viewtopic.php?f=2&t=14572Tihver kirjutas: Soovitage firmasid kes toodavad väljapoole avanevaid aknaid. Ise tean ainult kahte Viking ja Netoaknad. Viking on väga kallis ja Netoakendest ei oska midagi arvata.
Puidust akna valik ja tegijad
Re: Puidust akna valik ja tegijad
Lugemata postitus Postitas ponkskar »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Tihver kirjutas:Kuna aknad endiselt paigaldamata, siis tulen vana teema juurde tagasi. Tänaseks on kindel, et vaja on välja avanevaid aknaid. Aknad ise võiks tegelikult ka sisse avaneda, aga kolm rõduust suurusega 90-200cm peavad kindlasti välja avanema.
Soovitage firmasid kes toodavad väljapoole avanevaid aknaid. Ise tean ainult kahte Viking ja Netoaknad. Viking on väga kallis ja Netoakendest ei oska midagi arvata. Kas kellelgi on nendega kogemusi või on käinud niisama tutvumas ja oskab proffessionaalset arvamust avaldada. Hind ei ole ka neil just soodne, aga tunduvalt odavam kui Viking ikkagi.
Kui armastad sooja ja tahad, et aknadki seda paremini hoiavad, siis peaks valima kaheraamilised. Kolm klaasi, kolmed tihendid ja puhver(lengilaius) välis ja sisekeskonna vahel küllalt suur.
Välja avatavatel akendel on enamasti üks tihend ja seegi kuskil paketi sisemise klaasi tasapinnas e peaaegu juba toas. Nüüd kui suuremad targad soovitavad aknaid ikka paigaldada tõsisema soojustusega ühel taspinnal, siis nende akende lengi ja raami vahelt on ikka tõsine uure(kannion) ehk aknaraam tervikuna asub külmas keskonnas va sisemine pind.
Kui nüüd tuleb keegi ja väidab, et see on igati OK lahendus, siis palun tehke ka minusugusele selgeks kuidas selle akna raam ja leng piisavalt soojad püsivad?
loll taastaja
-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas sulus »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Tihver »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas priit699 »
võrumaal teeb puitakent REHPOL as vaata http://rehpol.ee/ tatumaal glaskek
üks miinus et kui valid glaskeki siis tea et kui klaas katki läheb ei sa sa klaasiliistu tervelt kätte ja vaja ilmselt tehasest uued tellida. tal nimelt liistu profiil mantliga. rehpolil seda probleemi pole. kvaliteet on aga mõlemal väga tiptop ja hinnaga praegu kõik võistlevad. kui tellid siis soovitan küsida roto sulusega pärast vähem jamasid. seda kasutab rehpol aga glaskekist pead küsima üle.
edu
Lugemata postitus Postitas McRicco »
Lugemata postitus Postitas Sisustaja »
Teeme puitaknaid vastavalt kliendi mõõtudele. Võimalik tellida ka kaarjaid aknaid. Omame kogemust muinsuskaitse all olevatele majadele akende valmistamises. Infot ja pilte tehtud töödest leiab meie kodulehelt: www.sisustuskoda.ee
Toome kauba ise kohale ning vajadusel ka paigaldus meie poolt! Küsi pakkumist!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Kalesy aknad ja rõduuksed »
KALESY aknatehas toodab puidust rõduuksi ka väljapoole avanevatena.Tihver kirjutas:Kuna aknad endiselt paigaldamata, siis tulen vana teema juurde tagasi. Tänaseks on kindel, et vaja on välja avanevaid aknaid. Aknad ise võiks tegelikult ka sisse avaneda, aga kolm rõduust suurusega 90-200cm peavad kindlasti välja avanema.
Soovitage firmasid kes toodavad väljapoole avanevaid aknaid. Ise tean ainult kahte Viking ja Netoaknad. Viking on väga kallis ja Netoakendest ei oska midagi arvata. Kas kellelgi on nendega kogemusi või on käinud niisama tutvumas ja oskab proffessionaalset arvamust avaldada. Hind ei ole ka neil just soodne, aga tunduvalt odavam kui Viking ikkagi.
Vaata Kalesy AKNAD, või või ARHITEKTILE-TOOTEJOONISED...
Kui on küsimusi, helista Kalesy aknatehase numbril: 6558 515
Edu valikutes:)
Eerik Kirs
-
- külaline
Re: Puidust aken valiks millise värvi?
Miks?Külaline kirjutas:...
Aga linaõlivärv on sobilik toode ainult vastava ala friikidele, kes viitsivad aastas 2 korda oma aknaid üle vuntsida. Tavakasutaja jaoks on see õnnetus. 5 aasta päast peavad nad oma lagunenud aknad välja vahetama. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
-
- külaline
-
- külaline
Re: Puidust akna värvivalik
Mis vaevalt:
-kellestki friigi teeb või
-aknahuku ajaks just 5 aastat või
-paneb 2 korda aastas vuntsima.
Enne purgi (linaõlivärvi, mitte lihtsalt linaõli) minemaviskamist ootan ära lisaks autoriteedi arvamusele ka teise poole "arvamuse" - materjali omadused, kasutuskeskkond ja tingimused.
Aga 3 aasta pärast kirjutan särgiseljale "reklaamiohver", kui katsepuit mul kuidagi lagunenud on, üritades muidugi eristada lagunemise põhjuse mingi tõenäosusega.. Igaks juhuks varun teise särgi ka - "friik". Nali naljaks, lihtsalt kahju oleks, kui toodete saatusi määraks midagi muud, kui mõnusalt täpselt ja kontrollitud hinnagud/kogemused.
Kui näitena siin see 5 aastat võtta, siis sellest saaks ma aru, kui arv tulnuks näiteks hindaja oma kogemusest või sellest, kui värvi kasutajate seas on palju neid, kes kasutavad seda juba kahjustunud puidul, mis naljalt ju tööstuslikku värvimisse ei satugi ja jäänud aastate arvu mõjutavad juba kasutusesoldud aastad ja tingimused..
Teisel aastal pole praegu vähimatki silmaganätavat muutust, ja enne seda oli see puit koorunud värviga üle 10 a välitingimustes.
Loomulikult ei saa välistada mingite tootjapoolsete lisandite mõju värvi omaduste ja maine parandamisel. Et see lihtsalt on pisut vähem tühine.
Millegi õnge ostjad-tarbijad ju lähevad ja mulle vähemalt tarbijana sobiks, kui see poleks filosoofia vaid teadlik valik, kui valin uue ja senise raami vahel. Postitus sundis mind oma valikus kahtlema, paremat asemele pakkumata. Sest alati ju pole kogu akna väljavahetamine parem ja siis ma ju ei valigi pakutud kahe - linaõlivärvi ja tööstusliku vahel.. Ma isegi ei tule kõigi valikute peale, rääkimata parima äratundmisest.
Seda võin kinnitada, et lõv.tervislikkus võib mõneti müüt olla, kuna on inimesi, kellel see lõhn tugevalt ebameeldiv.
Olen teemas juba üsna mööda..
Parimat.
-
- külaline
Selleks töötabki tsiviilmaailm välja tehnilisi norme, et igaüks ei jõua materjale ja tehnilisi lahendusi praktikas kontrollida.
Ka mina pole oma õues lõv kontrollinud, aga oskan lugeda vastavate valdkondade autoriteetide poolt kirjutatud käsiraamatuid.
Lugupidamisega. Alar Piirfeld
-
- külaline
Oi. Ma nimelt olengi üle-eelmise postituse lühendit "lõv" kasutanud "Maali tarekeses", mitte keegi hr. Kirs(s). Mis mu postituse peaiva oluliselt muuta ei tohiks. Huvitav, mis oleks siis lõv-st parem(ad) valik(ud) tarekestes jm taolistes paigus..
Ikka parimate soovidega.
Nojah, mul on üheselt mõistetavas eneseväljenduses arenguruumi..

Ma tõesti soovingi parimat. Ka aknale, nii uuele kui vanale.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas keemik »
Ma katsetan. Ühes Nõmme 19 sajandi lõpu väikeses kortermajas. Alumises korteris telliti akende restaureerimine firmast: 7 akent, 4000 eurot + käive. Ma teen enda aknad teisel korrusel ise: kolm akent, kuluvahendid siiani ca 100 eurot, uued klaasid ja kolm paketti 100 eurot. Töödega alustasime hiljemkui all firma. Ma vahepeal jõudnud krohvida, põrandaid lihvida, vannituba ehitada. Olen sama kaugel kui firma akendega. See selleks
Mina värvin linaõlivärviga, sikatiiviks mangaan, seega vist päris algupärane värv ei ole (kuivab ca 24 tundi). Pintsli triibud jäävad näha (pidavat olema isegi hea, sest kui ei jää, pole järelikult tehtud käsitööna ning mitte linaõlivärviga). Värvi kulub vähe ja katab kenasti. Lõhn on parem kui lahusti lõhn.
All kasutab firma uuema retseptiga isetasanduvat aknavärvi. Jääb päris sile. Meenutab natukene eemalt plastikakent, lähedalt uut puitakent katva värvi all, aga nagu ei ole ka. Minu hinnagul mõjub linaõlivärv antud kontekstis paremini.
Maja fassaadil on näha hästi, kus on kasutatud veel linaõlivärvi: värv on kriidistunud (nagu soomusjaks muutunud), aga püsib kinni. Seal, kus on uuem värv, koorub suurte tükkidena. Seal, kus on Nõukogude ajal värvitud, ei kannata üldse kriitikat.
Annan 5 aasta pärast tagasisidet, mis erinevad värvid teevad akendel. Linaõlivärvi ei tohiks vajada 2 korda aastas üle värvimist. Kui linaõli hakkab UV ja ilmastiku toimel väga ära aaduma, peaks piisama ka lihtsalt linaõliga üle pintseldamisest ja mingi teatud aastaste vahedega soovitavad asjast teadjamad üle värvida.
Fassaadile tuleb ka kindlasti linaõlivärv. Kui oleks uued aknad või uus fassaad kuskil põllurajoonis Saue lähedal, siis valiks ehk tänapäevase värvi. Aga see minu arvamus, seinas ka savikrohv ja põrandal vana laud. Samas, vannituba kips ja sõrestiku vahel välisseinas EPS. Päris ökopervert nagu pole.
-
- külaline
Seda enam olnuks üsna tänuväärselt lugupidav nendele ka viidata. Enne üheselt hukkamõistva hinnangu levitamist mitte ainult konkreetse töökoja võtmes vaid kogu toote ja selle tarbijaskonna suhtes. Mul suva, kui väited oleks õigepoole olnud, kui peakski 2 x aastas lisatööd tegema aga pole ju, eksitav oli sedasi!Külaline kirjutas: Ka mina pole oma õues lõv kontrollinud, aga oskan lugeda vastavate valdkondade autoriteetide poolt kirjutatud käsiraamatuid.
Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Ma pikemalt ei peatuks, mida kõike ma ise tarbijana kontrollimiseks ette olen võtnud, avastades, kui muutuvad on autoriteetsuse piirid. Eriti, kui tegemist on millegagi, mida toodetakse ja turustatakse. Kui tarbijat on vaja milleski veenda.. Ja kui mängus on väga mitmed asjaolud, mille kõigega mingi teksti koostamisel ja/või arvamuse kujunemisel arvestatud pole.
Kes ise ka uurib, see taipab, et nt linaõlivärvi puhul selle kasutamisviis (pinna ettevalmistus, erinevad kihid, ajastus, krunt, mis pole lahjendatud värv jpm) mõjutab ka mõndagi, nagu seda paljude asjade puhul, kus tootejuhis kogenematu jaoks just ammendav pole..
Mu enda kogemus ja tulemus lubas kahelda. Vb. mõnedel teistel tingimustel, teinekord, saan veel mitmeid teistsuguseid tulemusi, vb olen järeldusi tehes eksinud, jne.

Aitäh tegelikult ka, ma tõesti vähemalt ühe akna veel alküüdidega ka värvin. Kuigi suur osa ostust aurab siis minema. Aga kasvõi kuivamisaeg praegusel aastaajal mängib rolli.
Keemiku katse on huvitav. Kusjuures, konksuga küsimus (retooriline) - mitu restauraatorit peab restaureerimisfirmas töötama, et näites kirjeldatud objekt saada..
Tööks kuluvat aega see sugugi seletada ei pruugi, sest samahästi võib neil seal lengide-raamide-krtteabmille kallal selliseid avastusi olla, mida keemiku akendel lihtsalt pole või ei pruugi ta näha samu vajalikke töid tegemiseks, mida spetsialisti silm.
Parimat, ikka tarekesest.
-
- külaline
tarekesest kirjutas:/../
Enne purgi (linaõlivärvi, mitte lihtsalt linaõli) minemaviskamist ootan ära lisaks autoriteedi arvamusele ka teise poole "arvamuse" - materjali omadused, kasutuskeskkond ja tingimused.
Tarekesest veel, et ühe osapoolena (olgu see siis teine, kolmas vm) pidasingi silmas mitteinimfaktorit ehk materjali ja toodet, puitu ja värvi. Kui toode on suunatud mingitesse tingimustesse, mingite materjalide kombinatsiooni, siis lõv näites oleks see mainitud arvamus kas värvi püsimine või mittepüsimine teatud ajal teatud omadustega ja puit selle all samamoodi. Puit "arvab", et ei sobi - tuleb maha. Liigne niikus värvitavas puidus "arvab" midagi ja rikub ka tulemuse. Tädimaalilik paks värvikiht inimfaktorilt ja - värv "arvab" selle peale, et läheks krimpsu. Materjal ja toode "arvavad" = st reageerivad ka, nende reaktsioonide lugemise ja kirjeldamise oskus on kuldaväärt. Mida täpsemalt normid tabavad toote kasutamistingimusi jms, justkui seda kvaliteetsemad need oleks.. Aga normide kehtestamine on ka bisnis. Inimfakoriga.Külaline kirjutas:/../Kes on see teine pool, kes peaks hindama selle normi kvaliteedi taset? Kas tädi Maali oma tarekeses?/../
Sellepärast ma kogemust teooria kõrval hindangi, et mulle tarbijana on need 2 eraldi kaheldavad.
Oh, kuidas ei viitsi ise kõike uurida ja testida ja siis tahakski nõjatuda teiste poolt kontrollitud arvamustele, kogemustele, teadmistele. Aga nii kui midagi laitmise peale minema visata, osutub see millekski hinnaliseks ja kui kasutada kellegi soovitatut, osutub soovitus soovitaja naha, mitte minu järgi..
Aga teemapealkirjale vastates - tellisin plastakna, mitte puidu, sest ma ei näe puitaknal, milline on materjal viimistluse all, mida ka nt surutisaegsed töötajad aknasse kaasa on pannud ja tootjagarantii tundub hinnavahe juures liiga lühike, kui kordki üle 100 a-sed aknad ära näha.. Samas, kui näha juba teisi ja jummala (teoreetiliselt) jubedast materjalist veel vanemaid, siis muigan ja jätan paljudki asjad elus ise kontrollimata-katsetamata. Vb kunagi teen ise ühe raami.. Ja ütlen untsuminekul siis üldse mitteteinutele autoriteetselt, et halb puit ja halb materjal, kuigi kogemus oli hoopis napp heaks tulemuseks..
Kogu lugu sedakorda siit tarekesest.
PS. Maali oli tavatarbija sünonüüm, eks.
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tarekesest »
Ma ei tea tüütumat värvi värvijale kui lõv. Ainus emotsioon. Ja tüütud on ka argumenteerimata halvustavad vaidlused, mispärast ma sellistel puhkudel üritangi ise ära proovida, kui millegi halvustamine paljuvõitu inforuumi minu ümber võtab.Külaline kirjutas:Tere. No nii , olen sattunud minu poolt nimetatud "lõv friikide" turmtule alla. Tehniline ja majanduslik argumentatsioon ei ole vastuvõetav, prevaleerub emotsioon. Ja selle vastu ei saa mitte kuidagi mitte midagi olla - kui meeldib, siis tuleb seda toodet kasutada, tehnilised ja majanduslikud vastuargumedid on emotsiooni kõrval siis tühise tähtsusega. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Ja oleksin milletahes enda katsetatu suhtes samamoodi täpsustama tulnud, lugedes kellegi postitust, kes ise kogemust omamata toodet laidab ja suisa kogu kasutajagrupi sildistab. Oleks seal kirjas olnud mõni argumenteeritud selgitus, lugenuksin läbi ja vahetanuks lihtsalt toote välja.
Lugupidamisega oleks tegu, kui uudishimu ja täpsustamise peale viidatuks siis enda mainitud autoriteetset käsiraamatut või allikat, kus tarbija oma tehnilise ja majandusliku argumentatsiooni saaks, kui kriitikul endal kogemust ja/või kontrollitud teadmist pole (minu viga, et ma seda esimese asjana ei küsinud). Aga nüüd... "turmtuli" ja "friik". Khm, härrased.. sellised tehnilised ja majanduslikud terminid siis nüüd..
Ma ise ei valinud emotsioonist, no ok, usaldusväärsus võib olla nii otsustaja tunne kui ka tooteomaduste komplekt, koos. Ja valik pole ka lõplik ega eluaegne. Näiteks:
- teistest värvidest aurab värvides rohkem ära võrreldes lõv-ga (majanduslik argument);
- väidetav tervislikkus (ebakindel argument, ka eile leidsin lingi, kus väidetakse, et allergiat esineb, paraku tootekonkurendi link ja j'tan viitmata, kuna mainiti seespidist tarbimist, seega teine valdkond, samas mu naabrid ei talunud värvimislõhnu, vb tootetalumatus, vb mingi muu.. emotsioon, hee);
- ajalooline taust (kodu aknad mul on ajalooliselt nö sihtgrupp, ja kui nii pikk lõv kasutamise ajalugu püsiks ainult tarbija emotsioonidel - no suurepärane turundus, ütleks ma selle peale, ise vaikselt lootes, et jõuan kord ka tegelikult parima saadavaloleva tooteni, teadlikult või juhuse läbi, olgu see siis kasvõi siit saadud alküüdisoovitus, proovin kindlasti);
- ei koordu (tõesti, tihe siidine kiht on, esialgu), mis lubab ka arvata, et nt. uv-eest jt. kaitsvad lisad ei pragune suurte värvitükkidena kunagi lahti j'ttes kooriku servade alt katmata puidu;
jne.
Kuna alküüdlisandiga värvid koorduvad (olgu siis koduvärvitud või tootja poolt aknale kantud, vähemalt need, mida ma ise nägin, ei välista, et nähtud raamid olid lihtsalt halbades tingimustes või ma ei juhtunud parimaid näiteid vaatama), tuleb parandamiseks oluline osa, et mitte öelda kõik, enne uut kihti maha võtta, siis jah, ebameeldivus selle lisatöö ees võib ka emotsionaalne argument olla..
Kena. Kui ikka värv on loodud puitu hukutama, kriidistuma ja/või kellelegi meeldib kedagi friigistada, siis no .. Ai, ma´i tahaks sedapsi.
Arvan, et ekslikkust ja üldistamist esineb mistahes inimestel, nii autoriteetidel kui nende järgijatel, korrigeerimisi samuti.. Materjalide puhul on see hea, et need ei eksi. Nende reaktsioon pole emotsioon. Kui ikka värv 2 korda aastas lisatööd vajaks ja 5 aastaga raami lõplikult rikuks, siis oleks tõesti mina paljude seas valides eksinud ja loobuksin tänuga. Kui oleksin emotsionaalne, siis mõningase vimmaga nende autoriteetide või kirjanike suhtes, keda ma algselt valides kuulda võtsin.
Kuramuse internet, ma ütlen.. vb ma siin selgitan kellegagi (kah registreerimata kasutaja ju), kes ongi omal alal suurepärane autoriteet aga piirialadel või kaugemal pisut pimesi kirjandust usaldav ja seda kuulutav. Ja kust peab tema teadma, kas mina või kestahes siin lugevatest lõv-i kasutanutest oleks väärt ja võimeline üldse autoriteetide raamatuid lugema... Käsiraamatutega aga see paha, et neid jätkub nii poolt, kui vastuargumentidega.. Sellepärastki on teatav tava viidata "turmtulede" ja muidutekstiga priiskamise vältimiseks oma väidete allikas. Seda enam, kui kellegi kogemused raamatu väiteid ei kinnita. Millise autori millisest raamatust jutt oli?
Kusjuures, huvitav, mis värviga aknad sinna töökotta siis said.. Ja millised valis teema teinu. Mille kõige põhjal?
tarekesest lõunaleiva mant.
Nüüd pastlad jalga ja punuma.
Lugemata postitus Postitas keemik »
Viide kah, paraku mitte päris see, aga abiks ikka: http://www.ut.ee/ams/wp-content/uploads ... o_2010.pdf
Ehk võiks ka fassaadivärvidega sarnase uurimuse läbi viia?
PS: Pole selle tööga otseselt seotud, kuigi endagi mag. töö Katsekojas tehtud.
Erik
-
- külaline
-
- külaline
Re: Puidust akna värvivalik
Lugemata postitus Postitas tarest »
Normid tekivad eelnevatest, normivälistest kogemustest ja eeltöödest.
Kõik normiväline või osaliseltki mittetööstuslik pole automaatselt veel.. taunitav, väärtusetu.
Ja ma kustutasin enne postitamist oma viiteküsimusest ise sellesama normiviite ära, sest see norm ei selgitanuks (või selgitanuks, kuigi ei sisaldavat sõnagi lõv kohta?) väidetud 2 korda aastas lisatööd ja 5 aastaga akna utiliseerimiseni rikkumist, ammugi kasutajate hälbinuks tunnistamist või nende ratsionaalsuse täielikku kahtluse alla seadmist. Tõlgendades friiklust hälbimisena on omal moel tõenegi, kui norm neid inimesi ega nende kasutatavat toodet ei käsitle. See üks norm. Sest paljudele muudele normidele lõv vastab, võimalik, et sellel on ka mitmeid tunnuseid (väärtuslikuimaid ja vähem), mis on käsitletud normides, mis lõv-i ennast ei käsitle.
Mulle jäi silma justnimelt erinevus kogemuse ja kriitika vahel, mida kinnitas ka kasutaja keemiku tekst (kogemus) - aitäh, seejuures.
Seega jäid lahtiseks otsaks mainitud käsiraamatud. Ehk võimalus sealt need 2 ja 5 a. kontrollida.
Aga siin vist tuleb kuskil mängu eksitus oletatava sõnade adressaadi asjus, kui ma ei osutunud hr K-ks. Kontekst pisut moondus, sest sõnastustes jäi sellele ruumi.
Ja ma siin ei tahaks sattuda ebapädevana mitmete normide rägastikku (värvi isesegamiseni ma küll ei läheks, saati veel isetoodetud toorainetest). Seega ma teen nüüd midagi üsna küündimatut ja piirdun senise teabega, eriti kogemuste osas, viiteid lugemata (vähemalt praegu). Sest sellega ületaks ma mõistlikkuse piiri tarbijana, Maalist ja tarekesest läheks asi minul juba üle oma varju hüppamiseks, selle aja ja energiaga värviks hulga pinda ära ja parandaks oma ahjusuu ja veeretaks tare tagant suure kivi jne..
Vastuolud tõin välja ja sain arutust, las värv räägib enda eest (kuuldavasti räägibki, nagu siin kogemusi ja kirjeldusi lisaks omadele lugeda sain). Muidu oleks muude tööde-toimetuste ajast siin edasigi mõelnud, et huvitav, kas tõesti tööstus lõv-ist siis puha puutumata on..
Eks ma otsisin täpsust kriitikas, mis - ei väsi kordamast - oli vat et välistav, just lõv-i, (tööstuslikkuse märge tuli peale minu miks-küsimust) kontrollimatute arvnäitajatega (need 2 ja 5 aastat) ja seda siitloetavasti ainult teoreetilisel toel.
Möönan, et tööstusliku poolega ma isegi ei kaaluks võrdlemist, kui ka seal inimfaktor vägagi oluliselt ei mõjuks. Norm normiks, kvaliteeti norm võib määrata aga tagada mitte.
Tänuga, tarekesest.
Ps. veel üks minu valiku argument oli, et õhuke kogukiht, mida lõv tähendab, mõjutab vähem mõõtmeid (vanas liikuvas puitmajas, nagu neid meil jätkub, vähem akna kiilumisvõimalust sessoonselt), samas tehes oma kaitsvat tööd mitte ainult pinnal vaid ka imendudes pealmises puidu kihis.. Hmm, samas on selle taga laiskus. Jah, emovõitu, ratsionaalsete komponentidega.
Ja veel üks - ise tehes lootsin silmaringi laiendada ja end väiketellijana säästa ohtratest libaehitajatest-tootjatest, seega kokku hoida. Vot siin panin mööda aga see pole enam akna ega lõv teema. Ja majanduslik argument tõesti ei kandnud.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed