Küttesüsteem

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
MartM
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Küttesüsteem

Lugemata postitus Postitas MartM »

Tere !

Plaanin osta maja, millel on hetkel õhk-kaminaküte ja elektriküte. Kuna olen selle maja ostuga veel kahe vahel, sest kardan, et elekrtiküte on piisvalt kallis.Maja üldpind on 280 ruutmeetrit.Kuna olen ise suhteliselt võhik küttesüsteemide osas, siis palun tarkadelt nõu.
Kas tasub sellist maja üldse osta, millel on elektriküte ? Kui see osta, siis arvatavasti tuleks leida odavaim lahend uuele küttesüsteemile. Kuidas Teie teeksite ja mida soovitaksite teadmatule ? Äkki oskab keegi teha sellise umbkaudse väljamineku uuele küttesüsteemile üleminekuks, siis oskaksin ka maja hinnas tingida. Gaasitrass puudub, nii et see on välistatud. Tänud kõigile abistajatel !
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 13 korda
Kontakt:

Re: Küttesüsteem

Lugemata postitus Postitas Veikko »

Mis elektriküte sel majal on kas radiaatorid või põrandaküte. Nõua müüjalt 2 aasta elektrikulu andmed, need näha eesti energia kodulehel klienditeenenduses(saab ka sisse läbi pangakonto iseteenendusse), siis teed otsuse. Kas sellel kinnistul on vaba maad et paigaldada sinna maaküte.
MartM kirjutas:Tere !

Plaanin osta maja, millel on hetkel õhk-kaminaküte ja elektriküte. Kuna olen selle maja ostuga veel kahe vahel, sest kardan, et elekrtiküte on piisvalt kallis.Maja üldpind on 280 ruutmeetrit.Kuna olen ise suhteliselt võhik küttesüsteemide osas, siis palun tarkadelt nõu.
Kas tasub sellist maja üldse osta, millel on elektriküte ? Kui see osta, siis arvatavasti tuleks leida odavaim lahend uuele küttesüsteemile. Kuidas Teie teeksite ja mida soovitaksite teadmatule ? Äkki oskab keegi teha sellise umbkaudse väljamineku uuele küttesüsteemile üleminekuks, siis oskaksin ka maja hinnas tingida. Gaasitrass puudub, nii et see on välistatud. Tänud kõigile abistajatel !
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
Aleks
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Aleks »

Kõik sõltub ju maja hinnast, ruumide paiknemisest ehk kas seal on olemas tehniline ruum, kuhu hiljem oleks võimalik paigaldada soojuspump või katel (tahke-, õli-). Viimasel juhul pead arvestama ka kütusehoidlaga - puukuur, vedelkütusemahuti. Samuti uuri või veel parem lase spetsialistil uurida kamina, selle paigalduse kohta. Eks see keskküttesüsteemi väljaehitamine on küllalt kallis lõbu. Kas aga sellel mõtet on? raske öelda. Keegi ei tea ju homseid kütuse (sh elekter) hindasid ka.
Meie kliimavööndis on aga maja küttesüsteem üks olulisemaid asju, et end kodus hubaselt tunda.
korsten
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas korsten »

Tahaks ka jah teada, kas on vesi küte või kaabliga elektriküte?

Soojuspumbad Sisekliima Küttekaablid Kesktolmuimejad Teemantpuurimine http://www.planray.ee
Ventilatsioonitööd, hooldus, torustike puhastamine
MartM
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas MartM »

Kaabliga elektriküte on seal.
korsten
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

No õhk kaminaküte on olemas. Elektriga ilmselt peaksid kütma vannitoad/wc-d ja võibolla ka köögis kivipõrand, siis ka seda.
Kui puudega ei viitsi jamada, siis ilmselt kõige mõistlikum õhksoojuspump ja vajadusel kaminaga juurde kütta vajadusel. 280 ruutu muidugi ühe pumbaga ära ei küta aga isegi 2-3 soojuspumbaga peaks tasuvusaeg küllalt normaalne olema. Põrandad üles võtta ja vesi põrandaküte panna oleks suht kallis ja tülikas, otse elektriga 280 ruutu kütta ka väga kallis. Aga no mina Sinu rahakotti näinud pole :D
MartM kirjutas:Kaabliga elektriküte on seal.
Soojuspumbad Sisekliima Küttekaablid Kesktolmuimejad Teemantpuurimine http://www.planray.ee
Teema algataja
külaline

Lugemata postitus Postitas Teema algataja »

Eks ma ikka sellepärast küsingi, et rahakott pole nii suur. Kui maja ostad, siis pead ikka mõtlema kokkuhoiule, kuna korteris ei saa ma radikaid keerata ja mõõtjaid peale panna, sest kortermajal on ühetoru süsteem.
korsten
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Novot, siis mina igatahes soovitan Sulle õhksoojuspumpa.
Võibolla on kellegil ka mõni parem mõte, eks vaata ja kuula maad.
Teema algataja kirjutas:Eks ma ikka sellepärast küsingi, et rahakott pole nii suur. Kui maja ostad, siis pead ikka mõtlema kokkuhoiule, kuna korteris ei saa ma radikaid keerata ja mõõtjaid peale panna, sest kortermajal on ühetoru süsteem.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kui suurel majal on küte lahendatud odavaimal võimalikul viisil, siis tekib küsimus kuidas see maja ehitatud on - kas odavaimal võimalikul viisil. Enne kui ostad nõua energiamärgist ja lase maja termokaameraga üle vaadata. Paha ei tee ka alarõhutest. Pakkumine võib olla tõesti ka hea ja kvaliteetne. Aga kui on "spetsialistide ehitatud buumimaja", mis siis teed. Tegelikult el. radikad + õhkküttekamin + VÄGA KORRALIK VENTILATSIOONIAGREGAAT peaks olema piisavad, et mitte teha lisainvesteeringut küttele.
korsten
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

korsten kirjutas:Kui puudega ei viitsi jamada, siis ilmselt kõige mõistlikum õhksoojuspump ja vajadusel kaminaga juurde kütta vajadusel.
Novot, eelkõnelejaga olen ma täitsa nõus, tegelikult on olemas. Aga nagu ma enne ütlesin, et kui puudega ei viitsi...
Ja mina soovitaks soojuspumba tehnoloogial töötavat soojuspumpa: http://www.planray.ee/files/File/Merair ... 300ppi.pdf
Hind on krõbe, üle 50tuh aga päris korraliku seadme saab ka poole odavamalt.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: Enne kui ostad nõua energiamärgist ja lase maja termokaameraga üle vaadata. Paha ei tee ka alarõhutest.
Kas neid juba jagatakse? Ootan huviga siiailmuvaid postitusi energiamärgiste mittevastavuse kohta (a la stiilis- ma kulutan nii vähe aga hinnati ikka energiakulukaks; või siis vastupidi et ostsin madala energiakuluga hoone aga kulub ikkagi palju) :D
Kasutaja avatar
tubasoojaks
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tubasoojaks »

soovitan hakata pidama arvestust energiakulutuse üle AASTAS:

1.kogu maja elektrienergia kulu kWh aastas
2.kütteenergia kulu aastas - õli liitrites või gaasi m3 või pelletit tonnides...

nende andmete alusel saab kergesti leida kui energiasäästlik või -tuhlav on Teie eramu
ehk siis aasta energiakulu kWh elamispinna 1 m2 kohta
samas ongi see näitaja energiamärgise alus
ka võib eraldi arvutada kütteenergia kulu ja tarbeelektri

kes saab aru, võib lugeda täpsemalt http://www.motiva.fi
võib kasutada google vms translatorit

Lämmöntarve
normaalisti lämpöeristetty nykyaikainen pientalo: n. 120 kWh/m2
matalaenergiatalo: n. 60 kWh/m2
käyttöveden lämmitys: 750-1 000 kWh/asukas/vuosi
Lämmitysenergian kokonaiskulutus
lasketaan jakamalla lämmitysenergian tarve lämmitysjärjestelmän hyötysuhteella tai lämpökertoimella
Huoneistosähkön kulutus
tyypillinen vuosikulutus 35-50 kWh/m2, keskimääräisessä pientalossa 5 000-6 000 kWh
Kiinteistösähkön kulutus
koneellisella ilmanvaihdolla varustetuissa vesikeskuslämmitteisissä pientaloissa kiinteistösähkö tavallisesti 4-8 kWh/m2
Vuotuiset perusmaksut
Huolto- ja korjauskustannukset
Elagu kodumaine energia:):):)
Vasta