Ahju siseuks pooleks, mida teha?

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
põrr
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Ahju siseuks pooleks, mida teha?

Lugemata postitus Postitas põrr »

Selline mure, et üürnik lagastas korteri ära ja on ära lõhkunud ka vana veneaegse ahju metallist siseukse. Sisemine uks on sisuliselt keskelt pooleks.
Pilti katkisest uksest näeb siin
Pilt

Kogu ahi on näha siit Pilt

Kas on mõtet proovida siseust kuidagi poltide ja plaatidega paigata või peaks ikka kogu ukse välja vahetama?
Need komposiitmaterjalidel põhinevad nn vedelmetallid vist nii kõrget temperatuuri ei kannata, et neid paikamiseks kasutada :(
Puudub ka ettekujutus kuidas see vana uks sinna ankurdatud on. Kardan et kogu ukse maha võtmiseks ja uue korralikuks kinnitamiseks tuleb ülevalt alates pea terve ahi maha lammutada ja seda ei tahaks teha, seda enam et ahi on plekkkesta sees, aga ilma lammutamata ei pruugi uus uks vist pidama jääda kui lihtsalt vana uks välja uuristada...
Mida siinsed spetsialistid soovitaksid?
ollalla
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Ahju siseuks pooleks, mida teha?

Lugemata postitus Postitas ollalla »

Tere
Sellise väikese vea saab korda teha.
Ühendust saab meiliteel: kollo12@hot.ee
Hannes
talupoeg
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas talupoeg »

plaadi ja poldiga paika ära .kestab veel kaua.väga hea paikamis ribad saab soomekelgu jalastest.
hobusega katusel
Peetripoeg
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas Peetripoeg »

Kaks võimalust!
1.Lase kokku keevitada,kui malmi koostis lubab,malmi keevitamiseks elektroodid müügil.
2.Vanakraami kauplustes peaks selliseid uksi olema lademetes.Siseukse mõõt ainult võta kaasa.Traadist ing painuta sirgeks ja saadki siseukse kätte.
Muu lappimine tundub isiklikult ebadekorrektne.
Aga see siseuks peab seal olema.
alka28
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas alka28 »

pole seal keerulist midagi vana siseuks eest,uus asemele ja valmis,kui on huvi siis mul seisab yks selline siseuks jõudu,lihtsam igatahes kui hakata keevitama või lappima ja jääb tugevam olen neid siseuksi vahetand ja ei võta kaua aega
Kasutaja avatar
varukas
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas varukas »

Kõige lihtsam oleks leida samasugune siseuks.Aga kuna tegu umbkoldega ahjuga,siis siin ongi probleemiks siseuksele tulev kõva kuumus .Sütt segades tõmbad teda ikka ukse poole ja temp.on kõva.Kui maja on hästi soojapidav ja ahju vähem köetakse siis jääb uks ka terveks.
Olen omal ka juba korra ust vahetanud ja sellel on ka juba pragu sees.Minul ongi probleemiks kehv soojustus ja iga päevane kütmine.Kui ikka sooja tahad saada tuleb rohkem kütta.
Siseukse sain kätte nii ,et tõstsin ukse ülesse ,saagisin traathinge ukse alt läbi, et jääks mingi junn alles.Siis tuli traathing lahti ja väänasin ukse altpoolt ettepoole välja ning käes ta oligi.
Ainukeseks mureks on et kui nüüd roobiga sütt segada siis võib ukse selle hinge alumise otsapealt maha tõsta ja kuna metall paisub ei lähe ta alati kohe pesasse tagasi.
See on minu isiklik kogemus ja keegi ei pea minu järgi tegema võib olla saab veel lihtsamalt.
Jõudu tööle.
Suured kogemused kaminatest ja moodulkorstendest.Tel.51970570.
põrr
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas põrr »

Äkki kellegil on pakkuda malmist ahjuust välisraami mõõtmetega 41x28,5 cm (Tartu Valumehaanika toode). Võib pakkuda ka eraldi korralikku ilma mõradeta siseust. Minu kontakt 51 961 080
Vasta