Õhksoojuspump
-
- külaline
Re: Õhksoojuspump
Lugemata postitus Postitas and »

Lugemata postitus Postitas ieie »
Köetavat pinda ca130m2(suht avatud planeering -ohk peaks jagunema hästi), soojustus korralik,lisakytteks kamina+el. radikate voimalus.
Soojuspumba max. hind paigaldusega 25000.
Ise olen vaadanud Mitsubishi Electriku MSZ-FD35-VABH (teoreetiliselt peaks töötama kuni -25C välistemperatuurini ning kytma ära kuni 140m2 ning teoreetiliselt konstantne COP ning kyttevoimsus kuni -15C)- kardan et see aparaat jääb vähe liiga lahjaks(kyttevoimsus).
Veel olen vaadanud ka vähe voimsamaid mudelid: Mitsubishi Heavy, SRK/SRC50ZIX-S ja Fujitsu, AWYZ14LBC NOCRIA ARCTIC.
Ootaks pumbaomanike asjalikke kommentaare.
Lugemata postitus Postitas miki999 »
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas küttevahetaja »
Soojuspump ajab ringi sul toas olevat õhku. Õuest juurde ei võta ta ju liitritki.miki999 kirjutas:Mul tekkis selline küsimus õhk-õhk soojuspumba kohta: ventilatsioonina kasutatakse ruumides väljatõmmet, et tekitada alarõhk ruumides. Seda ennekõike selle pärast, et niiskus ei saaks liikuda seinakonstruktsiooni sisse. Paigaldades õhk-õhk soojuspumba rikume seda reeglit ja tekitame majale sissepuhke. Kas õhk-õhk soojuspumba paigaldamisel on vajalik paigaldada ka lisaväljatõmme, mis oleks mahuliselt suurem kui soojuspumba poolt sissepuhutava õhu kogus? Enamasti räägivad soojuspumpade müüjad ainult seadme kasulikest omadustest. Kui keegi suudab mulle kinnitada, et lisaventi ei ole vaja, paneks selle enda puittäidisseinaga majja ka.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas onusnooker »
OmaLe pakub huvi samas Mitsubishi Heavy, SRK/SRC35ZIX-S Kas keegi on kokku puutunud selle mainitud Mitsubishi Heavy ZIX seeriaga ?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Nocria »
-
- Ehituspenskar
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Mul täpselt sama keiss.. põhiline soovitus sulle, ära ehita kaminat vaid hoopis ahi.. tänapäeval on nad üsna suurte klaasustega.ieie kirjutas:Plaan endale ohk-ohk soojuspump muretseda. Mudeleid palju ning valikut suht raske teha.
Köetavat pinda ca130m2(suht avatud planeering -ohk peaks jagunema hästi), soojustus korralik,lisakytteks kamina+el. radikate voimalus.....
Soojuspumba max. hind paigaldusega 25000.
Ootaks pumbaomanike asjalikke kommentaare.
Kui ikka talv otsa kasvõi lisakütteks puid tassid, siis kevadel-suvel ei taha enam mingit elusat tuld näha..
Ise panin tolle Fujitsu Arcticu - mitte kõige väiksema aga number suurema - esimesele korrusele.
Planeering võib avatud olla, aga mõni uks sul majas ikka on?. Äkki on kaks väikest parem kui 1 suur.
tulevikus panen vast teise teisele korrusele (siis otsin igasugu plasmaviguritega variandi).. toda siis hea jahutuseks kasutada, (ehkki maja puude all ja eriti palavaks ei lähe)
Lugemata postitus Postitas Tihver »
Sõelale jäänud kaks mudelit:
Mitsubishi Electric FD25VAH - 22 000 kr
Fujitsu Nocria AWYZ14LBC - 23 500 kr
Kumba nendest eelistada ja kust saab parima hinnaga?
Mis on Mitsubishi madalaim toatemperatuur, mida ta hoidma saab seadistada?
Kas kummalgi nendest on näiteks 10kraadi hoidev režiim?
Suvila asukoht on Läänemaal Rohuküla lähedal.
Müüjad, paigaldajad võivad julgelt saata pakkumised mailile martti@secom.ee parim pakkumine läheb töösse.
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
see on sul paigaldusega hind jahh? Mul on see mudel, sellel on miinimum 16-18 kraadi. Täpselt ei teagi, pole olnud vajadust alla 20 panna.Tihver kirjutas:
Fujitsu Nocria AWYZ14LBC - 23 500 kr
+10 kraadi on sellest veidi nõrgemal mudelil 12
Kas keegi Mitsubishi selle mudeli kohta teab, kas sellel on selline varjant?
Ja hinnad ikka koos paigaldusega.
-
- Korralik postitaja
Lugemata postitus Postitas küttevahetaja »
Kas 10C väheks ei jää? Niiskus hakkab tekkima. Alates 14C peaks hoidma maja kuivana.Tihver kirjutas:Kuna mul on tegemist suvilaga, siis 10 kraadi on paras sees hoida kui maja tühi. 16 on ilmselgel palju.
-
- Ehituspenskar
küttevahetaja kirjutas: Kas 10C väheks ei jää? Niiskus hakkab tekkima. Alates 14C peaks hoidma maja kuivana.
see on minu jaoks midagi uut (ütlen ausalt, et olen kütte alal võhik)
kui samas paralleelselt ka ventilatsioon töötab, ehk ei hakka 10 C-ga maja siiski kopitama?
Miks peaks niiskus tekkima hakkama?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Kuidas see niiskus tekib ?küttevahetaja kirjutas: Kas 10C väheks ei jää? Niiskus hakkab tekkima. Alates 14C peaks hoidma maja kuivana.
-
- Ehitusguru
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »
Tihver kirjutas:Kuna mul on tegemist suvilaga, siis 10 kraadi on paras sees hoida kui maja tühi. 16 on ilmselgel palju.
fujitsu +10 funksioon ei toimi täielikult. lihtsam on õhuanduri parameetreid muuta ja valida endale sobilik temperatuuripiirkond.
-
- Ehituspenskar
xxNIMETUxx kirjutas: fujitsu +10 funksioon ei toimi täielikult. lihtsam on õhuanduri parameetreid muuta ja valida endale sobilik temperatuuripiirkond.

mis tähendab, et ei tööta täielikult?

(nüüd kõik Fuijitsumüüjad !! ruttu aru andma.!!

Lugemata postitus Postitas tiitk »
Vist selline konks, et töötab +10 reziimis 24 tundi ja siis läheb automaatselt tavareziimi (paigaldaja jutt, mina manuaalis sellist infi ei leidnud).trebla kirjutas:xxNIMETUxx kirjutas: fujitsu +10 funksioon ei toimi täielikult. lihtsam on õhuanduri parameetreid muuta ja valida endale sobilik temperatuuripiirkond.
![]()
mis tähendab, et ei tööta täielikult?
-
- Ehitusguru
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas mitsuomanik »
Pumpa hakkab sisse-välja lülitama automaatika läbi kaugjuhtimispulti.
- aare
- Korralik postitaja
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas aare »
mitsuomanik kirjutas:Mina ostsin oma pumba sellisest firmasthttp://www.soojuspump24.ee/ohksoojuspumbad. Siiani olen rahul. Sai küll soetatud siin alles talve lõpus. Mitsu heavy pidavat ikka parem olema kui mitsu electric.
Rootsi Energiaagentuuri võrdluskatsetes oli nt Mitsubishi Heavy SRK/SRC-25ZFX-SA ja 35ZD-SA keskmine küttevõimsus -7C välistemperatuuril 2,9 kW , aga Mitsubishi Electric FD25VABH mudelil 4,0 kW ja FD35VABH 5,2 kW. Vt. http://www.energimyndigheten.se/sv/hush ... rmepumpar/
Sooja annab ikkagi kW mitte COP! ME-l on tootja poolt lubatud seadet kasutada kuni -25C välistemperatuurini, teistel seadmetel on see tootja soovitusel sageli -5…-15C ja müüja-paigaldajafirma annab omaalgatuslikult voli -20…-25C-ni kasutuseks.
Kui valite oma elamusse liiga lahja MHI seadme (+7C välistemperatuuri juures esitatud nominaali järgi), võib talveperioodil küttevõimsusest vajaka jääda ja tekkida ka tehnilisi probleeme (välisosa soojusvaheti jäätumine jms). Soomlaste soojuspumbafoorumis on sel teemal juttu : http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=3509.0 ja http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=5685.0
Põhjamaadesse kohandatud Mitsubishi Heavy mudelitel peaks tähistuse lõpus olema tähed SA, millel peale talvevarustuse olemasolu on ka protsessori soft-is sulatusrezhiimide toimimise parandusi tehtud. Meil müüakse vaid S-lõpuga masinaid.
Lugemata postitus Postitas põrr »
Selleks tuleb suveks õhksoojuspump stepslist välja tõmmata.and kirjutas:põhjamaade jah, aga praegu augustis ei hakka ju see põhjakaabel soojendama.
minul oli suvel pump enamasti vooluvõrgust väljas, kasutasin pumpa vaid paar korda jahutuseks, nüüd tuleb peagi sellega taas kütma hakata.
Muide, mul käis suvel paigaldaja garantiikorras minu Fujitsu ASYA09LGC-d ümber ehitamas kuna olid suured probleemid müraga. Eemaldati osa vilte korpusest. Tehases on korpus vilte tihkelt täis topitud ja arvati, et kui need niiskuvad ja ära külmuvad, siis hakkabki pump suuremat müra tegema...eks külmaga näis, kas oli sellest ka tolku. Mina ütleks et õhksoojuspumbal on oma plussid ja miinused ja enne selle soetamist tasuks neid hoolega kaaluda.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas xxxxx »
Oman kahte FD25VABH Puldist minimaalne temp. mida saab panna on 16 kraadi.Tihver kirjutas: Mitsubishi Electric FD25VAH - 22 000 kr
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
kust ja mis hinnaga ostsid?need FD25VABH idxxxxx kirjutas:Oman kahte FD25VABH Puldist minimaalne temp. mida saab panna on 16 kraadi.Tihver kirjutas: Mitsubishi Electric FD25VAH - 22 000 kr
-
- Korralik postitaja
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
Tegu on eskimotele müüdavate toodetega, kuna need magavad ju õues ja külma ei karda. Küttevõimsus: 2750 W - Max soojendus: 100 m² need numbrid räägivad enda eest ja seadme ülesanne on tundratuultele vist hoogu juurde anda.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed