Tervist.
Käsil majaehitus ja osa 1. korruse el.kaableid (el.pliit, nõudepesu, pistikud) oleks vist mõistlik põranda kaudu panna.
Ise teeks nii: kaabli, PPJ 3G2,5 ja PPJ 5G2,5 paneks kõrisse ja siis kui pinnasele peno pandud, kile, armatuur pandud, seoks kõri armatuuri kylge allapoole ja seinatulekud kõriga freesiks sisse. Armatuuri peale seotakse vesipõrandakytte torustik. JA siis betoonvalu.
Kas see on õige lahendus, või peab kõrid panema kahe penokihi vahele? Või hoopis peno alla liivapadja sisse?
Tänud ette.
elektrikaablid betoonpõrandasse?
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 2 korda
Re: elektrikaablid betoonpõrandasse?
Lugemata postitus Postitas mg3 »
Praktikas valatakse betooni. Pannakse seina äärest, kuhu vesiküttetorud ei ulatu. Märgi siis kõik ilusti plaanile, tee fotod ning kui põranda ja põrandaliistude panekuks läheb siis kasuta neid.
elektritööd ja projektid
-
- külaline
Re: elektrikaablid betoonpõrandasse?
Lugemata postitus Postitas el »
Tänud kiire vastuse eest.
Põrandaliistud kinnitan nagunii jah seina kylge. Aga kui mul jookseb kandev sein poolde põrandasse? Kas ma võin sellest lihtsalt läbiviigu teha ja võibolla peaks hylssi ka selle kõri panema või pean kõriga ümber selle põrandat läbiva seina jooksma.
Ja valu tegemise ajaks peaks juba kaablid igaksjuhuks kõris olema?
Teine küsimus: kuna katlamaja on 1,2m kaugusel autovarjualuse osas, kas sinna on mõistlik maakaabliga minna või sarikate vahelt (sarikad on majaga ühenduses, põhikatusest madalamal). Siis pean lihtsalt maja seina sarikate kohalt augu puurima. Pigem on see viimane vist õige.
Põrandaliistud kinnitan nagunii jah seina kylge. Aga kui mul jookseb kandev sein poolde põrandasse? Kas ma võin sellest lihtsalt läbiviigu teha ja võibolla peaks hylssi ka selle kõri panema või pean kõriga ümber selle põrandat läbiva seina jooksma.
Ja valu tegemise ajaks peaks juba kaablid igaksjuhuks kõris olema?
Teine küsimus: kuna katlamaja on 1,2m kaugusel autovarjualuse osas, kas sinna on mõistlik maakaabliga minna või sarikate vahelt (sarikad on majaga ühenduses, põhikatusest madalamal). Siis pean lihtsalt maja seina sarikate kohalt augu puurima. Pigem on see viimane vist õige.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit