HEA 200 tala Fibo müürile
HEA 200 tala Fibo müürile
Lugemata postitus Postitas jörm »
Põhimõtteliselt võiksin talade toetuskohad ka Fibo 5-ga teha..
tala ise 6,50pikk. kahele sellisele talale hakkab toetuma garaazi katust (18kraadi kalle) toetav toolvärk?
müürlatile tuleb ilmselt igal juhul vöö alla valada? (st. et müüralatti või koguni sarikat ennast otse fibo müürile kinnitada ei saa.?).
Re: HEA 200 tala Fibo müürile
Lugemata postitus Postitas wake »
Jällegi, selliste andmete põhjal ei ole võimalik midagi konkreetset öelda. Kas see terastala on arvutatud?
tala on arvutatud.wake kirjutas:Eks see tala alla padja tegemine sõltub ka vajalikust kõrgusest. Aga kui talast tulev koormus on suurem fibo survetugevusest, siis on vaja betoonpadi koormuse jaotamiseks.
Jällegi, selliste andmete põhjal ei ole võimalik midagi konkreetset öelda. Kas see terastala on arvutatud?
lihtsalt kõrguste järgi sobiks kõige paremini, kui läheks otse müürile. Konstruktsioonijooniste peal seda sõlme eraldi välja toodud pole.
Kui raske töö on fibo ploki pikuti saagimine? või kuidas seda fibot üldse tükeldatakse (olen näinud tüüpe seda kirvega lõhkumas)?
Põhimõtteliselt on mul võimalus selle koha pealt poole kivi kõrguselt laduda ning lisaks siis 10cm patja ploki pikkuselt talale alla valada. siis võiks hea saada küll.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas mees metsast »
nii arvan mina

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas krivo »

-
- Korralik postitaja
Lugemata postitus Postitas Kylaline kylast »
Proovisin nii sae, kui kirvega poolitamist.mees metsast kirjutas:fibo saab tükeldada käsisaega.on olemas spets. saag aga kui vaja vähe saagida siis saab hakkama tavalise suurehambalise käsisaega.müürlatile kindlasti vähemalt 10 cm vöö alla ja armatuur kahh ikka sisse.tala alla võid panna ka suure raud plaadi.
nii arvan mina
Kirvega saab oluliselt kiiremini ja kergema vaevaga. Lööd ümber kivi soone ette ja siis tugevama löögiga soonde lõhestad kivi.
Kivi pikkupidi pooleks saamiseks peab vist siiski saagi kasutama.
Lugemata postitus Postitas wake »
Lugemata postitus Postitas jan »
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas Teinekülaline »
Ei ole rumalaid küsimusi, on vaid rumalad vastused
Kuid vastuse võib saada vaid see, kes küsib. 5013245
http://nagi.ee/photos/Teinekulaline
mul peaks tala toetuma 2,4 kõrgusele (siis 12 rida plokke). Kas ma siis nii teha ei või, et panen fibost 11 rida üles, siis viimase ploki poolitan (või panen 100 ploki aga lapiti) ning sinna peale valan padja (10cm)?Teinekülaline kirjutas:Üks väike märkus arutelu juurde. Normide järgi ei ole lubatud silluseid toetada lõigatud plokkide peale, tõenäoselt põhjusel, et lõigatud ploki puhul pole garanteeritud survetugevus (vastavalt siis 3 või 5MPa) Seega kui läheb ülaltoodud konstrui tegemiseks, koormused lubatuga samas suurusjärgus, siis lõigatud plokirea teeks eelviimase ja viimase plokirea tervetest plokkidest või valaks alla koormust jagava padja
Iseensest , kui see 100ne plokk lapiti panna siis ju lõigatud pole ning survetugevus peaks olema tagatud?
Mine “Konstruktsioonid, seinad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu