kui sile põrand?

põrandad, põrandatööd
jörm
Korralik postitaja
Korralik postitaja

kui sile põrand?

Lugemata postitus Postitas jörm »

kui sile peaks olema betoon põrand millele on plaanis naturaalparkett peale panna? Praegu on tehtud kopteripind, ning 2,5m latiga vaadates on kõikumine selline c.a 3-4mm lati pikkuse kohta. Kas peaks lohkudesse veel tasandussegu valama, või on selline aluspõrand juba ok?
Kasutaja avatar
Mehka
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Re: kui sile põrand?

Lugemata postitus Postitas Mehka »

1m peale pm võib jääda 2-3mm kõikumist. aluskate peaks need peitma. Kuigi ise tasandaksin lohud veel kord igaksjuhuks.
all
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas all »

Kuna mul on umbes sama mure, mis teema algatajal siis küsiks ühe täpsustava küsimuse juurde.
Nende isetasnduvate segude juures on tavaliselt kihi paksuse kohta märgitud ka minimaalne paksus. Paratamatult, kui hakata neid betoonis olevaid lohkusid täitma siis lohu servad jäävad väga õhukeste kihtidena - kas see mingeid hilisemaid probleeme ei hakka tekitama?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

3 mm pole küll vaja hakata tasandama...pane parkett peale ja valmis
ehitaise
külaline

Lugemata postitus Postitas ehitaise »

Otsisin ja leidsingi õige teema, mida solkida...

Endal sama töö ees ja oleks head nõu vaja. Nimelt sai valatud kaks ruumi, kumbki ca 15 m2, betoonikiht 8-10 cm, latipind, kõikumine toa lõikes(ruumid ca 4x4m) maksimaalselt 4 mm, kahemeetrise liibiga vaadates mõni koht 1-2 mm ja paar kohta kuni 4 mm lohud, samas kahemeetrise loodiga vaadates pind ideaalilähedane. Plaanis panna ka põrandale naturaalparkett. Küsimus oleksi, et kas tõesti see 4 mm kõikumist ei mõjuta lõpptulemust(ei nagise ega kriuksu?) või tuleks igaksjuhuks tasandusega üle käia? See pole ka ka ju nii ulme kallis, et hea lõpptulemuse nimel sellelt kokku hoida. Teine asi, et millist alusvaipa oleks sellises olukorras mõistlik kasutada? Olen kuulnud, et need õhukesed vaibad muutuvad paari aastaga rabedaks ja ei täida enam oma funktsiooni. Kas see on tõsi? Samas alusplaat kordades kallim, kuid kas see kulutus ka ennast õigustab? Kindlasti peab ju alus olema niiskustõkkega?

Tänan asjaliku tagasisisde eest!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

ehitaise kirjutas:...või tuleks igaksjuhuks tasandusega üle käia? See pole ka ka ju nii ulme kallis, et hea lõpptulemuse nimel sellelt kokku hoida...
Su mõtted on õiged ja sa oled õigel teel! Ära nüüd ainult sellelt teelt kõrvale kaldu! Räägin juba nagu mingi usukuulutaja. :) Sa ei pea kogu põrandat tasandusega üle tegema, vaid võid ainult suuremad lohud isevalguvaga täita jaservad hiljem tasaseks lihvida. Kui toa pikkus-laius kannatab, vaata ka suts pikema latiga, a`la 3m-ga.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

Tõmba ikka täis need lohud. Pärast kahetsed KUI äkki hakkab lohus parkett vetruma. Lohku vala isetasanduv. tõmba pika ltiga yle , pahtlilabidaga ääred nulli. Aliuskatteks näiteks Tuplex.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
ehitaise
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 4 korda

Tänud! Oligi plaanis pikem latt osta, kuna suuremad ruumid veel valu ootamas. Nagu Urmase "kiidukõnest" aru sain, siis aluskate ikka kilega ja see paksem? Cartman soovitab Tuplexit, see on ju 3 mm, kas pean nüüd ise valima, et kumba kasutan?

Püüan mitte õigelt teelt kõrvale kalduda!!!
Ise ehitades tead vähemalt hiljem, keda süüdistada!
Urmas
autodidakt

ehitaise kirjutas:... Nagu Urmase "kiidukõnest" aru sain, siis aluskate ikka kilega ja see paksem?...
Minu "kiidukõne" käis tsiteeringu kohta, kus arvasid, et hea tulemuse nimel tasub sutsuke raha raisata. Nende aluskate suhtes olen suhteliselt "tume junn", aga arvestades, et äsja valatud, siis soovitatav oleks.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

ehitaise kirjutas:siis aluskate ikka kilega ja see paksem?
Mida paksem (plastikust) aluskate ja mida õhem (odavam) parkett, seda suuremad läbivajumised (lohud) tekivad voodi- ja riidekapijalgade juurde (kontsentreeritud koormusega kohtadesse).

Ise üritaksin saavutada maksimaalselt tasase aluspinna ja kasutada minimaalse paksusega aluskatet.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

KUi palju neid parketti eri paksuseid sa siis tead?
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

cartman kirjutas:KUi palju neid parketti eri paksuseid sa siis tead?
Vähemalt niipalju kui erinevates poodides aastatega silma on jäänud.

Kui sind täpsemalt huvitab, siis mine poodi ja loe üle - ma nüüd kvaliteetse tänapäevase liistparketi paksust sulle peast küll öelda ei oska, samuti ei pea meeles "viimase rämpsu" üliõhukest paksust.

Mälu järgi oli endale mahapandud korkparkett vist 11 mm ja paksemat sorti korralikum laudparkett 13...14...15 mm.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Ma lihtsalt tea, et tänapeva parkett on ikka , kõik, yhepaksune. Mul pole vaja minna kuhugi poodi seda vaatama, lihtsalt sina tõid teemaalgatajale nite, mis teda kindlasti segadusse ajab Et palun siis fakte ka tõestuseks.
Urmas
autodidakt

cartman kirjutas:Ma lihtsalt tea, et tänapeva parkett on ikka , kõik, yhepaksune. Mul pole vaja minna kuhugi poodi seda vaatama, lihtsalt sina tõid teemaalgatajale nite, mis teda kindlasti segadusse ajab Et palun siis fakte ka tõestuseks.
Teen natuke Madis64 eest tööd- neid "naturaalparkette" on tõesti erinevate paksustega alates 7mm spoonparketist http://www.lincona.ee/ee/tooted/spoonpa ... onparkett/ kuni 10mm ja 14mm parkettideni siin http://www.parketipood.ee/laudparkett.html ja tean, et on ka veel mõni mm paksemaid täiesti saadaval.
käts
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas käts »

siin targad koos. Meil valati põrad ei mingit kopterdamist, kõikumine 3 cm lausa. Kui kutsusime tegijaid tagsi, siis saime vastuse, et nad nii alati teinud ja keegi pole virisenud. Ütlesid, et valage isevalguvat täis ja asi klaar. Aga kes katab need kulud? Sai veel eelnevalt küsitud, et kas ikka oskate ja põrand jääb sirge. Kindlad jaad olid vastuseks. Nüüd vennad Soomes ja meil ehitus sealmaal, et põrandad vaja korda saada. Kui tööd alustasid siis olid väga hea jutuga, et kallimad mehed ja ka vastutavad oma töö eest. Ei näe ma siin küll mingit vastutust. Sai ka korduvalt helistaud ja tagsi kutsutud, et võtku beetonlihvija ja tõmmaku suurem kühm maha, samas ka valagu suuremad lohud täis. Kahjuks jäi see vaid hüüdja hääleks kõrbes. Küsingi nüüd, et kas selline olukord siis ongi normaalne??
Urmas
autodidakt

käts kirjutas:... Küsingi nüüd, et kas selline olukord siis ongi normaalne??
Ei ole.
ehitaise
Korralik postitaja
Korralik postitaja

käts kirjutas: kas selline olukord siis ongi normaalne??
ei see olukord pole kuskiltpoolt normaalne, kuid kahjuks tüüpiline meie kodumaal. Varemgi neid kalleid ja "kvaliteetseid" töömehi nähtud. Loodan, et nüüd asjalike ehitusmeeste sõimu ei tule:D

Tänu foorumile mul asi selge, tulen lasen lohud täis...

Kui ma nüüd ei eksi, siis endal jäigi silma see Barlinek tamm vms, see peaks olema 10 mm...
7mm oleks nagu kuidagi väga laminaat juba;)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

ehitaise kirjutas:...7mm oleks nagu kuidagi väga laminaat juba;)
Aga see-eest "naturaalne laminaat"! :)
Urmas
käts
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas käts »

Mis edasi. Avalikustan nimed ja hoiatan teisi nende eest? Või üritan veelkord neid kohale saada ( aga arvan, et nad ei tule).
Urmas
autodidakt

käts kirjutas:... Aga kes katab need kulud? ...
Kulud pead arvatavasti kirjutama "oma maja ehituse kooliraha" rea alla.
käts kirjutas:... Või üritan veelkord neid kohale saada ( aga arvan, et nad ei tule).
Muidugi võid üritada, aga millegipärast arvan, et neil on sinu murest täiesti savi.
ehitaise
Korralik postitaja
Korralik postitaja

käts kirjutas:Mis edasi. Avalikustan nimed ja hoiatan teisi nende eest? Või üritan veelkord neid kohale saada ( aga arvan, et nad ei tule).
Ähvarda nimede avalikustamisega;)
Vasta