Isetasanduv segu
-
- külaline
Isetasanduv segu
Lugemata postitus Postitas public »
Tere,
Kuna ma ise raha ei teeni ehitajana, siis oleks vaja targematelt tegijatelt teadmisi. Kas keegi oskab öelda mis koostisaineid sisaldab isevalguv-tasanduvbetoonsegu ja mis vahekorras neid kokkusegada? Nimelt mul on vaja valada 3 cm pakksuselt 14 m2 põrandat. Arvutasin välja, et poest ostes kuivsegu läheb vaja ca. 28 kotti. Koti hind ca 250.-eek. Aga kuna mul on liiva omal võtta, siis äkki on odavam ise seda segu valmistada.
tänud ette.
Kuna ma ise raha ei teeni ehitajana, siis oleks vaja targematelt tegijatelt teadmisi. Kas keegi oskab öelda mis koostisaineid sisaldab isevalguv-tasanduvbetoonsegu ja mis vahekorras neid kokkusegada? Nimelt mul on vaja valada 3 cm pakksuselt 14 m2 põrandat. Arvutasin välja, et poest ostes kuivsegu läheb vaja ca. 28 kotti. Koti hind ca 250.-eek. Aga kuna mul on liiva omal võtta, siis äkki on odavam ise seda segu valmistada.
tänud ette.
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 5 korda
Re: Isetasanduv segu
Lugemata postitus Postitas tcumen »
Ma teeks suurema jao sest paksusest (2,5cm nt.) mõne odavama seguga või segaks siis ise betooni.
Pealmise kihi valaks siis isetasanduvaga.
Pealmise kihi valaks siis isetasanduvaga.
-
- pole kodus
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas hulgus »
Nii õhuke kiht betooni, ei jää pidama, mõrad, murenemine jms ohud. spetsid hoiatasid, et alla 5cm ei pruugi õnnestuda.
Meil oli sama jama, ebatasane betoonpõrand. Valasime peale min. 5cm -10cm nn fiiberbetooni, lihviti üle ja pealtnäha kena. Tasandussegu oleks läinud 3m3...
Meil oli sama jama, ebatasane betoonpõrand. Valasime peale min. 5cm -10cm nn fiiberbetooni, lihviti üle ja pealtnäha kena. Tasandussegu oleks läinud 3m3...
Lugemata postitus Postitas filmist »
aga laota mingi 5mm armatuur sinna sisse. küll ta pidama jääb. selle pakendatud tolmu tegemiseks on masinaid vaja. koostist saad teada pakendilt või tootja kodulehelt.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Uurisin ja vaatasin, aga ei leidud mitte kusagilt täpsustatud segu koostst. Aga kui teha vedel segu liiv-tsement-lubi ? Mul nimelt elektriküte tuleb selle 3 cm sisse.
Lugemata postitus Postitas Rixy »
Leian, et minu jutt mahub ka siia postitusse:
Endal ka praegu käsil paneelmajas põrandate tasaseks ehk loodi valamine. Suurematesse sügavustesse segasin Sakret BAM`i ja hiljem valasin selle peale veel isetasanduva segu Kestonit Optio. (Aega võtab, kuid asja saab - pole küll spetsialist, kuid päris huvitav on seguga möllata. See, mida ma sinna peale panen, polegi praegu siin väga oluline, kuid)
tahtsin küsida hoopis sellist asja:
Kas on võimalik betooni kulu arvutada? Ma proovin nii ja naa, kuid ikka päris õigesti ei klapi, jääb puudu. Arvutan ruumala m3-tes. Saan näiteks tulemuse 0,1m3 mis teeb koguseks 100mm/m2.
Antakse kottidel ette, et valmis segu kulu on ~1,6kg/m2/mm. Korrutan 100x1,6=160kg, ehk kogu valmis segu kaal. Kui kotil on kirjas, et vett on vaja 20kg betooni kohta 4,5L, tuleb vee kuluks 18,4% ehk 4,5:1-le. Edasi arvutades saan, et betooni on vaja 131,2kg ja vett 28,8L. Segan nii valmis, valan ära, kuid tundub, et kuskil 25...30% segu jääks puudu :S
Olen nii juba 4 korda erinevate põrandate jaoks arvutanud - kas teen kuskil vea? Või kahanebki segu niipalju mul segamisämbris...?
Ette tänades, R.
Endal ka praegu käsil paneelmajas põrandate tasaseks ehk loodi valamine. Suurematesse sügavustesse segasin Sakret BAM`i ja hiljem valasin selle peale veel isetasanduva segu Kestonit Optio. (Aega võtab, kuid asja saab - pole küll spetsialist, kuid päris huvitav on seguga möllata. See, mida ma sinna peale panen, polegi praegu siin väga oluline, kuid)
tahtsin küsida hoopis sellist asja:
Kas on võimalik betooni kulu arvutada? Ma proovin nii ja naa, kuid ikka päris õigesti ei klapi, jääb puudu. Arvutan ruumala m3-tes. Saan näiteks tulemuse 0,1m3 mis teeb koguseks 100mm/m2.
Antakse kottidel ette, et valmis segu kulu on ~1,6kg/m2/mm. Korrutan 100x1,6=160kg, ehk kogu valmis segu kaal. Kui kotil on kirjas, et vett on vaja 20kg betooni kohta 4,5L, tuleb vee kuluks 18,4% ehk 4,5:1-le. Edasi arvutades saan, et betooni on vaja 131,2kg ja vett 28,8L. Segan nii valmis, valan ära, kuid tundub, et kuskil 25...30% segu jääks puudu :S
Olen nii juba 4 korda erinevate põrandate jaoks arvutanud - kas teen kuskil vea? Või kahanebki segu niipalju mul segamisämbris...?
Ette tänades, R.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Ei süvenenud väga su liitritesse ja protsentidesse aga ükspäev postvundamenti valades lugesin kotilt ja oli vist nii, et kotist saab 12l betooni, see oli Vetonit S 100 ja nii ka enamvähem välja annab. Maxiti lehelt loe ise: http://www.maxit.ee/1704
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
See ½ kanti segu tee loomulikult ise, läheb 4-5 kotti tsementi ja kogu lugu, kui võrk sisse panna, nagu juba öeldi, küll ta pidama jääb. Plaadid tulevad ilmselt peale ka.
Segu koostis http://www.heidelbergcement.com/ee/et/k ... tamine.htm
Segu koostis http://www.heidelbergcement.com/ee/et/k ... tamine.htm
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas Teinekülaline »
Rixile
Mina oma lihtsameelsuses olen ikka arvestanud, et kulunorm pakendil kg/mm kohta on KUIVSEGU kulunorm, jäta oma arvestustest vesi välja ja kõik loksub paika
Mina oma lihtsameelsuses olen ikka arvestanud, et kulunorm pakendil kg/mm kohta on KUIVSEGU kulunorm, jäta oma arvestustest vesi välja ja kõik loksub paika
Ei ole lahendamatuid probleeme, on vaid vähe aega või raha
Ei ole rumalaid küsimusi, on vaid rumalad vastused
Kuid vastuse võib saada vaid see, kes küsib. 5013245
http://nagi.ee/photos/Teinekulaline
Ei ole rumalaid küsimusi, on vaid rumalad vastused
Kuid vastuse võib saada vaid see, kes küsib. 5013245
http://nagi.ee/photos/Teinekulaline
Mine “Betoon ja betoonitooted”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad