Wirsbo põrandakütte toru veetoruks

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
ghjk
külaline

Wirsbo põrandakütte toru veetoruks

Lugemata postitus Postitas ghjk »

Tere!

Mul selline mure: vaja oleks paigaldada omale suvilasse veetorustik (sisuliselt 2 segistit). Samal ajal on üle jäänud Wirsbo Pe-Pex põrandakütte toru 20x2 ja wirsbo joogiveetoru liitmikke, kas nende põhjal on võimalik lihtsam veevarustussüsteem ära teha?
arvutihdd
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Re: Wirsbo põrandakütte toru veetoruks

Lugemata postitus Postitas arvutihdd »

Süsteemi saad ära küll teha, AGA põrandaküttetoru ja veetoru on erinevad asjad. Põrandakütte toru pole mõeldud selliste rõhkude ja temperatuuri erinevuste jaoks-seega eluiga lühem. Mina ei soovita. Ajutiselt ole lahke, aga pikemas perspektiivis ei tasu kohe kindlasti asi ära, kui õnnestus peaks juhtuma. MIne poodi ja kuluta see 12.- meeter ning maga rahuliku südamega. 2 segisti jaoks pole nagu eriti hull väljaminek ...
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ammu kasutusel alupex toru selleks. Rõhku kannatab igal juhul ja ei tea ühtegi füüsilist põhjust, miks ta ei pea võrreldes veetoruga vähem vastu pidama.
krusspea
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas krusspea »

mul juba 7-8a pole probleemi kuskilt ei tilgu kui liitmike ja üleminekuid üle lase käija
sky
külaline

Lugemata postitus Postitas sky »

Eelmisi postitusi arvestades peab mainima, et Uponor Wirsbo toru ning alupex toru on kaks eri asja.
Wirsbo materjaliks on ristsillatud polüetüleen, tegemist on nn. pex A toruga. Alupexi puhul on plastikihtidele lisaks ka alumiiniumi kiht. Kui alupexi saab tavaliselt rakendada nii põrandkütte kui joogivee süsteemides, siis pex-i puhul on vee toru ( 10 bar ) ja küttetoru ( 6 bar ) erinevad. Erinevused peale seinapaksuse on ka materjaliomadustes. Põrandkütte toru kasutamine veetoruna on riskantne.
Küll aga võib kasutada samu liitmikke, laiendatavate rõngastega ühendussüsteem ( Q&E ) töötab mõlemal juhul.

Edu soovides.
Vasta