põranda pahtel

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
gp
külaline

põranda pahtel

Lugemata postitus Postitas gp »

Vanale laudpõrandale vaja PVC panna. Lauad pisut lainetavad (+/- 3mm) nagu ikka vanal laudpõrandal. Missugust pahtlit kasutada, mille külge PVC liimiga pidama jääks?
Isetasanduvaga ei taha kogu põrandat üle valada, kuna nurgastnurka põrand ca 15mm loodist väljas aga tasapinnas.
indeco
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Re: põranda pahtel

Lugemata postitus Postitas indeco »

äkki oleks mõtekam õhuke vineer või soomepapp peale panna
ac/dc
külaline

Lugemata postitus Postitas ac/dc »

Aga proovi knaufi perlfixiga. Ise teen kõik tasandused seinas, laes ja põrandal sellega. Mõtlen sellist hädapärast kiirremonti. Proovi muidugi algul väiksema kogusega alustada -tõmbab suht kiirelt tahkeks teine. Ja jääb jube kõva hiljem.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Ära jumala pärast mingit õhukest pahtlikihti sinna alla küll hakka panema,sest see pudeneb sul varsti käimisega väga väikesteks tükkideks,kuna all on ikka mingil määral liikuv laudpõrand,mis mängib niiskusega.Pane sellisel juhul juba Indeco soovitatud soome papp või kuni 10mm vineer,aga arvesta,et ajapikku tulevad käidavamates kohtades,kuhu jäävad vuugid,nad nähtavale reliini alt s.t. pind ei ole monoliitne reliini all.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
gp
külaline

:evil: küsisin pahtli mitte mingi plaadi marki. Soome papi kohta öeldi, et pole olemas sellist asja. Tuleb endalgi meelde, et tehnas nimetati seda kõvaks puidkiudplaadiks, buššpappi e. tuuletõkkeplaati nimetati pehmeks puitkiudplaadiks, oli vist nii :D
Igatahes tegin otsuse ära ja juba enne lõunat sai Perlfix ära toodud ja nakkedispersioon nii Perlfixi alla kui peale. Tuleb välja, et ac/dc mõtles samuti :wave: Maalritööde ja materjalidega pole eriti kursis, seepärast küsisingi, et osad kahanevad liialt, osad jäävad pudised-pehmed. Perlfixiga olen piisavalt kokku puutunud. Parim oleks ehk isevalguvaga õigeks ajada aga ei viitsi mässata (uksepakud)
eesti värk
külaline

Lugemata postitus Postitas eesti värk »

vale otsus härra gp.indeco ja urmasr ajavad asjalikku juttu aga sina tegid vale otsuse.
vii kott ruttu poodi tagasi.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Perlfixiga põrandatasandus PVC alla :lol: . Tootejuhendid on ka pakendile vist hinnatõstmiseks trükitud. Igaljuhul naljanurka väärt teema.
Hea näide mis juhtub kui "isetegijad" üksteisele nõu hakkavad andma.
gp
külaline

TEHTUD !
Esialgu väga OK, aasta pärast annan teada kuhu see õhuke pahtelduskiht, mis nakkega läbi imbunud, tõusnud või murenenud või kadunud on. Andsin ka omal algatusel garantii, kui ära laguneb teen omal kulul kõik ringi. Olen 99% veendunud, et jääb pidama.
Urmas
autodidakt

gp kirjutas:TEHTUD !
Esialgu väga OK, aasta pärast annan teada kuhu see õhuke pahtelduskiht, mis nakkega läbi imbunud, tõusnud või murenenud või kadunud on. Andsin ka omal algatusel garantii, kui ära laguneb teen omal kulul kõik ringi. Olen 99% veendunud, et jääb pidama.
Mu kadunud onu ütles ikka õigesti,et kaks asja,mis pole enda teha,on m...i kasv ja mõistus.Kas sa ise ikka aru saad,et keerad sitta korralike töömeeste mainele.Andsid omal algatusel garatii :banghead: Mina ei anna mingit garantiid omal algatusel,vaid see on töömehe auasi,et töö saaks korralikult tehtud.See,et üks juhm soovitas kipsplaadi liimi,millega ta tasandab seinasid,siis teine samasugune otsustas seda ka põrandale panna.Sa oleks vist nakkeks Bocki õlut ka pannud kui keegi oleks soovituse andnud,et tal jäi küll pidama.Tead,töömees peab nii laisk olema,et ta ei viitsiks minna oma tööd ümber tegema,vaid teeb ühekorraga töö valmis,ilma hilisemate pretentsioonideta kliendi poolt.
Soovitus sulle südamest-vaheta elukutset,aga ära ehitusega küll tegele!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
gp
külaline

:) , hilja vahetada 15 aastat juba seda ametit peetud, pretensoone pole olnud, lausa vastupidi ! Otsuse tegin enne kui as/dc jõudis kirjutada. Ega neid soovitusi ka eriti usalda, kes kõva puitkiudplaati "soome papiks" ja puitlaastplaati "püssi plaadiks" või "saepuruplaadiks" nimetavad.
PS ei viitsi otsida-lugeda aga ehk keegi viitsib otsida, kuhu Vetonit 3300 või ABS 320 kasutatakse ja mis sinna peale võib panna (tegelt tean isegi)
arvutihdd
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas arvutihdd »

Omast kogemusest võin öelda, et ei jää pidama. Vähemalt õhukese PVC all. Mureneb katte all ära ja kõik killud on näha ning kulutavad augu kattesse. Samas jäävad ka kõik laua vuugid näha. Üldiselt väga debiilne materjal see pvc kate,nõuab väga kena aluspinda. Samas paksem variant ehk jääb isegi pidama. Õige oleks sellist asja ikka x-plan vms teha-samas hind ka vastav. Jutt põhineb hiljutisel töökogemusel, kus kutsuti uut põrandat tegema. Objektil oli sama töövõttega 1,5 a tagasi "remont" tehtud.
gp
külaline

Kes ennustab, kaua aja pärast esimesed vead välja paistma hakkavad ja kunas päris tuksis on ? Kui meeles püsib annaksin siin tulemusest teada. Kuna niikuinii anonüümne suhtlus (mitte tellijaga :D ) siis pole mul ju mõtet ka kägu ajada, et kõik OK ja ütleks tegeliku tulemuse näiteks 3 kuu või aasta pärast.
ac/dc
külaline

ohoo, juba sõimatakse ka mind poolearuliseks, lahe lugu. nõu andsin ju täiesti tasuta ja ilma garantiita. kuigi selgus, et hr.algataja jõudis ise ka umbes samasugusele järeldusele, siis järelikult ei olnudki kõige hullem idee. s.t. igasugu vingujaid ei tasu tähele panna, eks liigne onanismus ja töötuna kodus passimine võib inimesed tõepoolest kurjaks ja ülitundlikuks teha. siin on ikka tegu nõuanderubriigiga, kui mõnitada tahate, minge telfisse, vot.
Urmas
autodidakt

ac/dc-sa oled poolearuline kahjuks kui sellist nõu annad ja ise Perfilksiga seinu tasandad.Ei ole enam nõukogude aeg,kus midagi saada polnud ja seinte pahtelduseks-tasanduseks kasutati kipsi ning selle kuivamise aeglustamiseks äädikat ja tapeediliimi.Tänapäeval on kõik materjalid poodides saadaval ja kui ise oled koi(või klient,kellele sa ei suuda selgeks teha,mis on milleks),kes ei raatsi natuke rohkem raha välja käia korralike materjalide jaoks,on see juba sinu probleem ja ära siis teistele seda soovita.Loodan,et sinusugused haltuurategijad kaovad varsti ehitusturult.
ac/dc
külaline

lgp.urmasr

siin on tasuta foorum, mis sobib ka isetegijate jaoks.
see tähendab, et nõu andmisega ei võta ma endale mingeid kohustusi.
ja nõu andmisel lähtusin küsimusest, mismoodi käituks ma ise sarnases olukorras.
ja et kuskilt ei tulnud abivajaja jutust ka välja, et ta teeb kellelegi raha eest remonti,
siis lähtusin eeldusest, et oma kodus võib ükskõik mida põrandale, seina või lakke määrida.
ning pealekauba ei ole perlfix sellise töö jaoks üldse paha lahendus, olen ise kasutanud ja seni
ei ole miskit kuskilt ära lagunenud ja pragunenud ja muideks, kipsplaatide liimimiseks antud toode
ei sobigi. selleks otstarbeks kasutan hoopis teisi materjale. ja tegelikult on asi pisut hullemgi, kui vene
ajal, sest poes on kõike saada küll aga hinnad on ikka üle mõistuse karmid. endal on kulunud päris palju
energiat selleks, et leida üles paljude materjalide maaletoojad või laod, kust saab soetada inimväärse hinna
eest sama asja, mis poes pea kaks-kolm korda rohkem maksab tavaliselt. kui sinul on toredad kliendid, kellel
igast otsast pappi pritsib, siis peaks sulle ja neile medali andma. kõige suurema anniga lüpstavad või midagist taolist võiks sinna taha kirjutatud olla. ja olge siis pealegi rõõmsad, et nii palju õnnestus jällegi ära anda.
aga see, et pappi palju on, ei tähenda veel seda, et oma peaga mõelda ei või. võid küll, urmasr. ja
lõpetuseks võin lubada, et kui mu füüsisega ennem miskit ei juhtu, siis ei kao ka mina kuhugi,
mõtlen ehitusest siis. on asjaga ikka natuke aega toimetatud, saab ka edaspidi hakkama.
head perlfixi teilegi.
Isetean
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Isetean »

kipsplaatide liimimiseks antud toode
ei sobigi. ??? Tohho tonti :read: Loe ja imesta :club:
Urmas
autodidakt

Tänan vastamast,ac/dc,aga minu kliendid ei ole sugugi nii rikkad kui arvad,vaid tavalised inimesed,kes ehitavad laenurahadega.Vist on minu eelis materjalidega varustamises see,et olen enda jaoks üles leidnud vähemalt sisetöödeks vajalike materjalide ja vahendite maaletoojad,kellede kaudu on hinnad võrreldes poe omadega ikka mingi 1/3 odavamad(kvaliteetmaterjalid).Näitena võin tuua mõne aasta taguse hinnavõrdluse-poes maksis 10l Sadolini Bindo7 koos toonimisega 842.-,siis laost sain sama koguse seinavärvi(Flügger10)peaaegu 300.-odavamalt,kusjuures mul tasus Tallinnasse sõitmine 65km kauguselt ja 200.-jäi alles.Tänu sellele,et saan odavamalt materjale,saan rohkem tähelepanu pühendada kvaliteedile,mis klientuuri säilitamise nimel ei ole vähe tähtis asjaolu.Samas ei ütleks,et töö hinnad oleks nii märkimisväärselt kõrged,kuid võrreldes sellega,mida praegusel ajal firmades pakutakse,olen ma või sees.Ma ei saa aru,kuidas maalrid suudavad peret toita 25.-/m2 eest(kipsplaadi viimistlus) ja teha seda kvaliteeti langetamata.Kui klient peaks tahtma,et ma teeks talle viimistluse LR+-ga,siis mina soovitan tal igatahes otsida teine maaler,kes on sellega nõus tegema.Milleks ma pean jamama mingi pulbriga kui on olemas valmispahtlid,millel on stabiilne koostis.LR puhul ei suuda sa saavutada täpselt sama viskoosust iga ämbritäie korral.Juhtud näiteks,et teed kipsivuugid natuke vedelama LR+-ga ja lauspahtelduse sutsu paksemaga,siis lihvides,kui juhtud vuugikohas pehmema(vedelama)osa peale,siis hakkab see alt pudisema.Tegin hiljuti sõbraabi korras ühte tööd,kus kasutati seda LR+ja rohkem ma seda pahtlit näha ei soovi,kuigi mõned millegipärast kiidavad.Viimati kasutasin LR vist mingi 6 aastat tagasi.Pole vaja jamada selle pulbriga kui poodides on saadaval valmispahtleid(Sheetrock,mingiF1,vist Knaufil,Vivacoloril oli omal ajal Fjne).Ise ostan otse laost väga 5+ valmispahtleid(DalaproS,DalaproMG,Altek Fine jne.)Pigista ainult kotist tünni ja hakka seinale kandma ja jääb ära igasugune ajaraiskamine segamisele.Ja jällegi põhimine eelis-kvaliteet.
Nii,et,ac/dc,näpud tõõle ja sukeldu interneti avarustesse otsima kvaliteetsemaid ning vastava töö jaoks selleks mõeldud materjale.
Urmas
autodidakt

gp kirjutas::) , hilja vahetada 15 aastat juba seda ametit peetud, pretensoone pole olnud, lausa vastupidi ! Otsuse tegin enne kui as/dc jõudis kirjutada. Ega neid soovitusi ka eriti usalda, kes kõva puitkiudplaati "soome papiks" ja puitlaastplaati "püssi plaadiks" või "saepuruplaadiks" nimetavad.
PS ei viitsi otsida-lugeda aga ehk keegi viitsib otsida, kuhu Vetonit 3300 või ABS 320 kasutatakse ja mis sinna peale võib panna (tegelt tean isegi)
Tead,mul ei tule sõna"puitkiud plaat"pärast töö juures joodud teist 2l Bocki hästi välja(artikulatsioon on veidi segane) ja sellepärast on lihtsam öelda"soome papp",aga klient saab aru,et pappi on vaja ja köhib veel ühe 2l Bocki raha välja. :jooma.
Külaline
külaline

... ja kui argumendid otsa lõpevad hakkan tatti pritsima ja kui see ka ei aita lasen rusikad käiku :jooma :mrgreen:
Urmas
autodidakt

Külaline kirjutas:... ja kui argumendid otsa lõpevad hakkan tatti pritsima ja kui see ka ei aita lasen rusikad käiku :jooma :mrgreen:
Kui inimene väidab,et on 15 aastat ehituse alal töötanud ja teeb sõna otses mõttes haltuuratööd(vaata ÕS),siis sellise töö ja töömehe iseloomustamiseks jätkub mul sõnu küll,isegi tatti pole vaja.
eestivärk
külaline

Lugemata postitus Postitas eestivärk »

kui tegemist on selle odava pvc-ga,aga mitte linoleumiga siis on ebatasased kohad ja vuugikohad sul
esimese kuuga näha,kui mitte kohe.nagu postitustest näha on,tegid sa selle töö ühe päevaga ära(nake alla,
perlfix peale,nake peale,liim järgi,põrandakate peale)ja seda kõike jaanilaupäeval.
Külaline
külaline

23. õhtul nake, 1tund kuivada, pahteldus 1 tund, 24. õhtul kerge lihv + nake 1 tund, 2 tundi kuivada, PVC (mitte kõige õhem) lõikamine-liimimine 2 tundi
gpjälle
külaline

Lugemata postitus Postitas gpjälle »

Ahoi :D Täiesti kogemata sattusin seda teemat jälle lugema ja tundsin ära enda küsimuse. Sain päris ägedaid sõimusõnu. Lubasin aasta pärast tagasisidet anda aga näe ununes. Nüüdseks siis juba üle 4 aasta sellest möödas ja käisin seal jälle pisut abis ja vaatasin piinliku täpsusega selle põranda üle. Tulemus - PVC on pisut kulunud kuna väga käidav koht aga mingit märki aluspinna lagunemisest või midaiganes siin ennustati ei täheldanud. Nii et "arvutihdd", "külalised" aga eriti "Urmas"!!!, lugege enda kirjutatu sõnasõnalt veelkord üle - see oli kiireim moodus ja kui üle 4 aasta on pidanud siis järelikult ei olnud vale otsus.
Urmas
autodidakt

gpjälle kirjutas:... Nii et "arvutihdd", "külalised" aga eriti "Urmas"!!!, lugege enda kirjutatu sõnasõnalt veelkord üle - see oli kiireim moodus ja kui üle 4 aasta on pidanud siis järelikult ei olnud vale otsus.
Ära unistagi, et hakkan seda sinu ühekordset tulemust praktilise kogemuse ülima ainuõigsuse pähe propageerima! Isegi lendasin hiljuti orki praktilisele kogemusele toetudes.
Külaline
külaline

ac/dc kirjutas:lgp.urmasr

siin on tasuta foorum, mis sobib ka isetegijate jaoks.
see tähendab, et nõu andmisega ei võta ma endale mingeid kohustusi.
ja nõu andmisel lähtusin küsimusest, mismoodi käituks ma ise sarnases olukorras.
ja et kuskilt ei tulnud abivajaja jutust ka välja, et ta teeb kellelegi raha eest remonti,
siis lähtusin eeldusest, et oma kodus võib ükskõik mida põrandale, seina või lakke määrida.
ning pealekauba ei ole perlfix sellise töö jaoks üldse paha lahendus, olen ise kasutanud ja seni
ei ole miskit kuskilt ära lagunenud ja pragunenud ja muideks, kipsplaatide liimimiseks antud toode
ei sobigi. selleks otstarbeks kasutan hoopis teisi materjale. ja tegelikult on asi pisut hullemgi, kui vene
ajal, sest poes on kõike saada küll aga hinnad on ikka üle mõistuse karmid. endal on kulunud päris palju
energiat selleks, et leida üles paljude materjalide maaletoojad või laod, kust saab soetada inimväärse hinna
eest sama asja, mis poes pea kaks-kolm korda rohkem maksab tavaliselt. kui sinul on toredad kliendid, kellel
igast otsast pappi pritsib, siis peaks sulle ja neile medali andma. kõige suurema anniga lüpstavad või midagist taolist võiks sinna taha kirjutatud olla. ja olge siis pealegi rõõmsad, et nii palju õnnestus jällegi ära anda.
aga see, et pappi palju on, ei tähenda veel seda, et oma peaga mõelda ei või. võid küll, urmasr. ja
lõpetuseks võin lubada, et kui mu füüsisega ennem miskit ei juhtu, siis ei kao ka mina kuhugi,
mõtlen ehitusest siis. on asjaga ikka natuke aega toimetatud, saab ka edaspidi hakkama.
head perlfixi teilegi.
Õige :D uutele mersudele võib ka kalli mootoriõli asemel säästukast ostetud rapsiõli kasutada.
Sa proovi perlfixiga valada põrandaid,pidi hea jääma :D ja asfaldi aukude lappimiseks ka asendamatu jne.
Vasta