Sipelgad!!!
-
- külaline
Sipelgad!!!
Lugemata postitus Postitas teadja »
sipelgatega.Juba seitse aastat kui korruselamusse ilmusid need väikesed
kaasüürnikud ja lahti neist pole õnnestunud saada.Ette tänades!
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Re: Sipelgad!!!
Lugemata postitus Postitas Hiid »
huvituks kahh.teadja kirjutas:Kas keegi tark inimene oskab öelda,mida ette võtta nn.väikeste vaarao-
sipelgatega.Juba seitse aastat kui korruselamusse ilmusid need väikesed
kaasüürnikud ja lahti neist pole õnnestunud saada.Ette tänades!
Kõige efektiivsem on olnud minuarust vurtsuga mürk.
Kui seda teeks kogu maja üheaegselt, siis äkki mõikaks.
Seni aga kuni ma olen üksi üritanud, on sellest kasu olnud vaid 2-3 päevaks.
Lugemata postitus Postitas andres »
Üks tuttav oli töökohal sipelgatest lahti saanud sedasi, et ostis "Raid Ant Bait" ehk "Raidi Siplegapeibutise" ja pärast seda olid sipelgad kadunud. See peibutis töötab selliselt, et nakatunud sipelgad viivad mürgi pesasse edasi, nakatades sedasi tervet pesakonda.
Peaks proovima, vaatab kas mõjub.
- Hiid
- Ehituspenskar

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas mina »
Lugemata postitus Postitas pilot »
Isiklikult oleksin lingi pannud .... http://www.kt.ee/?sisu=vaaraotor&keel=mina kirjutas:Vaaraosipelgatega on selline kurb asi, et korterelamu puhul, ühes korteris, neist lahti saada lihtsalt ei ole võimalik. ..........1- 5 toalise korteri puhul 200- 300 EEK kanti.
Mõned aastad tagasi alustasin samuti võitlust nende sipelgatega. Ja oma üllatuseks sain neist kergelt lahti. Firmas, kus müüdi parasiitide tõrjevahendeid anti mulle miskit 60 eek maksev toidukuubikute pakid, mis tuli sipalgate käiguradadele panna ja kogu lugu. Umbes kaks kuud hiljem ei näinud enam ühtegi. Võimalik, et paneelmajas milles elan ei olnud suuri kolooniaid.
- Hiid
- Ehituspenskar
Kas nad millegi poolest halvad ka on?
Või las elada ja pesitseda?
Muidu on ta ju looduse sanitar ja mitte parasiit. Või?
Lugemata postitus Postitas copper »
Vaarao sipelgad liiguvad tihtipeale majast majja mööda veetrasse.
Mõistlik oleks uurida, et kas ka kõrvalolevatel ühistutel sama probleem. Kui jah, siis tellida tõsisem tõrje kõigile majadele, sest kui tõrjuda ainult ühes majas, siis võib juhtuda, et mõne kuuga kolivad jälle kõrvalmajast tagasi ... (sarnane probleem oli Tartus Annelinnas).
Lugemata postitus Postitas Hundu »
Booraksit sisaldab RAIDi siplegamürk (müüakse pisikeses plastpudelis, tumekollane paksemat sorti vedelik, kahjuks viimasel ajal pole müügil näinud). Väga efektiivne. Spray'd on head nende tegelinskite lokaalseks hävitamiseks.
- Hiid
- Ehituspenskar
kõik kohad on neid täis.
kui kiirelt midagi ette ei võta, siis teevad nad seinad omi pesi vist täis.

Kuidas siis saada lahti mustadest sipelgatest?
Maja põlema on üks variant, aga selle jätaks viimaseks.

Lugemata postitus Postitas rihoe »
Teist masti siplegatega oli mul probleem suvilas - lennuajal ilmusid nad igalt poolt kivivoodri vahelt välja ja lendasid ringi. Sai neid siis Raidiga tapetud - surid nigu kärbsed, kuid suurt tolku polnud. Ühel hetkel hakkasin renoveerima ja sein tuli maha tõmmata - siis tuli sealt voodri vahelt välja paras siplegapesa, mis sai kogu täiega hävitatud. Nüüd peaks rahu olema (ptüi,ptüi,ptüi)
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 5 korda
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas külaline. »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Rommel »

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tiinakr »
Mõned aastad tagasi ostsin Keilast ehituspoest geeli nimega Doxlokc (valmistatud Venemaal), näeb välja nagu hambapastakarp, maksis 60.- krooni. Vajutasin seda pastat kõikidele sipelgate käiguradadele. Alguses tundus, et ei mingit efekti. Kuu aja pärast aga ei leidnud ma ainustki sipelgat ja nüüd juba mitu aastat pole neist jälgegi. Tundub, et minu pandud mürk oli nii võimas, et tappis terves viiekordses majas kõik sipelgad ära. Naabrid ei jõudnud ka ära imestada, kuidas need sipelgad äkki ära kadusid. Mina olin vait kui sukk, jumal teab, mis keemia see Venemaa toodang on.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
kapsli tulemina tema korteri "külastatavus" tõusis (mõneks ajaks).

Kapsli nime kahjuks ei tea, aga kui keegi tunneb huvi, võin järgi uurida.
Imelik.
Vaaraosipelgast
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas ei naera »
Rommel kirjutas:Elan üsna uues korterelamus ( 2 a.vana ) ja sellel aastal oli sama jama. Valasin äädika piiritust nii nende teele kui kaela ja piserdasin ka rõdu uxe alla ning põrandaliistude vahele.Päevax aitas ja siis jälle sama kasutu toiming kunix naise ema ütles ,et juba vanad eestlased kasutasid selle jaox sõnu.Algul ajas ikka naerma küll.Aga see mõte mõlkus ikka paar päeva .Ja siis sai see ära tehtud .Ootasin kuni pere magama jäi ja ütlesin hästi malbe häälega " Minge palun ära " 3 korda..Naerate ? Naerge -naege.Ma ise kah siiamaani naeran ennast aga 3-e päevaga ei olnud enam ühtegi
Olen täiesti kinnel ,et pooled kes seda loevad ( mis sest et ei usu )istuvad per...li põrandal, vahivad neid põrgulisi ja lausuvad neid samu sõnu.
Ei naera, sest see jutt on täiesti tõsi. Ole ise niiviisi sipelgatest lahti saanud, et võtsin ühe käele, lugesin sõnad peale et ta lahkuks kogu oma pesakonnaga minu kodunt ja läinud nad olidki. Kuna kolisin kasutatud korterisse, olin alguses hädas prussakatega ja nendele ei mõjunud mitte üks mürk ega vahend. Kuskiltki lugesin, et mõjub tuppa toodud kasevits. Panin selle rippuma seinale laadisin mõttes. Kui nägin prussakat, andsin talle selle kasevitsaga lihtsalt kere peale ja käratasin, et võtku kogu oma suguvõsa ja mingu mujale. Kuuletusid ja läksid. Sellest ajast saadik ei ole ma kimpus ei ühe ega teistega.
-
- külaline
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit