka kui 15 aastat kestab.Pottsepp peaks ikka ise kohale tulema, arvutused tegema ja variante pakkuma ja arutama koos kliendiga,mis oleks kasulik ja sobilik.Ega sellisest ahjust ka midagi kasu pole mida terve päev tuleb kütta ja siis kolm päeva leigena nurgas vedeleb.Arvan,et see 50-60 kraadi mis voodriga kaminahi välja annab on minu ruumide jaoks ikka ebapiisav.Sul seal galeriis ju kõik ahjud voodriga,nagu ma aru saan.
melcas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Pakkusin pinnatemperatuuriga üle .Kaminahjude puhul vist kusagil 40 kraadi juures isegi.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

No kus nad siis kõik voodriga on ja ka voodriga variandid teeme nüüd teisiti kui teised.
Keerutavad siin asjatundjad voodriga ahjudest, ise pole ühtegi teinud ega kütnud. Eranditult kõik kliendid mainivad esimesena vähest puudekulu ja teisena stabiilset sooja. Ja kui ikka omal ka kodus ei oleks, ei usuks ehk isegi....Talumajad ei hiilga ükski soojustusega ja veelenam hermeetilisusega aga jälle ollakse rahul ja kiidetakse :blush:

Toon vastunäitena meie lehelt Memme ahju. Ilma voodrita, 1750 kõrge, 2 tonni, teisel korrusel

http://www.unibuild.ee/index.php?page=2 ... ge_id=4824
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

melcas kirjutas:Pakkusin pinnatemperatuuriga üle .Kaminahjude puhul vist kusagil 40 kraadi juures isegi.
Selliseid vist arvamusi tuleb kust :confused:
------------------
www.ehituspenskarid.com
melcas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

melcas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

kas sul samad hinnad?
melcas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

tegelikult ei vaidle sulle vastu,aga kui isegi pottsepp(Priit Aun)oma pottsepa raamatus annab sedatüüpide ahjude elueaks väga lühikese aja siis teeb ikka ettevaatlikuks.Aga muidugi,kui sa hoopis mingi uue süsteemi järgi teed siis teine asi,aga siis järelikult see alles nii uus,et kust sa nende vatupidavust tead?
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets

Peale saunaskäiku sain aru,et mul hommikune arvutus ei olnud jah päris see.Proovin siis uuesti.
150000x0,4536=68040kg
Kuna aastas köetakse intentsiivselt 7kuud,siis jääb vabaks 5kuud.Seega365-150=215
Nüüd siis 28x215=6020 päeva
68040:6020=11,3kg päevas ja see nüüd omakorda 11,3x210=2373kg Ei oska midagi arvata,hea tulemus sellise suure ahju kohta.Kuid neil on kütteks harjumus kasutada tamme ja muid kõrge kütteväärtusega puitu.Ei tea praegu midagi rohkemat kosta.
melcas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

See teeb kusagil 6ruumi puid kütteperioodi jooksul.Minul kahe ahju ja pliidiga ca12-15 ruumi.See ju igati ok minu arust,kui 600-700 krooniga kuus saad ca80 ruutu mõnusalt soojaks.Palju siis need kaminahjud võtavad,ega needki õhku küta.
melcas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kaminahjule.Kirjutad,et kõik kiidavad vähest puudekulu sinu tehtud ahjude puhul ja sul omal pidavat ka selline kodus olema,Valgusta siis mind ka kui vähe see vähe on.Mitu kg sinu ahi näiteks kütteperioodi jooksul küütepuid tarbib ja kas ta on sul põhiküttena,või teed siis tule alla,kui leegivalgust tahad nautida?Ja mitu ruutmeetrit (või tuleb ütelda kuupmeetrit) ruumi ära kütab.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Vaata kodulehelt Haapsalu ahju ja klõpsa seal SIIT ja näed ehituse üldjoontes ära. Selline ahi kütab sinu 80 ruutu ära ja vastavalt külma kangusele paned puid ahju. Kui piisab 40 kraadisest ahjust siis ei pea seda 60 ni kütma aga 60 on täiesti normis veel ja asi millest kuidagi aru ei TAHETA saada on see, et ega siis iga päev ei hakata uuesti külma ahju kütma. Selline ahi on ka teisel päeval veel soe...Seda teemat on nii palju jahutud, et mul on täielik allergia. Kes tahab ja usub, saab sellise ahju, kes ei siis ei, miks seda eid on vaja kellelegi aina uuesti töestada :banghead: Väiksemasse ruumi muidugist nii suurt pole vaja ja miski ei takista mind ehitamast ka tonnist ahju.
Minul on ahi ikka kütmiseks ja ca 15kg puid panen igal õhtul tuba valgustama ;) ja sooja saab sellest kogu ööpäevaks esimesele ja ka osaliselt teisele korrusele. Pakaseliste ilmadega ja hõredama majaga tuleb kütta lihtsalt rohkem puid. Ahjul võimsuse varu jätkub... aga see jutt, et näiteks kusesoe 40 kraadine sügistalvist või varakevadist tuba ei küta on möga. Kuidas teha seda aga mingi õhukese kähkukaga...
Selline jutt siis sulle.
Ps Ma aina imestan, miks peab ahjule neli tonni maksva plekk kesta veel ümber ropendama. Selle raha eest saab hulga , näiteks 4000 jagada 600ga on terve ahjutäis, ilusat looduskivi näiteks.Ahju sisu ju kestast ei muutu ja ehitamise kvalteet on pikaealisuse alus mõlemal juhul, jne.jne

kena köik
------------------
www.ehituspenskarid.com
melcas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

No ei vaidle sinuga.Kahtlemata oled oma ala asjatundja,kui oled pottsepaks õppinud ja selle ametiga aastaid leiba teeninud.Aga sellised ahjud on ka kordi kallimad ja hakata nelja,viie või kuuekümne tuhande eest lihtsalt katsetama,kas ahi kütab elamise ära,oleks ka veidi rumalus.Ja ikkagi on minu põhimure olnud mitte niivõrd kütmises,kui selles,et ma 60 tuhandelist ahju ei hakka 10,15 aasta pärast välja lõhkuma.Miks on sellistele ahjudele nii negatiivne vastukaja?Tegelikult ei ootakski ma selle teema arenduseks kõiketeadjate ümmargusi vastuseid vaid eelkõige oleks teretulnud avaldama omi kogemusi igasugust tüüpi ahjude omanikke.Kellel missugune ahi on,millised plussid ja miinused aastatega välja tulnud,kaua mingisugune ahi vastu pidanud,mida teeksite või laseksite teha teistmoodi kui uue ahju otsustaste teha. Ja ega seegi paha tee kui keegi soovitab ahjumeistreid kelle töö ka kestma on jäänud ja vastupidi.Ühesõnaga täiesti tavaliste inimeste arvamus igasust tüüpi ahjude suhtes.Arvan,et oma ala meistrite teoreetilisi nõuandeid on nüüdseks juba kuuldud küll. Tahaks kuulda teateid tegelikkusest :confused:
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 64 korda
On tänatud: 40 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Leevi »

melcas kirjutas:Arvan,et oma ala meistrite teoreetilisi nõuandeid on nüüdseks juba kuuldud küll. Tahaks kuulda teateid tegelikkusest :confused:
Soovitaks teha selle jaoks eraldi teema, mille pealkiri juba ise kutsuks üles sind huvitavat infot edastama.
Vasta