Paluks nõu asjatundjatelt.

kuidas soojustada oma elamist
jalgrattur
külaline

Paluks nõu asjatundjatelt.

Lugemata postitus Postitas jalgrattur »

Mul on selline mure,et tahaks seina soojakindlamaks muuta.Tegu on nõukogude ajal ehitatud hoonega ja ma pean silmas just teist korrust.Seal olevad seinad koosnevad 10 korda 10stest prussidest,millele on lauad peale löödud.Laudade vahele on pandud saepuru.Toa poolele on laudade peale löödud mingi tuuletõkkeplaati meenutav asi,sellele omakorda peale pandud tapeet ja ongi kogu sein.Selline jama ei pea üldse sooja ning iga päev peab ahju kõvasti kuumaks kütta,et öö üle elada.
Kas keegi oskaks nõu anda,kui paks villakiht parandaks olukorda?Ma ise mõtlesin,et võtaks katusealuselt seinapoolelt lauad ära ja asendaks saepuru villaga,villale paneks ka tuuletõkke peale või kas on tuuletõkke panemisel mõtet?
Sellise idee järgi jääks seina vahele 10cm villa.Kas see villakogus parandaks olukorda?

Paluksin neile küsimustele vastuseid,ette tänades:jalgrattur
Kasutaja avatar
Pildistaja
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Pildistaja »

Vill või saepuru, igal juhul on tuuletõke väljapoole vajalik. Vastasel korral soojustus ei tööta, kui sellest tuul läbi lõõtsub.
100 mm villa on vähe, 150 mm hakkab looma, 200 on juba päris hea, aga seda ikka siis, kui see on tuuletõkkega korralikult väljapoolt varjatud.
Kõige olulisem on silmale nähtamatu...
Vasta