Kas võib betoonpõranda valada?

Külaline
külaline

Kas võib betoonpõranda valada?

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Remondi käigus tekkis mõte, et laseks korterisse uued põrandad valada, saaks korraliku ja püsiva tulemuse ning hind on samuti vastuvõetav.

Valatud põrand kaalub aga ~200 kg / m2 (mõni cm liiva + peno + 6..7 cm betooni), 50 m2 kohta seega 10t ja siin ma pean targemaks väike mõttepaus võtta. On mu kahtlused alusetud, või võib tagasihoidlikuma konstruktsiooniga majades sellise lahenduse kasutamine ebasoovitatav või suisa ohtlik olla?

Tegemist sellise tüüp-projektiga: http://www.kv.ee/1086942, õõnespaneelid pikkusega 4 ja 6 m toetuvad otstes kandvatele seintele, teine korrus.
wake
Ehitusspets
Ehitusspets

Re: Kas võib betoonpõranda valada?

Lugemata postitus Postitas wake »

Külaline kirjutas:Remondi käigus tekkis mõte, et laseks korterisse uued põrandad valada, saaks korraliku ja püsiva tulemuse ning hind on samuti vastuvõetav.

Valatud põrand kaalub aga ~200 kg / m2 (mõni cm liiva + peno + 6..7 cm betooni), 50 m2 kohta seega 10t ja siin ma pean targemaks väike mõttepaus võtta. On mu kahtlused alusetud, või võib tagasihoidlikuma konstruktsiooniga majades sellise lahenduse kasutamine ebasoovitatav või suisa ohtlik olla?

Tegemist sellise tüüp-projektiga: http://www.kv.ee/1086942, õõnespaneelid pikkusega 4 ja 6 m toetuvad otstes kandvatele seintele, teine korrus.
Ei tea nende paneelide kandevõimet. Aga mõtle kergbetooni peale, ikkagi kolm korda kergem. Aga hind ei pruugi enam vastuvõetav olla.
~300kg kuumi kive, kolm vihta ja paar õlut
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Plaanis oli 10cm peno + 6 cm betoon, kui kasutada 16 cm kergbetooni siis sellega (erilist) kaaluvõitu ei kaasneks. Kui suur võiks olla kergbetooni penole valades min. nõutav kihipaksus?
wake
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas wake »

~300kg kuumi kive, kolm vihta ja paar õlut
veel suurem ehitusspets
külaline

Lugemata postitus Postitas veel suurem ehitusspets »

kortermaja paneeli normatiivne koormus on üldse ~150kg/m2, see on siis mööbli ja elanike kaal. aga tubli igaljuhul, et keegi vaevub enne betoneerimist mõtlema.
Vasta