Kahe kivi vahe soojustamine

kuidas soojustada oma elamist
Külaline
külaline

Kahe kivi vahe soojustamine

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere! On tegu majaga, millel välissein silikaadist, õhuvahe ja seejärel plokkseid. See on ka kogu soojustus. Olen kuulnud, et lastakse sinna õhuvahesse mingit spets möksi, et tagada parem soojustus. Oskab keegi sellest täpsemalt rääkida ja kuidas ära tasub? Iseenesest peaks see õhuvahe ka üsna hästi sooja hoidma ju?
petesch
külaline

Re: Kahe kivi vahe soojustamine

Lugemata postitus Postitas petesch »

Mul kaunis sarnane asi: maja kaks seina on laotud punasest tellisest -- n.n. tuletõkkemüürina. Nüüd selgus, et keskel on umbes tellise laiune õhuvahe. Probleem selles, et tuulisema ilmaga tunned kuidas sein läbi puhub: vuugid on ajahamba poolt puretud, nii et järelikult see õhuvahe seal mingit sooja ei pea. Minul tekkis soov täita see vahe omal ajal laialt kasutatud termoliittäidisega (saepuru +lubi). See kivistuks seal aegamööda ja annaks seinale ka mehhaanilist tugevust. Materjal ise peaks olema väga odav.
Olen uurinud ka muid võimalusi -- näiteks tsellu- või puitkiud villa vahele puhumist. On olemas ka spets graanulid, millega võib täita ka märksa kitsamaid pragusid.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

oli vist termovaht firma nimeks. Puuritakse seguvahesse umbes iga meetri järel auk ja lastakse vahtu täis. Pärast seguvahe sama värvi tsemendiga kinni ja valmis. Kuid kas see puitmajale sobib, oleks vaja kontrollida.
oravapojapoeg
külaline

Lugemata postitus Postitas oravapojapoeg »

Vasta