Ardi kirjutas:Olen mõelnud küll.Kas on kedagi pakkuda?Hiid kirjutas:naise maija toomise peale ei ole mõtelnud? Kaoksid muudki probleemid...
3 aastat juba otsin,saatnud ka ca 2500 kuulutuse peale kirju,aga tulemus,nagu näha, 0.
Aga see on nagu ehitusfoorum ja võiks vastata õhsoojusumba teemal.
Ma pole nagu müügis näinudki parema COPiga õhksoojuspumpasid müügis,kui selle Mitsubishi 5,45.
Õhksoojuspump
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Re: Õhksoojuspump
Lugemata postitus Postitas Veikko »
Lugemata postitus Postitas tiitk »
Panin sellise termostaadi taha, aga üllatuseks jääb ikka ca 95-100W pidevalt tiksuma ka siis, nii et loodetavat kokkuhoidu ei pruugi saada- 225 krooni termostaat- võit ca 36 kWh kuus- tasuvusaeg 6 kuud. Otsin mõõteriista ja mõõdan eraldi küttekaablid ära- praegu nende tarbimine kokku oli vaid 50 W.aare kirjutas:Kui tahad küttekaabli vaid miinuskraadidel töös hoida, kasuta kapillartermostaati (maksab 150-200 kr), millel annab sisse-väljalülituse temperatuuri ise valida. See ei mahu välisosasse, aga niiskuskindlasse karpi paigaldatuna võiks ta paikneda välisosa lähedal seinal. Pole probleemi, kui ka seadmes oleva bi-metalltermostaadiga ahelasse jääb (see lülitab kaabli toite -3C juures sisse) ning kapillartermostaat siis 0C juures lülitab küttekaabli välja. Garantiiperioodil peaksid konsulteerima paigaldajaga.Hiid kirjutas:Kuidas lahendada situatsioon, et plusskraadidel ei oleks sulatuskaabel pidevalt taga?
Kui seadme töös olles kulub mul 450-600w/h enamasti, siis 140w/h seismise peale kuludes on seda minu jaoks paljuvõitu.
Millisesse osasse automaatika vahele tuleks panna? Milline? Mingi katlajuhtimis agregaat?
Võib-olla sööb need liigsed vatid alla +5 +7 kraadisel temperatuuril ära sisseehitatud kompressorisoojendus (kuigi manuaalist saan mina aru, et soojendus lülitub sisse alles pool tundi peale seadme väljalülitamist).
Või ei peatu see kaadervärk enne kui välistemperatuur on 7 kraadi? Äkki keegi proovib üheselt lahti seletada.
When the outdoor heat exchanger temperature is lower than temperature and the heating operation has
been stopped for 30 minutes, power is applied to the compressor and the compressor is heated.
(By heating the compressor, warm air is quickly discharged when operation is started.)
When operation was started, and when the outdoor temperature rises to temperature or greater, preheating
is ended.
17. COMPRESSOR PREHEATING
(Table 11 : Preheating Operation / Release Temperature)
Temperature Temperature
ASU15/18RLQ 41°F(5°C) 45°F(7°C)
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas Ardi »
Ma tean seda,et COP on kasutegur +7 kraadi juures.Veikko kirjutas:Selline cop vaeval alles +7 c juures. Vaata aga selle massina copi -15 -0 vahel. Loodame et sa ei teinud kokkuhoiu eelarvestust cop 5,45 jääb aastaringselt.
Ardi kirjutas:Olen mõelnud küll.Kas on kedagi pakkuda?Hiid kirjutas:naise maija toomise peale ei ole mõtelnud? Kaoksid muudki probleemid...
3 aastat juba otsin,saatnud ka ca 2500 kuulutuse peale kirju,aga tulemus,nagu näha, 0.
Ma pole nagu müügis näinudki parema COPiga õhksoojuspumpasid müügis,kui selle Mitsubishi 5,45.
Ega ma enda pumpa - kraadide juures praktiliselt kasutanud polegi.Olen ikka halgusid ahju ja pliidi alla toppinud,seda enam,et praegu on küttepuumüügiga raskusi.
Seega minu jaoks ongi oluline see 0 ja +14 kraadi vaheline keskmine kasutegur.
- kraadide juures kasutan pumpa vaid kahel juhul;
1) On vaja hoida stabiilset temperatuuri toas
2)Pole pikemat aega kodus
3)On tõesti nii kiire,et pole aega kütta.
Osutan ka palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
Ardi kirjutas:Ma tean seda,et COP on kasutegur +7 kraadi juures.Veikko kirjutas:Selline cop vaeval alles +7 c juures. Vaata aga selle massina copi -15 -0 vahel. Loodame et sa ei teinud kokkuhoiu eelarvestust cop 5,45 jääb aastaringselt.
Ega ma enda pumpa - kraadide juures praktiliselt kasutanud polegi.Olen ikka halgusid ahju ja pliidi alla toppinud,seda enam,et praegu on küttepuumüügiga raskusi.
-
- Ehitusguru
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas Ardi »
No COP on neil madalam,hind kõrgem ja tundub et Mitsubishi siseosa filter on ka vist parem.Veikko kirjutas:Võid vaadata siis juba ka toshibat http://www.refteh.ee/index.php?lang=est ... 2755912223 siia saad ka telefoni juhtimise taha ajada. Temal ka +8 temp hoidmise reziim ja copid head.
Ardi kirjutas:Ma tean seda,et COP on kasutegur +7 kraadi juures.Veikko kirjutas:Selline cop vaeval alles +7 c juures. Vaata aga selle massina copi -15 -0 vahel. Loodame et sa ei teinud kokkuhoiu eelarvestust cop 5,45 jääb aastaringselt.
Osutan ka palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Lugemata postitus Postitas Husky »
Majaremondi käigus on siseosa labad, luugid, radikas jne. kattunud korraliku tolmu kihiga.
Filtrite, restide jne ( kõik mille saab eemaldada ) puhastamine on selge teema, aga ülejäänud korpus.
Tolmuimejaga pole võimalik seal vahel sebida. Kas on mõeldav näiteks kompressori ja suruõhuga lennutada see tolm sealt minema.
Lugupidamisega
Husky
-
- Korralik postitaja
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas korsten »
Husky kirjutas:Küsimus siseosa puhastamisest ( Nocria )
Majaremondi käigus on siseosa labad, luugid, radikas jne. kattunud korraliku tolmu kihiga.
Filtrite, restide jne ( kõik mille saab eemaldada ) puhastamine on selge teema, aga ülejäänud korpus.
Tolmuimejaga pole võimalik seal vahel sebida. Kas on mõeldav näiteks kompressori ja suruõhuga lennutada see tolm sealt minema.
Lugupidamisega
Husky
Ventilatsioonitööd, hooldus, torustike puhastamine
-
- Korralik postitaja
- Kontakt:
Veikko kirjutas:Võid vaadata siis juba ka toshibat http://www.refteh.ee/index.php?lang=est ... 2755912223 siia saad ka telefoni juhtimise taha ajada. Temal ka +8 temp hoidmise reziim ja copid head.
Lugemata postitus Postitas atsss »
üks põhimõtteline küsimus.
Kas poleks võimalik välisosal asetada õue ainult radiaator-ventilaator
aga muu kraam mis välisosas, võiks olla hoopis soojemas ruumis?
Jääks ära igasugu soojendamised jms jamad. Kui on võimalik näiteks sedasi paigaldada, et muu osa asub maja keldris, radikas õues maja ääres ventilaatoriga ja nonde vahelised torud ehk miski 2x1m parimal juhul ... kui on piiranguid ??
parimat,
H
-
- Korralik postitaja
- Kontakt:
Aga soenduse poolest: http://www.planray.ee/?id=48&op=picture&pic_id=419
Siin pildil on väljas õhk/vesi SP välisosad, neil on õues siis ainult ventikad ja radikad. Kompressor siseosas. Ja pildilt võid näha, kui jääs on korpused.
-
- külaline
- nosy
- Korralik postitaja
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas nosy »
Bluffi 3 astet: väike vale>suur vale>STATISTIKA
Kui pole antud paigaldatud seadmete arvu (mudelite kaupa) ja siis neil esinevate rikete arv, kaotab kogu see info igasuguse mõtte. Teadaolevalt paigaldatakse põhjamaades peamiselt Toshiba, Mitsubishi, Panasonic ja IVT õhksoojuspumpasid - seega on loogiline, et neil ka numbriliselt kõige rohkem rikkeid. Tõese info annaks defektide suhe paigaldatud seadmete arvuga %-des

-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 65 korda
- On tänatud: 16 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas heints »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas miis »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Ikka või teha sellist müra. Kortermajas on ühistu ja kõik sellised paigaldused peavad olema kooskõlastatud ühistuga ja seda kirjalikult. Samas ei ole välistatud ka kirjaliku loa saamise vajalikus omavalitsuselt.miis kirjutas:Mul mure seoses soojuspumba poolt tekitatud müraga. Naaber nimelt paigaldas pumba katusele korstnajala külge, mis läbib ka meie korterit. Sellest ajast peale kostub meie korterisse pidevalt madalal sagedusel undamine aga naaber väidab et pump sellist häält küll teha ei saa. Kas oskab keegi arvata kas soojuspumba välisosa võib sellist müra tekitada?
- nosy
- Korralik postitaja
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas nosy »
Mul sama jama, sest naaber paigaldas korstnajala vastu magamisvoodi+pumba. Sul vist pidev-ühtlane müra, aga meie korsten undab tõsiselt ( madalal ja kõrgel sagedusel ähin-puhin-kiljumine) ja pärast veel solin-sulin vannitoas - pesevad vist pumba siseosamiis kirjutas:Mul mure seoses soojuspumba poolt tekitatud müraga. Naaber nimelt paigaldas pumba katusele korstnajala külge, mis läbib ka meie korterit. Sellest ajast peale kostub meie korterisse pidevalt madalal sagedusel undamine aga naaber väidab et pump sellist häält küll teha ei saa. Kas oskab keegi arvata kas soojuspumba välisosa võib sellist müra tekitada?

- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »

-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Koristaja »
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/06/i ... origin=rss
-
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas Priit Peljo »
Olen minagi sellele mõelnud aga pole välja mõelnud.Aleks kirjutas:Mind ikka huvitab kangesti, kuidas saab 1 (loe: üks) seade kütta terve maja. Kas majas siis tube ei olegi, on vaid 1 suur hall.novaserv kirjutas:85ruuduse maja kütaks ilusti ära meie 9900 kroonine lg mis on praegu soodus müügis täpsemat lisainfot http://www.novaserv.ee ja soojuspump on oma hinnaklassis soodsaim kütte võimalus mis aitab raha säästa
Pumbamüüjad soovitavad uksed lahti jätta. Ei tahaks nagu uskuda, et mööda maja on laiali veetud õhukanalid. jne.
võibolla on siin foorumites selgitatud nende paigaldamist täpsemalt või viitsib mõni õhk-õhk s-pumba müüja mind selles vallas natuke valgustada.
Lugemata postitus Postitas andre128 »
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas küttevahetaja »
Kellelgi kommentaare?
-
- Ehitusveteran
- On tänatud: 29 korda
Lugemata postitus Postitas Coolhouse »
Soojuspump ei ole selline asi mida ilma tehnilise toeta soetada.
Silmas tuleks pidada et andmed on antud +7C välisõhul .
Külmema ilmaga võib karta et tuleb kasukas selga panna ja seda Bailu
müüjat või tootjat kuskile otsima minna.
Müük, hooldus. info@coolhouse.ee
Lugemata postitus Postitas Ats123 »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas and »
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
sest sa oled ostnud omale põhjamaade versiooniand kirjutas:Miks tarbib Õhksoojuspump OFF seisus ikka -100w ? Teab keegi

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed