Villanuga villa lõikamiseks.

kuidas soojustada oma elamist
jjn
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Villanuga villa lõikamiseks.

Lugemata postitus Postitas jjn »

Millega on hea lõigata kivi-, klaas jne. villa, ka kõige paksemaid mõõtusid ?

Olen poes näinud müügil nn. villanugasid ja lausa nelja erinevat tüüpi hammastusega, tera pikkus a 25-30 cm. On õhema painudva plekist teraga ja ka jäigad vähepainudvad paksemad terad. Tera laius 4-5 cm. Hammastuse järgi on nagu merelaineline kaarjate hammastega, kandiliste hammastega ja sirge teraga. Hinnaklass nendel nugadel a 200-300 krooni, mis on päris priske.

Huvitab, kas on kellelgi jagada kogemusi nende nugade kasutamisest, kuidas on lõigata, kas vajavad eraldi teritamist ja kuidas seda siis tegema peaks, õiged töövõtted (kas lihtsalt tõmmata või teha saagimise liigutusi edasi-tagasi) jne.

Sain korra proovida väikeste kandiliste hammastega, see katkus küll tublisti villa kiudusid lahti lõike lõpufaasis ja ega ta ikka ei lõiganud ka, pigem nägi nüsimise moodi välja see toiming.
Tundub, et parem on jamada nende 10,-- krooniste tavaliste nugadega. Aga viga selles, et tera on ikka kohati liiga lühike nendel tavalistel.

Kuna enamus villapaigaldamise tööd seisab veel ees siis on kogemused teretulnud.
Allan
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 9 korda

Re: Villanuga villa lõikamiseks.

Lugemata postitus Postitas Allan »

Oma katuse jagu 150mm ja 100mm kivivilla plaate lõikasin tavalise käsisaega.
Ei kujutaks küll ette paberinoaga nüsimist (kui see on see "10,-- kroonine tavaline nuga").
Viimati muutis Allan, 07 Nov 2008, 10:31, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

need painduva teraga lainelised on mõeldud pehmevilla jaoks. Kõvavilla võib vast jahh nüsida ka saega.
Samas olen ka näinud sellist pulli, et vana saag teritatakse ära , kuni hammaste kadumiseni. Saab hea ja terava villanoa :good:
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Ma panin köögist ühe leivanoa vasakule :oops:
Lõikab väga hästi.
wake
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas wake »

Endal see lainelise teraga fiskarsi nuga. Päris hea.
~300kg kuumi kive, kolm vihta ja paar õlut
iffoniff
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas iffoniff »

Nuga ei tohiks kindlasti painduv olla kui tahad sirget lõiget ,mingisuguseid sakke pole samuti vaja , kõige paremad on ikka vanad head pussnoad kaarja otsaga .
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Ma olen seda kõvakatteta villa selle fiskarsiga lõiganud. Umbes 500 ruutu. Nii 100 kui 150 pakusega. Ainuke jama on see, et peab lõikama mingil pehmemal asjal. Ise olen ühe vana papist ukse sinna alla pannud ja pole noal viga midagi. Samas üks tuttav lõikas seda suvalisel pinnal ja ega sest noast enam palju järgi pole.
villakunn
külaline

Lugemata postitus Postitas villakunn »

Nuga peab olema sakilise teraga, muu on juba sinu otsustada mis on mugav hoida jne. See fiskars sakiline peaks hea valik olema. Need sirge teraga noad nyrinedes ei taha enam l6igata, vajutavad niisama villa kokku. Olen ise selle sakilise fiskarsiga nii m6nedki kilomeetrid paroci erinevaid tooteid paigaldanud.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Suur, pikk, terav, soovitavalt terasest nuga lõikab väga hästi. Ei mingeid sakke polnud. Lõikasin õues muru peal, kuid kasutasin ka soome pappi või puidust alust. Lõikas täpselt nii, kuidas tahtsin.
Vasta