Mis on juhtunud tööhindadega.
-
- külaline
Re: Mis on juhtunud tööhindadega.
Lugemata postitus Postitas To Manowar »
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 18 korda
- On tänatud: 24 korda
Lugemata postitus Postitas maik »
Tundub, et ma pole ainuke kes haistab siin erinevate ühiskonna-kihtide vahelist vaenu vöi kadedust, mitte ei mäleta kuidas vanasti seda kutsuti.

-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
1. Ma tõin kaks väga lihtsalt mõõdetavat näidet, kus olen ise osaline olnud (Sa ei võtnud vaevaks pakkuda kummalegi lahendusele hinda - ei oska?). Ma olen selliseid lahendusi juba tosin aastat tootnud. Läbi minu osalemisel või juhtimisel loodud süsteemide liigutatakse iga kuu sadu miljoneid kroone, kümneid tuhadeid isikuid ja päris suur hulk muud mõõdetavat. Analoogseid lahendusi luuakse IT-maailmas iga päev. Fakt, et itimees teenib kõikjal maailmas üle keskmise palka, peaks viitama millelegi.
2. Mina pole kedagi madalalaubaliseks sõimanud. Vastupidi, avaldasin lootust, et siin selliseid pole.
3. Minu kurva saatuse pärast ei pea muretsema - mul on hea sissetulekuga kindel töökoht, pere on tore, kodu on olemas.
aim179,
Kas mulle hakkaks keegi 10 korda kõrgemat palka maksma, kui ma väärtustaksin ise ennast 10 korda kõrgemalt? Vaevalt. Haridus on see, mis annab teadmised rohkem teenida (tööandja väärtustab mind rohkem). Et erandeid on, ei vaidle (on küllalt miljoneid teenivaid profisportlasi, kes said hädapärast keskhariduse kätte).
Kui sul on 18 aastat kogemust, siis ilmselt oled omandanud töövõtted, mis võimaldavad efektiivsemalt tulemuseni jõuda. Kui nii, siis teenid algajast ehitajast rohkem (laod sama müüri sama kvaliteediga kiiremini valmis vms). Sinu eelis peakski olema see, et töötad efektiivsemalt (paned kivi kohe sirgelt, segu on alati õige konsistentsiga jne). Ma ei leia, et sirges müüris(!) kivid peaksid olema erineva hinnaga, kuna ühe pani paika algaja ja teise kogemustega mees.
Ma usun, et ma ei tee asjata liiga ühelegi konkreetsele töömehele. Küll on minu isiklikud kogemused näidanud (oli meeldivaid erandeid), et ehitajate hulgas on palju saasta, mistõttu "keskmine" ehitaja on kehva. Sellest ka minu negatiivsed kommentaarid ehitaja aadressil. Kui kriisi tulemusena tase tõuseb - ma oleksin kahe käega poolt!
Ahjaa, minu lapse lasteaias töötavad inimesed, kes on kindlasti rohkem väärt, kui neile praegu osaks saab. Minu isale ladus vist 14 aastat tagasi kamina mees, keda ma siiani meenutan, kui kuulen öeldavat "meister". Mu hea sõber töötab päästeametis ja riskib pea iga kuu eluga, et päästa mõnd tulle jäänud joodikut vms elumeest. Ometi saab osaks naeruväärse palga, pideva narrimise pensionite, töögraafikute ja muude tagatiste (kasvõi elukindlustus) näol.
Imelik,
ma olen loomult laisk (see on põhjus, miks ma olen oma erialal edukas - ma pean 40 tundi nädalas välja mõtlema lahendusi, kuidas võimalikult vähese vaevaga võimalikult suur tulemus teha), seepärast ei hakanud ka välja kirjutama "keskerihariduse omandanud spetsialistid". Kui solvas, sry, ei olnud mõeldud sellisena. Kõrghariduse omandanute kohta lihtsalt ei tea pakkuda üheselt mõistetavat lühendit. Kui on, kasutaksin meeleldi.
Ma ei väitnud ju, et oskamine=loomine. Kui vaatad erialade tasusid, siis tuleb välja, et kõrgharidusega inimesed üldjuhul teenivad rohkem - järelikult loovad rohkem väärtust. Kes ei suuda, see tõenäoliselt vastaval kohal ei tööta (kõrgharidusega koristajad). Töökoht juba eeldab nii teadmisi kui ka kõrgemat suutlikkust.
See vahepealne vahepala - kas on mõtet investeerida efektiivsematesse tööriistadesse. Praegusel ajal ma kahtlen selles. Kallis tööriist tasub ära siis, kui ta tööd teeb. Kui tööd pole, siis on parem omada odavaid riistu. Küll võib mõelda nende riistade second-hand soetamisele praegu, kui neid on odavalt saada ja rahavaru on olemas. See oleks siis investeering tulevikku.
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Lihtsalt tõin näite, et on võimalik oma töö effektiivsust tõsta kui olla piisavalt leidlik.
Ja justnimelt vilumus ju ka tõstab tootlikkust.
Sama lugu ka kõikide ühiste transportide ja materjalide veo ja etteplaneeritud ladustamise, millega iganes.
Ja oh imet.... mingi hetk hakkabki ka "tänaste hindadega" töötegemine ennast ära tasuma.
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 11 korda
Lugemata postitus Postitas Manowar »
sashaobrok kirjutas:Mainiks siia kõrvale ära, et ma ei tahtnud rõhuda kallimate tööriistade soetamisele oma jutuga.
Lihtsalt tõin näite, et on võimalik oma töö effektiivsust tõsta kui olla piisavalt leidlik.
Sama lugu ka kõikide ühiste transportide ja materjalide veo ja etteplaneeritud ladustamise, millega iganes.
Ja oh imet.... mingi hetk hakkabki ka "tänaste hindadega" töötegemine ennast ära tasuma.
Selleks, et endale pumbad ja muud masinad osta pole vaja erilist leidlikust, pumbaga tehakse konveieritööd(suured kontorihooned, parklad jne), mida ei anna võrrelda kvaliteetse viimistlusega, aga seda teemat on niipalju siin juba leierdatud, et ma ei tahaks sellesse teemasse rohkem laskuda!
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
Lugemata postitus Postitas aivar0102 »
Ise IT värgist suurt ei jaga aga seoses AXAPTA kasutuselevõtmisega firmas sai objektidest, ressurside kasutamisest ja efektiivsusest väga hea ülevaate nii jooksvatel kui ka teostatud töödel. Loomulikult kõikvõimalikud erinevad variandid erinevatel tasanditel töötavatele inimestele (töödejuhatajad, projektijuhid, ehitusjuhid nii firma kui kontserni siseselt).Analüüsid, faktid, tulud-kulud,jne.
Tegelikult SUPER!
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas aim179 »
Ok! Proovin siis sinu meele järgi olla ja midagi vastu öelda.2korda2 kirjutas:Imelik,
a) ettevõtte valmistoodangu laost "kadus" kaupa igakuiselt X summas. Ettevõttele pakuti lahendus, mille tulemusena vähenes kadu 90%. Mis oleks sinu arvates sellise lahenduse hind? Lahenduse väljatöötamine: 1 inimkuu.
b) ettevõttele pakutud lahendus võimaldas koondada 3 töötajat, kelle palgafond (rääkimata muudest kuludest) oli X kuus. Lahenduse väljatöötamine - 3 inimkuud. Mis oleks lahenduse mõistlik hind?
a)Sul kulus selleks kuradima palju aega.Ja põhi probleem ei saanud lahendust s.t varast või vargaid ei tabatud.Kui ennem oli mingigi süsteem olemas mille järgi saadi aru, et kaoupa kadus 90% rohkem.Siis ma tõesti ei mõista kuidas itimees oma raaliga sellel abiks sai olla?Juhul muidugi kui sa talle raaliga vastu pead ei lajatanud

b)Kui ma saaks selle eest palka, et öelda kas või kus on mõned töölised ülearu siis ma oleks miljonär.Selleks ei pea tõesti palju koolis käima. Ise asi palju ma selle eest raha julgeks küsida, et keegi jäi leivast ilma.Ja ei hinnanud tema panust või pidasin seda liiga tühiseks.Hea küll, et itimeeste koha pealt seda öelda pead tõesti vähe õppima.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas To Manowar »
- sashaobrok
- Ehituspenskar
Mõttetu on püüda pätte kui probleem on tegelikult selles, et tol hetkel oli süsteem nii kehva, et inimestel oli võimalik üldse varastada.aim179 kirjutas:
a)Sul kulus selleks kuradima palju aega.Ja põhi probleem ei saanud lahendust s.t varast või vargaid ei tabatud.Kui ennem oli mingigi süsteem olemas mille järgi saadi aru, et kaoupa kadus 90% rohkem.Siis ma tõesti ei mõista kuidas itimees oma raaliga sellel abiks sai olla?Juhul muidugi kui sa talle raaliga vastu pead ei lajatanud![]()
Likvideerides võimaluse, likvideerid ka vargused. Milleks püüda leida neid endiseid pätte kui nüüd on kogu probleem lihtsalt lahendatud?
Paistab et jääbki vajaka siinkohal laiemast mõtlemisest sul...
Sa oled ka kindlasti see mees, kes on vastu igasugusele tehnoloogia arengule, juhul kui "masinad võtavad inimeste töö ära".aim179 kirjutas:
b)Kui ma saaks selle eest palka, et öelda kas või kus on mõned töölised ülearu siis ma oleks miljonär.Selleks ei pea tõesti palju koolis käima. Ise asi palju ma selle eest raha julgeks küsida, et keegi jäi leivast ilma.Ja ei hinnanud tema panust või pidasin seda liiga tühiseks.Hea küll, et itimeeste koha pealt seda öelda pead tõesti vähe õppima.
Et no milleks meile kaubaauto, mis võtab 10nelt käruga mehelt töö ära.
Ei tea mis tööd siis kärumehed tegema hakkavad eksole?
Sotsiaalne krahh lausa...
-
- Ehitusguru
Ma võiks sulle oma pakkumise teha, tule ringi ja vaatame palju sa mulle alla jääd, kui kasutan ainult vasakut kätt!To Manowar kirjutas:Ei ole pritsiga veel kontoreid ja parklaid teinud,küll aga lugematul arvul eramaju,kortermaju ja üksikuid kortereid.Mõne üksiku vanema maja korteri oleme teinud käsitsi põhjusel,et ei ole jätkunud ampreid(pahtlipritsi kompressor nõuab suht suurt käivitusvoolu).Ausalt öeldes ei kujuta maalritööd käsitööna enam absoluutselt ette.Lisaks suurele vahele kiiruses ka füüsiliselt palju kergem.Kui sa väidad,et pritsiga ei saa kvaliteetset tööd teha siis järelikult oleme me õnneseened,sest meile on sattunud eranditult kõik pimedad või rumalad tellijad.Tegelikult tahaks ikkagi teada kui kiiresti (töötunnid) sa eelnevalt mainitud 500 m2 pinda ära teeksid? Mina tean,palju kulub aega kahel pritsimehel,sest 2 analoogset maja on juba valmis ja loovutatud.Selle tõestuseks ,et ma ei blufi ,pakun sulle võimaluse üks maja ise ära teha.Enne tuleks muidugi kokku leppida kriteeriumid palju võiks käsitööline pritsimehele kaotada.Kui kaotus jääks kokkulepitu piiridesse maksaks mina sulle pool maja tasust,kui suurem siis sina mulle.Tulemuse avaldaksime siin foorumis ja edaspidi jääks ära mõttetud vaidlused siin ära.

Olen su pakkumisega nõus, aga tahaksin enne su tööd vähemalt ühel objektil näha, et kas kvaliteedilt kvalifitseerub minu kriteeriumitega ja siis saaks konkreetsemalt edasi rääkida!
Üldjuhul ei tohi tööd võtta kui sporti, aga antud juhul tuleksin asjaga kaasa!
Telefoni nr. on all, helista!
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
-
- Korralik postitaja
sashaobrok kirjutas:Mõttetu on püüda pätte kui probleem on tegelikult selles, et tol hetkel oli süsteem nii kehva, et inimestel oli võimalik üldse varastada.aim179 kirjutas:
a)Sul kulus selleks kuradima palju aega.Ja põhi probleem ei saanud lahendust s.t varast või vargaid ei tabatud.Kui ennem oli mingigi süsteem olemas mille järgi saadi aru, et kaoupa kadus 90% rohkem.Siis ma tõesti ei mõista kuidas itimees oma raaliga sellel abiks sai olla?Juhul muidugi kui sa talle raaliga vastu pead ei lajatanud![]()
Likvideerides võimaluse, likvideerid ka vargused. Milleks püüda leida neid endiseid pätte kui nüüd on kogu probleem lihtsalt lahendatud?
Paistab et jääbki vajaka siinkohal laiemast mõtlemisest sul...
Sa oled ka kindlasti see mees, kes on vastu igasugusele tehnoloogia arengule, juhul kui "masinad võtavad inimeste töö ära".aim179 kirjutas:
Et no milleks meile kaubaauto, mis võtab 10nelt käruga mehelt töö ära.
Ei tea mis tööd siis kärumehed tegema hakkavad eksole?
Sotsiaalne krahh lausa...
a)Kas tõesti peatab arvuti varga?Arvan, et nii kaua kui on kaupa on ka võimalus veel alles.See, et nüüd kajastub see, et vargus toimub aga ei tee seda,et teada saada kes varastab siis on asi nagu poolik.Varas varastab nii kaua, kui ei püüta teda kinni.Arvan, et ka sinul jääb laiemast mõtlemisest puudu kui arvad, et tehes programmi mis kajastab kauba puudujäägi on varas vangis ja enam ei varasta....
b)Ei ole ma seda öelnud see rohkem tõlgendamise küsimus.Proovisin öelda seda, et minus ei ole seda kes ütleks, et sind ei ole enam vaja.
Ja ei ole ma millegi vastu pigem poolt. Käin minagi autoga tööl mitte jala ja kasutan tööl tööriistu mis minu jõudlust tõstavad.
-
- Korralik postitaja
Äkki annate teada kus ja millal asi toimub tuleks ka näppu viskama ja vilistamaManowar kirjutas:Ma võiks sulle oma pakkumise teha, tule ringi ja vaatame palju sa mulle alla jääd, kui kasutan ainult vasakut kätt!To Manowar kirjutas:Ei ole pritsiga veel kontoreid ja parklaid teinud,küll aga lugematul arvul eramaju,kortermaju ja üksikuid kortereid.Mõne üksiku vanema maja korteri oleme teinud käsitsi põhjusel,et ei ole jätkunud ampreid(pahtlipritsi kompressor nõuab suht suurt käivitusvoolu).Ausalt öeldes ei kujuta maalritööd käsitööna enam absoluutselt ette.Lisaks suurele vahele kiiruses ka füüsiliselt palju kergem.Kui sa väidad,et pritsiga ei saa kvaliteetset tööd teha siis järelikult oleme me õnneseened,sest meile on sattunud eranditult kõik pimedad või rumalad tellijad.Tegelikult tahaks ikkagi teada kui kiiresti (töötunnid) sa eelnevalt mainitud 500 m2 pinda ära teeksid? Mina tean,palju kulub aega kahel pritsimehel,sest 2 analoogset maja on juba valmis ja loovutatud.Selle tõestuseks ,et ma ei blufi ,pakun sulle võimaluse üks maja ise ära teha.Enne tuleks muidugi kokku leppida kriteeriumid palju võiks käsitööline pritsimehele kaotada.Kui kaotus jääks kokkulepitu piiridesse maksaks mina sulle pool maja tasust,kui suurem siis sina mulle.Tulemuse avaldaksime siin foorumis ja edaspidi jääks ära mõttetud vaidlused siin ära.![]()
Olen su pakkumisega nõus, aga tahaksin enne su tööd vähemalt ühel objektil näha, et kas kvaliteedilt kvalifitseerub minu kriteeriumitega ja siis saaks konkreetsemalt edasi rääkida!
Üldjuhul ei tohi tööd võtta kui sporti, aga antud juhul tuleksin asjaga kaasa!
Telefoni nr. on all, helista!

-
- Ehitusguru
- On tänanud: 18 korda
- On tänatud: 24 korda
Lugemata postitus Postitas maik »
Sashabrok tundub olevat "hunt lamba-nahas".sashaobrok kirjutas:Mainiks siia kõrvale ära, et ma ei tahtnud rõhuda kallimate tööriistade soetamisele oma jutuga.
viewtopic.php?f=8&t=15462
See on kõigest minu subjektiivne arvamus aga kui midagi tarka õelda ei ole, siis ei vääri mäng küünlaid.

Aga üldiselt suurepärane verbaalne-lahing, loen põnevusega.
Minu arvamus ühtib aim179, Manowari ja Imeliku tiimiga.

Lugemata postitus Postitas hundipoeg »

Ässitaja küll ei ole aga üht korraliku kismat loeks küll. Seda enam, et iga eestlase magustoit pidi olema teine eestlane! Kibestumine ja ei midagi muud.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Manowarile »
Ma peaksin ju puhta sooda olema kui soetan omale CURA 100 pahtlipritsi,lamellkomressori ja CRACO 770 värvipritsi 180000 eegi eest,et saaksin tööd teha sama kiiresti kui käsitsi.Milleks siis need aparaadid on välja mõeldud,milleks neid toodetakse ja milleks nad müügil on.CURA 100ga saab ka edukalt MP tasandust teha,lihtsalt tigu ja teomuhv kuluvad siis suht kiiresti läbi aga see ei ole ka väga suur kulu.Muide suurematel objektidel lastakse paberlindi ja nurgalindi alla lindipahtel selle sama CURAga.Ja asi edeneb ikka uskumatu kiirusega.Aga mis ma siin ikka seletan,nii kui nii olen olematu kvaliteediga mõttetute pritsidega tegelane.
-
- Ehitusguru
See poksiteema ei olnudki sulle tõsine väljakutse, tegelikult ei arvanudki, et pakkumise vastu võtad!Manowarile kirjutas:Ma ei tea mis kvaliteedikriteeriumid sinul on aga mina teen tavaliselt RYL 2 normide järgi,vahest harva ka RYL1 järgi kui nii on lepingus ette nähtud.See poksi teema ei olnud väga hea.Mina olen küll rahumeelne ja täiesti poksikauge inimene aga teinekord võib keegi selle ettepaneku vastu võtta ja mine sa tea mis võib juhtuda.Minu arust see,et sa sead mulle mingeid tingimusi,näitab sinu ebakindlust.On täiesti uus objekt,tellija ,keda näen esimest korda.Mis on siin minu kvaliteediga pistmist.Mõlemad alustaksime nö.puhtalt lehelt.OK,majad suht üks-ühele eelmise objektiga,sellepärast oskan ka öelda küllalt täpse ajakulu.Ja loovutamine toimub kõigepealt tellijale ning kui tema arust on kõik OK siis tuleb omanik, vaatab asja üle ja teeb võimalikest puudustest nimekirja.Seejärel tehakse vastavalt nimekirjale parandused ja ongi kogu lugu.Kui ma ei suudaks tellijatele objekte üle anda poleks mul ju tööd.Lihtne,eks.
Ma peaksin ju puhta sooda olema kui soetan omale CURA 100 pahtlipritsi,lamellkomressori ja CRACO 770 värvipritsi 180000 eegi eest,et saaksin tööd teha sama kiiresti kui käsitsi.Milleks siis need aparaadid on välja mõeldud,milleks neid toodetakse ja milleks nad müügil on.CURA 100ga saab ka edukalt MP tasandust teha,lihtsalt tigu ja teomuhv kuluvad siis suht kiiresti läbi aga see ei ole ka väga suur kulu.Muide suurematel objektidel lastakse paberlindi ja nurgalindi alla lindipahtel selle sama CURAga.Ja asi edeneb ikka uskumatu kiirusega.Aga mis ma siin ikka seletan,nii kui nii olen olematu kvaliteediga mõttetute pritsidega tegelane.
Milles siis asi, ootan kõnet veel siiamaani, siis võime ju asjale lähemale saada, pole mõtet siin seda teemat risustada!
Minu sõnad ei ole "olematu kvaliteediga mõttetute pritsidega tegelane", need käisid sina välja! Mis tingimused on sulle siis nii vastuvõtmatud, et hakkad pabistama ja mingit ibarat suust välja ajama, ma olen oma väidetes üsna kindel, selle 500m2 maja valmimise aega ei oska tõesti täpselt öelda, see võib kõikuda mitmetest asjaoludest, enne kui pole objekti näinud ei saa ka mingit valmimise aega öelda!
Kus su objekt hetkel on, kus sa oma pumpa kasutad, tuleksin hea meelega vaatama, su imenippe, siiani on see minu jaoks ainult teooria, tahaks hirmsasti praktikat näha, kui sa seda niiväga reklaamid, siiani pole veel näinud head masinatööd, kui veendun selles, et asjast on niipalju tolku ja on võimalik seal juures kvaliteet säilitada, siis ostan endale ka pumba !
Kokkuvõtteks, helista ja räägime asjast lähemalt, olen ka rahumeelne inimene!
viimistlusduo@gmail.com
53425657
-
- Korralik postitaja
Manowarile kirjutas:Ma ei tea mis kvaliteedikriteeriumid sinul on aga mina teen tavaliselt RYL 2 normide järgi,vahest harva ka RYL1 järgi kui nii on lepingus ette nähtud.See poksi teema ei olnud väga hea.Mina olen küll rahumeelne ja täiesti poksikauge inimene aga teinekord võib keegi selle ettepaneku vastu võtta ja mine sa tea mis võib juhtuda.Minu arust see,et sa sead mulle mingeid tingimusi,näitab sinu ebakindlust.On täiesti uus objekt,tellija ,keda näen esimest korda.Mis on siin minu kvaliteediga pistmist.Mõlemad alustaksime nö.puhtalt lehelt.OK,majad suht üks-ühele eelmise objektiga,sellepärast oskan ka öelda küllalt täpse ajakulu.Ja loovutamine toimub kõigepealt tellijale ning kui tema arust on kõik OK siis tuleb omanik, vaatab asja üle ja teeb võimalikest puudustest nimekirja.Seejärel tehakse vastavalt nimekirjale parandused ja ongi kogu lugu.Kui ma ei suudaks tellijatele objekte üle anda poleks mul ju tööd.Lihtne,eks.
Krt küll! Nüüd sa võtsid küll oma riista-d täies pikkuses välja.

On veel üks võimalus Manowaril võita tegeleda n.n sabotaažiga

Lugemata postitus Postitas hundipoeg »
Manowarile kirjutas:....Ja loovutamine toimub kõigepealt tellijale ning kui tema arust on kõik OK siis tuleb omanik, vaatab asja üle ja teeb võimalikest puudustest nimekirja.Seejärel tehakse vastavalt nimekirjale parandused ja ongi kogu lugu....

ma olen ikka asjatundmatu ja vabandan oma küsimuse, aga mulle on arusaamatu, kui teha kvaliteetset tööd, siis miks tuleb teha võimalike puuduste nimekiri ja asuda neid kõrvaldama? Kelle rahakotist see parandamine? Kas ilma puudusteta ja kvaliteetselt ei võiks ja saaks kohe teha?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Manowarile »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas To Hundipoeg »
- sashaobrok
- Ehituspenskar
Tõsi ta on.maik kirjutas: Sashabrok tundub olevat "hunt lamba-nahas".
Vahest paneb rumal aju liigselt püüdlikult head tahtes lollusi rääkima.
a üldisemalt: näe püüan siin keset lambakarja õngi jagada, aga kõik nõuavad kala kuram:)
PS. Näe nime alla ka ehitusspets tekkinud. Paistab, et kui piisavalt möliseda, siis oledki spetsialist valmis.

Lugemata postitus Postitas aivar0102 »
See millimeetrite tagaajamine lihtsalt kole kallis töö, seda ei jõuta tegijale kinni maksta.
-
- Korralik postitaja
Ise oleme ka soomes seda tööd vaid teinud.Ise ostnud neid konesi pole kuna meie profiil on vähe laiem kui vaid pahteldus.oleme teinud seda rendi masinatega.Ühe korra oleks isegi masina tasuta endale saanud aga fortuuna keeras viimasel hetkel selja.Nimelt läksime kunde juurde kellel oli vaja välisfassaadi teha ja mida me näeme hoovis seisab cura masin.Küsisime, et kelle oma ja kas võib sellega teha, omanik kohe päri muidugi, et selle omanik surnud ja masin seisab 2 aastat juba hoovis.Tegime siis kone korda vahetasime teo ja keele ära mis tal oli pooleks läinud.Pidime siis järgmine päev tööle hakkama aga kahjuks ei saanud, kuna kone omanik oli surnust ülesse tõusnud ja hommikul pani juba oma kone käru peale

Saime siis rendist vähe suurema kone mis segas ise segu valmis ka ja voolik oli 40m pikk. Siis sai pea 3 kuud käia perest peresse ja teha selle konega fassaaditöid. Ja võib öelda, et pappi tuli nagu muda, labidaga kühveldasime seda auto pagasnigusse.

Ja siin vaidleks sulle külaline siba vastu, ei olnud kergemat seal midagi, olin ikka päris laipp peale 10-14 tunnist sügamist, olin selles ahelas liibimees.Iga päev tööle minna oli piin teades mis ees ootab, lootes, et see piin kord lõppeb ja saab kodus raha lugeda.

Korra pidime selle ostma ka koos kompressoriga kui eestis pakkus üks firma 5000m2 teha ja oli nõus poole rahast laenama, et masinad saada ja et maksame selle poole pärast tagasi.Sebisime masinad välja 30%-se alega.Aga firma tõmbas meile mütsi pähe ja sebis masinad endale ja pani oma mehed nendega tööle.

-
- Korralik postitaja
Lugemata postitus Postitas hdi128 »
Kuna siin on ka staašikamaid tegijaid siis nii põnevuse pärast tahaks teada palju maksti standart tööde eest aastal 1995 kuni natuke edasi. Tegu on rohkem nagu uurimusega nii et ärga kõvasti lööge. Aga jätkake ikka samas vaimus

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas To hdi128 »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid