Katlad: Kalvis VS Komforts

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Sõdur
külaline

Katlad: Kalvis VS Komforts

Lugemata postitus Postitas Sõdur »

Tere,

suvel on plaanis paigaldada oma 2-korruselises majas(ca 130 m²) keskküte, päris kaua aega loen siin foorumit ja tulin järeldusele, et kõige praktilisemad on Kalvis ja Komforts katlad, Atmos mulle ei meeldi kuna on pirtsakas, tahab liiga head kütust, kuigi mul on alati kui puit, siiski... Malmkatlad mulle ei meeldi, kuna puhastada on raskem ja ehitus ei meeldi(Viadrus jne).
Niisiis tahtsin kuulda mida teised nende kohta arvavad, kui head need katlad siis on.
Ma tean, et TTÜ teeb uuringuid kõikide katelde kohta, keegi teab, kus saaks näha nende tulemusi?
Sõdur
külaline

Re: Katlad: Kalvis VS Komforts

keegi midagi ei tea selle teema kohta???
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere.
Mul on kolhoosi aegne maja, umbes 120m2 välimine soojustus puudub, aknad on vanad puuramidega, katlaks Kalvis 2-30 ilma igasuguse automaatikata, akupaak umbes 1300L ja tubades kokku 90 malm radika ribi. Õhtul laon katla puid täis ja tuli alla.Kui on korralikult põlema hakanud reguleerin eest, õhutus luugist põlemist nii et suitsugaaside temp oleks 200-230C kandis. Oleneb ilmast(tuulest- tõmme korstnas) ja katla puhtusest. Sellest katlatäiest on peale põlemist umbes 2,5-3 tunni pärast radikad soojad ja akupaak ülevalt ja keskelt 80-85C alt umbes 50-60C. Radikad lähevad muidugi varem soojaks, mitte 3 tunni pärast. Siis käin korra all katlamajas ja kui suitsugaasid on alla 120C tõmban välja katlaringi pumba ja sulgen eest õhuluugi,et vähendada kustunud ,kuid veel soojast katlast (85-90C) külma õhu läbi tõmmet. Ja rohkem ei ole kütmise pärast katla juurde sel õhtul asja. Kui toad lähevad liiga soojaks või jahedaks siis käin all reguleerin radikate temperatuuri. Korra kuus võtan katla hooldus luugi lahti ja puhastan katla suitsukäigud harjaga puhtaks. Kuna akupaagi maht koos süsteemiga ei ole eriti suur, ei ole minul veel olnud vajadust katelt teist korda täita ühe küttetsükli jooksul, pigem on soojemate ilmadega(sügisel-kevadel) oht et süsteem läheb keema, kui on liiga täis laotud katel või satub puude sekka palju saart või kaske. Põhiline küte on lepp.Suurem aukpaak ei mahtunud keldri uksest sisse, sellepärast pean kütma talvel iga päev, või kütab naine, saab sellega suurepäraselt hakkama. Aastane puude kulu on alla 20 rm, täpset arvet ei pea kõik oleneb ilmast. Praegu läheb neljas talv,probleeme ei ole veel küttesüsteemiga esinenud.
Otsustama pead muidugi ise mis katla valid, kirjutasin oma kogemustest Kalvis katlaga.
Komforts katla kohta ei oska midagi ütelda,ei ole näinud katelt ega katla joonist.
Sõdur
külaline

Kas kellelgil veel on kogemust Kalvis katlaga või Komforts katlaga? suvi läheneb, nii et peaks juba enam vähem otsustama mida valida
Antskan Toss
külaline

Lugemata postitus Postitas Antskan Toss »

Keegi targem võiks öelda, et kui rõhk katlas võib olla max 1bar, siis kui suur võiks olla rõhk enne kütmise alustamist, kui max temp. on 95kraadi?
Hektel olen alustanud kütmist 0,9bari juures ja paari tunniga on see 1,3bari kusjuures temperatuur ei ole üle 85kraadi kordagi läinud.
Tegu on Komforts AK-005 katlaga.
PületiPena
külaline

Lugemata postitus Postitas PületiPena »

Antskan Toss kirjutas:Keegi targem võiks öelda, et kui rõhk katlas võib olla max 1bar, siis kui suur võiks olla rõhk enne kütmise alustamist, kui max temp. on 95kraadi?
Hektel olen alustanud kütmist 0,9bari juures ja paari tunniga on see 1,3bari kusjuures temperatuur ei ole üle 85kraadi kordagi läinud.
Tegu on Komforts AK-005 katlaga.
Vastus:
Komforts katla max rõhk 1,5 bar, seega kaitseklapp sama väärtusega
Uued katlad tulevad sellest sügisest juba 2,5 bar
vt. http://www.komforts.lv
maaletooja Eestis
http://www.wetorex.ee , seal ka edasimüüvate poodide nimekiri

http://www.wetorex.ee/vs/pages/catalog/ ... t&number=0

Wetorex OÜ ei tegele väikekatelde (30-100 kW) jae- ja projektimüügiga, vaid projekteerib ja paigaldab suuri biokatlamaju alates 1,0 -10 MW
nii Eestis kui ka Soomes

Tahkeküttesüsteemi paisupaak ca 10% süsteemi kogu vee mahust 1,5 -l katlal, uuemal ca 8 %
Paisupaagi eelrõhk 0,6..0,7 bar
Veerõhk katlas külmalt 0,7-0,8 bar
Rõhk tõuseb siis 1,3-1,4 bar-ni akupaagi kütmisel kuni 70-75C allosas
Info 56 665521
jjn
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas jjn »

PületiPena kirjutas: Vastus:
Komforts katla max rõhk 1,5 bar, seega kaitseklapp sama väärtusega
Uued katlad tulevad sellest sügisest juba 2,5 bar
vt. http://www.komforts.lv
Millega see uus, max. rõhu erinevus (kuni 2,5 bar) tekitatakse, kui katla ehitus jääb samaks, või ei jää samaks ?
Kas ka toote hinnad sellest muutuvad ?
Vasta