Kaevutorude tampoonimine

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
mikilein
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kaevutorude tampoonimine

Lugemata postitus Postitas mikilein »

Kas keegi oskaks kirjeldada, millise nipiga saaks kontrollida, kas 10 aastat tagasi puuritud kaevutorud on ikka tampoonitud. Kaevu passi järgi peaks nagu olema, aga kahtlane tunne siiski on, et mehed jätsid selle tegematta. Kaevu sügavus on 35m. Manteltoru sügavus on 10,1m . Toru läbimööt 127mm. Kaevutorud, mis sisse pandi, olid tookord viimased vene torud neil olnud. Maapinnalt väljaulatuva toru otsal keermeid ei olnud ja nii on siiani, toru pealt lahtine. Tegu suvilaga- vana talumaja, kui pumbatoru sealt välja vötame, siis oleme plastikust kanalisatsiooni toru löppukatte kaitseks peale pannud ja kleepsiga kinni tömmanud. Nüüd vaatan, et teistel puurkaevudel on ikka köigil pealt ilusti suletud süsteem ja on ka loogiline, et toru peaks pealt kinni olema. Mida edasi teha ja kust sellist detaili tänapäeval hankida?
Igal aastal on ka hirm veekvaliteedi osas. Seadustest lugesin, et veeproovidevötmine ja joogiveekvaliteedi kontroll on valla kohustus. Küla pealt on kuulda, et väljavalitutele külaelanikele ka seda igal aastal tehakse, ilma neilt küsimatta tullakse ja vöetakse veeproovid.
Tegu on hajatalude külaga, kus vallavalitseja teatab, et te pole ju rahvastiku registri järgi meie küla elanik, vaid suvitaja. Selliseid suvitajaid on külas üle 60 inimese ja püsielanikke 39. Nüüd küsimus, kas suvitajad on II klassi inimesed vee kvaliteedi osas. Kuidas selles osas teistes eestimaa külades olukord on? Praegu on jälle see uus joogivee programm käimas ja suvitajad jäetakse sellest välja, pöhjendusega, et pole püsielanikuna vallakirjas.Minu möistuse järgi peaks ka igal suvitajal olema öigus oma suvilas korralikku joogivett omada ja sellest Euroopa programmist osalust saada? Vöi kuidas on öige?
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Re: Kaevutorude tampoonimine

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Kaevu kaani on erinevaid, nii mõõtudelt kui materjalilt - nendega ka "suletakse" kaevud. Sõltub paigaldise tüübist - ühel juhul pump ripub kaevukaane küljes toruga, teisel juhul on pump adpapteriga ning kaan suleb manteltoru ülevalt täiesti.
Selles ma väga kahtlen, et keegi valla ametnik võib tulla ilma minu loata minu maale, murda sisse minu lukustatud pumpla uksest ja võtta veeproovi. Eeldusel, et seal ikka on proovivõtu kraan. Teine teema võib olla, kui vett müüakse või tegu on munitsipaal kaevuga.
Rahast rääkides - vald toetab vist 1/3 ulatuses? hajaasustuse veeprogrammi. Kust valla raha tuleb? - tulumaksust. Kes maksab tulumaksu? - õige, valda sisse kirjutatu. Kas sina, kui suvitaja, oled valda sisse kirjutatud ja sinu maksud laekuvad valda? Ehk valda huvitab eeskätt ikkagi püsielanik, kes talle raha sisse toob. Ja ega valdadadel seda pappi nüüd nii palju ka ei ole, et kõik soovijad rahuldada.
mikilein
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Suurim tänu! Kahtlen, et neile vanadele vene torudele kaubanduses passivad, kuid igatahes üritame nüüd kaubandusest otsida.
Kvaliteetne joogivesi ja kanalisatsioon on ju euroopariikides esmane vajadus ja ka nöue looduse ees.Kui neid ei ole, ei ole see ehitamiseks kölbik ala. Kaua me merd ja loodust ja enese tervist ikka rikume.
See rahaline külg vöib ka natuke öige olla, aga suvitajad annavad ju kohalikele inimestele tööd mitmesugustes eluvaldkondades, peale selle, et harivad ja hoiavad korras ja kaunistavad tükikest valla maad oma vabast ajast ja seda palju aastaid.
kivipurustaja
külaline

Lugemata postitus Postitas kivipurustaja »

Sattusin teie kirja lugema.Kaevu saab ju kontrollida,kas on tamponeeritud või ei.Kas teie olete vallas jutul käinud?Veeproov on kõige väiksem asi.Kui teil on koht kust seda vett võtta.Teil on suvila,kas puurkaev või lahtine kaev,tehke nii kõige pealt pumpake vett ära nägemise järgi,täitke kaks pudelit 0,7 veega ja viige Sanepidejaama see ei ole kallis ja ongi veeproov tehtud.Kui teie juba portaalis käite siis saate ka kellegilt nõu.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Kas ma saan millestki valesti aru, aga minu meelest tähendab tampoonimine (tamponeerimine) vana puurkaevu lõplikku ja jäädavat sulgemist.
mikilein
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tampoonimine ei tähenda kaevu sulgemist. Seda tampoonimist tehakse, nii palju, kui kuulnud olen, puurimisel ja midagi on vist pistmist toru ühendustega. Tegelikult olen vöhik sellel alal.
Vallas uurisin veeproovide kohta, aga selget vastust küll ei saanud. Kuidagi keerutati üldiselt välja, et kunagi olevat proove vöetud.
Hiljem kuulsin püsielenikult, et temal vöetakse igal aastal.
Kivipurustaja ütleb, et seda tampoonimist saab kontrollida, aga kuidas? Paluks vähe täpsemalt seletada. Veeproov seda ju ei näita.
Tänud ette!
Vasta