Maasoojuspump, millist valida?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
LauriBob
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Maasoojuspump, millist valida?

Lugemata postitus Postitas LauriBob »

Oleme majale(ehitatud 1991.a.,102m2, vill+laud vooderdus, radiaatoritega keskküte) vaatamas uut küttesüsteemi. Vaadatud on nii siin kui seal. Alguses vaatasime õhk-vesi kütet, sest pelgasime maapumba kollektori paigaldamist, mis tänase haljastuse suht pea peale pöörab. Kuid arvestades, et maasoojusopumpade hinnad on suht samad korralike õhk-vesi pumpadega ning viimaste kasutegurid on võiksemad, siis on valik langenud siiski maasoojuspumba kasuks.
Tänaseks on võtetud järgmised pakkumised:
Thermia Movek M 8,0 kW
Thermia Diplomat 8 TWS 8,0 kW
Nibe Fighter 1240-6 (peaks olema 6,43 kW)
Buderus Logatherm WPS 6K

Hinnad on enam vähem samas klassis. Küsimus on selles, et millist valida. Kuna kahel tuttaval on Movek grupp paigaldanud Diplomadi ja nad on sellega igati rahul, siis kaldun selle kasuks arvama. Kuna olen selles valdkonnas suht võhik,ei saa ma aru, miks pakutakse samade lähteandmete põhjal pumpasid võimsuste erinevusega 2 kW.
Lisaks võtan hinnapakkumised veel IVT ja Küttemaailmast (Junkers).

Ootan väga kogemustepõhiseid kommentaare!
LauriBob
Külaline
külaline

Re: Maasoojuspump, millist valida?

Lugemata postitus Postitas Külaline »

http://www.kliimaseade.ee/ Soovitan seda firmad,üks esimesi tegijaid Eestis. 2004a. paigaldasid Nibe pumba ja ehitasid ka katlamaja torustiku ümber, sest enne oli puugasi katel. Töötab nagu kellavärk.Eelmise aasta sügisel sugulane lasi paigaldada uude majja sama süsteemi koos ventmooduliga, ka positiivne kogemus. Professionaalne ja tugev meeskond. See on minu arvamus :thumbsup: , aga eks peremees otsustab ise.
xxNIMETUxx
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »

kustutatud postitus
Viimati muutis xxNIMETUxx, 28 Sept 2010, 21:52, muudetud 1 kord kokku.
vee- ja küttesüsteemid, ventilatsioon, soojuspumbad, elekter, kodumasinad/seadmed: müük, projekteerimine, hooldus, remont 58367067 spegrupp@gmail.com
Kopavennad OÜ
külaline

Lugemata postitus Postitas Kopavennad OÜ »

Tere, kui teete otsuse maakütte kasuks, siis maakaeve osas võtke meiega ühendust kopavennad@gmail.com
http://www.kopavennad.ee
:D
LauriBob
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas LauriBob »

Tere,
olen nüüd nii kaugele jõudnud, et kaalukausile on jäänud Thermia Diplomat 8 (Movek) ja Nibe 1240-6 (Kliimaseade). Kumba eelistada? Hinnaklass suht sama. Ise olen kaldumas Nibe kasuks?
Ehk oskab keegi miskit lisada!!!
LauriBob
User
külaline

Lugemata postitus Postitas User »

MIs hinnaskaalasse sul need jäid? Ei suuda ka ise kuidagi otsusele jõuda keda eelistada.
LauriBo
külaline

Lugemata postitus Postitas LauriBo »

Võtsime siiski ära NIbe pumba. Maksumus 130 000 + ühendustööd.
Kui soovi täpsema info kohta, võib mulle helistada 5230732.
Iseenesest soovitan kaevetööd võtta eraldi kopavendadelt, saab ehk soodsamalt.

Lauri
Tassike
külaline

Lugemata postitus Postitas Tassike »

102 ruudu kütmiseks poleks ma iial sellist investeeringut teinud ja sul veel radikad ka mitte põrandaküte.
külalise
külaline

Lugemata postitus Postitas külalise »

Sain maaküte OÜst 6 kW Buderuse koos kaevega 103 000 eek+ km kindlasti soovitan sealt võtta
Vasta