tuuletõke ümarpalgi peale?

kuidas soojustada oma elamist
kairi
külaline

tuuletõke ümarpalgi peale?

Lugemata postitus Postitas kairi »

Tere,
on plaanis välja vahetada vana palkmaja välisvoodrilaud ja panna püstine katteliistuga voodrilaud. Vana voodri mahavõtmisel selgus, et palgid on väljast ümarad. Seni oli plaanis panna tuuletõke otse palgi peale ja selle peale omakorda siis roovid ja naelutuspuu. Nüüd aga ei tea, mis teha. Palgid on ümarad ja väga ebatasased, ma kardan, et plaadi kinnitamine läheb raskeks. Kas on häid mõtteid?
vilt
külaline

Re: tuuletõke ümarpalgi peale?

Lugemata postitus Postitas vilt »

Ega küll küllale liiga tee. 5*5 prussikust roovitusega loodi, vill vahele, tuuletõke peale, distants- e. tuulutusliist, laudis.
töömees1
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas töömees1 »

tere, kui seda tööd teha saab siis häid lahendusi küll! Huvi korral kirjutage mailile samason@hot.ee Tegemist ei ole sossseppadega!
kairi
külaline

Lugemata postitus Postitas kairi »

Ei olnud plaanis soojustust panna, kuna olen mitmest kohast lugenud, et palkmaja ei vaja lisasoojustust. Tegemist on ka suvekoduga, mida ei kasutata aastaringselt. Teiseks ei tahaks seina väga paksuks ajada, kuna püstine katteliistuga vooder vajab ju eraldi tuulutuslatte ja siis naelutuspuud.
Kas tuleks kõne alla panna tuuletõke roovide vahele ja panna roovid niipalju paksud, et jääks ruumi tuulutusele ja siis nende püstiste roovide peale lüüa horisontaalne naelutuspuu?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tuuletõke tuleks ikka paigaldada nii, et kõik selle vuugid oleksid ühendatud siledatel pindadel, siis liistudel. Ümarate põskedega palkseinal tuleb lihtsalt siis paigaldusliistude jaoks uurded sisse lasta, kui seinapaksust tahetakse minimaliseerida. Ja ennam tuuletõkke paigaldust peaks täis toppima ka kõik palgi varade kohal asetsevad nõod. Selleks võib edukalt segada saepurukrohvi koos tselluvilla või muu ajalelehemassi koostisega.
Lihtsalt palkseinal pole mina küll kunagi vajalikuks pidanud laudisele tuulevahet jätta. Õli või muldvärv peale ja pole veel kurtmist kuulda olnud.
Edu!

taastaja
Vasta