tööde järjekord
-
- külaline
tööde järjekord
Lugemata postitus Postitas tuuslar »
kas on mingi aeg ka kaua mul tuleb oodata enne kui võin välja soojustuse +krohvi ära teha? ehk siis millega ma riskin, kui ma c.a 1 kuu peale seinte valmimist aknad ette viskan ning seejärel soojustuse peale laon. millal ma seest krohvima võin hakata?
keegi võiks veits valgustada millises järjekorras mul neid töid teha tuleb, ning miks just nii.
aitäh.
Re: tööde järjekord
Lugemata postitus Postitas ponkskar »
Tarmatrade koduka kasuliku info lingi all olevas jutus on kirjas,et fassaaditööd (sh. soojustamine) peavad olema kõige viimased tööd. ... Enne tuleb seest teha krohvimised, et niiskus ilusti majast välja saaks.tuuslar kirjutas:ehitan 200mm fibo seinad. sisse poole krohv. välja poole 100..150mm peno +krohv.
kas on mingi aeg ka kaua mul tuleb oodata enne kui võin välja soojustuse +krohvi ära teha? ehk siis millega ma riskin, kui ma c.a 1 kuu peale seinte valmimist aknad ette viskan ning seejärel soojustuse peale laon. millal ma seest krohvima võin hakata?
keegi võiks veits valgustada millises järjekorras mul neid töid teha tuleb, ning miks just nii.
aitäh.
Lugemata postitus Postitas andrus49 »
terv Andrus
-
- külaline
seega siis oleks külmal ajal õige järjekord: sein püsti, soojustus ja krohv välja, küte sisse, krohv-pahtel sisse. ja lõpuks viimistluskrohv välja peale.andrus49 kirjutas:Lühidalt märgiks järgmist: peno ja armeeringu võid samal ajal sisekrohviga teha, aga ära viimistluskrohvi enne paigalda kui "märjad" ehitustööd (krohvimine, betoonivalu jne) tehtud on ning maja enam-vähem kuivanud. Point on selles, et kui armeeringkiht saab kahjustatud, siis seda on lihtne ja suht odav parandada. Samal ajal aga ei saa siseviimistlust teha kui Fibomaja on ilma välisvoodrita ja seinte sisepinnad külmad (seda muidugi kui tahetakse talvel siseviimistlust teha).
terv Andrus
ja soojal ajal võiks siis seest ära krohvida ning seejärel kogu välise viimistluse korraga teha.. (see viimane variant vist tiba soodsam, kuna oleks üks tellingute ehitamine.)
aitäh.
Lugemata postitus Postitas ponkskar »
Millega külmal ajal peno välisseina panedtuuslar kirjutas:seega siis oleks külmal ajal õige järjekord: sein püsti, soojustus ja krohv välja....andrus49 kirjutas:Lühidalt märgiks järgmist: peno ja armeeringu võid samal ajal sisekrohviga teha, aga ära viimistluskrohvi enne paigalda kui "märjad" ehitustööd (krohvimine, betoonivalu jne) tehtud on ning maja enam-vähem kuivanud. Point on selles, et kui armeeringkiht saab kahjustatud, siis seda on lihtne ja suht odav parandada. Samal ajal aga ei saa siseviimistlust teha kui Fibomaja on ilma välisvoodrita ja seinte sisepinnad külmad (seda muidugi kui tahetakse talvel siseviimistlust teha).
terv Andrus

-
- külaline
kas peno kleepimissegule seda jääkaru ei võiks sisse segada mida müüritööl kasutatakse

Lugemata postitus Postitas andrus49 »
Külmalisandite kasutamine armeering- ja krohvikihtides toovad kaasa erinevad nakkeprobleemid ja toonimuutused (näiteks valkjad plekid ja randid)millede likvideerimiseks tuleb siis kasutada erinevaid krunte ja keemiat.
terv Andrus
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »

Lugemata postitus Postitas xjan »
-
- autodidakt
Kõik antud näited on juhtunud fibo puhul,aga ecotermi ja siporexiga halb kogemus puudub,kuid kui on halvasti laotud,jäetud vahed korralikult täitmata,juhtub see ka nendega.Siit minu soovitus,et enne kui hakata tegema siseviimistlustöid,tuleks fassaad teha ilmastikukindlaks,kaasa arvatud aknaplekid ja-paled väljapoolt,sest aknaplekkide vahelt on vihm väga aldis sissepoole pugema.xjan kirjutas:Kas eelkirjutatu sisetööde osas kehtib vaid Fibo puhul? Küsin just, et kas sarnaseid ohte võib olla ka näiteks Aeroc ecoterm või Siporex plokkide puhul?

-
- külaline
hetkel veel kõik tegemata.urmasr kirjutas:Võib-olla on juba hilja oma mõtet avaldada,aga räägiksin siiski natuke maalri seisukohalt.Olen püüdnud tellijatele selgeks teha,et maalritöid fibo pindadele(krohvimine,pahteldus ja värvimised)võib hakata tegema alles pärast fassaadi soojustamist ja krohvimist.Viimistluse koha peal on ?.Asi on minu mitmete kogemuste najal selline,et kui pole tehtud ennem maja väljaspoolt soojapidavaks ja ilmastikukindlaks ning seestpoolt niiskus välja tuulutatud,siis peale krohvimist,pahteldust,kruntimist ning värvi pealekandmist olnud juhus,kus tugeva vihma ja tuulte korral on väljapoolt selle vihma sissepoole peksnud ja rikkunud minu tehud töö ära.Kuna olen oma loomult "laisk"st. ei viitsi ühte asja kaks korda teha,siis olen isegi pakutavast sisetööst ära öelnud,kui fassaad on tegemata..Sarnaseid juhuseid on esinenud ka lohakalt paigaldatud peno puhul.
aga kas nii võiks, et seest krohviks ära ning siis paneks välja peno+krohv+viimistluskrohv? ning peale seda teeks seest lõpuni?
-
- autodidakt

Lugemata postitus Postitas tammekas »
Et kui nüüd ennem ära soojustada, siis kogu niiskus, mis seestpoolt krohvimisega tuleb, läheb villa sisse? Või ei tule sealt nii suurt niiskust?
Ja aknad pannakse ka ennem ette? Need ka kardavad niiskust ja võivad krohviga saada mustaks...
Et kumb oleks õigem järjekord:
1) et aknad ette, väljast soojustada ja alles siis seest krohvima, pahteldama
või
2) aknad ette, krohviks seest, siis soojustaks väljast ja siis pahteldamine seest.
-
- autodidakt
Mis puutub sellesse,et aknad võivad mustaks saada või niiskuda,siis esimese variandi puhul tuleks need ennem ära teipida ja normaalse töömehe korral pole mingit ohtu,aga teise varianidi korral suvel aknad lahti,et õhk läbi käiks või talvel niiskuse imur sisse.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas elmar sepp »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid