Saunakeris võrkkestaga või ilma?

saunad, santehnika, boilerid jne
Priit007
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Saunakeris võrkkestaga või ilma?

Lugemata postitus Postitas Priit007 »

Tere,

Käsil saunakerise valimine, leiliruumi maht ca.12m3. Mudelitest on valikus Tatpar V-2 või Tamme ahi mini - parameetritelt üsna sarnased, seega pigem maitse asi kumba valida. Probleem aga selles, et vastava kogemuse puudumise tõttu ei suuda otsustada, kas tellida keris koos võrkkestaga või ilma. Oleksin tänulik kui jagaksite kogemusi.

Lisaks veel, et kütmine tuleb eesruumist ning keris tuleb veeringiga.
Pocataja
külaline

Re: Saunakeris võrkkestaga või ilma?

Lugemata postitus Postitas Pocataja »

Tere,

Olin ise samuti väheke aega tagasi samasuguse valiku ees. Omal sauna suuruseks arvestuslikult 15m3, kuid soojustus jms on pärit 80-datest ja seega erilist kriitikat ei kannata... Valik langes Tatpar V-3s -i kasuks. Räägitakse et võrguga ahju kütmiseks kulub kauem aega. Enda saunas sain 2 ahjutäie puude 80 kraadi sisse, aega kulus u. 1,5h. Hiljem kui ka 80l boiler sai järele ühendatud, pikenes kütmise aeg u. 2,5 - 3h peale. Võibolla saaks ilma võrguta kerisega kiiremini... Võrguga isendi heaks küljeks on aga see, et kui kivid juba kuumad, siis leili saab ikka ohtralt visata ilma, ilma et keris maha jahtuks. Kenam näeb ta välja ka. Muidugi pead arvestama et kive kulub palju ja odavad nad just ei ole...
Mina igatahes olen kokkuvõttes vägagi rahul.
trumm
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas trumm »

mul on tamme ahi (ilma võrguta) ja ma olen väga rahul. põmst on 1h saun kuum, kuid kütan veidi kauem ja vähemate puudega korraga, siis tundub kuidagi parem leil. kerisel on väga oluline küttekolde sisemine ehitus, väljast on nad kõik enam-vähem ok.
Priit007
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Priit007 »

Tänud vastuste eest, otsustan ilmselt võrguga mudeli kasuks.

Esimese leili peaks saama kuskil paari kuu pärast. Annan siis ka siin foorumis oma muljetest teada, sest vaevalt ma viimane olen, kes sellise valiku ees seisab. Seniks kõike paremat!
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

võrguga läheb tõesti kauem soojaks (samas ka kauem peale kütmist soe:)). tean rääkida skameti firma ahjudest. nende plekiga ahi (olen mõlemaga kokku puutunud) kütmiseks läheb aega(110 kraadi) ca. 45 minti võrguga 1,5 tundi (see on ilma boilerita). PAlju boileriga juurde läheb oleneb ka palju boileri suurusest. niiet kui majanduslikult võtta siis tuleks arvestada palju inimesi saunas käib siis saada arvutada puude koguse ära. mõni räägib veel, et võrguga on lahedam leil - see oleneb ka väga palju õige suuruse sauna ahju valikust ning ka sauna lavaruumi ehitusest (isolatsioonist).
Vasta