tühi krunt vs. suvilaga krunt

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
A.
külaline

tühi krunt vs. suvilaga krunt

Lugemata postitus Postitas A. »

Tere Lugupeetavad!

Otsime elamu ehitamiseks endale krunti (Harjumaal). Olen peamiselt vaadanud kinnistuid, kus põhimõtteliselt kopp maasse ja tegutsema. Nüüd olen mõtlema hakanud, et äkki laiendada otsingut ka suvilaga kruntidele.

Mis arvate palju lisajamamist sellega oleks? Ostuhind oleks nii mõnelgi mitu korda odavam ja tihti ka vesi, el. juba olemas. Samas lammutamine, vana vundamendiga arvestamine uue projekti tegemisel...
Kas oleks üldse mõtet?

A.
xjan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Re: tühi krunt vs. suvilaga krunt

Lugemata postitus Postitas xjan »

Veidi on asjatamist lisaks. Lammutusluba maksab ca. 500,-, lammutamine ise ca. 20-30K, vana vundament ja kõik minema rookida...
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Suvilaga krundid on lisaks ka enamasti standart mõõtudega 800-1300 maksimaalselt , kui kavandad ehitada maja algusest lõpuni , siis on ikka õige ilma suvilata .Veel on suvila rajoonid täielikud kanalad , maja maja otsas kinni
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Külaline kirjutas:Suvilaga krundid on lisaks ka enamasti standart mõõtudega 800-1300 maksimaalselt , kui kavandad ehitada maja algusest lõpuni , siis on ikka õige ilma suvilata .Veel on suvila rajoonid täielikud kanalad , maja maja otsas kinni
Põlluarendused on samasugused - pilpa maja ajab teist taga, krundid a 900m2, naabri magamistoa aken 14 m kaugusel... :mrgreen:
Suvilaga krundi eeliseks minu jaoks on reeglina kõrghaljastuse olemasolu ning väljakujunenud keskkond.
xjan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas xjan »

1000+ krunt suvilate rajoonis on juba luksus jah. 800m2 on piisav väikse maja jaoks, alla selle ei kujuta väga ette (ala Mähe 600m2 on selgelt liiga rästas-räästas)
Tihver
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Tihver »

Alati on erandeid, endal suvila krunt 1600 ruutu ja naabritel samamoodi 1600-1800 ruutu. Täiesti piisav vahemaa majadel, et kõigil privaatsus säiliks. Nii et kindlasti tasub vaadata ka suvilaga krunte ja täitsa võimalik, et kannatab mingi osa maja konstruktsioonist ka alles jätta.
Kõik lihtsad probleemid on juba lahendatud...
lugeja
külaline

Lugemata postitus Postitas lugeja »

Tere,
Mul selline krunt müügis, Keila vald Tuulna küla AÜ Nelgi. (Treppoja lähistel).
1000m2 krundi peal 1,5 kordne saunsuvila "Simo". Noored kased ja õunapuud.
Elekter majas, korralik puurkaev ajanurgas.
AÜ-s umb 70 krunti, üle pooled ehitanud suvilast elamise ja elavad aastaringselt.
Minu idee oli sinna maja kõrvale ehitada kõrvalhooned, saun ja väike aida moodi nn võõrastemajake ja siis lammutada see praegune suvila maha ja ehitada selle asemele väike korralik elumaja.
Aga mu plaanid muutusid ja hetkel olen ma seda kohta müümas.
Kui huvi on andke siin teada.
:)
Busta
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Busta »

Ma ei saa aru neist inimestest, kes tahavad maja ehitada teisele nii lähedale, et naabri peeru-ja hingeõhk on ka tunda ja naabrinaise kehal iga viimane kui vinn ja tätoo hästi teada. Maja erineb korterist siis, kui selle juurde kuulub lisaväärtusena privaatsus ja looduslähedane miljöö. Maja peab asuma kohas, kus on ruumi kõikideks maja-elu juurde kuuluvateks tegemisteks (aiamaa, miks mitte väike looma-linnuöidamine, koer kuudis jne, jne.) Mis väärtus saab üldse olla krundil suurusega 600-700 m2?

Mõnekümne kilomeetrise kauguse linnast (kilomeetritele kuluva bensiini) kaalub kindlalt üles eraldatusest saadav privaatsus ja muud hüved, millest korteri puhul rääkida ei saa. Paarkümmend kilomeetrit läbib auto 10 minutiga ja bensiini kulu ei ole ka märkimisväärne. Mina soovitan võtta linnast 30-40 km kaugusele, kus on privaatne ning suurus oleks alates 1ha.

Öeldakse, et ära mölise, see igaühe maitse asi. Ma vaidleks vastu, sest tegemist ei saa olla mingi maitsega, vaid maitsetuse ning teadmatusega aegumatute väärtuste olemusest.

Asjad läksid eestis kahjuks teistmoodi- odava laenurahaga tehti rohkem nalja kui osati seda mõistlikult kulutada.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

1 h on veidi suur :D , haldan umbes poolt sellest ja siiber. 0,2 - 0,3 on paras.
Aga selles õigus, alla 0,1 ei tasu isegi mõelda. Samas on suvial krunte suuremaid, omal oli kuangi 0,17, kõrghaljastus (30 a. kasvanud) - naabritest ei teadnud midagi.
Busta
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Busta »

teemaalgataja tahab eramut ehitada. Ühe korraliku elamise juurde võiks planeerida ka kartulimaa jms. Poti-mahepõllunduse võidukäigu ajad on veel ees.
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Busta kirjutas:Mõnekümne kilomeetrise kauguse linnast (kilomeetritele kuluva bensiini) kaalub kindlalt üles eraldatusest saadav privaatsus ja muud hüved, millest korteri puhul rääkida ei saa. Paarkümmend kilomeetrit läbib auto 10 minutiga ja bensiini kulu ei ole ka märkimisväärne. Mina soovitan võtta linnast 30-40 km kaugusele, kus on privaatne ning suurus oleks alates 1ha.

Öeldakse, et ära mölise, see igaühe maitse asi. Ma vaidleks vastu, sest tegemist ei saa olla mingi maitsega, vaid maitsetuse ning teadmatusega aegumatute väärtuste olemusest.
1. Kui pidevalt paarkümmend km läbida 10 minutiga, siis kui suured on politseile tehtavad eraldised?
2. 30-40km linnast tähendab juba pool tundi sõitu, iga päev vähemalt 2 korda. Minul kulub kodust otse tööle sõites 5 min (kui lapse vahepeal lasteaeda viin, siis 15min), võin ka jalutada (pool tundi). Võidan iga päev vähemalt pool tundi (mille võin näiteks lastega mängimise peale kulutada) - palju aeg maksab?
3. Kui peres peaksid lapsed olema, siis kuidas nemad liiguvad? Kimad päevas 6-8 korda linnavahet? Kütusekulu ikka tühine?
4. Kuidas joomase peaga (sünnipäev, firma üritus vms) linnast koju saad? Taksoarve on kui suur?
5. Kommunikatsioonid. Elekter, vesi, kanalisatsioon, side, valve, turvalisus (kui kiirelt jõuab kohale kiirabi, tuletõrje, politsei), talvel lumest puhtaks lükatud tee jne.
Tõepoolest, ära mölise. Vähe sellest, et arvutada ei oska, maitse üle tõesti ei vaielda. Linna(lähedane) krunt ei tähenda alati 600m2 platsikest. Kes teadis, mida otsis, leidis ka linna lähedalt suuremaid krunte (õigupoolest keelasid mitmed KOV-d arendustes üldse alla Xm2 krundid ära).
Kartulimaa - selleks, et lastele väikest viisi potipõllumajandust õpetada, ei pea kogu oma söögilauda sealt saadavaga katma. Minul mahub 1600m2 krundi serva kenasti nii maasikapeenar kui ka vajalikud maitsetaimed/juurikad. Viljapuud/põõsad loomulikult lisaks.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
A. (teemaalgataja)
külaline

Lugemata postitus Postitas A. (teemaalgataja) »

Vat see ongi kaheotsaga asi. Seetõttu teema püstitasingi, et mingit arutelu tekitada. Ehk suunab see ka enda mõtteid/plaane.
Loomulikult oleks unistuseks kõrghaljastusega mere läheduses suuremat sorti kinnistu, kus naabrid pesitseksid mitte lähemal, kui silmapiiril. Samas tuleb arvestada, et tavaliselt on selline eraldatud krunt välja ehitamata kommunikatsioonidega (liitumised kui üldse võimalikud, siis päris kallid), samuti vähem tähtis pole teede olukord-mitu kilomeetreit ise talvel suure lumega peab lahti kühveldama, et üldse liikuma saaks.

Autoga probleeme pole, sest mõlemil tööautod (vähemalt veel täna on :grin: ) ja bens ka lahedalt käes, niiet 40 km Tallinnast eemal pole küsimus. Praegugi elame 30km kaugusel ja sellega nii ära harjunud. Palju kaugemale väga ei tahaks-täpselt oma aeg, mis sõidule kulub, maksab ka midagi.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Kui pappi jagub siis on mõistlik täitsa tühi plats võtta. Kui papirulli aga väga vihaselt ei ole siis suvilaga krundi puhul on elekter olemas. Osadel juhtudel ka mingi kanalisatsioon. Ehk siis kui see suvila kannatab lõpuks majaks teha siis kanalihinda ei pea maksma. (Eks see eeldab natuke selle paberimajandusega mäkerdamist) Kindel ei ole kas igal pool niimoodi tehakse aga mitmes kohas on küll kanaliga liitumise puhul selline lugu, et kui majal on kasutusluba antud mingil ajal (no ütleme ntx enne 1995) siis on kanaliga liitumine tasuta. Päris uutes kohtades võib elektri ja kanali vedamine minna maksma üle veerand milli. Mina vähemalt uuriks sellest küljest.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Kui pappi jagub, siis pole mõtet iga päev tallinna vahet sõeluda.
vanaema on sul veteran...
Vasta