Pistikute ühendamine

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
garmont
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Pistikute ühendamine

Lugemata postitus Postitas garmont »

See on levinud võimalus, et pistikust veetakse kaabel edasi järgmisesse pistikusse. Pistiku klemmi alla tuleb siis 2 soont - sissetulev ning edasiminev.

Kuidas käib ühendamine siis, kui tahta kahesest pistikust voolu edasi juhtida. Ühe klemmi alla 3 soone ühendamine on ebamugav kui mitte lausa võimatu - sissetulev, edasiminev ning ühendus naaberpistikuga. Kas edasiminev kaabel ühendatakse teise pistiku külge?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: Pistikute ühendamine

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Olen kasutanud jätkuklemme.
Muidu nuga klemmiga väga lihtsalt teostatav, kuid kuna mul pole usku nugade kontakti vastupidavusse üle 15 aasta siis ise kasutan klassikalist kruviklemmi.
garmont
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Kalvis, tänud vastamast aga :oops: jäi veidi segaseks... Kas sain õieti aru, et ühendad klemmiga toosis neli soont kokku: sissetulev ja edasiminev ning kummassegi pistikusse minev? Kokku seega 3 klemmi ja 12 soont, kas kitsaks ei lähe? Ning kas sellisel juhul võib klemmist pistikutesse viia 1,5mm2 (kaablid ise on 2,5)?
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Mitte ei saa küsimusest aru. Kui on "kahene" pistikupesa, on pesa kontaktid omavahel juba ühenduses ja ühendusklemmidele tuleb sissetulev ja edasiminev kaabel. Ja kui on 2 "ühest" pesa kõrvuti (ühise katteraami all), tuleb kaabel esimesele, sealt teisele ja läheb edasi.
garmont
Korralik postitaja
Korralik postitaja

"Kahese" all mõtlesin seda teist varianti - kaks kõrvuti toosi, kuhu tulevad tavalised pesad.
Kasutaja avatar
styleman
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas styleman »

Lihtne kaabel esimesse pesasse, sealt juhtmetega kõrval pesasse ja sealt siis kaabel edasi järgmistele pesadele.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Jadaühendus tähendab seda, et esimene pesa saab kogu koormuse. Ehk siis ühendused peavad väga töökindlad olema. Mina sinna muud ei usalda kui kruviga klemme.
siiber
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas siiber »

dumbuser kirjutas:Jadaühendus tähendab seda, et esimene pesa saab kogu koormuse. Ehk siis ühendused peavad väga töökindlad olema. Mina sinna muud ei usalda kui kruviga klemme.
Mina olen ühendanud selliselt, et juhtme soont ei katkesta. Puhastan ca 15mm paljaks, ümber kruvi ja edasi järgmisesse pesasse.
joosu
külaline

Lugemata postitus Postitas joosu »

Postitas siiber » 03 Juun 2009, 19:21
Mina olen ühendanud selliselt, et juhtme soont ei katkesta. Puhastan ca 15mm paljaks, ümber kruvi ja edasi järgmisesse pesasse.
Kuidas sa ntx Berkerit ühendad, millel pole kruve?
Postitas dumbuser » 03 Juun 2009, 19:11
Jadaühendus tähendab seda, et esimene pesa saab kogu koormuse. Ehk siis ühendused peavad väga töökindlad olema. Mina sinna muud ei usalda kui kruviga klemme.
Kas sa teed iga läbijooksuga pesa (Berker) taha kruviklemmiga ühendused?
siiber
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas siiber »

joosu kirjutas:
Postitas siiber » 03 Juun 2009, 19:21
Kuidas sa ntx Berkerit ühendad, millel pole kruve?
Kirjutasin ju, et ümber kruvi :D
Vasta