Välisvoodrilaudade kinnitamine

Siia ei postita tööpakkumisi ega otsimisi!
WD50
külaline

Välisvoodrilaudade kinnitamine

Lugemata postitus Postitas WD50 »

Puuinfo.ee kirjutab, et nael peab olema dist.liistu sees vähemalt 1.5 x laua paksuse võrra. Samas ei tohi ulatuda tuuletõkkeni. Tänapäeval ju laud ja dist. liist pea sama paksud.
Puuinfo.fi kirjutab, et nael olgu vähemalt 75 mm pikk. Selle järgi peaks ikka tuuletõkkest läbi ulatuma karkassiposti külge.
Kuhu v.v.laud siis kinnitatakse - kas dist.liistu või läbi selle karkassiposti külge??
Tänud ette!
wd50
külaline

Re: Välisvoodrilaudade kinnitamine

Lugemata postitus Postitas wd50 »

Paistab, et keegi oska vastata. Tuleb vist tikku tõmmata, et otsustada, kumb variant valida.
Teema jätkuks tunneks huvi, kas kuskil Eestimaa nurgas veel voodrilauda ainult nii saetakse nagu peaks - südamik väljapoole?
Tänan!
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Igas Eestimaa nurgas saetakse laudu nii, et laua üks pool jääb südamiku poole, kui see laud just südamikku ennast ei sisalda. Edasine sõltuv juba laua töötlejast, et millise pool ta mõtleb välja jätta või ei mõtle üldse midagi.

Naelad peaks ikka, rusikareeglit arvestades, kaks korda kinnitatava materjali paksusest läbi ulatama. Kui kinnituskohad jäävad karkassipostidega ühele joonele, siis võib muidugi kinnitus ka d-liistu all oleva tuuletõkke läbistada. Kui ei jää, siis tuleb kinnitada kruvidega, mis tuuletõkkeni ei ulatu. Eriti tuleks seda jälgida, kui tuuletõkkeks on pehme puitkiudplaat.

taastaja
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kinnituse koha pealt tundub taastaja jutt mõistlik. Mul pakkusid ehitajat mingeid 50 mm peaaegu peata naelu, mida hea püstoliga sisse lasta. Olevat v.voodri kinnitamiseks mõeldud. Veidi kahtlane, kas ikka peab kinni.
Seina tuleb horisontaalne profiillaud. Selle saagimist pidasingi silmas.
insippo
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas insippo »

mina olen pannud kuumtsingitud kandiliste naeltega 75 mm
Vasta