Kas maja puhul, millel on 3x25 sisend piisab igal juhul ainult 1-st 3 faasilisest rikkekaitsmest? (Olemas näiteks üks Condor 3F 40A)
Peakilp on kusagil 80-ndate lõpust ja ilma rikkevoolu kaitsmeta. Hiljem sai poolkeldrikorrusele tehtud remont ja sinna peakilbist veetud liin ja pandud sinna ka rikkevoolukaitse. Sealt läheb kaabel edasi ka garaazi .
Nüüd on abiruume lisandumas ja ka sinna tuleb jälle väike kilp .... mis parata, vanemate majade puhul ei osatud plaane ette teha.
Ja nüüd tekib küsimus, sest peab ka seal rikkevoolukaitsmele mõtlema.
Kui panna nüüd lõpuks vanasse peakilpi vastav, kas siis peaks sellsest tahapoole jäävad kõik maha võtma?
Või ei ole selles probleemi, kui neid on järjestiku?
Kas uuemate majade puhul, kus ka garaaz vms pannakse vahel ka mitu rikkekaitset või reeglina piisab 3x25 majapidamisele ikka 1 kaitse, mis iganes seal taga ka poleks?
Kui mitu rikkevoolukaitset?
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Re: Kui mitu rikkevoolukaitset?
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Ma ei saa ru, miks sa oma pead siukse asjaga üleüldse vaevad ? Sa ei saa ju aru, MIKS seea RVK üleüldse sinna kappi on topitud. See, et teistel on ja vist oled kuskilt kuulnud/näinud, et peab olema kipub ka ainuke põhjus olema. Kui ise seda elektritööd teha tahad siis selliste argumentidega on küll väga vilets tulemus.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas jaks »
Kas oskad kedagi tegijat soovitada?
Hetkel tegelen sellega ise, sest kvalifitseeritud abi mõistliku hinna eest on väga raske leida. Kas on hind pilvis (ja mõningane sageli küsitav vastutus) või soodsamatel pakkumistel peab hakkama kõigepealt tegijate tausta uurima ja lõpuks vastutust ikka ei ole. Tavaliselt olen aga just valede meeste otsa sattunud (ka sert, firmas ... unustas töömees ühe nulli maandada...) . Loodan, et nüüd saad aru, miks soovin ise teha. Julgust annab mulle see, et olen hariduselt elektroonik ja ka varem olen ma elektritöödega tegelenud.
Arvan, et normaalne oleks elamu peale üks rikkevoolukaitse, kuid kui ehituse mitmeetapiline ehitus ja projekteerimine seda tingib, siis võib panna (antud juhul siis jätta) neid ka mitu. Kui null on õieti pandud, siis ei peaks probleeme tekkima. Kuid on olemas erandlikke seadmeid näiteks kerised, kus esineb mõningane lekkevool. Võibolla on veel midagi, mida võiks teada.
Huvitav oleks muidugi kuulda proffide arvamust, kes sellega igapäev tegelevad.
Hetkel tegelen sellega ise, sest kvalifitseeritud abi mõistliku hinna eest on väga raske leida. Kas on hind pilvis (ja mõningane sageli küsitav vastutus) või soodsamatel pakkumistel peab hakkama kõigepealt tegijate tausta uurima ja lõpuks vastutust ikka ei ole. Tavaliselt olen aga just valede meeste otsa sattunud (ka sert, firmas ... unustas töömees ühe nulli maandada...) . Loodan, et nüüd saad aru, miks soovin ise teha. Julgust annab mulle see, et olen hariduselt elektroonik ja ka varem olen ma elektritöödega tegelenud.
Arvan, et normaalne oleks elamu peale üks rikkevoolukaitse, kuid kui ehituse mitmeetapiline ehitus ja projekteerimine seda tingib, siis võib panna (antud juhul siis jätta) neid ka mitu. Kui null on õieti pandud, siis ei peaks probleeme tekkima. Kuid on olemas erandlikke seadmeid näiteks kerised, kus esineb mõningane lekkevool. Võibolla on veel midagi, mida võiks teada.
Huvitav oleks muidugi kuulda proffide arvamust, kes sellega igapäev tegelevad.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Jutt on selline, et .... ära väga julgeks mine - telli elektriprojekt.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Mnjah. No kui ise tahad teha siis otsi vähemalt kirjandust, KUIDAS RVK töötab, Kui selle selgeks saad siis on osad küsimused juba vastuse saanud. Edasi otsi mõni projekt ja uuri seda, et kuidas ja miks mingi asi seal on. Miks sa arvad, et see elektriteema on kirves ? Mine tee kasvõi B1 kat eksam ära, siis saad aru, et see elektroonikuharidus ei pruugi iga asja jaoks aidata. Kuigi jah, põhitõed on ikkagi samad. Privas võin aidata, kui veel huvi on. Ja kui ikkagi kõik ise teed siis pole jama korral peale peeglis oleva küll kellegile maksahaaki anda. Nende srtifitseeritud tüüpide kohta on ka endal 3 päeva tagasi saadud kogemus, kus tegelased, kes olid enda sõnul 24 aastat elektrkuna leiba teeninud ei suutnud kahe nädalaga kilbis valesti ühendatud asja leida.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas jaks »
Kuna soovitusi ei ole siia mitte tulnud
siis kordasin teema üle, so mõtlesin ise uuesti läbi rikkevoolukaitsme töö printsiibi ...
Majale üht ja üldist ikka ei maksaks panna, sest esineb loomulikke lekkeid ja parasiit mahtuvusi.
So. tuleks jagada kuidagi tsoonidesse, mis on iga projekti puhul induviduaalne.
Praktikutelt on aga arvamused ja soovitused endiselt teretulnud, kuid ju neil siis tööd palju ja siia foorumisse satuvad harva
siis kordasin teema üle, so mõtlesin ise uuesti läbi rikkevoolukaitsme töö printsiibi ...
Majale üht ja üldist ikka ei maksaks panna, sest esineb loomulikke lekkeid ja parasiit mahtuvusi.
So. tuleks jagada kuidagi tsoonidesse, mis on iga projekti puhul induviduaalne.
Praktikutelt on aga arvamused ja soovitused endiselt teretulnud, kuid ju neil siis tööd palju ja siia foorumisse satuvad harva

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 33 korda
- On tänatud: 83 korda
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Seda teemat ei oskagi esimes hooga kommenteerida
Otse küsimusele vastates siis ikka vastavalt vajadusele. Kui rahakott kannatab siis kasvõi iga grupi ette eraldi
(sel juhul juba ühildatud RV kaitselülitid). NB mõnede el. seadmete tootjad ei näe ette oma seadmete ühendamist läbi RVK (siiamaani vaieldav küsimus) sel juhul kasutatakse teistsuguseid kaitseviise (näiteks kaitsemaandamine ja potensiaaliühtlustus) Ühise RVK (mitme grupi kohta) kasutamine tuleb kalkuleerida ikka vastavalt eesmärgile ja el.projektile.
Olukorra kirjeldus vastab vana el.paigaldise renoveerimisele, milles küll kahjuks ei kujune välja nõuetele vastavat el.süsteemi (kõik paigaldise osad eraldi peavad kokkuvõttes siiski moodustama vajadusi ja ohutusnõudeid arvestava süsteemi).
Eks jumala loomaaed ole igal elualal kirju. Võin vaid oletada et tegemist võis olla põhiliselt montaazitööd tegevate tegelastega.
See ei ole muidugi vabandus sest teadmised peaksid ikka olema..., vilumusest võis puudus kätte tulla.
Elektroonika valdkonnast siis umbes sama kui elektroonika tsehhi naised panna raadioskeemist viga otsima

Olukorra kirjeldus vastab vana el.paigaldise renoveerimisele, milles küll kahjuks ei kujune välja nõuetele vastavat el.süsteemi (kõik paigaldise osad eraldi peavad kokkuvõttes siiski moodustama vajadusi ja ohutusnõudeid arvestava süsteemi).
dumbuser kirjutas: Nende srtifitseeritud tüüpide kohta on ka endal 3 päeva tagasi saadud kogemus, kus tegelased, kes olid enda sõnul 24 aastat elektrkuna leiba teeninud ei suutnud kahe nädalaga kilbis valesti ühendatud asja leida.

See ei ole muidugi vabandus sest teadmised peaksid ikka olema..., vilumusest võis puudus kätte tulla.
Elektroonika valdkonnast siis umbes sama kui elektroonika tsehhi naised panna raadioskeemist viga otsima

Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit