teraskatus kõmiseb ja koliseb
-
- külaline
teraskatus kõmiseb ja koliseb
Lugemata postitus Postitas murelik »
Pretensioon on selles, et iga tuulega katus kõmiseb ja koliseb. Vahel lausa tundub see kolkimisena, teinekord lihtsalt kõuekõminana. Ausalt öeldes olen väga häiritud. Paigaldaja arvas, et paari esimese aastaga see kindlasti väheneb, aga ma ise olen küll suht kahtlev. Foorumis olen lugenud, et see võib isegi hullemaks minna kui on paigaldusvigu. Kolin on pidev ja selleks ei pea tuul üldse väljas tugev olema. Pole veel ühtegi tormi olnud, ei tea, mis möll siis veel lahti läheb?
katus on klassikprofiil (ehk siis sile).
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 62 korda
Re: teraskatus kõmiseb ja koliseb
Lugemata postitus Postitas ifffff »
Lugemata postitus Postitas kunstnik »
http://web.zone.ee/kunstnik9/Comp.html
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 18 korda
- On tänatud: 24 korda
Lugemata postitus Postitas maik »
Tegemist on mahu-paisumise ja kahanemisega vastavalt temperatuuri muutusele.

Lugemata postitus Postitas tammekas »

omal on ka plaanis justnimelt Ruukki Classic peale panna, sest tundub kvaliteetsem - kruvid on peidetud (ei ole kummitihendiga lainepõhjas). Kummiriba laine all et summutada vihmakrabinat

Ilusam kah, aga see maitse asi rohkem.
Mõned räägivad et kiviprofiil pidi painduma hästi, et paigaldamisel venivad ja ei istu hästi lainesse ning hakkab läbi laskma. Aga see viimane vist küll rohkem paigaldajate viga...
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »

Lugemata postitus Postitas Isetean »
Oskad äkki ka põhjendada, et miks just Ruukki Classic aga mitte Toode või Karu Katuse mõne muu ettevõtte toodang ?tammekas kirjutas:ärge nüüd hirmutage, kas asi ikka tõesti nii hull onEt kohe trummeldamine käib!
omal on ka plaanis justnimelt Ruukki Classic peale panna, sest tundub kvaliteetsem - kruvid on peidetud (ei ole kummitihendiga lainepõhjas). Kummiriba laine all et summutada vihmakrabinatjne
Ilusam kah, aga see maitse asi rohkem.
Mõned räägivad et kiviprofiil pidi painduma hästi, et paigaldamisel venivad ja ei istu hästi lainesse ning hakkab läbi laskma. Aga see viimane vist küll rohkem paigaldajate viga...
Lugemata postitus Postitas tammekas »
Ma usun, et sobivad ka teiste firmade klassikud, kui neil ikka matt pinnalist ka pakutakse (aga arhitekt pani projekti Ruukki ja las ta siis nii olla). Ruukkilt võtan pural mati ,see ei näita nii hästi neid pleki lainetusi välja, mis Classicu puhul on paratamatus.
Lugemata postitus Postitas Isetean »
Saatsin PS-itammekas kirjutas:Kivi eelistan ise ka, aga mul on maja 1,5 kordne ja kõrval kahe auto varjualune, mille katusekalle on 10 kraadi. Katuseuuk on ka väikse kaldega. Sinna kivi ei sobi hästi.
Ma usun, et sobivad ka teiste firmade klassikud, kui neil ikka matt pinnalist ka pakutakse (aga arhitekt pani projekti Ruukki ja las ta siis nii olla). Ruukkilt võtan pural mati ,see ei näita nii hästi neid pleki lainetusi välja, mis Classicu puhul on paratamatus.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas murelik »
aga ise olin ka nii lihtsameelne, et ei osanud tuulekõmistamise kohta midagi küsida. Vihma kohta küsisin, aga vihmasadu tekitab pigem meeldivat sabinat, mitte kolinat. Aga nüüd jah, tean, et metall katus kõmisebki tuulega. Paratamatu. Ilmselt ainuke erand on vana kooli valtsplekk katuse tehnoloogia, kus on väiksemate tükkidega tegu.
Ühesõnaga, soovitan kõigile aga pigem sauna või muu kõrvalhoone katusele. Elumaja katus peab olema vaikne.
Ainuke küsimus on see, et karu katuse kodukal on juhendis kirjas, et katuse harjale käib tuuletihend vms. seda meil pole, kas see päästaks veidi müra vähendamisel?
Ma ei taha siinkohal tektada poleemikat teemal, mis katus on parem, vaid kuulda asjatundlikku nõu, kas saab midagi ära teha antud juhul. Tänan vastajaid juba ette.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas roof »

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas plekksepp »

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »

taastaja
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas plekksepp »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas RK »
Soomes teeb üks meister juba 30 aastat nii , et ehitab esiteks , suht tiheda laudise ja siis , liimib umbes 20 cm. laiuse tõrvapapi riba , pigiga paani alla , enne paigaldust ja ei mingit kolinat enam . Ma ise kasutan veidi teist meetodit ja eks Haapsalu inimesed teavad ka seda aga valmis katuse puhul ei oska midagi õelda ja tunnen ainult kaas .
Lugemata postitus Postitas Dront »
Aasta tagasi paigaldati valtsplekk-katus. Katus on laines(rihtimata) ja mürasummutuslinte ei paigaldatud.
Kas on võimalik plekid maha võtta,müratõkkelindid paigaldada(kasvõi kaks kihti) või ei saa siis enam nii tugevalt plekke uuesti kinnitada?
Kas on mõistlik plekipaanid katusekruvidega keskelt kinni kruvida,et ei peaks katust avama. Või lühendab see oluliselt katuse eluiga?
Või saab kuidagi liimida plekid aluse külge.
Tänud vastajatele.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Lugesin, lugesin uuesti, lugesin igaks juhuks kolmas kord uuesti ja jõudsin järeldusele, et sa olid enne uue katuse paigaldamist lubanud katusepaigaldajatel teha kõik, et tekiksid probleemid kõmisemisega. Kurb!Dront kirjutas: 23 Mär 2019, 17:07 Aasta tagasi paigaldati valtsplekk-katus. Katus on laines(rihtimata) ja mürasummutuslinte ei paigaldatud.
Kas on võimalik plekid maha võtta,müratõkkelindid paigaldada(kasvõi kaks kihti) või ei saa siis enam nii tugevalt plekke uuesti kinnitada?
Kas on mõistlik plekipaanid katusekruvidega keskelt kinni kruvida,et ei peaks katust avama. Või lühendab see oluliselt katuse eluiga?
Või saab kuidagi liimida plekid aluse külge.

Tavatarbijana ma eeldasin,et ametlik katusepaigaldaja teeb korralikku tööd(jah ma tean,et eeldamine on perssekukkumiste ema)
Aga ikkagi oleks hea kui siit kooruks välja parim lahendus antud olukorrale.
PS. Soovitus kõigile- ebaõnnestumiste vältimiseks kasutage ainult selliste firmade teenuseid,kes on juba aastaid turul tegutsenud.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Lugemata postitus Postitas Vänge »
kindlas firmas tihti võib olla lambikaader. Tuleb siis pöialt hoida, et kindla firma korralik vend sulle juhtub
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 16 korda
Lugemata postitus Postitas T25 »
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 14 korda
- On tänatud: 7 korda
Lugemata postitus Postitas rye »
Kui juhtub, et klassik profiil nii hirmsasti kõmisema hakkab, et kohe enam eladagi ei saa....
Et miks siis seda näiteks paani keskelt kruvidega roovituse külge ei võiks kruvida, nii nagu näiteks trapets profiilil seda tehakse. Saan aru, et kruvi võib teoreetiliselt lekkima hakata, kuid tulemus ei tohiks ju kehvem olla kui trapetsil? 20-30 aastat ikka kestab see kummiseibiga kruvi, enne kui lekkima hakkab ja ka siis on nende vahetus max 1 päev.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Vana, kuid teostatud ideede põhjal tark soovitus- paigalda probleemivabam katusematerjal.rye kirjutas: 13 Veebr 2022, 23:31 Vana teema ja mul on rumal küsimus, kuna endalgi klassik profiili paigaldus plaanis. ....

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 14 korda
- On tänatud: 7 korda
Lugemata postitus Postitas rye »
Mürasummutuseks pead sa seda porolooniriba, mis pannakse kruvide alla, mitte paani keskele?kunn24 kirjutas: 14 Veebr 2022, 01:26 Kui on plaanis, pane mürasummutus alla ja unusta imelikud mõtted. Paneel peab saama temperatuuri muutusega liikuda.
Selle teema algatajal väidetavalt olid need ribad all ja kolises. Leidsin ka teisi foorumi postitusi kus seda kurdeti.
Minu küsimus oli selles, et kui tõesti tekib olukord, et kas paigaldaja süül või mis iganes muul põhjusel koliseb, et miks me siis klassik profiilil kruvi kardame, aga ma ise olen elanud 17a trapetsprofiili all, mis on kruvitud ja pole veel tilkagi läbi lasknud.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed